Eşim doktora gitmek istemiyor...

kitapkurdu770

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Haziran 2024
31
9
24
Merhaba hanımlar. Başlıktanda anlaşılacağı üzere bir yıla yakın süredir çocuk sahibi olmak istiyor ve deniyoruz. Galiba 7. Aydı ben doktora gittim muayene olmak için. Bir sorun çıkmadı herşey normal şükür. Bir yıldan sonra olmazsa detaylı bakalım ama eşinde muayene olsun dedi doktor. Eşimle çok şükür sevgi ve saygı çerçevesinde süren mutlu bir evliliğimiz var. Normalde herşeyi konuşarak anlaşır hallederiz. Bunca süre olmayınca artık onunda doktora gitmesini istedim. Ama bir türlü ikna olmuyor. Normalde pamuk gibi olan adam o konu açılınca surat asıyor acele etme stres yapma olur illaki diyor. Ben kaç kez doktora gittim bu kadar çaba gösterirken onun bu şekilde davranması beni çok üzüyor. Hemcinslerim olarak size danışmak istedim. Başına böyle bir durum gelen varmı nasıl bir yol izlemeliyim yardım edin😔

Merhaba hanımlar. Başlıktanda anlaşılacağı üzere bir yıla yakın süredir çocuk sahibi olmak istiyor ve deniyoruz. Galiba 7. Aydı ben doktora gittim muayene olmak için. Bir sorun çıkmadı herşey normal şükür. Bir yıldan sonra olmazsa detaylı bakalım ama eşinde muayene olsun dedi doktor. Eşimle çok şükür sevgi ve saygı çerçevesinde süren mutlu bir evliliğimiz var. Normalde herşeyi konuşarak anlaşır hallederiz. Bunca süre olmayınca artık onunda doktora gitmesini istedim. Ama bir türlü ikna olmuyor. Normalde pamuk gibi olan adam o konu açılınca surat asıyor acele etme stres yapma olur illaki diyor. Ben kaç kez doktora gittim bu kadar çaba gösterirken onun bu şekilde davranması beni çok üzüyor. Hemcinslerim olarak size danışmak istedim. Başına böyle bir durum gelen varmı nasıl bir yol izlemeliyim yardım edin😔
Demek ki var bir korkusu. Üst üste söylemeyin biraz ara verin sonra tekrar konusun.

gitsin. sizi böyle süründürmeye hakkı yok. biz de bekarlığımdan beri hastalığımı bildiğimiz için hiç esimde bir sorun var mıdır diye düsünmemistik. sonra kadın doğumcum esin de muayene olsun diyince nasıl olsa bir sey çıkmaz diye muayeneye gittik 😂 ama sonuc varikosel çıktı. ve tedivaye başladığı ilk ayın sonunda hamile kaldım. süreç zaten yıpratıyor. bir de esinizin nazıyla mı uğraşacaksınız size destek vermesi gerekirken

Merhaba 6 senelik evliyim bende bizim de olmadı maalesef, kişiden kişiye de değişiyor bu durumu kabullenmesi fakat eşin mutlaka kontrol olması gerek çünkü ilerde bu zorlaşırsa en azından nasıl yol alacağınızı bilirsiniz belkide bi vitaminle Hall olacak bi şeydir muayene olmadan veya sperm testi vermeden öğrenmek imkansız stress ve korkudan çoğu erkek gitmiyor doktora. Sperm testi kötü çıkacak beni sorunlu ilan edecekler diye kendilerine yediremiyolar tabi hep kadında olunca b*klamak da kolay oluyor kusura bakma ama böyle. Allahtan sen doktora gitmişsin en azından için rahat. Eşine baskı yapma eşini direk yargılayacak kelimeler de kullanma

Yumuşak dille bak hayatım beraber çocuk olayına karar verdik denemelere başladık ben kendim direk muayene oldum bi sorun varsa önüne geçelim gerekeni yapalım diye ama bu tek kişiyle olucak şey değil çocuk tek yapılan bir şey değil.. eğer bir durum varsa da öğrenmemiz işimize yarar felan dersin mutlaka söylemişsindir ama erkekler yediremiyo kendine ayrıca eşine hergün pekmez vermeye başla muz ,fındık bitter çikolata yedir ben tabak yapıyordum başlarda eşim de salıyordu doktor olayını ben yediriyordum tabak hazırlıyordum muz fındık kırıyorduk üzerine Nutella yiyordu arada bitter acı çikolata alıyordum pekmez her sabah 1 kaşık yiyordu vitaminler doktor vermişti onlar baya toparladı spermi bide yeme içme en önemlisi sağlıklı yedikçe yumurtalıklar ve spermler normale dönüyor aktif hale geliyor hücreler kabak çekirdeği al tv izlerken yiyin hergün bir avuç yesin havuç ver doğra kahvaltıda bunların hiç bi zararı yok.

Merhaba 6 senelik evliyim bende bizim de olmadı maalesef, kişiden kişiye de değişiyor bu durumu kabullenmesi fakat eşin mutlaka kontrol olması gerek çünkü ilerde bu zorlaşırsa en azından nasıl yol alacağınızı bilirsiniz belkide bi vitaminle Hall olacak bi şeydir muayene olmadan veya sperm testi vermeden öğrenmek imkansız stress ve korkudan çoğu erkek gitmiyor doktora. Sperm testi kötü çıkacak beni sorunlu ilan edecekler diye kendilerine yediremiyolar tabi hep kadında olunca b*klamak da kolay oluyor kusura bakma ama böyle. Allahtan sen doktora gitmişsin en azından için rahat. Eşine baskı yapma eşini direk yargılayacak kelimeler de kullanma

Yumuşak dille bak hayatım beraber çocuk olayına karar verdik denemelere başladık ben kendim direk muayene oldum bi sorun varsa önüne geçelim gerekeni yapalım diye ama bu tek kişiyle olucak şey değil çocuk tek yapılan bir şey değil.. eğer bir durum varsa da öğrenmemiz işimize yarar felan dersin mutlaka söylemişsindir ama erkekler yediremiyo kendine ayrıca eşine hergün pekmez vermeye başla muz ,fındık bitter çikolata yedir ben tabak yapıyordum başlarda eşim de salıyordu doktor olayını ben yediriyordum tabak hazırlıyordum muz fındık kırıyorduk üzerine Nutella yiyordu arada bitter acı çikolata alıyordum pekmez her sabah 1 kaşık yiyordu vitaminler doktor vermişti onlar baya toparladı spermi bide yeme içme en önemlisi sağlıklı yedikçe yumurtalıklar ve spermler normale dönüyor aktif hale geliyor hücreler kabak çekirdeği al tv izlerken yiyin hergün bir avuç yesin havuç ver doğra kahvaltıda bunların hiç bi zararı

Yumuşak dille bak hayatım beraber çocuk olayına karar verdik denemelere başladık ben kendim direk muayene oldum bi sorun varsa önüne geçelim gerekeni yapalım diye ama bu tek kişiyle olucak şey değil çocuk tek yapılan bir şey değil.. eğer bir durum varsa da öğrenmemiz işimize yarar felan dersin mutlaka söylemişsindir ama erkekler yediremiyo kendine ayrıca eşine hergün pekmez vermeye başla muz ,fındık bitter çikolata yedir ben tabak yapıyordum başlarda eşim de salıyordu doktor olayını ben yediriyordum tabak hazırlıyordum muz fındık kırıyorduk üzerine Nutella yiyordu arada bitter acı çikolata alıyordum pekmez her sabah 1 kaşık yiyordu vitaminler doktor vermişti onlar baya toparladı spermi bide yeme içme en önemlisi sağlıklı yedikçe yumurtalıklar ve spermler normale dönüyor aktif hale geliyor hücreler kabak çekirdeği al tv izlerken yiyin hergün bir avuç yesin havuç ver doğra kahvaltıda bunların hiç bi zararı yok.
Ay allah razı olsun ne kadar güzel bir dille açıklamışsınız. Yarın ilk iş pekmez alıyorum dediğiniz şekilde zaten bu ay sağlıklı beslenmeye odaklanmıştık dediklerinizide acilen denemeye başlıyorum. Gündüz konuştuk aynı şeyleri söyledi. Birkaç gün geçsin dediğiniz şekilde konuşup açıklamaya çalışacağım tekrardan. Umarım bu sefer ikna edebilirim. Olmazsada artık akışına bırakacağım sonuçta tek başına çabalayıp olacak iş değil. Yazan herkesten allah razı olsun

Eşiniz utangaç çekingen birisi mi acaba? Belki de kendisinde bir sorun çıkar diye endişe ediyor olabilir

Ay allah razı olsun ne kadar güzel bir dille açıklamışsınız. Yarın ilk iş pekmez alıyorum dediğiniz şekilde zaten bu ay sağlıklı beslenmeye odaklanmıştık dediklerinizide acilen denemeye başlıyorum. Gündüz konuştuk aynı şeyleri söyledi. Birkaç gün geçsin dediğiniz şekilde konuşup açıklamaya çalışacağım tekrardan. Umarım bu sefer ikna edebilirim. Olmazsada artık akışına bırakacağım sonuçta tek başına çabalayıp olacak iş değil. Yazan herkesten allah razı olsun
Ne demek anlıyorum seni başta bende böyleydim ama yıllar geçtikçe tecrübe edindikçe geçiyor bu duygular alışıyor insan. Ve bi bakmışsın hemen belkide haberin olmadan hamile kalırsın Rabbim planlamıştır hiç merak etme yıllarını da alsa nasibin seninledir 🙏🏼🍀 eğer içine sinmiyorsa eşine çinko , coenzymeQ10 ve L-arginin olan bir takviye al eczaneden başlarda doktora gitmemesi normal çok baskı yapma hafif hafif bi yeme içmeyle başla bakalım :)

Eşiniz utangaç çekingen birisi mi acaba? Belki de kendisinde bir sorun çıkar diye endişe ediyor olabilir
Aslında ikimizdede bir sorun olduğunu düşünmüyor. Sürekli neden bu kadar stres yapıyosun acele ediyosun akışına bırak diyor. Ailelerimizden uzak bir şehire atandık burada birbirimizden başka kimsemiz yok insan tutunacak bir dal arıyor. Ne kadar takmamaya boşvermeye çalışsamda olmuyor yapamıyorum. Rabbim sabır versin bana ve isteyen bekleyen herkese inşallah çok zor

Ne demek anlıyorum seni başta bende böyleydim ama yıllar geçtikçe tecrübe edindikçe geçiyor bu duygular alışıyor insan. Ve bi bakmışsın hemen belkide haberin olmadan hamile kalırsın Rabbim planlamıştır hiç merak etme yıllarını da alsa nasibin seninledir 🙏🏼🍀 eğer içine sinmiyorsa eşine çinko , coenzymeQ10 ve L-arginin olan bir takviye al eczaneden başlarda doktora gitmemesi normal çok baskı yapma hafif hafif bi yeme içmeyle başla bakalım :)
Ne güzel söylediniz öyle😍 inşallah tabiki nasibimizde var ise en hayırlı zamanda bizimle olsun. İnsanın beklemek ve ümit etmekten başka yapacağı pek bir şey olmuyor. Dediğiniz herşeyi not ettim harfiyen uygulayacağım mutlaka tekrar teşekkür ederim 💕

Aslında ikimizdede bir sorun olduğunu düşünmüyor. Sürekli neden bu kadar stres yapıyosun acele ediyosun akışına bırak diyor. Ailelerimizden uzak bir şehire atandık burada birbirimizden başka kimsemiz yok insan tutunacak bir dal arıyor. Ne kadar takmamaya boşvermeye çalışsamda olmuyor yapamıyorum. Rabbim sabır versin bana ve isteyen bekleyen herkese inşallah çok zor
Aminnn aminn, biraz daha sabır. Eşinizin dediği gibi acele etmeyin, strese girmeyin sakin olup akışına bırakmaya çalışın. Stres de gebe kalmayı olumsuz olarak etkiliyor. Hormon testinde değerlerin nasıldı baktırdın mi ?

Valla bizde olmustu boyle bi durum belki linclenicem ama fikrini sorup hic ricaci olmamistim “su gun dr randevusu alicam kacta musaitsin” demistim gitmistim cunku bazi seylerin oyle olmasi gerekir rica edip ustune cok konusunca insanlar cidden baska secenekleri var saniyor

Seni çok çok iyi anlıyorum çünkü aynı olayları ben de yaşadım 1 yılın sonunda doktor artık eşime de test ver dedi ama kendisi gitmek istemedi. Sürekli erteledi bahane üretti 2 3 hafta kelimenin tam anlamıyla yalvardım. En sonunda bir hafta sonu dışardan gelmişti nasıl sinir topladıysam döve döve gönderdim. Laftan anlamayanın hakkı kötektir bize başka çare bırakmıyorlar. Sonra yaptı testi ama sabun kullanmış test sonucumuz sperm hücresi bulunamadı geldi. Ben tabi kendimi kaybettim günlerce nasıl olur sen bunu biliyordun benden gizledin dedim. Çünkü kendisi her yıl düzenli checkupa girdiğini bir problemi olmadığını savunuyordu. Ama checkupta sperm testi yapıldığını sanmıyorum genel bir bakıyorlardır belki penise ya da hormonlara. Neyse sonra sabun kullandığını itiraf etti ben yine kavga kıyamet sana kaç kere açıkladım sabun, tükürük kullanmayacaksın ellerini yıkayıp steril olacaksın diye. Abartısız bir ay kavga ettik çok mücadele verdim tam ümidimi kestiğim anda hamile olduğumu öğrendim. O arada eşim de toto korkusundan güvenilir bir hastanede testi tekrarlamış sonuç normal geldi hatta sperm sayısı 150milyon çıkmıştı yanlış hatırlamıyorsam. Ama yıprandık yani ilişkimiz de yıprandı ben de yıprandım eşime karşı bir soğuma oldu ister istemez ben bu kadar çabalarken kaç kere doktora gittim hesabı yok kendinde problem olmadığını savunması tedavi olmadan. Yavaş yavaş atlatmaya çalışıyoruz hala inanamıyorum bazen. İnşallah sana da nasip olur.

Canım benim bende aynı senin gibi. 3. Yılın ardından eşim test olmaya kendi karar verdi. Halbuki başta erkeklerin test vermesi gerekiyormuş doktorun birisi öyle söyledi . Herşeye geç kaldık anlayacağın. Eşimin sonuclari o kadar kötü çıktı ki biz şok olduk. Benim eşimde ihtimal vermiyordu ben kimyasal gebelikte geçirince doktorun birisi eşinde sorun yoktur sende de kesin bir tüp açıktır dedi. Ve bu cümle bizim 1 buçuk senemize mal oldu. Kimseye bakmayın sessiz sedasız testlerinizi olun yolunuza bakın. Emin ol o şuanda kafana çok takıyorsun ondan olmuyor gözüyle bakıyor. Ben aylarca test ol demedim. Bı baktım kendisi gün alacağım dedi. Belkide kendi haline birakmak lazım . Çok ısrar da fayda etmiyor.

Ay bu benim kocam 😄 benimki de istemedi. Dur hele 1 yıl dolsun dedi olmazsa gideriz dedi geçiştirdi hep. 1 yıldoldu yaz bitsin öyle gidelim dedi. Yaz sonuma doğru ikna oldu sonunda ama yani her ay adet oluyordum ve ağlama krizlerine giriyordum.
Tek başıma cocuk yapacağım sanki ben kaç kere doktora gidip en mahrem yerimi açıp muayene oldum sen bi odaya girip örnek veremedin diye ağladım bir sefer
Sorumluluk almıyorsun belki problem var ve hemen düzelecek bir sorunsa en azından bilelim ben boşu boşuna kendimi üzüyor ve yıpratıyor olabilirim diye konustum.
Halbuki o benden daha cok istiyor bebek konusunu buma yüzde yüz eminim ama cesaret edemiyor çekinirim utanırım diyordu. Haklı da bir noktada çok darlamadım söz verdikten sonra sözünü tutacağı günü bekledim sabırla kendi kendine cesarete gelip verdi örneğini...

Valla bizde olmustu boyle bi durum belki linclenicem ama fikrini sorup hic ricaci olmamistim “su gun dr randevusu alicam kacta musaitsin” demistim gitmistim cunku bazi seylerin oyle olmasi gerekir rica edip ustune cok konusunca insanlar cidden baska secenekleri var saniyor
Ben de yaptım onu gitmemişti randevuya 😂 geçiştirdi 1 sene dolsun diye sonrasında gitti kendi kendine cesaret topladı.

Canım benim bende aynı senin gibi. 3. Yılın ardından eşim test olmaya kendi karar verdi. Halbuki başta erkeklerin test vermesi gerekiyormuş doktorun birisi öyle söyledi . Herşeye geç kaldık anlayacağın. Eşimin sonuclari o kadar kötü çıktı ki biz şok olduk. Benim eşimde ihtimal vermiyordu ben kimyasal gebelikte geçirince doktorun birisi eşinde sorun yoktur sende de kesin bir tüp açıktır dedi. Ve bu cümle bizim 1 buçuk senemize mal oldu. Kimseye bakmayın sessiz sedasız testlerinizi olun yolunuza bakın. Emin ol o şuanda kafana çok takıyorsun ondan olmuyor gözüyle bakıyor. Ben aylarca test ol demedim. Bı baktım kendisi gün alacağım dedi. Belkide kendi haline birakmak lazım . Çok ısrar da fayda etmiyor.
Cidden bazı doktorlar öyle dengezsiz konuşuyor ki 6 7 ay sonra ben bir doktora eşimde de sorun olabilir demiştim bana “erkekler 60 yaşında bile çocuk sahibi olabiliyor” dedi. Bunu diyen de kadın doktor ve jinekoloji. Test yapmamışsın bişey yapmamışsın neye dayanarak sorun yok diyorsun? Tabi kocam da bunu duyunca cesaret aldı bu laftan. Cidden iyi doktor çok önemli.

Çocuk istemiyor olabilir mi? Belki baba olmak, bir cana bakabilme duygusuna hazır değildir? Sonuçta bu konuda erkeklerle aynı duyguları hissedemiyoruz. Bu taraftan da olaya bakıp yorum alabilirsiniz bence.

Çocuk istemiyor olabilir mi? Belki baba olmak, bir cana bakabilme duygusuna hazır değildir? Sonuçta bu konuda erkeklerle aynı duyguları hissedemiyoruz. Bu taraftan da olaya bakıp yorum alabilirsiniz bence.
O şekilde bir izlenim alsam asla böyle bir işe kalkışmazdım canım kendisi sürekli dile getiriyordu otuzumuza yaklaştık bizimde evladımız olsa felan diye

X