Eşim, eltim,kv :(

Benim ilk zamanlarım şimdi hiç bir şey umrumda değil kimin ne düşündüğü ne dediği. Benim elti yerine görümceydi. Evde Her şeyi ben yapardım görülmezdi. misafir geleceğini önceden haber vermezlerdi mesela görümcem kendini hamarat göstermek için. Beni de kötü gösterirlerdi. eskiden kötü kaynanaların içi dışı birdi düşündüğü dildeydi. benim ki de şimdiki kötü kaynanalar gibi hiç bir şeyden haberi yok saf iyi niyetliymiş gibi davranıp sinsiliğiyle istediğini yapıyor. Şimdi Çok damarıma bastılar mı eşim yokken bende güzelce cevap veriyorum. Ev işi hele hiç umrumda değil her durumda yaramazsın çünkü. eşine söyleme de zaten söylediğin şeylerin suçlusu olursun şimdi gibi. Çözüm Onlara onların aynası ol.

Ayni evde yasadiginiz suruce sorunlariniz artacak.Esinize kalirsa devam bu sekilde made ayri eve cikarmiyor sizde elinizden geldigince savunun kendinozo hic bir is yapmayin hep soyluyorum iyi gelin olcam doyi kole olmana gerek yok napsan gorunmez gozlerine kotu gelin ol daha kiymetli olursun.

Yani hem kayinvalide hem 4 çocuklu elti olan eve nasıl gelin gittin anlamıyorum. Had gittin niye kendinı paspas ettin ?
O kocan olcak musvetteye niye demedin ki ben tertemiz bıraktım mutfağı çocuklar pislettiyse anneleri burda haddini bil deseydin keske

Yahu siz kenfinizi hiç mi sevmiyorsunuz ?? Kv ve elti ile oturmayı nasıl kabul ettiniz birde hemen çocuk yapmışsınız bu nasıl akıl tutulmasıdır . Hamileligini kullan yat kalkma eşinede gıcık oldum bilesin .

durumu ailenle paylaş ve bir süre ailenin yanında kal. ailen eşinle konuşsun ne kadar zor durumda olduğunu gerekirse doğuma kadar seni göndermeyeceklerini bu gidişata bir dur denmesi gerektiğini anlatsınlar.
çok önemli bir dönemdesiniz stresten olabildiğince uzak durun ama eşinizin farkındalığını artıracak bir şeyler yapın.

Pembe,
Seni alıp şöyle bir kuvvetlice sarsmak isterdim.
İnsan kendine bunu yapar mı, burda deli oldum ben!

Üzülüyorum.. Ama çok da kızıyorum. Neye dayanarak, neye güvenerek birlikte oturuyorsunuz be kardeşim, değer mi gerçekten.Eşleriniz altın kaplama mı.

Ben de eşimi çok seviyorum, pırlanta gibi benim için, adam gibi adam vs vs, on numara bir adam düşün mesela. Ama onun için bile kabul etmezdim birlik oturmayı. Değer mi, sevgi aşk kalmazki zaten. Hele bir de elti filan varmış..

Ailen nasıl izin verdi? Başlı başına büyük hata ama yaaa..

Böyle konulara ne desek boş gibi hissediyorum.
Hani buraya yazdın ya, hemen yarın ayrı eve çık istiyorum. Öyle bi rahatsız oluyorumki hemcinslerimin bu hayatlarından...

Eşini al karşına ciddi bir konuşma yap ve ayrı ev için baskıla. Bu konuşmanın sonunda yola gelmezse evi terket bitir derdim. Net şekilde..
Lakin bebek yoldaymış, bu el kol bağlıyor..
Ama yine de direnmeni tavsiye ederim. Adamı kendine getir, ağzından gir burnundan çık ayrı eve ikna et.
Başka çaren yok.

4 çocuk kv kp kayın aynı evde ev yüküde o gelinde siz zorlanıyorsunuz ama o sizden daha çok güçlükler çekmiş evet emektamış ama siz olmayın ömrünüzü eltiniz gibi harcamayın
eltiniz benimsenmişse sizdende aynı şey beklenecek belkide şiddet uygulanacak yaptırım baskı
Yaşınız küçükmüş bu sizi sindirmeleri için bir avantaj olmasın dikkat edin ailenizle iletişiminizi koparmayın

paylasılamayan gündelikçi gibisin gelin degılde
bu zamanda da varmı demek 3 aılenın bır arada yasaması

Anladığım kadarı ile yaşınız genç.
Ve erken bir evlilik olmuş.
Eşiniz dediğiniz kadar iyi bir insan olsa öncelikle sizi ezdirmez..
Hamile ve düşük tehlikesi olan eşini hizmetçi,bakıcı,aşçı olarak kullandırma.
Bu aile dahi olsa bu böyledir.
Gelelim eltinizin kurallarına; o evde 3 aile var .
Eltinizin kuralı olabilmesi için sizin de kurallarınız olmalı ve dinlenilmeli.
Dönüşümlü olarak bulaşık,yemek,temizlik vb işler paylasilmali.
Eve en son siz geldiniz diye bütün işleri sizin üzerinize atmislar.
Sende sessiz kalmissin.
Kabul etmissin.
Sen yat .
Karnım ağrıyor.
Basım ağrıyor.
Doktor yat dedi.
Kocan sana laf eder ise bana ev konularını açma de tıpkı onun gibi.
Bebek olana kadar alistir bebek olduğunda da yok lohusaydi yok bebek bakimiydi derken elini ayağıni cek .
Eğer ayrılmak istemiyor isen tabi.
Ve son olarak da annene gitmek icin sakin kayinvalidenden izin alma.
O senin annen.

Çok gıcıkkkk bi durum. Evi ayırabiliyorsanız ayırın, yoksa bööyle böyle gider bu. Üzgünüm.

Okurken kendi kendimi yedim valla. Neden bu kadar sakinsin, saygı göstermekle,köle olmak arasında ince bir çizgi var. Bu kadar da olmaz, nasıl insanlar var Yarabbim, Allah böylelerinden korusun insanı valla. Sende azcık çıkar sesini, git bağır çağır demiyorum ama yeri geldiğinde de hakkını savun. Hamilesin doktor kalkma demiş eşinde mi demiyor kendini koru diye, sonuçta onun da bebeği karnındaki. Valla biraz daha böyle devam edersen ilerde çocuğunun önünde de yaparlar bunları çok çirkin şeyler. Kendini savun, o ailenin gelinisin ve bir de torun vericeksin o aileye, o kadar da emeğin geçmiş, sana saygı duymak zorundalar. Onlar sana saygı duymuyorsa sen kendine saygı duy da bu kadar ezdirme kendini hamile halinle. Baksana gördüğüm kadarıyla sen olmasan evde iş yapıcak insan yok, bir nevi sana muhtaçlar Allah daha da muhtaç eder zaten. Sen çeksen gitsen o işler eltinle kayınvalidene kalıcak bu kadarını göze alamazlar, kızarlar laf söylerler ama eninde sonunda susucaklar. Sen kendine, bebeğine, ailene saygı duy hakkını savun.

Kendını hangı acıdan haklı goruyorsun? Evlendıgın kısı goruyoruz kı o kadar mukemmel degıl

Bebek yolda olsun.
Şimdi 4 çocuk 5 yetişkin bakıyor.
O zaman sadece kendi çocuğuna bakar..
Okurken içim cız etti.
Öyle üzüldüm ki..
Kendimi onun yerine koydum...
Bir insan neden bunu kendine yapar ki .

Bebek yolda olsun.
Şimdi 4 çocuk 5 yetişkin bakıyor.
O zaman sadece kendi çocuğuna bakar..
Okurken içim cız etti.
Öyle üzüldüm ki..
Kendimi onun yerine koydum...
Bir insan neden bunu kendine yapar ki .
Bana kalsa bağlamaz beni bebek.
Zaten cümbür cemaat oturduğum evde 6ayda bebek de yapmam da neyse...

O onun hayatı ve eminim bebek bağlayıcı olacak. Konu sahibi karnında bebeği ile rest çekip evden gideceğe benzemiyor.

Cidden üzüldüm ben de. Kimse şu durum için evlenmiyor. Ama böyle bile bile lades demek de....

Aynı evde kalmak ne demek yaa !!! hele ki böyle eziyet içinde yaşanmaz gerçekten Allah sabırlar versin. Her şeyi geçtim de eşinizin sizin yanınızda olmamasına çok sinir oldum. Ne olursa olsun sizin yanınızda olmalı eltinizi ablası gibi sevse bile her zaman sizi haklı bulmalı ve kimseye ezdirmemeli. Ama maalesef kocanız böyle biri değilmiş. Benim size tavsiyem ailenizle konuşun ve bence bir an önce o evden çıkın. Gerçekten kolay kolay kimseye boşan demem ama bence böyle devam edeceğine boşanın daha iyi.

hata üstüne hata yapmışsın ,baştan hata yapmışsın ama hala devam ediyorsun sessizsin yarın çocuğun doğduğunda malesef çocuğunla ilgilenemiceksin bile külkedisi olduğun için bence kendine gel biraz dişli ol böyle ezik olduğun sürece daha çok dert yanarsın sen ,kocanı çokmu seviyorsun bilmiyorum ama o senin gibi değil sanırım öyle olsa idi seni korurdu yengesine karşı ve hamile halinle ezdirmezdi seni çok iyi düşün sonu ne olursa olsun ,ya sürekli hizmetçi olursun yada kendi evinin annesi olursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…