Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

Doğru haklısınız ,öfke kontrolumu sağlamaya ihtiyacım var ;çünki üniversitede okurken de sırf ''sadece
sevdiklerimi üzdüğüm için ''okuldakı psıkologa gıtmıstım 1 yıl boyunca ..( Böyle bir sorunum var,nedense
hala aşamadıgım bır sorun bu.Bir psıkolog akrabam yardımcı olabılecek arkadasının telefonunu verdı ,
aybasında mutlaka gıdecegım ayarlayıp ..( Ben sadece bu olayda KENDIME VE INSANLARA (YAKINIM
OLANLARA) guvenımı kaybettim ( En büyük sorunum da bu.Sorun marka falan değil ki,annem ve
babamın da eşim gibi her dediğime TAMAM deyip sonra da kendı bildiklerini yaptıklarını açıkça görmemdi.
Tek derdim buydu ..Yani ben hesabımdakı paradan da ceker o bıberon ucunu alırdım ,yemegımden keser
de alırdım bu marka takıntısı degıl ben pazardan gıyınen bırıyım veya outletlerden .Hiç lüks takıntım
olmadı olmaz da..Sadece bebeğimin ben çalışana kadar da alıştığı standarda uygun devam etmesini
(birkaç ay ) istedim.Bebeğimin idrar yolları enfeksiyon sorunu var,pişikle artıyor ve ben 2.ayından beri
bu yüzden hiç pişik yapmayan bir bezi kullanıyorum.Babam geçen defa başka bir bez aldı,hatırları
için kullandım kırılmasınlar diye,ama bır dahakıne bana sormalarını ıstedım .Çünkü bebeğim pişik
içinde ve ıdrar tahlılıne de göturemedım . Annem de tamam demıstı,bıberonu da 1hafta ıcınde alıp
verecegımı,onlar alacak olursa da benle gıtmesını ıstedım kı zaten hergun annemleyız ,ama tamam
dedıkten 1 gun sonra kendı kendıne bunu yapması ,2-3 gun sonra aynı yanlıs bez vs ...Bunlar sadece
benım kendımı HEP DAHA DA SAF,SALAK,INSANLARA GUVENIP YALANLARINI GÖREN ,MUTSUZ bırı
yaptıgı içindi tepkim..( Hepsi buydu ...Yani ailem bile bana bunu yapıyorsa ben kıme nasıl güveneyım
fıkrıydı.Psikologa da anlatcam bunları ..

Hatta ben okulda da eski işlerde de her zaman en komık,en şebek,en sevılen insanım .Hep böyleyım ama kendı ıc cevreme karsı cok kötu olabılıyorum,mesela ıs arkadasıma kızıp bellı
etmeyıp babama veya eşime veya anneme kızabılıyordum ya da anıden aglayabılıyordum
ufacık baska sebepten ..

Son düzenleme:
YSMC aılemın degıl cnm komsunun evı burası ,o yuzden düşük fiyatlı .ama isterdım kı mesela ben
çok empatık biriyim ;kendımı annemın babamın yerıne koyuyorum da (babam piinti,ama paralıdır)
.Yanı verdıgı 100tl nın lafını 2 aydır yapacagına ,benım yerıme komsuya durumu söylese ya da
yerıme bır aycık 300u o odese,sen bunları düşünme dese;annem de yaptıgı yemekten bır tabak
gönderse ben hem yemek,temızlık,bulasık,camasır,cocukla ugrasmasam da tek iş bakmakla ve
bebegımle ılgılensem bu surecı daha hızlı atlatmaz mıyım?Hiç paragöz olmadım hayatımda ,belkı
kımse benım gıbı dusunemez ;ama benım kızım aynı apartmanda böyle olsaydı ben bunları yapardım
yanı onun bırkac ay nasıl gecınecegım,bgn ne yıyıp ıcecegım,bebegıme ne yapacagım degıl de
nasılım,psıkolojımı nasıl duzeltırım,iş bakayım gıbı seylerle ugrassın derdım şahsen..

Sana özelden attığım mesajda bende bu konudan bahsetmiştim...Hayatımızda o kadar gereksiz bir sürü insana sabırlı ve sevimli görünüyoruz ama sevdiğimize eşimize bu sabrı göstermek zor geliyor..Bunu aşmak lazım...

Ben seni bir kere daha taktir ediyorum cunku eksikliklerimizi yada hatalarimizi gormek cok buyuk birsey cunku kimse yogurdum eksi demiyor bence sen herseyi yoluna koyacaksin esin donsede, donmesede.Cipralex diye bir hap var eger kizini emzirmiyorsan yan etkisi en az olan bir antidepresan ve dozaji dusuk tabiki doktora sorup kullan bununla beraber terapist sana iyi gelecektir.Ailene gelince valla cok haklisin arkadasim ha beterin beteri var tabi, aile iyi koti gun icin var tabi baban dusunemez anlarim genelde turk toplumunda babalarin cogu koruyucu sorumluluk alan insanlar degil genelde annelerimiz bizler icin sacini supurge etmistir ama senin annende bir kap yemek yapip evladina nasil goturmez anlamadim.Sen kimseden birsey beklemiceksin yapacak birseyin yok hersey ortada cunku acaba kocanla baris diye sana destek mi olmuyorlar anlamadim ki yada cok mu yoksullar.Aniden aglamalar agir depresyon yada anksiyete belirtisi ama kimse senin yakinindakilerden daha onemli degil.Tum arkadaslarimdan kazik yedim mutlaka ve yemedigim bir kac insandir, ailen kimseden daha onemli degil kotude olsa ailen, atmazsin.Seni yumusatmaya calisiyorum haklisin ama ancak sakinlikle bu olayi cozebilirsin boyle iyi ve sefkat dolu olmalisin erkekler agrasif kadini sevmiyor bunun ozunu anla yeter.

bu sorununu biliyor olman çok güzel, ve malesef bu yanını bu kötü olaylar sayesinde törpülemek zorunda kalıyorsun. hayat bu, pişiriyor insanı.
sen ailenden beklenti içerisine girme, daha mutsuz oluyorsun bak. yaparlarsa ne ala, yapmazlarsa da üzülmezsin. sen beklentilerini minimumda tut bak göreceksin herşey daha iyi olacak. birde şunu düşünerek teseeli bul, ne ana babalar var, ver çocuğunu, gel bizim yanımıza diyen. senin sığınacak bir kapın var en azından. bu senin için bir güç aslında.

Tabi cnm şükür ki yanımdalar,yoksa çocuguma bu psıkolojıyle nasıl bakardım ,arkadasım bebegının
aynı dönemınde benzer olaylar yasamıstı ve baska sehırde aılesı kımsesı yok ,dıyordu cocugu
battanıyeye atıp saatlerce hırsla sallayıp uyutturup zorla odasına koyup sıgara ustune sıgara
ıcıyordum kımseyle paylasamıyordum bırkac kısıye anlatıyordum devamlı onlarla konusup aglıyordum
dıyor.O yüzden buna da şükür ..Hepsinin saglıklı olmasına da şükür..O da yeter be..Ben garibim
bu aralar ıste dun psikolog akrabamız ve dayımla da konusunca daha ıcımı gördum anladım hatamı
yönlendırdıler benı sımdı daha ıyıyız annemler aksam geldıler cay yaptım ıctık sohbet ettık karsılıklı
duzgunce konustum ıyıyım artık sert olmayacagım ..İlacı arastırrıım da cnm,ilaca degıl uyumaya
ıhtıyacım var..O ilaçlar zaten uyusturmuyor mu ?Ben hem yorgun,hem beynı dolu haldeyım..
Yanı gözum arkada kalmadan söyle 3-4 saat de uyusam yeter ,ama anlasılmıyorum dedıgım gıbı (
Neyse artık bakacagız..
Ha esıne böyle davran falan dıyorsunuz da kızlar dönmedı kı onu dönerse konusuruz ,şimdi
bundan daha öncelıklı sorunlarım var.Bunu planlayıp da dönmezse bu kez hayal kırıklıgı olmasın
..Ben zaten alttan alacagımı sıcagı sıcagına söylemıstım ama o hayır demıstı..O yuzden cok
da esımı dusunmuyorum bu surecte,ailemle saglıklı ılıskı kurup derdımı anlatayım ,bebegım
hissetmesın kötu oldugumu yeter..

Dun dayımlar geldı demıstım kızlar psıkolog akrabamız da gelmıstı hep bırlıkte konustuk
bırebır konusamadık ama o da öyle söyledı ,istedıklerını netlestır ve annene baban sor
eger yaparlarsa teşekkur et,yapmazlarsa da baska çözum bul takma dedı.Çok guzel
anlattı ve ben de daha yapıcı ve ıyı bakıyorum artık ,onlar da öyle ..Şükür..

süpersin ya, tebrikler. önemli olan da bu, sen bunu çözersen zaten işin çoğunu halledersin. en önemlisi sağlık. hersey yerine gelir, önemli değil.
o adamda kaybettiklerine yansın. kusura bakma kocan diyemicem, içimden gelmiyor.

İlaci ilk bana piskolog bir arkadasim onerdi kendi kotu oldugu donemlerde iciyormus ve sonra ben piskyatrise sordum o verdi inan cok farkli dusunmeye basliyorsun sakinlesiyorsun hic oyle uyusturan ve bagimlilik yapan bir ilac degil sadece bu sureci atlatman ve daha dogru dusunup ofkeni kontrol etmeni saglayacak zaten hersey iyi gittiginde birakacaksin ve durumlarin nasil duzeldigini anladiginda kendiliginden oyle davranacaksin.Benim kadar ilaca kimse karsi degildir heralde ama bir sure oyle basit bir ilaci bence alabilirsin.Sana lustral yada zanax demiyorum onlar gercekten uyusturuyor.Ama iyi bir doktora cipralexi sor derim.Esin konusunda simdiden seni alistirmak istedim cunku ne ezil buzul nede kavgaci kadin profili ciz istemiyorum sizin icin.Cunku adam seni hakli gormuyor gorse zaten evini terketmez onun kendi yanlislarini gormesi icin zaman gerekiyor sen kavga edersen yok olmicak deyip yine giderse diye dusunuyorum cunku onun ustunde suan bir ukalalik var ve bence 3. Objektif bir goz yani bir terapist yada psikolog.Neyse tamam donme ihtimalini suan konusmuyoruz suan zaten sen onun ayrimindasin, en kisa zamanda bir is bulmani diliyorum

ilaç ismi önermeyi ve uzmanına danışmadan kullanılmasını doğru bulmuyorum..ama bu ilaçlar uyuşturmuyor...Depresyon serotonin hormonun eksikliğinden oluşan bir durum..Bu tarz ilaçlarda o hormonu yerine koymaya yönelik ilaçlar...Serotonin hormonu insana canlılık mutluluk veren hormon...İlk zamanlar 3-5 gün biraz uyku yapsada sonra tam tersine canlandırıyor...ama uzmana danışmadan kullanma...

Evet kendımle bırakılsam herşeyın farkındayım,çok da kolay atlatırım ;çunki dediğim gibi
zaten sahip olduklarına şükretmek,gülecek sebepler bulmak insanı iyi hissettiriyor..bir de
güzeller güzeli bir melek yanımda gülümserken ağlama şansım kalmıyor ..Karşımdakiler nası
davranırsa öyle davranan biriyim ,ne kadar ekmek o kadar köfte yani..O yüzden de biraz
ben ılımlı olayım ailem de anlayış gösterir ;zaten ev konusunda da anlaştım ..Rahatım .İş
de sabırla zamanla olacaktır .Sonrası zaten yoğun,yorgun ve birşey düşünmeye bile
fırsatım olmayacak bir dönem;yeni iş,yeni arkadaşlıklar,bebeğim de konuşmaya başlarsa
benden mutlusu yok:)

Bir de ben her ilişkimde giden olmamaya dikkat ettim,giden olursam pişman olmaktan
korkardım.Ayrılmak istiyorsam davranıslarımla bıktırmayı ve gıtmelerını secerdim..O
yüzden de giden ben olmadıgım ıcın yine yıkılmam için sebep yok,çünkü giden eninde
sonunda hep geri dönüyor;bunu bin kere yaşadım ..Neden takayım ki,bu meleği bırakan
adam gitmişse neden ben ağlayayım ki..Görüşmediğim zaman çok iyiyim inanın çok
rahatım ..

hadi allah huzur versin arkadaşlar, ben gözümü açamıyorum uyumam lazım. hersey daha iyi olur umarım.

tamam bu ılacı sorup ögrenecegım alacagım cnm cok ıyı görunuyor ınternetten okuduguma göre tam benlik:)

kızlar tam 10 kişi okuyor hadı yazısalım yatmak uzereyım sızmamaya calısıyorum

Son düzenleme:

Hep derim dinlemeden yargılamak çok kötüdür bazen de incitir diye...

Siyahbeyaz burda marka düşkünü para seven biri olarak lanse edildi.

Dnlenseydi böyle suçlanılmayacak anlaşılacaktı belkide ama fırsa verilmedi suçlandı.

Suçlamak hep bi adım daha kolaydır çünkü...

Siyahbeyaz ben anlıyorum seni anlayan da anlıyor merak etme.
Ve lütfen burda olumsuz bişey yazıldığında sakın ağzını bozma ki ceza alma.

Senin ceza alman sana olumsuz bişey yazana bişey yapmaz inanki sana olur olan.
Derdini paylaştığın içini döktüğün.konundan mahrum kalırsın...
Nacizane tavsiyem bu yönde.

Kızı a geçmiş olsun.
İdrar yolu enfeksiyonu illet bişeydir.
Bizde çok yaşadık.
Bide pişik oldumu eyvah demektir.
O yüzden hangi bezi kullanıyorsan sakın değiştirme ona devam et.

Evet o dediğn ilacı bende kullandım hala kullanıyorum.
Ancak psikiyatr ın yazması gerek.
İlk günler yarımla başlanıyor ilk bi hafta yani.
Bünyeen bünyeye değişiyor verdiği yan etkiler bende mide bulantısı olmuştu baş ağrısı da...
Ama mükemmel bi ilaçtır kesinlikle

Son düzenleme:
dumadumadum yanımda oldugunu bılıyorum teşekkur ederım benı anlayanları sızlerı azcok tanıyorum
artık kim kimdir biliyorum hepınıze de çok teşekkur ederım ..İlacı yalnız emzırıyorsanız ya ilacı ıcmeyın
ya da emzırmeyın dıyor prospektüsünde Şimdilik biraz zor gibi kullanmam ama tam da ıhtıyacım
olan ılacmıs okudum da harıka bırsey ya:)ama kızım meme meme dıye aglıyor
uykusu gelınce ,ona bunu yapamam.Tamam kötu durumda bır anne sut almamasından
ıyıdır ama o öyle yapınca ben dayanamam emzırırım o da kötu olur ya ama harıka bırsey bu
ılac..
Bu arada son yazdıgın senam'ın konusunaydı hatlar karısmıs:)))

Son düzenleme:
Canım ara ara yazılanları senin yazdıklarını okuyorum.Burda hiç birimiz bir diğer insanı tanımıyor yazdıkları ile analiz etmeye çalışıyoruz kimimiz daha sakin yapıdayızdır ılımlı yaklaşırız kimimiz son söyleyeceği lafı en başında söyler konuyu kapatırız.Sana abla tavsiyesi herkezi olduğu gibi kabul etmeye çalış bir ara banlanmışsın onuda okudum üzüldüm kimseyi kötülemek istemiyorum belkide sana fevri cevap yazanlar özünde çok iyilerdir..Nihayetinde burası sanal bir ortam o anki okuduklarımızı yanlış algılayabiliyoruz elbetteki seni hiç kimsenin üzmesine izin verme okudun baktınki söylenen söz sinir bozucu görme karşındakine vereceğin en güzel cevap sessiz kalmaktır..Yok farzet çok canın sıkılırsa şikayet butonu var onu kullan yetkili arkadaşlar zaten gerekiyorsa gerekeni yapar..

Umarım yazdıklarımı yanlış anlamassın..Bebeğin ve senn Allaha emanet olun...

Evet canm emziriyosan sakın kullanma.
Ben emzirmeyi bırakınca kullandım.

Evet valla hatlar karıştı.
Siyahbeyaz akıl mı bıraktın kız bende

Gül arasıra böyle bak yakışıyor sanada

Buarada bu yaşadıkların kötü bi rüya.
Boşanmanla rüya bitecek ve uyanacaksın.

Herşey daha güzel olacak eminim sende emin ol.
Çünkü sen güçlüsün dik durup sağlam basıyorsun hayata.

Bu senin sınavın ve sen bu sınavı vereceksin tatlım

Siyahbeyaz, buraya kadar ilaçsız idare edebildin eğer çok zaruri görmüyorsan emzirme döneminde kullanma bence. Ben bir psikiyatrise gitmiştim o da bana öyle demişti. Doktor kullanabilirsin az etkisi var süte dese de kullanmamanı tavsiye ederim. Az etki de etkidir. Ama tabii ihtiyacım var diyorsan o ayrı. Sonuçta bebeğinin sadece süte değil sağlıklı kafa yapısına sahip bir anneye de ihtiyacı var.

İnsanlık hali hata olur..Burada en büyük eksiklik hoşgörü..

sonuçta klavyede yazarken bazı yazılar yutuluyo :) hoşgörü eksikliği demeyelimde okuduğunu kendi çapında kendi hissettiği şekilde yorumlama diyelimm bende açtım bi konu benim üzerime de çok gelinde aşırı hemde ama hepsine durumumu izah ettim sen defol senin hayatında şöyle böyle fazlan demedimm sonuçta konu açıyorsak olumlu olumsuz herşeye açık olmalıyızz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…