• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim çok takıntılı ve dengesiz

Ya sürekli aynı şeyi söylüyorsunuz😂 Doğurmasaydı iyiydi ama şu an napsın geldiği yere geri mi yollasın çocukları?
Evet ben de yapamazdım, kaldıramazdım, yaptıkları iğrenç. Ama ben boşanamam diyor. Ailem yok, 3 çocuğa bakamayacağını düşünüyor. Ne diyim? O zaman kocası tedavi olsun diyorum ve sistemi de eleştiriyorum. Çünkü öyle. Boşanmış ve ailesi olmayan bir kadın için çok zor. İşe girse saatleri uymuyor. Okula git gel, tatillerde kim bakacak vs. Ki asgari ücretle çalışırsa zaten yetmeyecek. Kadınları buna mecbur bırakıyorlar diyorum. Siz de ee doğurmasaydın diyorsunuz. Teşekkürler çok yerinde bir tavsiye olmuş😀
Lütfen anlamadan dinlemeden yorum yapmayın.
Kadın zaten çalışıyormuş. Boşandığında adam çocuklar için nafaka da ödeyecek. ( sadece onun maaşı az geldiğine göre adamın da bir geçim kaynağı var) gelen nafakayı bakıcıya verse. Kendi maaşıyla idare eder hanesini. Çocuklar için kavga gürültü gergin ortamda büyümektense hayat standartlarının biraz düşmesi daha iyi. Özellikle kız çocuğu varsa. Ona güçlü durmayı göstermesi örnek olması gerekir. Bu adamı bir şekilde idare etse. Daha sonra kızları böyle adamlarla karşılaşsa ama ailem sıkıntılı zaten oraya dönemem diyerek evliliklerini sürdürse daha çok üzülür bence.

Bence biran once kendi psikolojin ve cocuklarinin psikolojisi icin dava ac. Bu sekilde devsm eddrsen cok yorulursun. Dsva ac biyir. Bir kere yorulursun.

"Evlilik kader, mutluluk tercihtir." diye bı kitap var okuyun derim.

Kocanız narsist sizde bağımlısıniz. Bu şekilde kendiniz olmadan bir hayat kursaniz bile yine bir narsist gelir kanınızı emer. Psk Fatih Reşit Civelekoglu. Var instada mutlaka dinleyin kurtulacaksınız bu kısır döngü den

Tövbe bismillah
Nasıl çektin yıllardır???

Amin. Bu tedavi olayına nasıl ikna edeceğimi bilmiyorum. Bugün kayınvalidemi arayacağım. Eşimin ailesi çok iyidir ve bu zamana dek hiçbir problem yaşamadım onlarla. Benim annem yok annem kayınvalidemdir.
kayınvalideniz eşinizi çektiğiniz için iyi olabilir mi?
annemle babaannemde böyledir de, ha babaannem iyi bir insan zaten de, annemden başka kimse babama katlanamadığından babam başlarına kalmasın diye anneme hep iyi davrandılar. şimdi de babam vefat etti, babaannem aman çocukların var onlara bakman lazım diye annemi hep tembihliyor.

Biz çok severek evlendik eşimle. Kıskançlığı vardı bir miktar rahatsız edici şekilde değildi. Öncü bir kişiliği vardır. Bende öyleyim bu konuda biraz çatışmalarımız hep oldu ama tatlı atışmaları geçmedi. İhanet vs asla olmadı. Son 7 aydır saçma sapan hareketler sergilemeye başladı. Hafta sonları ev pis diye temizlik bile yapıyor gel dışarı çıkalım çocukları gezdirelim deyince. Bunalıma mı girdi diyorum. Herkes diyor ki keşke öyle eşim olsa hep temizlik vs yaptığı için. Herkes görüyor çünkü. Ama içerde olanları kimse bilmiyor .Yıllar önce kanseri yendi eşim, çok zor günler yaşadık. Ben ona hep destek oldum. Annem babam abim kardeşim her şeyim oldu. Ona yakıştıramıyorum. Ve gittikçe soğuyorum
40 lı yaşlarda dediniz değil mi? insanlar bazı dönemlerde karakter değişimi yaşıyor, 2 yaş ,29-32 yaş ve 40-42 yaş arası. astrolojide döngüler vardır, uranüs döngüsü yaşıyor eşiniz, halk arasındaki deyimle 40 yaş bunalımı, 40 tan sonra azdı falan derler ya hah işte o. çünkü uranüs deliliğin, aniliğin gezegeni. neyse o kısmı bırakalım, ama eşiniz birden 180 derece değişmiş midir, sanmam, bazı huyları katlanarak artmıştır diye düşünüyorum. en iyi siz tanırsınız tabi ama yazdığınız bazı şeyler mesela her şeyde en iyisi kendisi diyorsunuz ya da saygısızlığı bunlar birden ortaya çıkan şeyler değildir sanıyorum. bir zaman sonra bazı şeyler batmaya başlar ya, size de öyle olabilir. siz kaç yaşındasınız ?

bence başak olabilir . takıntılı butun erkekler basak burcu. bende de var oradan biliyorum. yakında ben de bir takıntı konusu acabılırım

takıntı için daha çok merkür burcuna bakmak lazım, tabi başak genel olarak takıntılı bir burçtur ama akrep de takıntılıdır mesela.

7 ay önce ne oldu peki eşinizi ne tetikledi acaba çok ilginç ?
Eşinizin bireysel terapiye de çok ihtiyacı var gibi görünüyor.
Ama işte gönüllü olmadan kimseye zorla terapi yapılamaz .
Cidden işiniz çok zor ne tavsiye versem bilemedim kv anlayışlı biriyse konuşmak çok mantıklı.
Ama sizde en azından sınırlarınızı koruyun açık açık söyleyin isteidigin şeyleri yapmayacağım telefonumu açık tutmayacagim gibi.
3 gün delirir 4.gun alışır alışmak zorunda .

Benim babam da böyleydi, 7 cihan bir araya gelse doktora götüremezdik, bırak psikolojik sorunları için, fiziksel rahatsızlıkları için bile. Çünkü kendini hasta asal görmüyordu. Kanser oldu, şeker hastası oldu, kalp vs ama son ana kadar doktora gitmedi, evde inme geçirdi, hala doktora gitmiyor adam hemşire komşumuz gelmiş de eve o ambulans çağırmış.

Bir insan kendinin farkında değil ya da farkında olsa bile düzelmek istemiyorsa o insanı kimse düzeltemez. Ki düzelmek istemekle bile hemen olmuyor, ben yıllardır mesela travmalarımı, korkularımı çözmeye çalışıyorum, yol katettim ama bazen başa dönüyorsun gene.

Kocası olacak adamın psikolojik sıkıntıları olduğu aydan aşikar, onun her dediğini yapanın da psikolojisi normal değil. Neticede ya üzüm üzüme baka baka kararmış ya da tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş.

Calismiyorsaniz calisin bence. Boşanacaksaniz simdi yada ilerde evi siz gecindiriceksiniz. Nafakaya da bakici tutup cocuklara sahip cikacak bakici siz işteyken .yada en küçük liseye gidene kadar cekeceksiniz bu hayati ve şikayet etmeyeceksiniz . adam sürekli biseyler den supheleniyorsa muhakkak kendi şüpheli birseyler yaptı acisini sizden cikariyor iyice düşünün çaresizseniz çare sizsiniz
Kesinlikle katılıyorum.
İnsanın fikri neyse zikri o olurmuş.

Kendisi yapıyorsa sizin yapmanizdan da korkuyor olabilir.

Allah sabır versin. Ayrilmayacaksanız bu adam başka türlü düzelmez.
Çünkü bu durum bence kendi karakterini yansıtıyor.

• Beğen
Reactions: Cac
Back