• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim boşanmaya karar verdi evi terk etti ne yapacağımı bilmiyorum:((

yok ben geri gel başlayalım seklınde demeyecegım,kalacak yere para verdıgın ıcın ıyıce
borclanıyorsun araba da kazalı satamadın hala artık evde kal ev tutana kadar bosa
para harcama derım?

Düşündüğünün kanıtı olur haklısın.. Ama baksana bu iş saçma sapan bir hal aldı. Eğer barışma ihtimalleri varsa belki o süreçte eşi hatasını anlar. Ya da ne bileyim, durumunu toparlayınca, maddi olarak kızını ve karısını da dara sokmadan ayrılıp gider. Politik davranmak gerek biraz.

Ama tabi ben evli değilim ve kendimce akıl veriyorum. Eğer yanlış önerilerde bulunuyorsam uyarın lütfen. :)

Çözüm üretmek yada yanlışı görmek için evli olmak gerekmiyor.. Bence gayet mantıklı çözüm üretme çabası..Ama sanırım hepimizin ortak düşüncesi bu evlilik bir şekilde kutarılabilir şeklinde....

Aynı fikirdeyim.
Yola gelme ümidi var.
Olmasaydı illa hissedilirdi.

Kimse istemez ki boşanmayı..

Ama barışacaklarsa da eşinin hatasını anlayarak gelmesi lazım öyle değil mi?

Bunu diyorum bende ...
Hatasını anlaması çok önemli.
Kilit nokta diyebilirim.

Siyahbeyaz eşin geldiği zaman tartışmacı tutum izleme.
Ses tonun yumuşak ama kararlı olsun.
Dik dur konuşurken gözlerinin içine bak.Gözlerini yere eğmemeni tavsiye ederim.
Geçmişi açma.
Gelecekten bahset .Kızınızın baba demesinden yürüyecek olmasından vs.
Konuyu bu şekilde size getir.
Biz ne olucaz de.Ses tonun alçak olsun.
"İkimizdede hata var Sende de bende de.Önemli olan bundan sonrası için napacağımız.Bir ay ikimizde kendimizi dinledik.Düşünmek için bir ay yeterli diye düşünmekteyim.
Çocuk değiliz.Ama çocuğumuz var.
Kendimizden önce onu düşünmeliyiz snrada kendimizi seni ve beni.
Sen ve ben miyiz hala.
Yoksa iki ayrı insanmıyız.
Bu bir ay niçindi.Tamamen kopmamız mı yoksa hatalarımızı anlayıp yeni bir başlangıça merhaba dememiz için mi?
Bu kararsızlık kızımızı mahvediyor farkında değiliz ama.
Bundan sonra napacağız."

Bu şekilde konuş bakalım ne diyecek.
Hatan oldu deme hatalarımız de.
Sen yaptın deme biz yaptık de.
Hatayı hep ona yükleme yoksa sessiz kalacak konuşmayacaktır.

İnşallah bu perşembe dananın kuyruğu koparda inadından vazgeçer.

canım adam bır aydır zaten ayrılmak ıcın gıttıgını gelmeyecegını net söyluyor,
sevmedıgını de söyledı..Ben bunu dıyınce yıne stres yapacak gerecek ortamı?
Ben desem kı ayrılalım ama burda kal bır sure daha masraf yapma hem o dönem
cocugunla daha fazla vakıt gecır son kez vs vs yanı burda kalmasını saglasam
sonrasını planlasak hep bırlıkte olmaz mı?

Bir fikir buldum kızlar; eşime 1 ay burda kalıp maddi toparlanmasını,bu süreçte benim de iş bakacağımı
ve eğer gerçekten başkası yoksa ve bensem sebep,bu süreçte ona değiştiğimi göstereceğimi,en azından
başlamasak da düzgün bir bitiş olması gerektiğini,bebeğimiz için bunu yapmamız gerektiğini,bu 1 ayı
yok sayıp yeni bir dönem oluşmasını istesem??Bunu nasıl kelimelerle ifade edebilirim?Mesela ben o
gelirse annesının dedıgı gıbı davranacağım,ona iş yüklemeden birşey istemeden,neşeli ve rahat ,
esprili davransam ;o arada hem çaktırmadan döküman vs de almıs olurum .Ne dersiniz??

Kayinvalidenin aramasina ve onu sıkistirdiklarini soylemesine sevindim
Havalara ucamadim cunku esinin inadi cok saglam bu sefer ama gelisme gelismedir

Simdi su andan sonra suclamadan sesini yukseltmeden sakin kalacagina soz ver ne olur

Onun gozundeki imajini yikman lazim

Ayrilik olursa isteklerini alabilmen barisma olursa da toparlanma surecini kolaylastirabilmen icin

Neden ben dersen

Yuvayi gercekten disi kus yapiyor

O zaten gozunu karartmis ve aptallasmis durumda

Ortada bir cocuk varsa 2kisinin aptallasma luksu yoktur bence

Onu bir sekilde eve cagirmalisin
Oglumu emzirirken bunu dusunecegim hem de son 3sayfayi okurum

Icim umut doldu
N.olur sen de umutlu ol

akşam ağlayarak okudum konunu yatarken dualar ettim size tanımadan gece oğlumu emzirmeye kalktığımda sütüm çok azdı çabuk etkileniyorum ben böyle durumlardan sen nasıl dayanıyorsun rabbim sabırlar versin sana kızın ve senin için hayırlısı ne ise o olsun inşallah eşinede akıl fikir versin:5:

sağolun taze anneler dualarınızı esırgemeyın ,msg sütün etkileniyorsa böyle seyler okuma cnm
cok uzuldum buna neden oldum dıye:(( Kendını uzme,benim sütüm de azalıyor ıyıce gun gectıkıce
Ama dayanmak denıyorsa dayanmaya calısıyorum ama kızımın böyle buyuyecek olması zor gleıyor
hala üzülüp ugrasmaya calısıyorum sacma sapan:(

benim eşimde doğumdan sonra çok değişti ama şükürki bizimki olumlu yönde oldu.eskiden 5 dk boş vakti olsa ya bilgisayara bakar yada arkadaşlarıyla maça giderdi şimdi bütün vaktini bize harcıyor erkeklerin psikolojisi daha farklı malesef inşallah aklı başına gelir seninkininde

sağolun taze anneler dualarınızı esırgemeyın ,msg sütün etkileniyorsa böyle seyler okuma cnm
cok uzuldum buna neden oldum dıye:(( Kendını uzme,benim sütüm de azalıyor ıyıce gun gectıkıce
Ama dayanmak denıyorsa dayanmaya calısıyorum ama kızımın böyle buyuyecek olması zor gleıyor

konuyu en başından beri takip ediyorum ve sana hayran kaldım arkadaşım ben olsam şimdiye kadar pes eder hatta işi daha da çıkmaza sokardım senn tavrını kendime örnek alıcam yuva kurmak kolay değil seni taktir ediyorum inşallah eşin de evine döner senin gibi bi insanı kaybetmez hatalarım var diyosun bunu kabul etmekte büyük bi erdemdir
senin evladında senn gibi güçlü bi anneye sahip olduğu için çok şanslı

Siyahbeyaz merhaba, evet hala özelden mesaj gönderemiyorum. Ben gideceğim mahkemeye. Boşanacağız biz öyle görünüyor. O çok kararlı ben de elimden geleni yaptım artık yapılacak bir şey kalmadı :( Kıramıyorum inadını. Kızının varlığı bile onu bu karardan döndüremiyor. Geçende bir arkadaş görmüş iş yerinden bir kızı evine bırakmış. Bilmiyorum kalbi başka birine kaymış gibi. Sinir oluyorum artık. Canı cehenneme diyorum. Bir de öyle başarılıydı ki suçu bana yükledi, ailesini de çok iyi idare etti. Ben de onu Allah'a havale ettim. Kızımla yeniden bir hayat kuracağım kendime şimdiden yurt dışı seyahatleri falan planlıyorum. Senin iş bulmanı bu yüzden çok istiyorum. Ekonomik özgürlük insanın yaşadığı stresi baya azaltıyor.

Senin durumlar inşallah düzelir ben de dua ediyorum senin için. Ama herkesin söylediği gibi sakin kalman gerekiyor.

Sütünü arttırmak için şiddetle balık yemeni öneririm. Rezene çayı da iç üç dört bardak. Hem sütü arttırır hem de gazı önler.

Ne diyeyim iyi haberlerini bekliyoruz.

Bgn bebegımızı görmeye gelecek eve yıne.Off benım de sonum aynı olacak ve bosanacagız kacarı yok
uzatmaları kendı kendıme oynuyorum o kadar:(( Eger az da olsa sansın var dese bırsuru sey yapardım
sırf kızım ıcın duzeltırdım ama yok..

KIZLAR SIZE SORMUSTUM PERSEMBE KONUSURKEN BURDA KALMAYA NE DIYEREK IKNA ETMELIYIM
BANA FIKIRLERINIZ LAZIM EN AZINDAN BURDA DURSUN GÖZUMUN ÖNUNDE OLSUN.

Bgn bebegımızı görmeye gelecek eve yıne.Off benım de sonum aynı olacak ve bosanacagız kacarı yok
uzatmaları kendı kendıme oynuyorum o kadar:(( Eger az da olsa sansın var dese bırsuru sey yapardım

KIZLAR SIZE SORMUSTUM PERSEMBE KONUSURKEN BURDA KALMAYA NE DIYEREK IKNA ETMELIYIM

hım bilmemki bize hemen seni seviyorum deseler yelkenleri suya indiririz ama erkekler ah erkekler öyle deil çok inatlar bu konuda heleki kararlılarsa aman ne bileyim işte kelin merhemi olsa kendi başına sürer misali benimkide ama seni umutlandırmak istemiyorum karar verdi ise dönmez en azından benim eşimden biliyorum ay eski eşimmi demeliydim onuda bilmiyorum ya benim eşimde barışmak için geldi konuştu ve bana süre verdi pazartesi (geçen hafta) gelirsen gelirsin eve yoksa beni arama sorma dedi ve ben gitmedim şimdi telefonlarını kapatmış başka hat almış işyerinden aradım bana bi daha arama beni diye bağırdı eşyaları napacaz dedim annemle babamla konuş dedi bana durum bu yani canım yani bir süre kalsa bile kafasına koyduysa yapar erkek milleti :(

Uzaktan izliyorum seni. Çırpınmaların içime işliyor. Ama yapma. Hiçbir şey yapma. Eşin şuanda senden/evinden tamamen gitmiş durumda. Sen ne yaparsan yap onun gözüne batacak. Sen maddi durumu kötü diye geçici de olsa yanında olsun, evinde olsun istiyorsun ama o istemeden asla geri gelmeyecek.

Lütfen siyahbeyaz dik dur. Laf sokma. Güleryüzle karşıla, hoşgeldin beş gittin de, bebeğini ver sevsin. Ailenle konuşmuşsun, Allah hakkımızda hayırlı olanı versin, ben seni hala seviyorum ve olayların üstesinden gelebileceğimizi düşünüyorum fakat sen bu şekilde düşünmüyorsun, yapacak birşey yok, kararına saygı duyarım, evladına baba yokluğunu hissettirme yeter, de.

Lütfen. Eğer seni aldatmıyorsa (bu ilişkinizin başka bir boyutu cünkü) sen laf soktukça, iğneli mesajlar gönderdikçe o senden daha çok uzaklaşıyor. Kendine de ona da zaman tanı. Bu zaman zarfında onu kendinden uzaklaştırma, gülümseyen maskeni tak. Eğer eşini tekrar kazanmak istiyorsan bu oyunu kuralına göre oyna.

Tüm bu söylediklerim kısa vadede seni üzebilir/yıpratabilir fakat uzun vadede kazanan sen olacaksın.

Bu yaptıkların eşini senden uzaklaştırmaktan başka hiçbir işe yaramaz.

Haklısınız benım ıcın dönmesı zor,ben de dedıgınızı yapacagım fıkırlerınız ıcın teşekkurler ama ınanın
gulemıyorum yuzumde bır acı var maskeden bıle görunuyor bayramda tum akrabalar ''siyahbeyaz
cok uzgundu bırsey mı var''demısler gızlıden annemlere sormuslar:((
Bgn yemek yapcam vercem iyi davranacağım .Bebeğimin rızkını dısarda kalarak yemesıne dayana
mıyorum cok uzuluyorum.ELMAYRA senın konunu görmustum ayrıldın mı esın arıyor mu hala?
SEMIYORUM sen mı gıtmıstın eın barısmak ıstedı?özelden yazarmısın?

Son düzenleme:
Ya ben yine bişey söylemek istiyorum..Bebeğimin rızkı, bebeğimin mama parası gibi tanımlamaları ne onun yanında kullan nede sürekli kendine tekrar et...İnsanı gereksiz yere sinirlendirip gaza getiren tanımlar bunlar..Yani bebeğinin rızkını öncelikle Allah verir... Ama her ikinizde aynı derecede sorumlusunuz bu mama parası (şimdilik sadece o ama sonra eğitim giyim v.s ) konusundan.... Yani eşinin eve dönmemesinin asıl olumsuz yanı bu konu değil bence...Bebeğin bir şekilde doyar..Kalitesi farketsede muhakkak doyar..Ama eşinin evde olmayışının asıl yaratacağı açlık konusu her ikiniz içinde bambaşka boyutta...
İster 6. his de ister saçmalık...Ama az da olsa bu konudaki hislerime güven...Burada 100 lece boşanma konusu okudum...Düzelmesi en mümkün seninki gibi geldi bana.....Seni suçlamıyorum yanlış anlama.... bozulmasında senin etkin var yada yok oda konu değil...Ama düzelmesi senin elinde bence....Ne konuşacağım ne söyleyeceğim gibi düşünceleri at bir yana...Bunun yerine mülayim bir tavırla sorgulamadan kızmadan hesap sormadan en mutlu anınızı düşünerek karşıla ve ağırla...Gerisini zamana bırak...Eve geldiğinde öfkeli ve kızgın bir eş yerine özleyeceği sıcak aile ortamını görsün....
Ayrıca buradan okuduğum ve çevremde gördüğüm evliliklerin çoğu bebek olduktan sonraki dönemlerde sorunlu hale geliyor...Tamam kadınlar hormonlara bağlı bir takım değişiklikler yaşıyor ve bunların etkisi muhakkak vardır.. Bu konuda çoğumuzda anlayış bekliyoruz...Ama unuttuğumuz bir şey var.. Oda eşlerimizde sevgililik ve eşlikten babalığa geçiş süresince bir takım sorunlar yaşıyor...Bu süreç tıpkı kadındaki gibi erkekten erkeğede farklılık gösteriyor...Bence birbirini beraber bir çocuk yapacak kadar çok seven eşler bazen karşılıklı bazen tek tarafın daha anlayışlı olmasıyla bu sorunu çözerler....
Tekrar söylüyorum sorgulamadan sakin ve sabırlı bir yaklaşımla düzeleceksiniz....Hakkınızda hayırlısı olsun...

Haklısınız benım ıcın dönmesı zor,ben de dedıgınızı yapacagım fıkırlerınız ıcın teşekkurler ama ınanın
gulemıyorum yuzumde bır acı var maskeden bıle görunuyor bayramda tum akrabalar ''siyahbeyaz
cok uzgundu bırsey mı var''demısler gızlıden annemlere sormuslar:((
Bgn yemek yapcam vercem iyi davranacağım .Bebeğimin rızkını dısarda kalarak yemesıne dayana
mıyorum cok uzuluyorum.ELMAYRA senın konunu görmustum ayrıldın mı esın arıyor mu hala?
SEMIYORUM sen mı gıtmıstın eın barısmak ıstedı?özelden yazarmısın?

Gülemediğini tahmin edebiliyorum ama elinden geleni yapmaya çalış. Madem boşanmak istemiyorsun onu kendinden itme. O annelik içgüdüsüne sahip değil. Senin bebeğinin rızkı olarak gördüğün parayı o hayatını idame ettirmek olarak görüyor. Tüm bunları düşünerek kendini yıpratma. Söylediklerimi yapmaya çalışırsan inşallah başarılı olursun.

Özelden yazmama gerek yok. Boşanıyoruz. Kasım ayında ilk duruşma var. İlk diyorum cünkü içimden bir ses son da olmayacak diyor :)

Gülemediğini tahmin edebiliyorum ama elinden geleni yapmaya çalış. Madem boşanmak istemiyorsun onu kendinden itme. O annelik içgüdüsüne sahip değil. Senin bebeğinin rızkı olarak gördüğün parayı o hayatını idame ettirmek olarak görüyor. Tüm bunları düşünerek kendini yıpratma. Söylediklerimi yapmaya çalışırsan inşallah başarılı olursun.

Özelden yazmama gerek yok. Boşanıyoruz. Kasım ayında ilk duruşma var. İlk diyorum cünkü içimden bir ses son da olmayacak diyor :)

Bebeğin rızkı ve eve geldiğindeki davranış şekliyle ilgili tamamen aynı fikirlerdeyiz....Senin durumun içinde çok üzgünüm...

Bebeğin rızkı ve eve geldiğindeki davranış şekliyle ilgili tamamen aynı fikirlerdeyiz....Senin durumun içinde çok üzgünüm...

Ben artık üzülmüyorum be Mikado. Bomboşum. Sanki biri kalbimi almış da yerini boş bırakmış gibi.

Teşekkür ederim. Ben de seninle aynı fikirdeyim.

Tamam kızlar ınanın su stresle bebegımı emzırmek benı daha cok gerıyor regl dönemım geldı,
acayip gergın ve kötuyum .O da kalabalıga alıstı tek kalınca hep ağlıyor kımse de gelıp
''alalım bıraz kafanı dınle'' demıyor.Herkese hergun herşeyı tekrar tekrar anlatmaya calısmak
benı o kadar yordu ki inanamazsınız..:(Bir iki saat kızımı alsalar kendımle kalsam bırsey
ızlesem dınlesem bıle yeter bana ben tek basına da kendını mutlu edebılen biriyim çünkü.
Ama yalnız kalmayı özler haldeyım ..Yine de iyi ki annemlerle aynı yerdeyım yoksa hıc
başedemezdım kızım cok hareketlı ve hiç uyumayan yemeyen bir bebek,zor bir bebek
yani.Beni bıraksalar 2 gün tüm gün uyusam kalksam unutsam keske:(( Şimdi yemek
yapacagım size verdiğim sözü tutmak için evi toplayacagım,bebegım annemde.8de
gelecek 9da gıder yazarım kızlar.Görüşürüz şans dıleyın.

Back