- 4 Ağustos 2023
- 952
- 1.314
-
- Konu Sahibi twettytwetty
Küçük kıza fatma ismi nedir ya?Selam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime
Ben doğduğumda babam askerdeymiş. Dedem haddi olmadan almış kulağıma bir isim okumuş anneme sormadan. Annem de o zaman dedem ve babannrmle yaşıyor babam askerden gelene kadar. Dedem kulağıma okuyunca annem çıkıyor eltisiyle gidip nüfustan adımı kendi koyup kimlik çıkarıyorhelal anam sana 1990 yılında dediğini yapmışsın.
Aşkınıza sevginize hayran kaldımEşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum
Selam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime
Şu kv lerin kendi ismini koydurma merakı nedir ya.
seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum
Öldürmek ve sevmek aynı cümlede yer alamazseni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum
Ayıp olmadı mı biraz.“b.klu Fatma, yine b.k yapmış, ayyy pis kokuyo da bak şu Fatmaya”
Saçmalığa bak ya. Fatma o kadar da eski bir isim gibi değil ama yine de büyük terbiyesizlik yapmışlar. Mesela Ümame de koyabilirler di.Selam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime
Genel itibariyle ‘Ata isimlerini koymak hoş değil’ diye bir şey yok. Eğer isim güzelse ve çocuğun anne babasının da içine sinmişse konulabilir aslında.Benim zamanımda ilk isimleri yoklama kağıdında kısaltıyorlardı. Mesela bir arkadaşım vardı ismi Hale Süreyya Tekin diyelim, H.Süreyya Tekin yapmışlardı ikinci ismi okunurdu sınıfta üzülürdü sevmediği için. Şimdi öyle değil heralde. Yine de ata isimlerini koymak hoş değil orası ayrı
Eşiniz üstünüze yürüyüp ölümle tehdit ediyor hala derdiniz isim mi ? Kafayı mı yediniz ? Kendinizi benim eşim yapmaz doldurdular cart curt diye avutmayın 15 yıllık tanıdığınız adamla şu kıçı kırık sebepten dayak eşiğine gelmişsinizSelam çareyi buraya yazmakta buldum. Eşimle birbirimizi 15 yıldır tanıyoruz 2 sene önce evlendık. Çocuğumuza annesinin isminı koymak istedı eski isim kabul etmedim sonuna kadar direndim annesi de ismini koydurmak için eşimi hep doldurdu sürekli hamıleliğimde tartıştık en sonunda kabul etmek zorunda kaldım. İlk isim istediğim isim ikinciye annesinin ismini koyduk ama eşim asla kızıma ismiyle hıtap etmiyor . Beni de ilk ismiyle koyduğum ısımle seslendiğimde sert sekılde uyardı onun adı Fatma dedı annesının ismi yanı bende tartıştım o günden Beri kendi de hitap etmiyor bende edemiyorum onun yanında koyduğum ilk isimle oda hitap etmiyor .Bebeğim güzelim vs diye sevıyor. Ben annesinin ısmıyle Fatma diye seslenmesını veya ıkı ısımle seslenmesini istemıyorum koyduğum ılk ısımle seslenmesini istiyorum ama o ne benim ne kendinin koyduğumuz ilk isimle seslenmemizi istemiyor. Annesı üzülmesın diye kesın annesi kendini hep masum gösteriyor ama asla değil doğumdan eve geldim amalıyatlı halımle kavga çıkardı kayınvalidem hastahaneden çıktığımız gün evimde .Eşimde benim üstüme yürüdü seni öldürürüm dedi kafamdan atamıyorum o yaşanan günü eşimi seviyorum ama Çok bunaldım artık ne yapabılırım eşimin koyduğumuz diğer isimle seslenmesı için . Annesi tek ısımle seslenmememız için herkesi dolduruyor sülalesondekıler de seslenmiyor ismiyle bebeğime
Ben de öyle bir şey var diyorum. İsim güzel olsa ne olur olmasa ne olur. Genelde erkek tarafının ismi konuluyor var mı mesela kadının babasının annesinin ismini koyan. Neden bu ataerkil tavır hayret bir şey.Genel itibariyle ‘Ata isimlerini koymak hoş değil’ diye bir şey yok. Eğer isim güzelse ve çocuğun anne babasının da içine sinmişse konulabilir aslında.