Doktorun bahsettigi tedavi hormon replasman tedavisi (HRT), her menopoza girmis, özellikle evli ve cinsel aktif yaşamı olan (devam ettirmek isteyen diyelim) kadınlara tavsiye edilir. Ama iste her. hormon tedavisi ve her vücudun kendi dogal dongusune yapılan müdahalelerde riskler vardir, kanser riskini artiran bir tedavi.Cinsellik kalpleri de birbirine yakınlaştıran bir mevzu
Şap attım diyelim ama kalben de zamanla bı şeyler kopar bence cinsellik bağlayıcılığı olan bir eylem çünkü.
Yerinizde olsam kendimi esimin seviyesine getirecek otları ve zararsız takviyeleri tercih ederdim.
Doktorunuzun bahsettiği hormon takviyesini de çok merak ettim
Vücudunuz, sizi belli bir yaştan sonra artik ureme yapmayacak olduğuna kanaat getirip, zira belli sayıda yumurtanız var ve bir bitiyor, sonra menopoza giriyorsunuz, dolayisiyla libidosuz bir yasama basliyorsunuz. Ama tabii disardan ek hormonla bu düzeni bozup, devam ettirebilirsiniz de, ama ben o riski göze alamadım. Almam da.
Cinsellik olmadan da eşinizi çok sevebiliyorsunuz inanin. Bu yeni bir mevzu da degil yaklasik biz 5 senedir böyleyiz. Herseyi acik konusuruz, her zaman. Ben esime anlattim durumumu, hormonlardan dolayi isteksiz olduğumu, ama bu onu sevmedigim anlamina gelmedigini, tibbi bir problem yasadigimi, ayrica son derece doğal bir surec oldugunu anlattim. O da bunu anladi, hatta cinsel iliskiden sonra tesekkur eder, biliyorum benim icin yaptigini diye. Hatta ona şaka bile yapariz, o bana "biliyorum cok ama cok istiyorsun ama sansiz gunundesin bugun cok uykum var" der bazen dalga gecer, guleriz de.