- 12 Temmuz 2006
- 55.395
- 212.127
- 52
-
- Konu Sahibi ayse sezer
Yahu benim eşim 10 yıla yakın kullandı (benden önce 7-8, tanıştıktan sonra 2 yıl) hiç bir hastalığı yok çünkü iğne paylaşmadı. Şuan sapasağlam ve çok başarılı bir yönetmen şuan. Bu konu hakkında Avrupa ülkelerine gidiyoruz, araştırıp doktorlarla görüşürüz sürekli. Eroinden hayatı kararmış insanlar için çalışıyoruz onlara düzgün bir hayat yaşamaları için yardımcı olabilecek herşeyi yapmaya çalışıyoruz. Evet zor iş ama imkansız asla değil bu işi bırakıp avukat olan arkadaşlarım var çoluğu çocuğu var onların artık. Yıllarca kullanıp bırakan şuan psikolog olan arkadaşım var. En yakın örnek benim kendi eşim. Sevgi ve destekle bırakılır. Lütfen ama lütfen Danimarka ve Portekiz örneklerine bakın ne haldeyken şimdi ne hale gelmişler.Polis egitimlerinden duydum birakabilen olmuyormus .
Mune Hanım ben hanımefendi ile polemiğe girmek istemiyorum lakin kendisi uyuşturucunun legalleştirilmesi gerektiğini savunuyor. Siz de bir annesiniz, gerekeni yapacağınıza inanıyorum.Hanımlar sakin lütfen, rica ediyorum üsluplara dikkat edelim polemiğe girmeyelim.
Ya inanmıyorum ne kadar cahilsin sen! Uyuşturucu legal olursa (bakkaldan alinmadan bahsetmiyorum) bağımlı kişi gerekli yere gidip doktor - hemşire tarafından gerekli dozu alıp çıkıp gidiyor. Bu kadar! Böylece bulaşıcı hastalıklar ve maddeyi bulmak için suça yonelme oranı düşüyor. Internet önünde burdan yazmayı biliyosun ac oku bu konuyu. Hadi canim artık yazdıklarına bakmayacağım zira bilgisizsin ve senin saçmalarınla sinirimi bozamam zaten senin gibilerle savaşıyoruz koca bir doktorlar , avukatlar ve gazeteciler grubuyla. Belki bir gün anlarsın bunun ne kadar hassas bir konu olduğunu. Sana yazmaktan yapacak daha önemli işlerim var. İyi günlerFaşist mi? Uyuşturucuyu legalleştirmek mi?Mune lütfen bir bakar mısınız?!
Eroin illa eritilip enjekte edilmesi gerekmez, toz haliyle burundan da çekilir. Ancak dediğin gibi belirtileri olur.Nasıl ya.
Hiç mi şırınga izi görmediniz kolunda 5 yıl boyunca
Mümkün değil yahu hareketleri belli eder en azından insan şüphelenir
Yok eşiniz sizi de alıştırsın birlikte eroin bağımlısı bebek sahibi olup mutlu mesut takılın!
Boşanmayıp da ne yapacaksınız acaba alenen yalan söylenip aldatılmışsınız.
Faşist mi? Uyuşturucuyu legalleştirmek mi?Mune lütfen bir bakar mısınız?!
Ne yazdığını okumuyorum artık o şahsın çünkü bu mentaliteyle tartışmaya girmek zaman kaybi Milana22. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok haklısınız. Örneğin benim eşim ünlü bir aileden geliyor (Türk değil kedileri) Ben onun durumunu öğrenince hemen ailesine haber vermiştim anından Türkiye'ye geldiler. Konuyla ilgili babası hemen araştırma yaptı adam günlerce gözleri pörtleyene kadar okudu diğer ab ulkeriyle görüştü zaten yönetmen olduğu için hemen bir sürü insan toparlandı. Eşim bizlerden sevgi ve destek gördü ve şu an çok sağlıklı. Zaten kendi de babasıyla çalıştığı için yıllarca şimdi o da yönetmelik yapıyor ve biz bütün dünyayı geziyoruz bu durumu nasıl iyiye çeviririz diye. Elbette arada karaktersizler çıkıyor ve onları kurtaramazsin ama pek çok bağımlı planlı bir çalışma ile kurtulabilir. Benim yaşadığım yerde tanıdığım bir çocuk zavallım 21 yaşında bir bağımlı ona evimiz açtık, doktora götürdük, ev bulduk inanır mısınız çocuk 7 aydır çalışıyor ve okula başladı doktordan aldığı ilaçlarını içiyor. Aile falan ortada yok atmışlar çocuğu sokağa zaten burda 18'inden sonra aile emekliye ayrılıyor bakmayın sinirden gülüyorum ama maalesef böyle. Ciddi söylüyorum çocuk bizim ona şefkatli davranışlarımizdan sonra baya toparlandı, arkadaş çevresi değişti. Tabi bazen bizi suistimal etmek isteyenler de çıkıyor ama o kadarını anlıyoruz belli bir noktada ve gereğini yapıyor yani uzak tutuyoruz. Ben, eşim ve babası son 2 yıl içinde 4 kişiye yardımcı olduk hiç biri kullanıyor herhangi bir opioid. Tabi bunlar hali hazırda bırakmak isteyen kişilerdi. Legal olma konusuna gelince 15-20 yıl önce Portekiz'deki uyuşturucu problemi Avrupa'da 1.sıradaydı. Suç oranı tavan yapmıştı. Devlet sonunda uyuşturucuyu decriminalised yaptı(Türkçesi sanırım yarı legal gibi bir şey) bundan sonra uyuşturucu kullanımı dramatik bir şekilde düştü, uyuşturucu ile ilintili suçlar düştü ve bulaşıcı hastalıklar azaldı. http://haber.sol.org.tr/dunya/portekizin-uyusturucuyla-sasirtan-sinavi-118900Bak yine dedigimi yapmiyorsun , uye cok guzel seyler soylemis , dusun , arastir , anlamaya calis
Bende uzun yillar uyusturucuyla mucadele derneginde calistim , aralarinda pirlanta gibi cocuklar vardi , birakip normal sekilde hayatlarina donduler
Her eroin kullanan sapik , katil vs degildir
Az biraz empati
Ne yazdığını okumuyorum artık o şahsın çünkü bu mentaliteyle tartışmaya girmek zaman kaybi Milana22. Yorumunuz için çok teşekkür ederim. Çok haklısınız. Örneğin benim eşim ünlü bir aileden geliyor (Türk değil kedileri) Ben onun durumunu öğrenince hemen ailesine haber vermiştim anından Türkiye'ye geldiler. Konuyla ilgili babası hemen araştırma yaptı adam günlerce gözleri pörtleyene kadar okudu diğer ab ulkeriyle görüştü zaten yönetmen olduğu için hemen bir sürü insan toparlandı. Eşim bizlerden sevgi ve destek gördü ve şu an çok sağlıklı. Zaten kendi de babasıyla çalıştığı için yıllarca şimdi o da yönetmelik yapıyor ve biz bütün dünyayı geziyoruz bu durumu nasıl iyiye çeviririz diye. Elbette arada karaktersizler çıkıyor ve onları kurtaramazsin ama pek çok bağımlı planlı bir çalışma ile kurtulabilir. Benim yaşadığım yerde tanıdığım bir çocuk zavallım 21 yaşında bir bağımlı ona evimiz açtık, doktora götürdük, ev bulduk inanır mısınız çocuk 7 aydır çalışıyor ve okula başladı doktordan aldığı ilaçlarını içiyor. Aile falan ortada yok atmışlar çocuğu sokağa zaten burda 18'inden sonra aile emekliye ayrılıyor bakmayın sinirden gülüyorum ama maalesef böyle. Ciddi söylüyorum çocuk bizim ona şefkatli davranışlarımizdan sonra baya toparlandı, arkadaş çevresi değişti. Tabi bazen bizi suistimal etmek isteyenler de çıkıyor ama o kadarını anlıyoruz belli bir noktada ve gereğini yapıyor yani uzak tutuyoruz. Ben, eşim ve babası son 2 yıl içinde 4 kişiye yardımcı olduk hiç biri kullanıyor herhangi bir opioid. Tabi bunlar hali hazırda bırakmak isteyen kişilerdi. Legal olma konusuna gelince 15-20 yıl önce Portekiz'deki uyuşturucu problemi Avrupa'da 1.sıradaydı. Suç oranı tavan yapmıştı. Devlet sonunda uyuşturucuyu decriminalised yaptı(Türkçesi sanırım yarı legal gibi bir şey) bundan sonra uyuşturucu kullanımı dramatik bir şekilde düştü, uyuşturucu ile ilintili suçlar düştü ve bulaşıcı hastalıklar azaldı. http://haber.sol.org.tr/dunya/portekizin-uyusturucuyla-sasirtan-sinavi-118900
İnsanların bu kadar bilgiden uzak olduğunu görmek üzücü. Uyuşturucuyu yasaklayarak, kullananları asagilayip içeri tikarak sadece suç oranını artırırız. Bu işten kurtulmanın yolu belli aklı olan bunu görür. Yorumunuz için tekrar teşekkür ederim, sizin gibi insanlar oldukça her zaman şans avuçlarımızda.
Merhaba :) hayır asla olmadı. Kendisi kişilik olarak şiddetten nefret eder zaten. Eroine Türkiye'de başlamış eski nişanlısı (o da Türk'tü) aldatıp bırakınca falan kendini bırakmış hatta bana şunu dedi '' ben ölmek için alıyordum ve her seferinde dozu yükseltip ölmeyi bekliyordum'' ben onun bağımlı olduğu banyoda şırınga görünce anladım benim gördüğümü gördü ve kafasını öne eğdi o kadar üzülmüştüm ki.. Gidip hemen ona sarıldım ve benim için sen önemlisin bunu da istersen bırakırsın ve ben senin hep yanında olurum dedim. Tabi bunu hemen bırakmaz insan. 1-2 uğraştık. Ama asıl çevreyi değiştirince bundan uzaklaşmak kolay oldu. Türkiye'den taşındık onun ülkesine geldik. 6 yılıdır berber 5 yıldır evliyiz ve kainata minnet duyuyorum onunla tanıştığım için çünkü o kadar iyi bir insan ki. Ben onunla beraber başka bağımlılar da tanıdım hepsi yazık nasıl acı çekiyor. Bizim şimdiki halimizi görüyorlar çünkü hâlâ görüyoruz onları her Türkiye'ye her geldiğimizde buluşuyoruz. Eşimin iyileşmesi onlara umut oluyor aralarından 1 tanesi bıraktı hatta diğerleri de çok paraları olmadığı için tedavi olamıyorlar. Uyuşturucularla ilgilenen kurumlar rezalet, anca paran varsa güzel tedavi ediyorlar. Yazik bu insanlara. Ama yavaş yavaş değişiyor bu durum. Avrupa'da başladı 10-15 yıla olması gereken olacak tabi Türkiye'ye bu gerekli değişim ne zaman gelir bilmiyorum ama şunu biliyorum bağımlılara pislik gözüyle bakıp öyle muamele edildikçe suç oranı ASLA düşmeyecek, uyuşturucuya bağlı şiddet vs devam edecek.Ne mutlu esinize ve size inanin bir kisinin kurtuldugunu duymak bile huzur veriyor.Peki bu zaman zarfında size hic zararı oldu mu siddet vs?
Çok teşekkür ederimCok taktir ettim sizi ve esinizin ailesini , ne guzel insanlarsiniz , dunyada sizin gibiler cogalir insallah
Demek istediğinizi anlıyorum ama şöyle düşünün ya korkuyorsa, ya sevdiği kadını kaybetmek istemediği için sakliyorsa. Bağımlılar iç dünyalarında çok yalnız olurlar ve başlarına gelecek en kötü şey terkedilmek. Bağımlı birini sakladı veya kullanıyor diye bırakmak onu daha çok uyuşturucu kullanmaya iter. Tabi herkesin kendi tercihi fakat ben asla bırakmam ve bırakmadım ve şuan çok mutluyuz.Ha ama ben boşanırdım,eroin kullandığı için değil,bağımlı olduğunu saklayıp benimle evlendiği için.
Beni kandıran adamla işim olmaz.
O sizsiniz bu benim. O yüzden bu konu tartışmaya kapalı,çünkü tek bir doğru yok. Size göre bırakmamak doğrudur,bana göre bırakmak.Demek istediğinizi anlıyorum ama şöyle düşünün ya korkuyorsa, ya sevdiği kadını kaybetmek istemediği için sakliyorsa. Bağımlılar iç dünyalarında çok yalnız olurlar ve başlarına gelecek en kötü şey terkedilmek. Bağımlı birini sakladı veya kullanıyor diye bırakmak onu daha çok uyuşturucu kullanmaya iter. Tabi herkesin kendi tercihi fakat ben asla bırakmam ve bırakmadım ve şuan çok mutluyuz.
Beni yanlış anlamayın ne olur,hani burada arkadaslar kac kendini kurtar diyor ya tam da anlatildigi gibi kendimi ve cocugumu zor kurtardım.Ötekileştirmek dışlamak 2 yaşinda bir cocugun yapabilecegi şeyler degildi,duvarlara fırlatildi!, o da birlikte siddeti yasadı..sonuç tahmin ettiginiz uzere! 6 yılıma maloldu sadece yitip giden zamana degil tabi ki...Eminim esinizinki gibi sonuclansin ister konu sahibide ama benim tecrubeme dayali üzülerek zor bir ihtimal diyorum....iyimser olamiyorum....Merhaba :) hayır asla olmadı. Kendisi kişilik olarak şiddetten nefret eder zaten. Eroine Türkiye'de başlamış eski nişanlısı (o da Türk'tü) aldatıp bırakınca falan kendini bırakmış hatta bana şunu dedi '' ben ölmek için alıyordum ve her seferinde dozu yükseltip ölmeyi bekliyordum'' ben onun bağımlı olduğu banyoda şırınga görünce anladım benim gördüğümü gördü ve kafasını öne eğdi o kadar üzülmüştüm ki.. Gidip hemen ona sarıldım ve benim için sen önemlisin bunu da istersen bırakırsın ve ben senin hep yanında olurum dedim. Tabi bunu hemen bırakmaz insan. 1-2 uğraştık. Ama asıl çevreyi değiştirince bundan uzaklaşmak kolay oldu. Türkiye'den taşındık onun ülkesine geldik. 6 yılıdır berber 5 yıldır evliyiz ve kainata minnet duyuyorum onunla tanıştığım için çünkü o kadar iyi bir insan ki. Ben onunla beraber başka bağımlılar da tanıdım hepsi yazık nasıl acı çekiyor. Bizim şimdiki halimizi görüyorlar çünkü hâlâ görüyoruz onları her Türkiye'ye her geldiğimizde buluşuyoruz. Eşimin iyileşmesi onlara umut oluyor aralarından 1 tanesi bıraktı hatta diğerleri de çok paraları olmadığı için tedavi olamıyorlar. Uyuşturucularla ilgilenen kurumlar rezalet, anca paran varsa güzel tedavi ediyorlar. Yazik bu insanlara. Ama yavaş yavaş değişiyor bu durum. Avrupa'da başladı 10-15 yıla olması gereken olacak tabi Türkiye'ye bu gerekli değişim ne zaman gelir bilmiyorum ama şunu biliyorum bağımlılara pislik gözüyle bakıp öyle muamele edildikçe suç oranı ASLA düşmeyecek, uyuşturucuya bağlı şiddet vs devam edecek.Bunu izlemenizi tavsiye ederim Türkçe alt yazı var. Bu konu hakkında çok önemli bilgiler veriyor.
Canınızı sıkmak istemem ama daha önce de yazdım yıllarca bu işle ilgilendim. 15 sene boyunca dokunmayan da gördüm. Ama eninde sonunda dönüyorlar. Hic tam olarak kurtulup, yaşlanıp eceliyle ölen görmedim demişti Bakırköyde yıllarca çalışıp oradan emekli olan ve şu anda rahmetli olan sevgili niyazi uygur hocam. Üstelik uyuşturucu bulaşıcıdır. Yani kullanandan öcü gibi kaçmak gerekir tam da dediginiz gibi. Işın aci yani bağımlıların eşlerinin de bağımlı olma riskleri var bir süre sonra. Daha da kötüsü çocukları da yatkın oluyor. Biliyorum şimdi buralar benim eşim kurtuldu hikayeleriyle dolacak ama inanın siz de dahil işin aslı hiç öyle değil. Kendini, evladını seven uzak durur.Benim eşim 10 yıl kullanmış tanıştığımda bana söyledi onun kişiliği, kalbi o kadar güzeldi ki ben onu öyle kabul ettim 5 yıldır evliyiz ve kullanmıyor hatta çocuğumuz olacak. Ailem bile onu kabul etti ki onlar arkadaşlarıma bile bir kulp bulurlardi her zaman. Destek görmeyen, sürekli her yerde asagilanan bağımlılar kendilerinden vazgeçiyorlar artık ve evet ailesini bile dusunmez hale geliyor zira ailesi de onu aşağılıyor, evden kovuyor. Bu tutum bağımlıları suça itiyor. Eroinle ilgili kurumları gözümle gördüm ne biçim davranıyorlar insanlara. Biraz bilinçlenin. Bu insanlardan yaratıklarmis gibi kaçmak onları daha çok suça iter ve sevgisizlestirir ve sevgisiz bir insan her kötülüğü yapar. Uyuşturucu ile savaşıp sonunda bir sonuca varamayan Portekiz'e bakın açıp araştırın, Avrupa'da uyuşturucu konusunda en berber durumda olan ülke yaptıkları reformdan sonra şimdi ne durumda biraz okuyun! İnsanları öcülestirmeyin. Bir sürü bağımlı arkadaşım kimi pisliğin teki çıktı kimi dünya iyisi ve pislik çıkanların hepsi ailesi tarafından dışlanmış, toplumdan itilmiş olanlardı diğerleri ise hâlâ sevgi gören ve hayata tutunmaya çalışan insanlardı.