Eşim birikim yapmak istemiyor :(

Annesine kardeşlerine ev almış ama ve üstüne yapmamış da..

Başkalarına yedirmiyorsa demem oydu Bu tamda başkalarına al ben yiyemedim sen ye demek Ve malesef çoğu erkeğin yaptığı bu Evlenince aileleri altın gibi değer kazanıyor mübarek

Ama konu sahibinde öyle bişey görmedim ben mi atladım

Yoksa bu konuda eski dertliyim ben Fena giydiririm normalde
Gerçi savaşı kazandım ama olsun hala içime oturur

Hani illaha mal kaciracak diye degil. Ama simdiye kadar hep sorumluluk alip herkese yagdirmissa su anda hic borca felan girmeden de belki sefasini sürmek istiyordur. Ama asıl kendi ailesini garantiye almak önemli. Yani ekonomil durum malum.
Eğer epey destek olup da tapu almadıysa ben bunu düşünürüm. Ayrıca kardeşlere de yağdırıyor. Sanki kendi ailesi onlardan oluşuyor. Ben bunu düşünür üzülürdüm. Önce çekirdek ailesini düşünmeli. Evet ekonomik durum ortada. İleride neler olacak bilmiyoruz. Belki çocuklarımız kiralık daire bile bulamayacak oturmaya. Keşke böyle olmasa da bizde hergün inanılmaz gezsek yesek içsek.
Benim eşim de tam tersi. Gezmeyi de severiz geziyoruz da, evimizi aldık. Şimdi bir tane daha alalım iki çocuk var diyor. Yok artık dedim ben göze alamadım önce biraz sınırsız gezelim de düşünürüZ. Birde anne babasına ev alacak, kardeşlerine neler yapacak ama benim evim olmayacak. Bunu yaptırmazdım sanırım.

Bilmiyorum öyle gibi anlattı ama her konu sahibi gibi şimdi de yalanlamaya başladı Birazdan eşe övgüler yağacak

Aslında şunu da eklemek istiyorum madem bu konuyu açtım hatıra da kalsın bizim gibi düşünmeyen insanlar için…
Şöyle kiii!!!Hani çocuk için ev, hayat, garanti diyenler var ya ,(ben de öyle düşünüyorum bu arada )ama bu zamana kadar gördüm ki ,kızıma bırabileceğimiz en iyi ZAMANları ve HATIRALARI bırakmış eşim ..Bazen kızımla konuşurken şu ülkede şunu yapmıştık,ilk defa görmüştüm gibi şeyler anlatınca iyi ki diyorum ..Aslında mal mülk bir şekilde oluyor !!!

Ok teşekkürler fikriniz için ama mal kaçıracak malı yok
Ailesine destek oldu dediğiniz için söylemiştim. Sonradan çok cüzi dediniz. O kadar cüzi ise konuda neden bahsettiniz, herkes ailesine birşeyler yapar. O kadar minikse sorun değil elbette. Ama evin giidp yarısını ödüyorsa bu enayliktir. Üstelik kardeşlerine de yağdırıyor demiştiniz. Şimdi fikirleriniz değişti sanırım

Bilmiyorum öyle gibi anlattı ama her konu sahibi gibi şimdi de yalanlamaya başladı Birazdan eşe övgüler yağacak

Sanmam ya böyle biz eşşek gibi çalışıp, yada kendi anamızdan babamızdan destekler alıp, yeri gelip aman şunuda almıyım bu sefer fazla ihtiyacım yok diye düşünürken yatan babasına, tanasına gidince ben aşırı sinirleniyorum Kim olsa sinirlenir, yollar arar kendince. En iyi yolda borca sokmaktır tabi Adam ne kadar iyi olursa olsun bende şarteller atıyor
Konu sahibinde o yok. Kendileri yiyip içip geziyorlar sanırım Sefaları olsun

O zaman eşinize

Övgüler loading…

Balık vermek değil aslolan, balık tutmayı öğretmektir.
Çocuklara bırakılan mal mülk, onların yaşayamadığı hatıralardan çalınarak yapılır.
Bunun farkında olan az insan vardır.

Ikisinide ayni anda yapmak mümkün. Ve malk mülk her zaman mümkün olmuyor. Örnegin ben Almanyadayim..son haftalarda gördügümüz faiz artislari ve fiyat artislari bir cok insanin elinden ev alma imkani aldi. Almanya icin gelecek 5 sene icin ekonomik sallantilar bekliyorlar bunda en kötü senaryolar dahil bile degil. Uzun lafin kisasi zamanlama önemli. Biz ülkeler de gezdik ama kriz hizlanmadan ev aldik. Bende beraber geciren zamanlara cok önem veririm babami erken kaybettigim icin. Ama tam bu yüzden de tedbirli ommayi da elden birakmiyorum. Hickimsenin saglik veya uzun ömür garantisi yok. Insallah beraber iyi bir cözüme ulasirsiniz

Borca sokup borcu tek başına ödeyen de var

Konu sahibi zaten halinden memnun yazmaya başladı gerçekleri. Sefası olsun da bizi neden yordun. Ülke ülke gezdiğini anlattın mı derdin? E nolmuş, biz hem ev aldık hem bazı ülkelerde anılarda biriktirdik.

Neyse böyle eşi için konu açıp birde övenler olunca bana gelmeye başlıyorlar.

eee sende aynı şekilde düşünyorsun

neyi sorguluyorsun anlamadım

Anlık kazancın rahatlığı tabi kötüyü bir kaç kez görmesi gerekiyor ki birikim yapsın. şimdi aklı ben her zaman para kazanırım diye düşünüyor ama bir sıkıntı oluşursa zor duruma düşebilir.

Yazmazsınız okumazsınız olur biter..Ciddi anlamda işime yarayan yorumlar oldu çok teşekkür ederim onlara Bazen kendimize ve hayatımıza objektif bakamıyoruz

eşim anı yaşama taraftarı,dişin keserken yiyecen diyor.
Bu düşüncesi insallah sadece birikim içindir.
Umarım : Gözü dışarıda,aklı başkalarında bir adama dönüşmez bir süre sonra..
Şu söze tedirgin olurdum ben.

O o borca sokup kendi ödeyen olsam 3.dünya savaşını çıkartırım herhalde

Her şey insanlar için.
Zora da düşebilir, şuan imkanı varken a marka giyiyor yaşıyorsa, imkanı yokken z den almak ve yaşamak, onu kötü duruma sokmaz.
İşsiz kalsa, taşı sıksa çocuğuna rızk bulan var.
Kağıt toplayıp 3 çocuğunu üniversitede okutan insanlar var, mesele daima bakış açısıdır.
Bu kafadaki adamı da varlık ve yokluk sıkıntıya sokmaz en azından, o zaman da içtiği bir çay lezzetli gelecek, onun keyfini sürecek.
Hayatı sevmek ve yaşamaya çalışmak, paradan bağımsız bir olgudur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…