Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

eşin sana sus dediği halde üstüne gidip gidip küfürlü kavga ediyorsun her seferinde.

kendini değiştireceksin diyoruz..

adam doğru olanı yapıyor.

ama sen pohpohlanan kadın olduğun için susmazsın şimdi..

bir sürü arkadaş sana çözüm yolu önerdi..farkında mısın bunun?

liseli gibi mesajlaşacağına güzelce konuş.

gel evde dur, konuşmayalım yine evde dur de.
gelince ufak ufak konuşursunuz
bebeğini de mi özlemiyorsun de

bi şekilde getir yani adamı eve.

bi de cidden kendine çeki düzen ver.
her tartışma bi fırtına oluyo sizde.
küfürle olmaz, çok yanlış.. ve de ayıp..

bi kadın olarak utanmıyor musun?eşine o tarz konuşmaktan..

sonra da adam sinirli..

kendi kendine mi sinirleniyor bu adam..

Ben size eşinizin parasını yiyorsunuz gibi bir imada bulunmadım konu çarpıtılmasın. Kadınlar çalışmak zorunda değil bir erkek evine bakmak zorunda.

Bunca zaman ailenizin sizi hep pohpohladığını her işinize koştuğunu, sonrasında da eşinizin bu görevi alıp ev işlerine varana kadar yaptığını kendiniz anlattınız..

adam arabada surda burda yatip kalkiyor bu adam bastan planlayip cekip gitseydi rahatina duskun olan erkeklerdir kesinlikle
duzenini kurar ceker giderdi..
konuyu bastan sona kadar okumadim ama
sorumluluk konusundaki yorumlari okudum sanirim
bence bu evlilik kurtulur merak etme sadece sabir ve ozveri ile..

senınle tartısarak vakıt kaybetmem !!! ben her ısımı esıme yaptırdım demedım YANLIS YANLIS OKUYUP DA
SACMA YORUM YAPACAKLAR YAZMASIN ARTIK!

Her işi eşim yapardı ben hiçbir şey yapmazdım dediniz!

Neden hırçınlaştınız ki? Sizi pohpohlayacak değilim doğru bildiklerim neyse onları yazıyorum. Kaale alırsınız yada almazsınız.. Ne yazdıysanız onları okudum. Bence tekrar bir yazdıklarınızı okuyun. Ne kadar çalkantılı bir ruh halinde olduğunuzu görüp, isteklerinizin aslında ne olduğunu sorgulayabilirsiniz böylece.

Ayrica doguma giren erkeklerde esinden soguma olayini biliyorum

Doguma sahit olan erkeklerde bir degisim yasaniyor
genelleme yapilamaz belki ama boyle...

Yeri gelmisken soyleyelim Bekar arkadaslar , bebek bekleyenler esinizi asla doguma sokmayin

benim esim 2 dogumumda da kendisi istemedi
istese de ben istemezdim zaten ...

Ay hiç bilmiyordum böyle bir şeyi kesinlikle dikkate alacağım :)

Bizde doğum fotoğrafçısı olur yanımızda diyorduk. Eşimde ben doğumunda elini tutarım diyordu. Gerçi daha çok yeni evliyiz ama

Kardeşinin eşinle ilişkisi nasıl? Karşılıklı konuşurlarsa eşin ona karşı açık olur mu yoksa kardeşinin taraflı olacağını düşünüp içine kapanır mı?

ilişkilerı cok saglamdır herseyı söyler gıbıme gelıyor kardesım ne konusur bılemıyorum bır konusayım ıstersen dedı
olur dedım ..Zaten dıyeceklerı bellı seyler bunlar cozum olmaz bılıyorum,ama acık olacagını dusunuyorum..Kardesım
sadece yalnız olmadıgımı arkamda aılemın oldugunu görmesını ıstedıgını söyledıgı ıcın konus dedım

Bizde doğum fotoğrafçısı olur yanımızda diyorduk. Eşimde ben doğumunda elini tutarım diyordu. Gerçi daha çok yeni evliyiz ama

işte ben de yenı evlı mısın dıyecektım söylemıssın..

Eğer niyetin bişeyleri düzeltmek ise kardeşinin, ailenin senin arkanda olduğu hissini vermek bence yanlış. Kardeşinle eşin arasındaki konuşmada taraf değil, birleştirici olunması lazım bence. Kardeşin tarafsız olup evet haklısın, ablamında şu şu hataları var, çocuğunuz var, ne kadar mutluydunuz, ypacak bişeyler olması lazım, bu şekilde bitmesi çocuk olduğu için hoş değil tarzında konuşması daha yapıcı olur bence.

Cnm merhaba.Ben kardeşini bayan zannediyordum.O yüzden o kadar kararlı konuşsun dedim.Bayanlar daha rahat gösterirler bazı şeyleri.Ama erkek de onunla nasıl konuşması gerektiğini iyi bilebilir.Sakın bitmiş sen bilirsin tarzı cümleler kurmasın.Tetikleyici olur.Dert paylaşıcı olsun sadece..Şu an başka kadın olsa ve kafada bitirmiş olsa dediğin gibi bir kalma yöntemi seçmez.Erkekler daha çabuk karar veriyorlar.Parası da var.Ev tutardı o 3 4 günde.Bir de iyi ya da kötü msj falan çekmezdi.Kestirir atardı.

Akşam yazmamışım.O sana ailen sorun olsa da demez.Çünkü senin tepkinden çekiniyor.Şu an mı böylesin bilmiyorum ama biraz fevrisin.O ne kadar demese de ailen etken bence.Kendin demişsin ya ben hazırlanamam falan sürekli kapı çalıyor,amcamlar vs. diye.Adam oynaşırken bile düşünüyordur.Gece de bebek rahat vermiyorsa....İşte sen bile rahat değilsin.O hiç olamaz.En azından 'Hayatım bir türlü rahat olamıyoruz.Şu an böyle olması gerekiyor.Ama birbirimizi geriyoruz.Şu durumları bi halledelim.Daha rahat olacağımız bi yere geçelim.Özledim valla sevgili gibi olmayı' falan de gelecek planı yapıp hayal kurmasını sağla.O da mutlu eder.Beklentisini düşürür.Şimdiye kadar belki yapmadın ama döndüğünde mutlaka yapmalısın.Kavga ediyor.Elalem duysa aman der geçer.Ailen olunca duydular mı,ne düşünüyorlar.Bir dünya stres.EE yine kendin yazmıştın.Babanların da bi kaç yanlışı olmuş.Geçim derdi,yeni bebek falan..O da haklı.

Sen 1 2 gün içinde ara ya da msjlaş.Babası beni özlemedin de kızını da mı özlemedin hala falan de..Gerçi pzt si gelecekmiş.Mesela bugün yap.Birazdan msj çek.'Biliyor musun çok üzülüyorum.Kendimi affedemiyorum.Bebek sabaha kadar uyumadı.Çok gergindi' falan de.Sadece dertleş.Yalnız sana bi şey diyeyim.Döndüğünde çok büyük fedakarlıklar seni bekliyor.Sen bebeği sanırım kucağına fazla alıştırmışsın.Şimdi de kopamıyorsun.İşe güce yetemeyince de geriliyorsun.Çoğu bayan bu hatayı yapıyor.Yavaşca bundan sıyrıl.Sonra da bebeğe o baksın.İşleri sen yap.Siz rolleri değişmişsiniz.Ev işi evde olan insana bile ağır geliyor.O bi de çalışıyor.Yemeği,bulaşığı da tek çeşit de olsa yap ve zamanla geliştir bu konuda kendini.Tamam seni böyle kabul etti haklısın ama adam her şeye yeten kadınları da görüyordur etrafında ve var böyle kadınlar maşallah..Sen kendi haklarını ertele şimdilik.Düzelince görmesini sağla.Tabii niyetin devam etmekse..

gzdem bence konu sahibi öyle demiyor.Eşini kendi de ailesi de çok seviyor.Çünkü özünde iyi bir adam.Kadın da biraz daha dominant olunca hep adamın yaptığı iyilikler görünmüş.Konu sahibi de bugüne kadar kendi karakterinden dolayı onun ceremesini de çekmiş.Belki eleştirilmiş.Belki hissettirilmiş.Kadın da toplum baskısı oluşmuş.Bu da onu germiş.Eşine yansıtmış.Olay büyümüş.Kadın diyor ki ayrılacaksak bile bu 2 ayda en azından göstermediklerimi ya da sakladıklarımı görmelerini sağlarım.Biraz hak verilmeye ihtiyacı var.Tek suçlu olmadığını kanıtlamak istiyor.Elalemi fazla takıyor ama sanırım bulunduğu ortam buna zemin hazırlıyor.Kim ister ki dedikoducu komşularla uğraşmayı bu kadar dert varken.Kadın diyor ki: 'Evde olsun.Ben onlarla bari uğraşmayım.Bu kararı evdeyken netleştirelim' diyor.Çünkü etraf adamın gittiğini öğrenirse (zaten hatalarının farkında.Belki de etrafındakiler de farkında.Sen kaçırdın vs. deme ihtimalleri var.) dön de diyemeyecek.Gururuna dokunacak.Kimse duymadan halletmek istiyor.Son derece de haklı.Toplum baskısının ne illet bi şey olduğunu hepimiz yaşamışızdır sanırım.

Hatalarının farkında olmasa bu kadar hak vermezdim kendisine..

Akşamdan sonra yazılanları okuyup yorum yapa yapa gidiyordum.İlerledikçe tüm yazdıklarımın daha önce yazıldığını gördüm.Boşa tekrarladığım için üzüldüm

Ben bu üsluptan öyle bir anlam çıkaramadım. Rol yapmaktan ve aileye onu kötülemektense anne babayı karşısına alıp konuşsa daha mantıklı olmaz mı? Bunu seçmek yerine kötülemeyi seçmesinin bir sebebi olmalı.

Allah herkesin yardımcısı olsun. Hayatta her zaman 2 taraftan da bakmayı öğrendim hep ben demedim. Mutluluğumun sebebi de bu. Yoksa bencil olur çıkar, yalnız yaşamaya mahkum olurdum..

Cnm msjlarımı okuduysan bende adamı haklı buluyorum.Ama zaten bayanın sorunu üslubu.Onu halledebilse bu sorunu yaşamayacak.Bir de sanırım yeni evliymişsin.Sor buradakilere çoğu insan ilk başlarda senin gibi düşünüoyr ama şartlar düşünceleri değiştiriyor.İnşallah değiştirmek zorunda kalma da haksız çıkalım..

Cnm bu ailenin arkanda olduğunu göstermez.Sakın böyle olacağını zannedip meydan falan okumasın.Hiç bi şey yapamıyorsa dediğim gibi sadece dinleyici olsun ve senin de hataların olduğunu söyleyip adama hak versin.Sakın ortamın gerilmesine müsaade etmesin.Şu aşamada bundan başka bi şey döndüremez onu.

Son düzenleme:

Katılıyorum.Eşlerinizle birlikte asla doğuma girmeyin.
Bekleme salonunda beklesin ve bebeği kucağına alsın o kadar.
Ben de eşime doğuma gir demedim , zaten böyle bir diyalog da geçmedi aramızda .
Ama doğumdan çıktığım ilk yarım saatte berbat haldeydim.
Narkozun etkisi ile ben "ben" değildim.

Son düzenleme:

Fotoğrafçı olsun yine yanınızda ama eşinizle birlikte doğumhaneye girmeyin.
Bebek doğduktan sonraki ilk anlar ve siz ameliyathaneden çıktığınız ilk anlar resmedilsin.

Şu an ailenizden olanları saklamakla siz suçlu konumunda bulunuyorsunuz.
Kaldı ki bir aile apartmanında yaşıyorsunuz.
Aranızda zaman zaman sorunlar geçmiş ve bunlardan kimsenin haberi olmadı diyorsunuz.
Ben eminim ki anneniz her şeyin farkında.
Önce onunla konuşmayı deneyin.
Şu an erkek kardeş olaya müdahil olacak ama bence daha kötü olacak.
Çünkü iki erkek yan yana gelince ya birisi diğerini destekleyecek
ya da tehdit edecek bu konu üzerinden .
Destekleme konusu kuvvetle muhtemel olmayacak
çünkü işin içinde kız kardeş var.
Büyük ihtimalle olay tehdite varacak.
Ablamı bırakırsan şu olur , bu olur , ya da ablamı bırakamazsın denecek.

Son düzenleme:

Gzdem'e hak veriyorum.

Çünkü aslında konu sahibi de çok iyi biliyor ki
eşi çok iyi bir insan.
Ve bunu etraftaki herkes de biliyor..

Boşanma duyulursa herkesin
sen bu adama böyle davrandın diyerek başlayacagı cümleleri duymak istemiyor.
O nedenle 2 ay rol yapalım , o 2 aylık süreçte eşimi herkese kötüleyeyim,
kendi aklayayım diyor.

Bence konu sahibi de eşini sevmiyor.
Seven insan bunu düşünmez.
Ama bencillik daha agır basıyor sanırım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…