Eşim birikim yapmak istemiyor :(

Demek istediğim o değil. biraz eksik yazmışım. demek istediğim sağlık. insanda sağlık oldukça tabi taşı sıksa ekmeğini çıkartır. pasif gelir elde etmek için yani yatırım için illa ki hayatından feragat etmek de gerekmiyor akıllı yatırımla çok daha iyi bir hayatta mümkün.

Anladım, elbette ki haklısınız ama bununla alakası olmayan adama işlemez mevzu.
Misal babam, şöyle şöyle birken iki yapalım, baba şunu sat yerine 3 alalım deriz, adamın verdiği cevap 3 olsa ne olacak olur.
Çünkü onun hayatı belli, birkaç şeyle mutlu oluyor ve onları yaptığı sürece başka bir gelire ihtiyaç duymuyor ki, parayla işi yok yani

Gelecek kaygısı bizlerde meşhur oldu kenarda ne kadar yatırım olursa olsun belki de hep kaygı içinde olacağız hele ki bugünlerde yaşanan ekonomik sallantılar tekrar tekrar sorduruyor.

Mevzu çocuğunuza mal bırakmak değil ki, sizin daha kendinize ait eviniz yok. Yaşlandığınız zaman çocuğunuza yük olmuyorsanız, kiramı ödesin diye beklemiyorsanız asıl en büyük iyiliği o zaman yapmış olursunuz. Yoksa gezme tozmadan kısıp mal üstüne mal katmayı ben de saçma buluyorum.

Mevzu zaten birikimin olmaması ama konu konuyu açınca yazmak istedim!!!

Balık vermek değil aslolan, balık tutmayı öğretmektir.
Çocuklara bırakılan mal mülk, onların yaşayamadığı hatıralardan çalınarak yapılır.
Bunun farkında olan az insan vardır.
valla hiçte öyle olmuyor, ekonominin kötü olduğu bir ülkede istediğiniz kadar balık tutmayı öğretin balık alan olmadıktan sonra boş .yapabilen çoluğa çocuğa azda olsa mal bıraksın . 2 gün sonra çocuk işssiz başını sokacak bie evi kira getirecek bir malı olursa karada ölüm yok . öteki türlüsü çok zor .

Aslında eşiniz haklı,hayat çok kısa.Türkiye'deki insanların çoğu mal biriktirme derdinde:"evim olsun,arabam olsun,bir tanede de kira da evim olsun.İlerde çocuklarıma bırakayım"mantığında.Size ailenizden ne kaldı ki,siz de çocuklarınıza bırakıyorsunuz.Geçenlerde dünya nın en zengin adamlarından birine sordular"neden kendi eviniz yok"diye.Adam:"ev almak bankaları zengin etmek için yapılmış bir eylemdir"dedi.Eskiden Osmanlı döneminde insanlar evlerini ahşaptan yaparmış,taş ev yapan birine"hayırdır birader,dünya ya kazık mı çakacan"denirmiş.Ne yazık ki bizim milletimizde ömrünün en güzel yıllarını yemeden,içmeden,eğlenmeden mal sahibi olmak için harcıyor.Sonra da "biz bu dünyadan birşey anlamadık ki"diyorlar.Tabi anlamazsın hayat geçip giderken sen para biriktiriyordun çünkü...Özetle evi olan da ölüyor olmayan da,siz anın tadını çıkarmaya bakın.

Yazmazsınız okumazsınız olur biter..Ciddi anlamda işime yarayan yorumlar oldu çok teşekkür ederim onlara Bazen kendimize ve hayatımıza objektif
Okumayacaksam burada ne işim var? Ya da sizin ne işiniz var? Mesele okumak okumamak değil. Konu sahiplerine sonradan gelen eşe övgü serzenişleri

Bir kere okumuş ve fikrimizi beyan etmiş oluyoruZ. Sizler de bu sefer eşi nefs-i müdafaya geçiyorsunuz. Siz de diğerleri gibi konudan bağımsız şeyler söylemeye başladınız. Yaşadığınız hayattan memnunsanız neden konu açıyorsunuz? Keşke eşiniz hem gezip hem size harcasaydı benim demek istediğim bu. İkisini de yapacak gücünüz varken neden benim değil kv nin evi olsun?

O zenginin evi yoksa yatı, çiftliği vardır ve birikimi 10 kuşak torunlarına yeter evi olsa ne olur olmasa ne olur İstediği yerde sınırsız kalabilir zaten. Gelecek kaygısı için kiracı ile mi uğraşacak?

Kesinlikle katılıyorum. Balık tutmayı öğretti de aileler ne oldu? Mühendise asgari ücret teklif eden yerler var. Avrupada yaşasak haklılar da Türkiyede hiçbir şey belli değilken insanın başını sokacak bir evi olmalı. En azından kötü günde kira ödemezsiniz, kuru ekmekle de yaşayıp bir şekilde toparlarsınız.

Konu sahibi sen bir ev beğen. Bunu alacağız de. Birikmişim bu kadar bunu peşinat yapalım de ve kredi çektirip onu ödet eşine. Kalan parayı istediği gibi harcasın :)

Son düzenleme:
Aynı kafadayım ama zorla da nasıl olacak o iş bilemedim.Ev fiyatları uçmuş gitmiş zaten Bak dedim geçen sene alsaydık kardaydık..Vay efendim ne olacağımız belli değilmiş falan filan
hah işte tam da bu sebeple ev alınmalı .

Gençken birikim şart böyle giderse ilerde nolacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…