eşim eroın bagımlısı

Bizim akrabalardan ikisi kullanıyormuş biri yurtdışına gitti uyuşturucu ile ilgili çok katı kuralları olan bir ülke adını hatırlamıyorum çocuğa orada bir hayat kurmaya çalışıyorlar burada sürekli tedavi gördü ama yine başlıyor ve artık başedemeyeceklerine ikna oldular tedaviden çıkışta uçakla o ülkeye gönderdiler eve bile getirmeden
Diğeri de sözde bırakmıştı ama şimdi hapisteymiş uyuşturucu bağımlısı olan biri ile evlenmek veya evliliği yürütmek bana asla kabul edilir bir durum gibi gelmiyor
Evlatlarımız var bizimde Allah uzak etsin hepsinden

Demek istediğinizi anlıyorum ama şöyle düşünün ya korkuyorsa, ya sevdiği kadını kaybetmek istemediği için sakliyorsa. Bağımlılar iç dünyalarında çok yalnız olurlar ve başlarına gelecek en kötü şey terkedilmek. Bağımlı birini sakladı veya kullanıyor diye bırakmak onu daha çok uyuşturucu kullanmaya iter. Tabi herkesin kendi tercihi fakat ben asla bırakmam ve bırakmadım ve şuan çok mutluyuz.
İyi bağımlının terkedilme korkusu var diye yaksın kadının başını saklasın nikahı kıysın oh ne güzel dünya ayıp be ayıp daha çok kullanmaya itermiş bak sen başlarken kadına mı sormuş da şimdi daha çok kullanmaya itiyomuş bi de savunmayın şu pislikleri

İyi bağımlının terkedilme korkusu var diye yaksın kadının başını sakladın nikahı kıysın oh ne güzel dünya ayıp be ayıp daha çok kullanmayanitermiş bak sen başlarken kadına mı sormuş da şimdi daha çok kullanmaya itiyomuş bi de savunmayın şu pislikleri
Boş verin, laf anlatamazsınız. O alıntıladığınız üye, uyuşturucunun yasal olması gerektiğini savunuyor. Yasal olursa uyuşturucu kullanımı azalırmış. Ben de buna karşı çıktığım için bana cahil dedi.

Boş verin, laf anlatamazsınız. O alıntıladığınız üye, uyuşturucunun yasal olması gerektiğini savunuyor. Yasal olursa uyuşturucu kullanımı azalırmış. Ben de buna karşı çıktığım için bana cahil dedi.
Çıldırıyorum bu tip olaylara ya bali satmak serbest her kırtasiyede var istanbulda köşe başı balici onu napıcakmışız?

Eroin illa eritilip enjekte edilmesi gerekmez, toz haliyle burundan da çekilir. Ancak dediğin gibi belirtileri olur.
Burun akması, balgam artması, geceleri aktif olma, göz bebeklerin büyümesi, çanakları kanlanması, titreme, iştahsızlık vs. Sayamayacağım bir çok belirti.
Yahu bu adam hep mi burnundan çekti ben anlamadım ki, illa burnunda zarar olunca şırımga kullanmıştır diye düşünüyorum. Yada damar yolu zedelenince buruna geçmiştir ayy bilemedim ya ama bu tiplerin sonu iyi olmuyor bataklığa kendileri ile birlikte eşini çocuğunu da sürükler.
Konu sahibi şimdi uyanamadı mevzuya tam, nöbetler sıklaşsın, eroin parası için bir iki dayak yesin o zaman bıktım Kızlar diye konu açar.

Devamlı burundan çekmemiştir. Illa koldan da olması lazım değil görmesinler yara izleri diye parmak aralarına tırnak aralarına da enjekte ediyorlar. Ama konu sahibi bence doğrusunu yapıyor yanında durarak. Uyuşturucu kullananlar çevreden, aileden, arkadaş ortamından ilgi sevgi görmedikleri için bu yola giriyorlar. Eroin kullananın kurtuluşu yok diyen arkadaş da bir araştırsın, çevresine bakınsın, istek var mı yok mu, yeterince ilgi gördü mü görmedi mi, ya da başka sorunu var mı yok mu. Önyargılı davranıp ötekileştireceklerinize kol kanat olun.

Yahu bu adam hep mi burnundan çekti ben anlamadım ki, illa burnunda zarar olunca şırımga kullanmıştır diye düşünüyorum. Yada damar yolu zedelenince buruna geçmiştir ayy bilemedim ya ama bu tiplerin sonu iyi olmuyor bataklığa kendileri ile birlikte eşini çocuğunu da sürükler.
Konu sahibi şimdi uyanamadı mevzuya tam, nöbetler sıklaşsın, eroin parası için bir iki dayak yesin o zaman bıktım Kızlar diye konu açar.
Ay demeyin ya :KK43: Ne olursa olsun hiçbir kadını böyle bir duruma düşmesini istemem.

arkadaslar merhaba 5 yıllık ilişkimizin sonucunda 2 aylık evliyiz ve dugunden ıkı hafta sonra eşimin eroın bagımlısı oldugunu ogrendım bırakmaya calsııyormus krize girince ailesi soyledi şimdi bu basına gelenler bunu bırakanlar sızelre sorum ben ona nasıl yardımcı olabılırım bıraktırabılırmıyım krız anında ne yapomalıyım. profesyonel yardım alıyorduk ıkı aydır ıcmıyordu tahlıllerı temız cıkmaya baslamıstı ama gecen hafta yıne ıcmıs kendısıde bundan kurtulmak ıstıyor luıtfen bıldıklerınızı yuazın. bırakamaz boşanın gıtsın oyle adamla ne ısın var gıbı cumlelerınızı kendınıze saklayın lutfen bende aynısını derdım herkese ama ınsanın basına gelmeyınce anlamıyormus ınsan yuvasını kurtarmak ıcın herseye katlanabılıyormus tesekkurler.
Esinizin eroin bagimlisi olması degil ama yillarca bunu sizden saklayarak boyle bir kadere ortak olmaya zorlaması bence boşanma sebebi. Nasıl guveneceksiniz bu adama?
Madem bosanma tavsiyesi istemiyorsunuz o halde korunma tavsiyemizi dikkate alın

Ama düşmeden de içinde bulundukları duruma ayılamıyorlar ben de buna üzülüyorum:olamaz:
Konu sahibi en azından bunu yanlış olduğunun farkında. Üstteki bir üyenin yorumlarını okumadınız mı? Konu sahibine ayrıl tavsiyeleri verdiğimiz için bize insanları ötekileştiren, faşist dedi. Onun eşi kurtulmuş filan... Ben önce iyi niyetli birisi diye düşündüm hani sevgiyle iyileştirmek isteyenlerden gibi... Sonra baktım ki kadın yorumlarda aleni bir şekilde uyuşturucuyu meşrulaştırmaya çalışıyor. Uyuşturucu bağımlıları can almazmış, uyuşturucu yasal olmalıymış falan filan... İşin kötüsü diğer üyeleri de manipülasyon etti. O üyenin amacının, bağımlıları sevgiyle iyileştirmek olduğuna inanmıyorum. Fikirlerine karşı çıktığım için de bana cahil dedi.
Ben çok sevdiğim bir komşu teyzemi uyuşturucu bağımlısı birinin katletmesi sonucu kaybettim :KK43:

arkadaslar merhaba 5 yıllık ilişkimizin sonucunda 2 aylık evliyiz ve dugunden ıkı hafta sonra eşimin eroın bagımlısı oldugunu ogrendım bırakmaya calsııyormus krize girince ailesi soyledi şimdi bu basına gelenler bunu bırakanlar sızelre sorum ben ona nasıl yardımcı olabılırım bıraktırabılırmıyım krız anında ne yapomalıyım. profesyonel yardım alıyorduk ıkı aydır ıcmıyordu tahlıllerı temız cıkmaya baslamıstı ama gecen hafta yıne ıcmıs kendısıde bundan kurtulmak ıstıyor luıtfen bıldıklerınızı yuazın. bırakamaz boşanın gıtsın oyle adamla ne ısın var gıbı cumlelerınızı kendınıze saklayın lutfen bende aynısını derdım herkese ama ınsanın basına gelmeyınce anlamıyormus ınsan yuvasını kurtarmak ıcın herseye katlanabılıyormus tesekkurler.
AYbuder diye bir dernek var bağlantıya geçmenizi öneriririm

Bırakmak istemiş olsaydı 2 ay bir aradan sonra o zehiri tekrardan almazdı çok istiyorsa bir kliniğe başvurun tam o zehirden temizlene kadar gitmek zorunda istiyorsa aksi takdirde yapacak birşey yok

Gizmis Gizmis Allah sizden razi olsun, sizin gibi bilinçli, insanliga yararlı kişilerin sayısını arttırsin.Cok takdir ettim tutumunuzu yaptiklarinizi.eşiniz de cok sansli sizin gbi bir kişiyle yuva kurduğu için.Bir ömür boyu huzurlu saglikli mutlu aile yasantisi dilerim.
Çok teşekkür ederim. Efendim bir de bazıları yazmış yok bırakmak imkansız illa bir gün başlarlar yok psikolojik sorunları olmayan başlamaz falan.. Öncelikle kimin psikolojik sorunları yok bu dünyada ayrıca buna başlamak çok basit herkesin başına gelebilir. Türkiye bu konuda cahil, görüyorum bunu. Burdaki yorumlara bakınca insanların kendilerine olan nefreti çıkıyor ortaya. Bağımlılar potansiyel suçlu demiş /demek istemiş bazıları. Evet suç işleyenler var aralarında ama bu da devlet ve toplumun suçu. İtilip kakılan, zombi gibi kaçılan insanlar ne yapacaklar sonunda. Kendi elimizle suçlular yaratıyorsunuz. Suç işletmelerinin temel sebebi maddeyi bulmak zira yolluk krizi fecidir; kemiklerin kırılsa canın daha az acır. İntahar edenler çok krize dayanamayıp. Hapse atıyorlar bir de insanları, böyle saçma şey olamaz, hapiste âlasi var uyuşturucunun. Ben Danimarka'ya da gittim bu iş için. Bağımlılarin gittiği bir yer var.steril ortamlarda tek kullanımlık iğnesini alıyor, maddeyi doktorun camın arkasından izlediği bir odada yapıyor ki maddeyi de doktor veriyor. Eğer overdose durumu gerçekleşirse hemen müdahale yapılıyor. Uyuşturucu yüzünden işlenen suçlar bu sistem çıktığından beri fazlasıyla düştü. İki hafta sonra AB politikacıların da olduğu bir toplantıya gidiyoruz. Biz bu işi kazanacağız. Avrupa'da ben ve eşim bunun olması için savaşıyoruz ve kazanacağız, biliyorum çünkü şuana dek bir çok şeyi değiştirdik. Tahmin ediyorum ki bu değişimi gerçekleştirdiğimizde Türkiye'de de duyulacak bu çünkü ben Türk olduğum için ve Türkiye'deki bağımlıları da röportaja aldığım için eminim duyulur. Bu alanda kimler üye, nasıl insanlar bilemiyorum haliyle ama tabiki onlarla tartışmaya girmem çok saçma olur çünkü zaman kaybı olduğunun farkındayım. Ama ne mutlu ki ne kadar çok insandan beğeni aldım ki bu çok önemli. Egitimli, vicdanlı ve akıllı insanlar anlar ancak bu dediklerimi. İsterlerse siteden atabilirler beni, tüh ne üzücü Biz davamızda haklıyız kardeşim. Ha bi de şu var, karma diye bir gerçek var o çok aşağıladiginiz insanlar var ya hani; aynısı çok sevdiğiniz birinin başına gelebilir unutulmasın bu çünkü ben öğretmen, avukat, doktor hatta Türkiye'de ayakta alkışlanan insanlar gördüm aman kimsenin haberi yok diye şapka gözlük ile alıyorlardı sonra kıyıdan kıyıdan karanlık sokaklardan kayboluyorlardi. Hatta şunu söyleyeyim eroin satan bir adam (o sıra eşim tedaviyi beklerken almamız gereken bir gün) bize geldi yanında bir polisle, camdan baktım polis arabası. Noluyo oldum. Güldü bunlar bize ve dediler ki '' merak etme biz istediğimizi turuklar istediğimizi görmezden geliriz, senin sevgilin (o zaman evli değilik) benim adamdan alıyor sorun yok.'' Daha neler neler gördüm. O yüzden çok iyi biliyorum bu işi. Gereken yapılacak. Kendimle, eşimle ve bizim gibi olan, düşünen herkesle gurur duyuyorum Var olun.

Bu surec hem esiniz hem de sizin icin cok zor olacagi icin bence sizin de bagimlilik konusunda uzman bir terapiste tek basiniza gitmenizde fayda var. Esinizin durumu cok zor gercekten, ikinize de sabir ve guc dilerim. Size de cok saygi duydum, yaptiginizi herkes yapamaz. Esiniz de ne sansli ki sizi bulmus.

Canınızı sıkmak istemem ama daha önce de yazdım yıllarca bu işle ilgilendim. 15 sene boyunca dokunmayan da gördüm. Ama eninde sonunda dönüyorlar. Hic tam olarak kurtulup, yaşlanıp eceliyle ölen görmedim demişti Bakırköyde yıllarca çalışıp oradan emekli olan ve şu anda rahmetli olan sevgili niyazi uygur hocam. Üstelik uyuşturucu bulaşıcıdır. Yani kullanandan öcü gibi kaçmak gerekir tam da dediginiz gibi. Işın aci yani bağımlıların eşlerinin de bağımlı olma riskleri var bir süre sonra. Daha da kötüsü çocukları da yatkın oluyor. Biliyorum şimdi buralar benim eşim kurtuldu hikayeleriyle dolacak ama inanın siz de dahil işin aslı hiç öyle değil. Kendini, evladını seven uzak durur.
Valla hanımefendi ben daha önce de söylediğim gibi doktorlarla çalışıyorum. Sadece bir ülkenin de değil bir çok AB doktoru ile devamlı görüşmedeyiz, sürekli ülke ülke geziyorum. Dediğiniz mümkün evet bırakan tekrar başlayabilir ama bunun sebepleri vardır ve tekrar bırakabilir. Bu çok zor ve teferruatli bir konu. Kullanandan öcü gibi kaçarsaniz sonunda o kişi kendini öcü sanıp öcülük yapar anlatabildim mi? Söylenmesi gereken herşeyi söyledim. Artık bu konuda bir şey yazmayacağım. Bu konuda sıkıntı çeken varsa bana özel yazabilir onun dışında kendimi yormak istemiyorum.

Bu surec hem esiniz hem de sizin icin cok zor olacagi icin bence sizin de bagimlilik konusunda uzman bir terapiste tek basiniza gitmenizde fayda var. Esinizin durumu cok zor gercekten, ikinize de sabir ve guc dilerim. Size de cok saygi duydum, yaptiginizi herkes yapamaz. Esiniz de ne sansli ki sizi bulmus.
Sağolun efendim ama esim zaten yıllardır kullanmıyor. Zaten o kadar yoğun çalışıyoruz ki ne ben ne kendisi bağımlı olamaz artık. Zamanında gerekli her şey yapıldı zaten. Tabiki psikolojik destek çok önemli onu da sadece biz değil eşimin ailesi de aldı.

Sağolun efendim ama esim zaten yıllardır kullanmıyor. Zaten o kadar yoğun çalışıyoruz ki ne ben ne kendisi bağımlı olamaz artık. Zamanında gerekli her şey yapıldı zaten. Tabiki psikolojik destek çok önemli onu da sadece biz değil eşimin ailesi de aldı.

Bu mesaji OP ayse sezer’e hitaben yazmistim, onun sureci yeni basliyor gibi.

Size cok hak verdim. Yazdiklarinizi okudum. Yani ben bu sureci kaldiramam, gucum yetmez diyeni anlarim; ama bagimli insanlari soyledir, boyledir, iflah olmaz, etmez diye kinayanlar problemin sistemik tarafini gormek istemeyip kolaya kacmaktan baska bir sey yapmiyorlar (ne tanidik bir tavir her buyuk problem icin!) Ki isin bu boyutu acik secik biliniyor artik. Psikiyatristinden tut hukukcusuna kadar bir suru alandan insan bas bas bagiriyor. O cok bilmisligimizle bir trafik kazasi, bir kronik agri kadar yakin olabiliriz bagimliliga, haberimiz yok. Umarim herkes icin daha insani bir duzen mumkundur, cunku su anda bu carklar hangimizi ne zaman ezer belli degil. Ben de cok konustum, pardon.

Ailenin bu tip durumlarda söylemeden çocuğu hemen Bi kızla evlendirme olayı çok meşhur nedense. Evlensin belki duzelir mantığı. İnsanlar kendilerinden başka kimseyi dusunmuyorlar. Yazık. Konu sahibi de hala iyi niyet elçisi gibi dolanıyor ortada. Evet bilipte evlenseymiş normal. Ama sonradan öğrenmiş. resmen kandırmaca bu. Aldatmaca.

Tabi bu arada konu yine eski :olamaz:

X