- 14 Mart 2010
- 7.878
- 6.785
- Konu Sahibi ayse sezer
Umarım eşiniz bir daha uyuşturucu almaz, umarım uyuşturucu bağımlısı olan herkes kurtulur, şu yazınıza kadar sizi anlayabilir, bilgi ve tecrübeye dayalı konuştuğunuzu düşünebilirdim, bu yorumda yazdıklarınız sizi eleştiren insanlara olan öfkenizi yansıtıyor maalesef ve koca bir emniyet teşkilatını zan altında bırakan ifadeler kullanıyorsunuz.
Kimse istemez sevdiği insanların uyuşturucuyla tanışmasını, uyuşturucu kullanmasını, eşinizi savunmak pahasına buradaki insanların yakınlarının uyuşturucu kullanmasını diler gibi yazmışsınız size yakışmamış, uyuşturucuyu masum birşeymiş gibi gösterip yasallaşmasını savunmakta öyle.
Diyorsunuz ki uyuşturucu bağımlıları çok masum çok cici, uyuşturucu kullanıyor diye onlardan kaçar, iter kakarsanız ne yapsınlar yazık suç işlemek zorunda kalıyorlar, hanımefendi eşinize sevginizi, onun için çabanızı anlıyor ve takdir ediyorum ama siz eşinize olan duygusal bağınız sebebiyle gerçeklere gözünüzü kapamışsınız.
Daha 1 hafta kadar önce uyuşturucu alan biri 14 yaşındaki bir kız çocuğunu sokak ortasında taciz etti, kıza arkadan yaklaşıp belinden kavradı, çocuk korkudan çığlık atınca o sapık kaçtı, çocuğa tecavüz de edebilirdi, öldürebilirdi de, yakalanınca savunması uyuşturucu almıştım, ne yaptığımı hatırlamıyorum, ne güzel değil mi? Muhteşem bir savunma, uyuşturucu kullanınca adam öldürmeyi, küçük kızları taciz etmeyi, eşini kızlarına tecavüz ederim diye tehdit etmeyi hoş görmelisiniz'e getiriyorsunuz siz, çünkü neden? Uyuşturucu kullanıyor diye dışlıyormuşuz biz.
Bırakalım o zaman uyuşturucu kullanıyor diye hepsi dilediği suçu işlesin, sırf siz bizi cahil olarak görmeyin, toplumun suçu diyerek bizi suçlamayın diye tecavüz etmelerine, öldürmelerine, gasp etmelerine, kızlarına tecavüz ederim diye tehdit etmelerine sesimizi çıkarmayalım kuzu kuzu tacizi tecavüzü seyredelim, neden çünkü yazık onlar uyuşturucu kurbanı, suçlu toplum, peki hanımefendi uyuşturucu aldım hatırlamıyorum bahanesi ardına saklanan sapıkların mağdurları kurban değil mi?
Legalleşsin diye mücadele ediyormuşsunuz ne güzel, burada 10 yaşındaki çocuklara uyuşturucu satanları alkışlarla karşılarız legalleşince, ne de olsa legal iş legal patron olurlar.
Siz bu işin içinde ve araştıran biri olabilirsiniz ama size bir bağımlının uyuşturucu kullanmaktan uzak dursa da bağımlı olmaktan kurtulamayacağını söyleyen insanlar da cahil değil emin olun, bağımlılık uykuya geçer belki ama asla yok olmaz, bu alkol bağımlılığı için de böyledir, sigara bağımlılığı için de böyledir, uyuşturucu bağımlılığı için de böyledir, grip gibi atlatabildiğiniz birşey olsaydı ömür boyu katılmanız gereken bağımlılar toplantıları olmazdı.
Ayrıca rica ediyorum burada uyuşturucuyu özendirici, masum gösteren yazılar yazmayınız, yaşadığınız ülkede yasal olabilir ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde uyuşturucu kullanmak, kullanımına özendirmek suçtur, dolayısıyla sitemizde de suç olan hiçbir şey yazılamaz.
Ben o hanimefendinin dedigiyle ilgili birkac video izlemistim yani bagimlilarin gözetim altinda "temiz" made kullanabilecekleri yerlerle ilgili olan bir video idi. Bagimlilar icin bu iyi gelisme olabilir neticede gözetim altinda almasada bagimli ama Hanimefendi öyle bir bahsetmiski sanki legallesince yada böyle yerler acilinca kullanilan uyusturucu zehir degil vucuda zarari yokmus gibi bahsediyor aynen dediginiz gibi masumlastiriyor.
Oradaki adamin bacaklarini gördügümde sok olmustu gercektende yillarca kullanan insanlar öyle kötü durumdalarki bedensel olarak (psikolojilerinden bahsetmiyorum bile) ve bu yüzden böyle sanki legal olsa gözetim altinda kullanacaklari yerler olsa bagimli olmayacaklar zehir almayacaklarmis gibi bahsetmesi gösteriyorki uyusturucunun insana neler ettiginiz pekte farkinda degil