- 8 Nisan 2011
- 6.716
- 141
- 123
- Konu Sahibi siyahbeyaz2012
-
doguma gırmesının,kılomun,bakımsızlıgımın,cocugun,aılemın sebep olmadıgını;benımle bır ömur
gecırmek ıstemedıgını kavga ıstemedıgını huzur ıstedıgını söyledı..Bılmıyorum ama dedıgınız gıbı
baskası da olabılır ama hıcbır kadın ıcın aılemı bırakmam da dedı..Baska da bırsey bulamıyorum..
gzdm ben elestırıye acıgım ama herseyı okumadan böyle yorum yapıldıgında alınıyorum bu kadar!Baskalarının uzerınden yasamak da
ne demek?Sen bana asalak mı dıyorsun yanı?Ben buraya konu acarken ıkı tarafın hatalarını da yazdım kararı herkes kendısı verdı
zaten,ama bu sekılde kırıcı veya asagılayıcı yorum yapma hakkın da yok...Kımsenın uzerınden de yasamadım!Okul bıttıgınde
calısıyordum bahsettıgın buysa,evlılgımde de iş bulamadım o dönemde o kadar ..Sadece ögretmenlık yaptım..Hatamı örtpas etmıyorum,
sadece dogumdan sonra degısen ve destek olmayan bırınden ve hatamın farkında olmasam ugrasmayacagımdan bahsedıyorum..
senınle tartısarak vakıt kaybetmem !!! ben her ısımı esıme yaptırdım demedım YANLIS YANLIS OKUYUP DA
SACMA YORUM YAPACAKLAR YAZMASIN ARTIK!
Ayrica doguma giren erkeklerde esinden soguma olayini biliyorum
Doguma sahit olan erkeklerde bir degisim yasaniyor
genelleme yapilamaz belki ama boyle...
Yeri gelmisken soyleyelim Bekar arkadaslar , bebek bekleyenler esinizi asla doguma sokmayin
benim esim 2 dogumumda da kendisi istemedi
istese de ben istemezdim zaten ...
Kardeşinin eşinle ilişkisi nasıl? Karşılıklı konuşurlarsa eşin ona karşı açık olur mu yoksa kardeşinin taraflı olacağını düşünüp içine kapanır mı?
Ay hiç bilmiyordum böyle bir şeyi kesinlikle dikkate alacağım :)
Bizde doğum fotoğrafçısı olur yanımızda diyorduk. Eşimde ben doğumunda elini tutarım diyordu. Gerçi daha çok yeni evliyiz ama
ilişkilerı cok saglamdır herseyı söyler gıbıme gelıyor kardesım ne konusur bılemıyorum bır konusayım ıstersen dedı
olur dedım ..Zaten dıyeceklerı bellı seyler bunlar cozum olmaz bılıyorum,ama acık olacagını dusunuyorum..Kardesım
sadece yalnız olmadıgımı arkamda aılemın oldugunu görmesını ıstedıgını söyledıgı ıcın konus dedım
işte ben de yenı evlı mısın dıyecektım söylemıssın..
Sakın olamıyorum bebegımın huzursuzlugu,uykusuzluk,yorgunluk...Eşim eskı ev arkadasında 2 gun ,ögretmen evınde de
1 gun,arabada da 1 gun kalmıs..Sıgıntı gıbı!Mesajlasıyoruz ama ben bırsey sorarsam ya da o sorarsa ancak ..Ilk gun hep
kavga mesajlarıydı ama sımdı yıne sert kararlı ,ama sevıyelı artık.Kardesım 29yasında,esıyle bırlıkte cıft olarak
hep görusurduk 4umuz..Evlı ve erkek..Bugun gıtcem cnm ..Bgn esıme mesaj atmam cevap da vermem..
2,5 yıl boyunca hiçbir şey yapmadığın konu sahibi kendisi yazdı. Yakınlık götermek yerine her tartışmada küfürler savurmuş ve buna rağmen eşi ona hiç küfür etmemiş. Ben aldatmasını asla onaylamadım! Yazdıklarımı dikkatlice okumadınız sanırım! Adamı evden soğuttuğundan bahsettim çünkü eşi hep dbu 2,5 yılda yaşadıklarından bahsetmiş durmuş..
Evet birşeyleri yapmayabilir evli bir bayan asla zorunluluğu yoktur ama unutmayın ki herkes huzur bulmak için evlenir.. Eşinden küfür duymak için değil..
Ve konu sahibi evliliği kurtarmaktan değil elalemin ne diyeceğinden bahsediyor.. Yada eşim bunları yaptı boşanacağım demiyor. Sürekli çelişen ifadeler var. Ailesine karşı rol yapmasını istiyor ayrı değillermiş gibi ve geçen bu sürede bende eşimi aileme kötülerim beni haklı görürler yoksa bana kızacaklar diyor..
Ayrıca aldatma kısmını çok anlayamadım o kadınla neler yazıştıklarından bile bahsetmemiş olayın ne derece olduğundan ne olduğundan haberdar değiliz
Cnm merhaba.Ben kardeşini bayan zannediyordum.O yüzden o kadar kararlı konuşsun dedim.Bayanlar daha rahat gösterirler bazı şeyleri.Ama erkek de onunla nasıl konuşması gerektiğini iyi bilebilir.Sakın bitmiş sen bilirsin tarzı cümleler kurmasın.Tetikleyici olur.Dert paylaşıcı olsun sadece..Şu an başka kadın olsa ve kafada bitirmiş olsa dediğin gibi bir kalma yöntemi seçmez.Erkekler daha çabuk karar veriyorlar.Parası da var.Ev tutardı o 3 4 günde.Bir de iyi ya da kötü msj falan çekmezdi.Kestirir atardı.
Akşam yazmamışım.O sana ailen sorun olsa da demez.Çünkü senin tepkinden çekiniyor.Şu an mı böylesin bilmiyorum ama biraz fevrisin.O ne kadar demese de ailen etken bence.Kendin demişsin ya ben hazırlanamam falan sürekli kapı çalıyor,amcamlar vs. diye.Adam oynaşırken bile düşünüyordur.Gece de bebek rahat vermiyorsa....İşte sen bile rahat değilsin.O hiç olamaz.En azından 'Hayatım bir türlü rahat olamıyoruz.Şu an böyle olması gerekiyor.Ama birbirimizi geriyoruz.Şu durumları bi halledelim.Daha rahat olacağımız bi yere geçelim.Özledim valla sevgili gibi olmayı' falan de gelecek planı yapıp hayal kurmasını sağla.O da mutlu eder.Beklentisini düşürür.Şimdiye kadar belki yapmadın ama döndüğünde mutlaka yapmalısın.Kavga ediyor.Elalem duysa aman der geçer.Ailen olunca duydular mı,ne düşünüyorlar.Bir dünya stres.EE yine kendin yazmıştın.Babanların da bi kaç yanlışı olmuş.Geçim derdi,yeni bebek falan..O da haklı.
Sen 1 2 gün içinde ara ya da msjlaş.Babası beni özlemedin de kızını da mı özlemedin hala falan de..Gerçi pzt si gelecekmiş.Mesela bugün yap.Birazdan msj çek.'Biliyor musun çok üzülüyorum.Kendimi affedemiyorum.Bebek sabaha kadar uyumadı.Çok gergindi' falan de.Sadece dertleş.Yalnız sana bi şey diyeyim.Döndüğünde çok büyük fedakarlıklar seni bekliyor.Sen bebeği sanırım kucağına fazla alıştırmışsın.Şimdi de kopamıyorsun.İşe güce yetemeyince de geriliyorsun.Çoğu bayan bu hatayı yapıyor.Yavaşca bundan sıyrıl.Sonra da bebeğe o baksın.İşleri sen yap.Siz rolleri değişmişsiniz.Ev işi evde olan insana bile ağır geliyor.O bi de çalışıyor.Yemeği,bulaşığı da tek çeşit de olsa yap ve zamanla geliştir bu konuda kendini.Tamam seni böyle kabul etti haklısın ama adam her şeye yeten kadınları da görüyordur etrafında ve var böyle kadınlar maşallah..Sen kendi haklarını ertele şimdilik.Düzelince görmesini sağla.Tabii niyetin devam etmekse..
ben aslında sadece ıs bulup duzenım oturana ve bebegımın dıs gıbı zor gunlerı gecene kadar rol yapmayı
ve bu surecte de aıleme onu kötulemeyı(aılem cok sever,benı suclar)yanı hazırlamayı istiyorum yoksa 8
koca aydır ugrastıgım ve sonuca varamadıgım bırsey ıcın bebegımı yıpratamam
gzdem bence konu sahibi öyle demiyor.Eşini kendi de ailesi de çok seviyor.Çünkü özünde iyi bir adam.Kadın da biraz daha dominant olunca hep adamın yaptığı iyilikler görünmüş.Konu sahibi de bugüne kadar kendi karakterinden dolayı onun ceremesini de çekmiş.Belki eleştirilmiş.Belki hissettirilmiş.Kadın da toplum baskısı oluşmuş.Bu da onu germiş.Eşine yansıtmış.Olay büyümüş.Kadın diyor ki ayrılacaksak bile bu 2 ayda en azından göstermediklerimi ya da sakladıklarımı görmelerini sağlarım.Biraz hak verilmeye ihtiyacı var.Tek suçlu olmadığını kanıtlamak istiyor.Elalemi fazla takıyor ama sanırım bulunduğu ortam buna zemin hazırlıyor.Kim ister ki dedikoducu komşularla uğraşmayı bu kadar dert varken.Kadın diyor ki: 'Evde olsun.Ben onlarla bari uğraşmayım.Bu kararı evdeyken netleştirelim' diyor.Çünkü etraf adamın gittiğini öğrenirse (zaten hatalarının farkında.Belki de etrafındakiler de farkında.Sen kaçırdın vs. deme ihtimalleri var.) dön de diyemeyecek.Gururuna dokunacak.Kimse duymadan halletmek istiyor.Son derece de haklı.Toplum baskısının ne illet bi şey olduğunu hepimiz yaşamışızdır sanırım.
Hatalarının farkında olmasa bu kadar hak vermezdim kendisine..
Ben bu üsluptan öyle bir anlam çıkaramadım. Rol yapmaktan ve aileye onu kötülemektense anne babayı karşısına alıp konuşsa daha mantıklı olmaz mı? Bunu seçmek yerine kötülemeyi seçmesinin bir sebebi olmalı.
Allah herkesin yardımcısı olsun. Hayatta her zaman 2 taraftan da bakmayı öğrendim hep ben demedim. Mutluluğumun sebebi de bu. Yoksa bencil olur çıkar, yalnız yaşamaya mahkum olurdum..
ilişkilerı cok saglamdır herseyı söyler gıbıme gelıyor kardesım ne konusur bılemıyorum bır konusayım ıstersen dedı
olur dedım ..Zaten dıyeceklerı bellı seyler bunlar cozum olmaz bılıyorum,ama acık olacagını dusunuyorum..Kardesım
sadece yalnız olmadıgımı arkamda aılemın oldugunu görmesını ıstedıgını söyledıgı ıcın konus dedım
Ayrica doguma giren erkeklerde esinden soguma olayini biliyorum
Doguma sahit olan erkeklerde bir degisim yasaniyor
genelleme yapilamaz belki ama boyle...
Yeri gelmisken soyleyelim Bekar arkadaslar , bebek bekleyenler esinizi asla doguma sokmayin
benim esim 2 dogumumda da kendisi istemedi
istese de ben istemezdim zaten ...
Ay hiç bilmiyordum böyle bir şeyi kesinlikle dikkate alacağım :)
Bizde doğum fotoğrafçısı olur yanımızda diyorduk. Eşimde ben doğumunda elini tutarım diyordu. Gerçi daha çok yeni evliyiz ama
Ben bu üsluptan öyle bir anlam çıkaramadım. Rol yapmaktan ve aileye onu kötülemektense anne babayı karşısına alıp konuşsa daha mantıklı olmaz mı? Bunu seçmek yerine kötülemeyi seçmesinin bir sebebi olmalı.Allah herkesin yardımcısı olsun. Hayatta her zaman 2 taraftan da bakmayı öğrendim hep ben demedim. Mutluluğumun sebebi de bu. Yoksa bencil olur çıkar, yalnız yaşamaya mahkum olurdum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?