• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok tembel :(

Sorun bence annenizde. Annenizle konusup gorev dagilimi yapmalisiniz. Sonucta beraber yasayacaksiniz. Iki yil da az degil. Baslik bence yanlis olmus annem tembel yazacaktiniz.
Haklisiniz. Annem zaten daginik biriydi hep onlarin evde arkasini toplanakta beni cok yoruyor. Perdeyi yarim gerer hic duzene onem vermez.. bulaşık makinesini yanlis yerlestiriyor ben tekrar yapiyorum. Çamaşır lar makine önüne atiliyor kac kez dedim kirli sepetine atin diye.. supurge yapiyo ama tam süpürülmemis gibi ... Ben de hep bu isleri tekrar yapiyorum. Sadece yemegi yapiyor bana faydası o bi de dışarda bi isim olunca bebege bakiyor. Gunduz zaten gec kalkıyoruz kahvalti falan derken saat 13 oluyor. Oglen biraz bebege bakıyor zaten 4 gibi aksam yemeğine basliyor kardeşimi ise yolluyor o da ayri bi dert alıştırmış her işini yapmaya... yemekten sonra is bitmiyor ben ders caliscam diyorum film izliyor eşimle hepsi bebegi tv den uzak tutuyorum yukarda odasına götürüyorum uyuyorken ama uyaniyo bebek pispis yapmaktan çalışa miyorum onlar film izliyo sonra uyumaya gidiyor annem yani guya annemle ayni evde olunca bana faydasi olcakti faydasi falan yok.. zaten onlarla yaşamasam evde bu kadAr is olmayacakti tek başıma hakkindan gayette gelirdim

Ayy inanmıyorum. Ağzım açık kaldı. 1,5 yıl iyi dayanmışsınız.Ben olsam cinnet geçirip o evi başına yıkardım.
Hem pis hem bencil hem yararsız hem kötü bir baba hem kötü bir eş.! Paket yani.
Ruh hastası gibi.O ne öyle...

Çok kötü.Gerçekten çok üzüldüm.Nasıl gidecek böyle.Burada kocası ile küçük problem yaşayanlara bile boşan deniyor,biliyorum ama.Samimiyetimle söylüyorum öyle bir insanla ömür geçmez.Yani aileniz arkanızda duracaksa eminim o yokkken daha iyi çalışırsınız kpss'ye .En azından kendinizden ve bebeğinizden sorumlu olursunuz sadece.
Ne kadar sıkıntı içinde olduğumu tahmin etmissinizdir.. Ben kpss yi kazanip is sahibi olunca yolumu ayırmayı hayal ediyorum ama ders calisamiyorum :KK43: baska bi is nasil bulup nasil bi yol çizcem bilmiyorum ailem arkamda durmuyor dursa çoktan ayrılırdım

Ne kadar sıkıntı içinde olduğumu tahmin etmissinizdir.. Ben kpss yi kazanip is sahibi olunca yolumu ayırmayı hayal ediyorum ama ders calisamiyorum :KK43: baska bi is nasil bulup nasil bi yol çizcem bilmiyorum ailem arkamda durmuyor dursa çoktan ayrılırdım

Aileniz eşinizin tavırlarını görmüyor mu? Garip gelmiyor mu onlara, tembelliği, pisliği kendisi mükemmelmiş gibi dört dörtlük iş beklemesi. Ufak ufak annenize babanıza gösterin şikayet edin, aynı evdesiniz avantaj olarak kullanın, hazırlayın onları ayrılırsak mutlu olacağım diye, bu arada kpss için hazırlanmaya çalışırsınız.

Aileniz eşinizin tavırlarını görmüyor mu? Garip gelmiyor mu onlara, tembelliği, pisliği kendisi mükemmelmiş gibi dört dörtlük iş beklemesi. Ufak ufak annenize babanıza gösterin şikayet edin, aynı evdesiniz avantaj olarak kullanın, hazırlayın onları ayrılırsak mutlu olacağım diye, bu arada kpss için hazırlanmaya çalışırsınız.
Annem görüyor hatta o da eleştiriyor nasıl biri bu diye.. ama o da boşanmayi gerektirecek bi durum degil bu diyor anlamıyor beni.. karnin aç değil gerisi önemli değil diyo anlamıyorlar beni.. teyzem var kocasi eve bakmıyo bana onu örnek veriyor o bile ayrilmiyo diyo o kadar olur diyo... anlamiyorlar.. Babam da ne olursa olsun bosanmaya karşı biri duzeltin problemlerinizi diyo ama eşim düzelmeyecek iletişim bile kuramiyorum onunla.

Bi de eve ortak olmuş yani.Onu koltuğu ve televizyonu ile dışarı atsanız keşke .

Kpss bu şartlarda çok zor görünüyor..Çünkü anneniz de destek değil eşiniz de.Bir de bebeğiniz var.Anneniz 1-2 saatliğine bebeğe baksa haftada 2 gün kursa gidebilirsiniz mesela hafta sonları.Çok pahalı değil aslında uygun kurslar da var.Diğer günler çalışmanıza gerek kalmaz ama mümkün müdür bilemedim.

Hayatınızı silbaş yapmanız gerek.Akrabalarınızı arkanıza alabilirsiniz belki.
Eşiniz düzelmez.Buna eminim.Çok büyük bir olay yaşamadan düzelmez.Ailenize bunun boşanmak için ciddi bir sebep olduğunu bir şekilde göstermelisiniz ya da uygun koşulları oluşturduğunuzda ailenizi dinlemeden avukat ile görüşmeniz gerek..

Annem görüyor hatta o da eleştiriyor nasıl biri bu diye.. ama o da boşanmayi gerektirecek bi durum degil bu diyor anlamıyor beni.. karnin aç değil gerisi önemli değil diyo anlamıyorlar beni.. teyzem var kocasi eve bakmıyo bana onu örnek veriyor o bile ayrilmiyo diyo o kadar olur diyo... anlamiyorlar.. Babam da ne olursa olsun bosanmaya karşı biri duzeltin problemlerinizi diyo ama eşim düzelmeyecek iletişim bile kuramiyorum onunla.
Öyle şey mi olurmuş ya karın tokluğuna evlilik mi yürütülür, teyze yakmış başını diye siz de mi yakacaksınız?
Bebeğiniz daha çok küçükmüş zaten biraz daha toparlanınca daha rahat ders çalışırsınız, tek kurtuluşunuz kpss gibi görünüyor.

Bi de eve ortak olmuş yani.Onu koltuğu ve televizyonu ile dışarı atsanız keşke .

Kpss bu şartlarda çok zor görünüyor..Çünkü anneniz de destek değil eşiniz de.Bir de bebeğiniz var.Anneniz 1-2 saatliğine bebeğe baksa haftada 2 gün kursa gidebilirsiniz mesela hafta sonları.Çok pahalı değil aslında uygun kurslar da var.Diğer günler çalışmanıza gerek kalmaz ama mümkün müdür bilemedim.

Hayatınızı silbaş yapmanız gerek.Akrabalarınızı arkanıza alabilirsiniz belki.
Eşiniz düzelmez.Buna eminim.Çok büyük bir olay yaşamadan düzelmez.Ailenize bunun boşanmak için ciddi bir sebep olduğunu bir şekilde göstermelisiniz ya da uygun koşulları oluşturduğunuzda ailenizi dinlemeden avukat ile görüşmeniz gerek..
Esim herseye karışıyor. Kurs hem masrafliymis ona gore hem de kursa git gel arada gecen zaman vakit kaybiymis. Evde internet var videolari netten aç izle diyo. Benim matematikte biraz sıkıntım var esim matematik öğretmeni o yüzden kursa gitmemi hic istemiyo ama gelip calistirayim demiyo ben peşinde koşuyorum soru sormak icin yapamadigim sorulari... akrabalarim oyle dedikoducu insanlar ki.. bilmiyorum bakalim ne olacak.. :( sizce boyle bi adam duzelir mi

Esim herseye karışıyor. Kurs hem masrafliymis ona gore hem de kursa git gel arada gecen zaman vakit kaybiymis. Evde internet var videolari netten aç izle diyo. Benim matematikte biraz sıkıntım var esim matematik öğretmeni o yüzden kursa gitmemi hic istemiyo ama gelip calistirayim demiyo ben peşinde koşuyorum soru sormak icin yapamadigim sorulari... akrabalarim oyle dedikoducu insanlar ki.. bilmiyorum bakalim ne olacak.. :KK43: sizce boyle bi adam duzelir mi

Üzgünüm, ama düzeleceğini sanmıyorum.Sen o şartlarda kendini kurtarmaya bak.Kpss'ye kadar olabildiğince bencil ol.Mutlaka çalışmaya zaman ayır.Gerekirse ağırlığını koy rest çek.İplerin herkesin elinde.Kukla olma böyle :KK43:

Herkes sana her istediğini yaptıramayınca kıymetli olur yaptıkların.Bir de yokluğunu tatsınlar bakalım.Eksikliğini anlasınlar.Annelik görevini yap yeter. Herkes kurmuş kendi dünyasını,kendi düzenini sen ortada kalmışsın.
Senin de prensiplerin olsun.İpleri eline al.Lafını da esirgeme bence.
Bir de böyle dene.Ne kaybedeceksin yani
Zaten senin şu an en güzel çıkış kapın kpss. Onun için bir şeyler yapman lazım.Ne kaldı şurda.?

Esim herseye karışıyor. Kurs hem masrafliymis ona gore hem de kursa git gel arada gecen zaman vakit kaybiymis. Evde internet var videolari netten aç izle diyo. Benim matematikte biraz sıkıntım var esim matematik öğretmeni o yüzden kursa gitmemi hic istemiyo ama gelip calistirayim demiyo ben peşinde koşuyorum soru sormak icin yapamadigim sorulari... akrabalarim oyle dedikoducu insanlar ki.. bilmiyorum bakalim ne olacak.. :KK43: sizce boyle bi adam duzelir mi
Bütün yorumlarını okudum. Maaşallah öküz bir kocaya sahipsin.

Birde öğretmen olacak. Okumuş ama bi baltaya sap olamamış. Hem pis, hem tembel, herşeyi hazır isteyen, cinselliği bile bilmeyen bi hipopotam bu adam. Onun işi ağır bile değil. Dinç gitmese ne olacak. Allah kurtarsın seni o adamdan.

1 buçuk yıllık evliyim ve 3 aylik bebegim var. Esim hic bana yardim etmez evde... Çok tembel biri.. corabini kıyafetini yere atar ayrıca boyle hem daginik hem de ev islerinde yardimci olmadigi gibi bi de yemekleri cesit ister evi surekli düzenli görmek ister.. inanin bu aralar boğuluyorum eşimin anlayışsızlıgi bu halleri beni cileden cikarmaya basladi bebek kucaklamaktan sirtim tutuldu. Bi de kpss calis diye baski yapiyor ders çalışmaya vaktim olmuyo. Annem bizle kaliyo kardesim babam... annemde aksam 10 da yatiyo. Gündüzde gec kalkiyo derken bana cok faydası olmuyo :KK43: sadece yemekleri yapiyo o açıdan iyi oluyor zaten ailem.olmasa iki kisinin telasi fazla olmaz. Ben bulaşıkları makineye atıyorum sadece..
bebegim gece cok sık uyaniyo burnu tıkanıyor da ben geceleri uyumuyorum gündüz uyuyorum. Gece surekli bebek pispis yapiyorum başka is yaptırmiyo oglum :KK43: ya kucakta ya da beşiğini salliyorum. Esim ogretnen yariyil tatilinde ama sabahlara kadar film izliyo gece gündüz pc basında tv basinda kac kez soylemeyle bebegi kucakliyo onu da en fazla yarim saat... :KK43: yorulmaya basladim artik sirtim da ense köküm de bi agri var... :KK43:((
yorumların ve cevapların tamamına yakınını okudum.. eşin tembel olabılır ama senın yorgunlugunun asıl nedenı esın degıl...
aynı evde yasıyorsanız ve sızınkı ortak ev ımıs evın temızlık camasır bulasık vb ıslerını sız ustlenmemelısınız , annenız sıze bu konuda yardımcı olmalı..
yemek yapmak bır saatlık ıs ve bebeklede gayet guzel yemek yapılıyor uyudugu saatlerde o nedenle yemek ısı sızı yoracak bır ıs degıl. asıl yoran sofra hazırla,kaldır, bulasıkları hallet etrafı toparla kısmı bence... çamaşırları herkes kendınınkını yıkasın bence babanızın ve kardesınızınkını annenız halletsın , gerısını sız...
temızlıgıde ortak yapın ıstedıgınız gıbı olmasada bırakın oyle kalsın, esınızde laf soylerse verın elıne supurgeyı bırakın o yapsın yapmıyorsada okkalı cevap verırsenız bır daha agzını acamaz...
yanı demem o kı kendınızı fazla yormayın, kımseyede geregınden fazla yuz vermeyın....

İyi de bence bir çıkar yolu var bunun madem işe girince ayrılabilecekseniz. Şimdiden bırakın onun istediği işlerle zamanınızı harcamayı. Bırakın evi pislik götürsün yahu... Annenizin yaptığı işi beğenmeyip siz tekrar yapıyormuşsunuz ya, yapmayın onu. Kendi odanıza geçin, orayı iyice temizleyin, bebeği orada yere bırakın sadece ki hasta olmasın. Yapmayın beyefendinin istediği işleri. Yanınıza da yaklaştırmayın madem kendisine bakmıyor ve cinsel olarak bencilce hareket ediyor.
Siz de titizsiniz anladığım kadarıyla, o yüzden de işiniz çok oluyor. Öyle olmasa perdeyi falan farketmezsiniz. Bırakın dağınık kalsın. Bırakın bulaşıklar ters ters dizilsin. Ben bebeğimle ilgileniyorum, bana dokunmayın işim var, çalışıcam deyin geçin odanıza kapatın kapısını. Köle Isaura gibisiniz resmen o evde.
Dersinize çalışın, o zamana kadar bebek de biraz büyür zaten, işe girin, ailenizi de eşinizi de başbaşa bırakıp çıkıp gidin. Oh mis.

1 buçuk yıllık evliyim ve 3 aylik bebegim var. Esim hic bana yardim etmez evde... Çok tembel biri.. corabini kıyafetini yere atar ayrıca boyle hem daginik hem de ev islerinde yardimci olmadigi gibi bi de yemekleri cesit ister evi surekli düzenli görmek ister.. inanin bu aralar boğuluyorum eşimin anlayışsızlıgi bu halleri beni cileden cikarmaya basladi bebek kucaklamaktan sirtim tutuldu. Bi de kpss calis diye baski yapiyor ders çalışmaya vaktim olmuyo. Annem bizle kaliyo kardesim babam... annemde aksam 10 da yatiyo. Gündüzde gec kalkiyo derken bana cok faydası olmuyo :KK43: sadece yemekleri yapiyo o açıdan iyi oluyor zaten ailem.olmasa iki kisinin telasi fazla olmaz. Ben bulaşıkları makineye atıyorum sadece..
bebegim gece cok sık uyaniyo burnu tıkanıyor da ben geceleri uyumuyorum gündüz uyuyorum. Gece surekli bebek pispis yapiyorum başka is yaptırmiyo oglum :KK43: ya kucakta ya da beşiğini salliyorum. Esim ogretnen yariyil tatilinde ama sabahlara kadar film izliyo gece gündüz pc basında tv basinda kac kez soylemeyle bebegi kucakliyo onu da en fazla yarim saat... :KK43: yorulmaya basladim artik sirtim da ense köküm de bi agri var... :KK43:((
anneniz babanız kardesınız neden sızınle kalıyor

İyi de bence bir çıkar yolu var bunun madem işe girince ayrılabilecekseniz. Şimdiden bırakın onun istediği işlerle zamanınızı harcamayı. Bırakın evi pislik götürsün yahu... Annenizin yaptığı işi beğenmeyip siz tekrar yapıyormuşsunuz ya, yapmayın onu. Kendi odanıza geçin, orayı iyice temizleyin, bebeği orada yere bırakın sadece ki hasta olmasın. Yapmayın beyefendinin istediği işleri. Yanınıza da yaklaştırmayın madem kendisine bakmıyor ve cinsel olarak bencilce hareket ediyor.
Siz de titizsiniz anladığım kadarıyla, o yüzden de işiniz çok oluyor. Öyle olmasa perdeyi falan farketmezsiniz. Bırakın dağınık kalsın. Bırakın bulaşıklar ters ters dizilsin. Ben bebeğimle ilgileniyorum, bana dokunmayın işim var, çalışıcam deyin geçin odanıza kapatın kapısını. Köle Isaura gibisiniz resmen o evde.
Dersinize çalışın, o zamana kadar bebek de biraz büyür zaten, işe girin, ailenizi de eşinizi de başbaşa bırakıp çıkıp gidin. Oh mis.
Meslegim olursa belki ailem ayrılmama razi olur... haklisiniz dediklerinize dikkat etcem

Meslegim olursa belki ailem ayrılmama razi olur... haklisiniz dediklerinize dikkat etcem
Mesleğiniz olursa ailenizin razı olmasına ihtiyacınız olmaz. Ayrıca bu kadar eziyet görürken hala o adamın yüzüne de gülmeyin yani. İçini biraz kaybetme korkusu kaplasın. Kararlı ve güçlü durun. Boşanıcam falan demeyin daha, hiç bir açıklama yapmayın, senden soğudum bile demeyin. Bir işle ilgili, bir eksiği var, çorapları toplanmadı, yemeği beğenmedi diye laf ettiğinde yüzüne ondan tiksiniyor gibi bakıp hıh deyip dönüp gidin kalsın öyle. Eşiniz düzelecek gibi durmuyor ama belki böyle toparlanır. Ama siz eski güler yüzlü külkedisi rolünüze döndünüz mü o da döner...

hep yetiştirilme tarzlarından kaynaklanıyor maalesef...ancak aklı başında bir adam sevdiği kadının bunca yükü yüklenmesine nasıl seyirci kalır anlamıyorum...mesela benim eşim de evin en küçük çocuğu, annesi ablası hiçbir zaman tek bir iş dahi yaptırmamışlar. her şeyi ayağına bekleyen, ayağından çıkardığı çorabı olduğu yere bırakan bir adam özünde benim eşim de. ama ben iş bölümü yaptım ve onun da harfiyen uymasını sağlıyorum. mesela ütüyü ona verdim. en başta savsakladı, özensiz ütüledi vs ama baktı ben oralı olmuyorum, kendi yapmasa buruşuk gömlekle gidecek işe, bu işi o üstlendi ve şu anda benim kadar iyidir ütüsü yani =) onun dışında hsonu temizliğine de kendince yardım eder. zamanında annelerinin vermediği eğitimi biz veriyoruz işte evlenince. ama vurdumduymaz olmaması önemli. senin çabana rağmen ısrarla hanzoluğa devam ediyorsa, yani emeğine cevap vermiyorsa bunca sıkıntıyı çekmeye de gerek yok. değen adamlara emek verin, değmeyeni sallayın gitsin. biz de bu dünyaya tek sefer geliyoruz...

arkadaşın sorunu ailesiyle yaşamasından ziyade eşinin tembelliği, eskidenden de böyleymiş

yani çorabını bile yere atan adam, nasıl evi dört dörtlük bekler ya, hem suçlu hem güçlü

demekki anası öyle alıştırmış, evlenene kadar da annesinin evinde çorabını yere atıyordu muhtemelen

ama bu değişmeyeceği anlamına gelmez, bari çocuğuyla ilgilensin, ona alıştır

Eşin istedi aynı evide ailen niye kabul etti??? Ailene deseydin istemiyorum kabul etmeyin diye
Üstelik iki sene sonra memlekete gittiklerinde evdeki hisseleri ne olacak?
Resmen ev işi olarak yükler sana
Eşin desen gerçekten mide bulandırıcı öğretmenmiş birde hiçmi kokmuyor öğrencilerine arkadaşlarına acaba
O yatağı hemen birleştir
Doğum yapan çevremdeki her arkadaşıma ilk tavsiye ettiğim şey yatak ayırmamak!
Neymiş işe gidiyorlarmış rahatsız olmasınlarmıs yahu evdeki daha çok yoruluyo işte bu olaydaki gibi,ayrıca bebek onunda bebeği alışmalı bu düzene

@daxi
@setenaysetenay @Bigaripyolcu aburcuburcu burcu aburcuburcu burcu
Biz daha 1 bucuk aydir beraber yaşıyoruz esim oncedende tembeldi ve tembel olduğu gibi cok is beklerdi. Hamileliğim boyunca beni hep elestirdi. Mide bulantısı çoktu bende bi de cok uyku yapti hamilelik bende ve hamilelikle ilgili makaleler okurdum yani gebelikte pek is yapmazdim beni cok elestirirdi ev isi pek yapmiyorum diye kac kez agir laflar soyledi. Ustelik kendisi yaz tatilindeydi her gun evdeydi okullar kapali diye ama hep benden is bekledi hic baska hamileler gibi pohpohlanmadim. Aynisini simdi yine yapiyo bunun ailemle bi ilgisi yok. Ailemle neden birlikte yasadigimiza gelince de esimin begendigi bi dublex ev vardi onu almak icin ortak aldi ailemle ben cok israr ettim almayalım bu sekilde olmaz dedim dinlenmedi beni. Babam kardesim calisiyo evde pek durmuyorlar. 2 yıl sonra emekli olunca memlekete dönecekler 2 yil beraber yasariz dedi hem bebege yardim ederler dedi ben istemedigim halde kendi girdi ortak ev isine.. Ben calismiyorum zaten bebek kucuk ve memurluk harici istemiyo cslismami :KK43: evlenmeden once boyle bu kadar karisan biri degildi. Kendisi çalıştığı zaman zaten ondan bisey beklemiyirum su an 15 tatilde ve sabah 4 e kadar film izleyeceğine bana yardim edeblr. Okullar açıkken zaten beklemiyorum bisey hatta o okula dinç gitsin diye ayri yatiyoruz. Ne zor islerdr çalışan evden sabahin köründe cikip gec saatte geldigi halde esine boyle zamanlarda yardim edenler var. Ayrica gunduz her zmn uyuyamiyorum bebegin durumuna bagli bazen sabah 10 a kadar huzursuz oluyor o saatten sonra uyuyamoyorum zaten annem erken yattigi halde gec kalkiyor. Bu kadar kişinin yemeği çamaşırı bulasigi. Süpürgesi tozu bitmiyo. Ev de hafif daginiklik olsun laf sokan biri esim. Yemekleri pilavdan sakata ya ana yemege kadar istiyo . Kahvaltida sıcak seyler istiyo. Bebek uyusa da saat basi kalkiyo meme istiyo. Ders calismaya çalışıyorum aralarda. Annem.Yemekleri yapiyo ama diger butun isleri ben yapiyorum.. bilmiyorum ama yorucu geliyor bana hersey
Yorumlarda yazdığınızı konunun ilk mesajında yazsaydınız daha iyi olurdu .
Siz bu adama 1,5 yıl iyi dayanmışsınız ben 1,5 gün bile dayanmazdım.
Eşim her gün 6:30'da uyanır şayet kızım gece uyandığında saatlerce uyumadıysa eşimi uyandırırım o yoruluyorsa ben de yoruluyorum.
İşiniz zor ne diyeyim. Allah etrafınızdakilere merhamet versin.

Önceki konularını okumuştum arkadaşım.Aileyle beraber ev alıp yaşama fikri zaten baştan hatalı.Ki eşiniz de bencil bi insanmış normalde yardım etmeyen adam evde senin ailen varken hiç yardım etmez banane yapsınlar der.Ancak bebeğin biraz daha büyüyünce eşine bebekle ilgilenmesini telkin etmelisin.Babası bebekle ilgilenir sen de evdeki işlerini yaparsın.

Ayrıca 3 aylık bebekle KPSS çalışmak nedir ben algılayamadım.Hem eşin yardım etmiyo,hem kursa yollamıyo hem bebek 3 aylık bide memur ol diye baskı yapıyo.O işler öyle kolay değil.KPSS çalışmak fedakarlık ister ki yeri gelir tüm gün ders çalışman gerekir.O yüzden henüz küçücük bebekle ders çalışıcam diye kendini strese sokma boşu boşuna.Çocuğunu

Back