• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim dövdü çaresizlik hissi

Söylediklerin doğruysa bile esin bal gibi biliyor döneceksin.Rapor almadın, sikayet etmedin ,dogru düzgün tepki vermedin.Esin asla düzelmeyecek, sen bosanmak istemiyorsun ,esinin burnu sürtsün istiyorsun ama senin eşin de o göz yok.Yalvar yakar kapına gelseydi de düzeleceğine inanmazdım o ayrı ama bu adamın sen umrunda bile değilsin, o kadar emin ki döneceğine. Enerji meselesi herkesin bir potansiyeli vardır ve esin biliyor seni ,aileni ,yapabileceklerini,yapamayacaklarini

Ben sana bırsey dıyeyımmı kardesım tedavi olmayı kabul etti ve gıttın evıne bır gitti ıkı gıttı sen ıdare ettin sonra yarıda bıraktı belkı ılac verecek kullanmıycak amaann boyle de olsa gıdıyor evlılık diyecek basa döneceksiniz sen susarsan her dedıgını yaparsan sesını yukseltmezsen gıder evlılık.tedavı olsun hayır ılla denıycem dersen bunu baba evinde yap.
Öyle. Ben dedim aileme de ailesine de. Doktor da düzelme gördüğünü belirtirse o zaman dönerim ancak çocuğumuz için. Eğer düzelmeye niyeti yoksa, ya da tedavisi bitmezse ben dönmem artık. Vicdanım da rahatsz olmaz elimden gelen bu benim

Söylediklerin doğruysa bile esin bal gibi biliyor döneceksin.Rapor almadın, sikayet etmedin ,dogru düzgün tepki vermedin.Esin asla düzelmeyecek, sen bosanmak istemiyorsun ,esinin burnu sürtsün istiyorsun ama senin eşin de o göz yok.Yalvar yakar kapına gelseydi de düzeleceğine inanmazdım o ayrı ama bu adamın sen umrunda bile değilsin, o kadar emin ki döneceğine. Enerji meselesi herkesin bir potansiyeli vardır ve esin biliyor seni ,aileni ,yapabileceklerini,yapamayacaklarini
Kendi bilir... Kimse için inansın diye uğraşmam
Yorgunum.

Peki ya şunu derse, anne baba neden boşandınız? Babam tedavi olmayı kabul etmiş. Öyle diyorlar. Sen neden bir şans daha tanimadin? Bunu diyebilir diye korkuyorum

öyle birşey diyemez. neden desin ki daha gelmemiş zaman için niyet okumayın. kafanızdaki bu düşünceler bile bahane belki farkında değilsiniz ama bahane.
dönerseniz yine dayak yiyeceksiniz.
sizin eşinizdeki ego tedavi edilmesine müsade etmez.

Peki ya şunu derse, anne baba neden boşandınız? Babam tedavi olmayı kabul etmiş. Öyle diyorlar. Sen neden bir şans daha tanimadin? Bunu diyebilir diye korkuyorum
Zaten senin kafanda bosanma gibi bir düşünce yok.bunu anladım.olsa idi her yazilana bahane uretmezdin. .sen evliliğine devam et..bizde salak gibi cozum uretelim..cevap ise yine bahane

Öyle. Ben dedim aileme de ailesine de. Doktor da düzelme gördüğünü belirtirse o zaman dönerim ancak çocuğumuz için. Eğer düzelmeye niyeti yoksa, ya da tedavisi bitmezse ben dönmem artık. Vicdanım da rahatsz olmaz elimden gelen bu benim
Bu kısa bir tedavi değil ki, en az 1 yıl sürecek, o 1 yılda gerçekten dönmeyecek misin o eve. Gençsin her yolu deneyebilirsin, inşallah yanılan biz oluruz ama eli şiddete yatkın adam hele bu zihniyetteyse kolay kolay değişmez

Sağol abla ya. Doktor olumlu konuşuyor ben de senin gibi içimde binbir senaryo
Doktor aile dostunuz olduğu için olumlu konuşmuş. Sizi bir yakını olarak gördüğü için. Burda yapılan yorumlara aşırı kızıyorum aşırı saldırganca buluyorum ama size de kızıyorum. Insanlar size ne derse desin açık açık ben kendimde şu an boşanacak gücü bulmuyorum diyebilirsiniz burda hiç görmediğiniz siz çocuğunuzu tek büyütürken yanınızda olmayacak insanları ya da siz o evde şiddet görmeye devam ederken yanınızda olmayacak insanları takmayın bu kadar. Bana burdaki tepkiler yüzünden açık açık ne yaşadığınızı yazamıyorsunuz gibi geliyor nedense. Siz de biliyorsunuzdur heralde doktor abinin eşinize hasta olarak değil arkadaşı olarak baktığını dimi ? Öfke kontrolü düzelir mı bilmem uzman değilim düzelebilir düzelmeye de bilir. Tek bildiğim bir an önce kendi ayaklarınızın üzerinde durmanız gerekiyor bu adama güven olmaz. Yok öyle düşmanınla vurur gibi karısının yüzünü yumruklamak . Ailesinin bilmesi de iyi olmuş nasıl bir pislik yetistirdiklerinden haberdar olsunlar.

Şimdi kesin linç yiyeceğim ama yazıyorum, dayanamayacağım. Şimdi üç tip kadın var bu mevzularda. Birincisi konu sahibi gibiler. Mecbur olmamasına rağmen dibine kadar dram yaşamaya yeminlidir bu tipler. Ailesi var, yarın bir gün okulu bitecek, atanma şansı var vs. Hiçbir şekilde mecbur değil aslında.
İkincisi gelen belayı büyük bir memnuniyetle kabul eden kadınlar. Bile isteye bir canavarı hayatlarına buyur ediyorlar. Geçen gördüm, kızın biri Twitter'da dayak yedim, can güvenliğim yok diye yazmış. E bu hanımın koca koca tüfeklerle falan pozu var öncesinde. Bu adamla beraberken gayet halinden memnun duruyor. Adamın ne olduğu başından beri belli. İşi gücü olan, insana, doğaya, hayvana saygısı olan, sevgili saygılı adamlar değil de ne diye belalı tipler? Çünkü seviyorlar bu tipleri, kimse vıdı vıdı etmesin. Tehlikeli tiplere bayılan çok kişi var. Kimse de kusura bakmasın, en başta kadın düşmanlığı yapan kendisiyken sıra kendine gelince aman dileyen birine saygı duyamam ben. Bu tipler etrafa, diğer insanlara zarar verirken üç maymunu oynayıp, sana zarar verdiğinde sesini çıkarıyorsan sen de masum değilsin demektir.
Üçüncüsü ise gerçekten çaresiz olanlar. Gidecek yeri yok, işi yok gücü yok, olayların tamamı iradesi dışında gerçekleşiyor. Bu kadınlar cidden çaresiz oluyorlar. Konu sahibi bunlardan biri değil.
o kadar haklısın ki müge anlıda gördük daha bir kaç ay önce kızı canlı yayın yaparak öldürmüş kızlar da yazmaya devam ediyormuş psikopata bazı kadınlar bile isteye koşuyo hatta psikopatın annesi ölmüştü adını unuttum pisliğin soyadı uygundu galiba onu da hatırlamıyor olabilirim.

Bu konu hala devam ediyor mu? Sizler konu sahibinin yazdığı her şeyin yalan olduğunu düşünüyorsunuz, ben konunun da yalan olduğunu düşünüyorum. Tam BDV ahalisinin çileden çıkacağı bir konu. Dayak yedim, kocam doktor, sadece tek bir hastane var ve kocam oranın doktoru, rapor alamadım makine yokmuş, çocuğum ya öyle derse, ya böyle sorular sorarsa...
Siz eşeledikçe dizi gibi uzuyor. Eğer yanılıyorsam ve konu gerçekse de vaktinizi boşa harcamayın derim.

Diyebilir güzelce açıklarsınız her şeyin bir yolu yordamı var. Eşinizi psikiyatriste gitmesi için uğraşacağınıza cocugunuza güzel bir pedagog bulursunuz. Benim annem babamda boşandı ben 20 yaşındaydım cok saçma gelmişti bu yaştan sonra ne boşandınız ki yaşayın gidin işte diye ama tabi saygı duydum 😅
Ama şimdi evliyim 31 yaşındayım ve anlıyorum insanlar elbette nasıl evleniyorsa öyle de boşalabilir. Boşanmanın yaşı,sebebi vs katagorize edilemez o nedenle sizin çocuğunuzda doğru anlatırsanız anlayacaktır.
Babasının annesini dövmesine şahit olmasını istiyorsanız bilemeyeceğim tabi ama bence çocuğu bahane ediyorsunuz sizin ayrılmaya niyetiniz yok bu nedenle aklınız sürekli bi bahane üretiyor üzgünüm 🤷‍♀️

Benim anne-babamda çok kavga ederdi. Hiç şiddet olmadı, babamın fiziksel şiddet konusundaki çizgisi çok netti, bizede hiç sesini yükseltmezdi, annemlede bağıra çağıra kavgaları yoktu. Dümdüz anlaşamıyorlardı. Babam ben 18 yaşımdayken vefat etti, annem bazen geçmiş konuları anlatıp dertlenmeye başlayınca neden boşanmadın diyoruz. Sizin için katlandım deyince bana sinir basıyor, bizi sadece bahane olarak kullandığını bal gibi biliyoruz. Yemedi dese daha iyi, düzenimi bozmaya korktum desin, annemin evine mi dönecektim elalem ne der desin ama sizin için katlandım lafı bu yaşımdayım tüylerimi diken diken ediyor. Biz onlar yüzünden huzursuz bir ortamda büyümeye katlandık, şimdi terapilere dünya para döküyoruz. Bunun dışında gerçekten çaresiz olan bir sürü kadın var, lafım annem gibi, sizin gibi kendini bu durumdan kurtarabilecekken bile bile seçen kadınlara. Çocuğunuzu düşünüyorsanız ona huzur borçlu olduğunuzu unutmayın. Bir gün gelir sorarsada bir uzmana danışıp bu durumu nasıl açıklayacağınızı danışırsınız.

Bana sadece şunu dedi, senin hiç mi hatan yok ? Ve sen bilirsin ayağına kadar geldim ben demişti. Birkaç gün sonra tekrar geldi. Görüşmedim daha
Yani evet ben sucluyum desen adamin seni dovmesi legal bi hale mi gelecek? Ben suçluyum hakediyorum, dayak yemeyi hak ediyorum, cunku adamin beni dovmeye hakkı var, boyle mi saniyosun ne saniyosun? Kafa nasil calisiyo cozmus degilim, hak.ediyosam yerim dayagimi pasa pasa, cunku erkek dedigin karisini dovebilir mi?

Yani evet ben sucluyum desen adamin seni dovmesi legal bi hale mi gelecek? Ben suçluyum hakediyorum, dayak yemeyi hak ediyorum, cunku adamin beni dovmeye hakkı var, boyle mi saniyosun ne saniyosun? Kafa nasil calisiyo cozmus degilim, hak.ediyosam yerim dayagimi pasa pasa, cunku erkek dedigin karisini dovebilir mi?
Evet bu kabullenmeyi anlamıyorum ben. Hepimizin evliliği gül bahçesi mi, hiç birbirimize karşı hatamız olmuyor mu? Rahatsız olduğumuz birşey olduğunda oturup konuşuyoruz insan gibi. Üzüldüm, rahatsız oldum vs derdimiz neyse söylüyoruz. Hatam olursa eşim dile getirir, konuşuruz, özür dilerim bir daha yapmamaya dikkat ederim. Yine yaparsam yine konuşuruz, bu şiddete dönemez. Yetişkin insanlarız bu basit çözümü bile bulamıyorsak kusura bakmasın kimse ne evliliğe ne ebeveynliğe hazır değiliz demektir. Şiddeti normalleştiren kadınlara gerçekten çok üzülüyorum. Bin kere barışsada haketti diyemiyorum valla. Bu sorunu bireye indirgeyemiyorum ben. kadına karşı olan şiddet, mobing, psikolojik baskılar, cinayetler hepsi topyekün savaşılması gereken sorunlarken görmezden gelindikçe sinirlerim bozuluyor.

A Acaip_haller eşinizin çalıştığı hastaneye gidip darp raporu alacaktınız en son aldınız mı? İnşallah almışsınızdır da kullanmasanız bile bir kenarda durur :KK43:

Back