• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşim bile yalnızlığımı başıma vuruyor

Ders almak güzel birşey en azından.

Çalışmıyor musunuz
İş veya kurs tarzı yerlere gidip hem kafa dapıtabilir hemde arkadaş edinebilirsiniz
Eşiniz de kendini sizin dünyanızın merkezi sanmaz belki böylece

Çalışıyorum memurum ben eski çalıştığım yerde ortamım çok güzeldi aile gibi olmuştuk halan telefonla konuşuyoruz ama yanyana gibi olmuyor. Yanımda çalıştığım insanlar bana abilik ablalık yaptılar. Onları çok özlüyorum bir daha öyle bir ortamım olmayacak sanırım . Dana annem bana hiç kuzucum demezken xxx ablam benle kuzucum diye konuşur.

Evet çok haklısınız da ben o salaklığı en başta yaptım zaten .Annem beni hiç sevmedi hep erkek kardeşimin üstüne titredi. ben memurluk sınavlarına hazırlanırken hiç inanmadı bana çalıştırmıyordu bile . o masayı kullanma bu masayı kullanma. Şimdi erkek kardeşimin sevgilisine salati tefriciye okuyormuş işe girsin diye. Hiç sevilmedim hiç başım okşanmadı sevgiyi eşimde gördüm.

Anlıyorum seni ama napıcan annedir hem zaten uzaktasın soğukluğunu eşine belli etme yinede!bir süre sonra biz anne baba oluyoruz ailelerimize karşı bu zamana kadar olgunluk göstermişsindir diye düşünüyrm annede karşı bundan sonrada sen büyüklük gösteriver.bir gün sende karşılığını alırsın :34::34:

pardon ben mi yanlış okudum yalnız mısınız eşiniz var yanınızfa hangi yalnızlıktan bahsediyorsunuz siz. ben öleyim ozaman anne yok baba yok arkadaş yok ben nerelere gideyim....

Çalışıyorum memurum ben eski çalıştığım yerde ortamım çok güzeldi aile gibi olmuştuk halan telefonla konuşuyoruz ama yanyana gibi olmuyor. Yanımda çalıştığım insanlar bana abilik ablalık yaptılar. Onları çok özlüyorum bir daha öyle bir ortamım olmayacak sanırım . Dana annem bana hiç kuzucum demezken xxx ablam benle kuzucum diye konuşur.

xxx ablanla görüş o zaman, yeni işyerindense
Değilse de koca kurumda bulunur elbet birileri, yeter ki sen iste

kızlar onlar sizi değil siz onları yenin siz onlardan daha çevre edinin bunun için bi çok yol var açın etrafınızı çoğaltın çevrenizi ha bide sevgi aramayla elbette belli olmaz ama bağzı insanların ağzını kapatmak için onlara laf vermemek için gerekenin fazlasıyla olması güzel olur haftada bir ders verilen proğramlara katılım yeni insanlar tanıyabilirsiniz başarın bunu ben başardım sizde başarın istiyorum ilk aylaroım zordu ama şimdi 7 ay oldu ben burayı herkesten daha iyi biliyorum ve benimsedim ayak uydurmakda önemli uyum sağlamak

Bizde biraz tersi bi durum söz konusu.

Eşim evlenmeden önce yani başı boşken, senede 1 kere ailesinin bulunduğu şehire ziyarete gidermiş
evlendikten sonra bu ziyaret sayısı 3 e çıktı...

Biraz kaba olacak belki ama bazı anneler, el kızının koynuna girdi bizi unuttu diye dertleniyorlar
Benim ve ailemin vesilesi ile eşim ana baba aile kavramını anladı.
Evlenmeden önce çokda önemsenmeyen oğluş şimdi kıymetli oldu.

Her ana baba evladını çok sever ama bunu belli etme şekilleri farklıdır.
Eşinizin bu durumu koz olarak kullanmasına sakın izin vermeyin,

Son düzenleme:
Arama ile mi sevgi ölçülüyor ?
Benim de annem hafta da bir arar ve müsait misin kızım der mesela
Sevgisinden şüphe duymadım aksine, hergün arayan bi çok anneden daha sevgi doludur benim annem
Kimsenin de tek laf etmesine müsade etmem

Sen sen ol ailevi problemlerini karşı tarafa belli etme
Kimisi dertleştiğin konuyu arşive kaldırır, sonra lazım olunca koz diye çıkarır böyle
İnsanoğlu nankördür kimseye körü körüne güvenme
Örn : Sen benim için buralara geldin vay başımın tacı demek bir yana dursun senin annen bile az arıyo başka da kimsen yok diyebilen eşinden yola çık

"Kimisi dertleştiğin konuyu arşive kaldırır, sonra lazım olunca koz diye çıkarır böyle"
çok büyük özlü söz, kesinlikle haklısın pampaa

:46::46::46::46::46:

Sen eşin için gitmişsin gurbet elere
Onun için seçmişşin bu yalnızlığı bu buhranlığı.. çok zor olur anlıyorum seni
İnsanın bir arkadaşı dahi olmaması kafayı yer gerçekten.
Eşin de bu durumunu bile bile böyle şeyleri başına kakıyo ve her defasında bunlarımı dile getiriyor
Seni sevse düşünse bunları dile getirmez başına kakmaz idi bu nasıl sevgiymiş:19::19::19:
O önce otursun kendi yaptıklarına bir baksın .. böyle sevgi felan olmaz..
Orada halk eğitim kursları felan yok mu acaba kursa yazılsanız hem yeni arkadaşlarınız olur hem yeni bir ortama girersiniz kafanız dağılır .Şu durumda ya deseyse daha kötü olacaksınız
Allah Yardımcınız Olsun..

Üzülme Tabi ki eşinden daha çok seven olmayacak O senin eşin Al eşini konuş Anlat ona içini

İyi günler;

Arkadaşlar ben eşimin işi nedeniyle onun memleketine gittim . Tahmin edersiniz ki çok yalnız kaldım. ne iş yerimde ne apartmanda yaşıtım insan var. bu buhran içinde bir de eşimin seni benden çok düşünen,seven, değer veren, biri yok demesi çok gücüme gitti. Ben onun için bıraktım geldim her şeyi o bana böyle bir cümle kurdu.

Ben annem ve babamdan hiç sevgi görmedim. Eşimin annesi bizimle aynı yerde olduğu halde oğlunu günde en az 1 kere arar benim annem haftada anca 1 defa arar ve bu durumu eşim sevgili olduğumuzdan beri biliyor. Kavga ettiğimizde hep başıma kakıyor çok üzülüyorum . BEnim kadar yanlız olan var mı ki hayatta?

Ben tr de dersanede ogretmenlik yapiyordum, esimle evlenirken istifa etmem gerekti, onun icin istifa ettim. Sonra bir de esimin egitimi icin ABD ye gelmemiz gerekti, dugunden sonra ABD ye geldik. Esim hem ogrenci oldugundan, hem de buradaki erkekler birbiriyle samimi oldugundan hemen samimi ortam yapti. Nedendir bilmem biz bayanlar (erkeklerin esleri) uyum saglayamadik, sadece ben degil kimse birbiriyle samimiyet kuramadi, yalniz baska ortamlardan samimi olacak kisiler buldular, ben cok yalniz kaldim. Ben esim icin isimden istifa ettim, ABD ye geldim, o da bana yalnizligimi, kimse tarafindan sevilmedigimi basa kakar her firsatta. Ozellikle tartismalarimizda, bir bak etrafina kimseyle anlasabiliyor musun, benim bir suru arkadasim var, senin hayatinda benden baska kimse yok der. Ben de bu durumda cok kirilip uzuluyorum, yalnizligimi esime yansitmak istemiyorum. Ama yansitmasam da bir sekilde goruyor. Benim kadar yalniz kimse var mi demissin, bak en azindan isin gucun var, yalnizligini dusunmemeye calis, sende sanirim duygusal bosluklar olmus, seni seven, dinleyen, seninle vakit geciren kimselerin olmamasina bunalmissin. Insan hayatinda zaman zaman yalnizlik cektigi gunler olur, zaman zaman da yogunluktan, kalabaliktan basini kasiyamazsin, bu senin iradenle ilgili birsey degilki. Ben dersanede calisirken hayatta dinlenecegim bir gunum olmayacak mi diye dusunurdum, neden gunler 24 saat kisa geliyor derdim, sonra da yalnizliktan oluyormusum gibi hissettim, 24 saat yil gibi gecerdi.

Ayrica herkesin ailesi evladini cok sever ama insanlar hem boyle gordugunden, hem karakterden, hem yetisme tarzindan bunu yansitamaz. Benim annem beni hic aramaz, esimin annesi aramayi gectim, ogluyla goruntulu konusabilmek icin 50 sinden sonra bilgisayar kullanmaya basladi. 100 kere demisimdir anneme aramiyorsun hic diye, yine de aramaz, ama ne yapayim, ben ariyorum hep, konusuyoruz, sevmedigi hissiyatina hic kapilmadim. Sen de aileni boyle kabul edip, devam edeceksin, takma bunlari.

Eşiniz tabiri caizse belaltı vuruyor. Düşman gibi sanki... Yani zayıf yönleriyle ben olsam düşmanımı bile vuramam. Nasıl bir insan böyle. :19:

İyi günler;

Arkadaşlar ben eşimin işi nedeniyle onun memleketine gittim . Tahmin edersiniz ki çok yalnız kaldım. ne iş yerimde ne apartmanda yaşıtım insan var. bu buhran içinde bir de eşimin seni benden çok düşünen,seven, değer veren, biri yok demesi çok gücüme gitti. Ben onun için bıraktım geldim her şeyi o bana böyle bir cümle kurdu.

Ben annem ve babamdan hiç sevgi görmedim. Eşimin annesi bizimle aynı yerde olduğu halde oğlunu günde en az 1 kere arar benim annem haftada anca 1 defa arar ve bu durumu eşim sevgili olduğumuzdan beri biliyor. Kavga ettiğimizde hep başıma kakıyor çok üzülüyorum . BEnim kadar yanlız olan var mı ki hayatta?

Bazi insanlar sevgilerini kolay kolay gosteremez. Anneniz boyle olabilir. Siz ilgi gostermeyi deneyebilirsiniz. Bu dunyada aileden yakin kimimiz var ki? Annem beni arayip sormuyor diye kendinizi ondan uzaklastirmak yerine siz ona yaklasin sevginizi gosterin opun koklayin.karsinizda bambaska sicacik bir anne bulabilirsiniz.bu sayede sorunlara karsi daha guclu olrsunuz.
Yalnizligi Allah kimseye yasatmasin.
Kolayliklar dilerim.

bazi esler oyledir. baska edicek laf bulamiyor size demek :). Demek ki o kadar mukemmel bir insansiniz, ve size sadece kavgalarda bu sekilde bel altindan vurabiliyor.

:ssz:

bence eşinizin "yalnızsın,yazık sana hiç arkadaşın yok"demeleri hepsi boş.burda en önemli sebeplerden biri sizin aileniz.
eşinizin annesi günde en az 1 defa arıyor diye eşiniz havalara giriyor ama bakıyor size ve görüyorki anneniz babanız aramıyor sizi.o yüzden hep başınıza kakıyor bunu.kendi ailesiyle gurur duyuyor.yalandanda olsa hiç değilse gün aşırı annemle konuştum de.o zaman size karşı değişecektir bence.evlilikte bazen beyaz yalanlar gerekiyor.şuanda eşiniz sizi tam sahipsiz görüyor.kalbini kırayım,küfür edeyim,hatta döveyim.nede olsa sahip çıkanı yok der böyle insanlar.malesef günümüzde eşler ve eşlerin aileleri buna çok dikkat ediyorlar.eğer bir bayan kendi ailesi tarafından aranmıyorsa o zaman bayan "kıymetsiz"oluyor onların gözünde.yok eğer günde 3-4 defa aranılıyorsa işte eş ve onun ailesi çekiniyor "ben bu kıza birşey yaparsam veya birşey söylersem babası veya abisi bizi mahveder"diye.:34:

bazı insanlar böyledirler.

bundan dolayı kimseye kendini tam olarak anlatmamak yararlıdır.

en yakın sandığın bile onunla vurabilir seni. insanlar çok acımasız.

eşinin davranışına o kadar sinir oldum ki konuya yorum yapamıyorum.

sana destek olması gerekirken bu tavrı çok yanlış.:50:

Aile konusunda aynıyız. Hatta siz benden çok daha şanslısınız muhtemelen... Eşim de herşeyi bilmesine rağmen, evlendikten sonra ailemin ilgisizliği yuzunden beni çok üzdüğü konular olmuştur.
Bizzat "seni hayatta benden baska kımse dusunmuyor" lafını aynen ben de duydum. Eğer yeni evliyseniz, ileri de daha nicelerini duyacaksınız maalesef.
Çözümünü ve üzülmeme yollarını bilmiyorum ne yazık kı ben de... Sadece bırseye sinirlendiğinde ya da aılemın davranıslarına dayanamadıgında boyle konustugunu bılmek, aslında ıcınde kotuluk olmadıgını dusunmek benı rahatlatıyor...

Canım biçok kişinin sorunuymuş yalnızlık, benim de öyle. Ailemden ve eşimin de ailesinden uzaktayız doğum iznindeyim buraya yeni geldim çevrem yok eski sıkı arkadaşlıklarımı çok özlüyorum, çok bunalıyorum ama işte gerçek bu, bu yaştan sonra 2 günde arkadaş da edinemiyosun. Bak biçok kişi senin gibi üzülme. Aile konusuna gelince arkadaşlar haklı eşinin böyle konuşmasına izin verme,en kötüsü de olsa anne babadır ne sen yüz çevir ne de eşini onlara konuştur, bile bile kırıyorsa yapıştır sende cevabını. Vardır onun da zayıf bi noktası. Öyle kırılayım susayım kenarda olmaz. Karşındaki senin ne düşündüğünü ne hissettiğini bilmeli. Anladığı dilden bildirmelisin.

Bazi insanlar sevgilerini kolay kolay gosteremez. Anneniz boyle olabilir. Siz ilgi gostermeyi deneyebilirsiniz. Bu dunyada aileden yakin kimimiz var ki? Annem beni arayip sormuyor diye kendinizi ondan uzaklastirmak yerine siz ona yaklasin sevginizi gosterin opun koklayin.karsinizda bambaska sicacik bir anne bulabilirsiniz.bu sayede sorunlara karsi daha guclu olrsunuz.
Yalnizligi Allah kimseye yasatmasin.
Kolayliklar dilerim.

Evlendikten sonra yakın davranmaya başladı. Sarılmaya falan çalışıyor tabiki izin veriyorum fakat inanın içim almıyor. diceksiniz o senin annen ama bu zamana kadar görmedim . Yaşamayan bilmiyor çoğunuz çok şanslısınız rabbimiz kimsenin annesini başından eksik etmesin. Hastalandığı zaman sakın kardeşine söleme üzülmesin diyor. Üzülmesin diye söylemiyorum diyor kardeşimle aramda 4 yaş var ben 27 o 23 yaşında (erkek). Bana söylüyor ona söylemiyor. Eşimi aramış biz meleziyle anlaşamıyoruz inşallah siz anlaşırsınız demiş . Arkadaşlar çok şeyler var . Ben neden böyle söyledin dediğimde ne varki her anne kız arasında olan şeyleri söyledim diyor. Bak diyo o da hemen sana söylemiş diyor. Bana diyo eşinden başka sana kimseden fayda gelmez diyor. Hem elimden tutup gibi yapıyor hem de bi taraftan itiyor.

Ben tr de dersanede ogretmenlik yapiyordum, esimle evlenirken istifa etmem gerekti, onun icin istifa ettim. Sonra bir de esimin egitimi icin ABD ye gelmemiz gerekti, dugunden sonra ABD ye geldik. Esim hem ogrenci oldugundan, hem de buradaki erkekler birbiriyle samimi oldugundan hemen samimi ortam yapti. Nedendir bilmem biz bayanlar (erkeklerin esleri) uyum saglayamadik, sadece ben degil kimse birbiriyle samimiyet kuramadi, yalniz baska ortamlardan samimi olacak kisiler buldular, ben cok yalniz kaldim. Ben esim icin isimden istifa ettim, ABD ye geldim, o da bana yalnizligimi, kimse tarafindan sevilmedigimi basa kakar her firsatta. Ozellikle tartismalarimizda, bir bak etrafina kimseyle anlasabiliyor musun, benim bir suru arkadasim var, senin hayatinda benden baska kimse yok der. Ben de bu durumda cok kirilip uzuluyorum, yalnizligimi esime yansitmak istemiyorum. Ama yansitmasam da bir sekilde goruyor. Benim kadar yalniz kimse var mi demissin, bak en azindan isin gucun var, yalnizligini dusunmemeye calis, sende sanirim duygusal bosluklar olmus, seni seven, dinleyen, seninle vakit geciren kimselerin olmamasina bunalmissin. Insan hayatinda zaman zaman yalnizlik cektigi gunler olur, zaman zaman da yogunluktan, kalabaliktan basini kasiyamazsin, bu senin iradenle ilgili birsey degilki. Ben dersanede calisirken hayatta dinlenecegim bir gunum olmayacak mi diye dusunurdum, neden gunler 24 saat kisa geliyor derdim, sonra da yalnizliktan oluyormusum gibi hissettim, 24 saat yil gibi gecerdi.

Ayrica herkesin ailesi evladini cok sever ama insanlar hem boyle gordugunden, hem karakterden, hem yetisme tarzindan bunu yansitamaz. Benim annem beni hic aramaz, esimin annesi aramayi gectim, ogluyla goruntulu konusabilmek icin 50 sinden sonra bilgisayar kullanmaya basladi. 100 kere demisimdir anneme aramiyorsun hic diye, yine de aramaz, ama ne yapayim, ben ariyorum hep, konusuyoruz, sevmedigi hissiyatina hic kapilmadim. Sen de aileni boyle kabul edip, devam edeceksin, takma bunlari.

Allah razı olsun arkadaşım uzun uzun yazmışsın tespitlerin çok doğru rabbim senin dde karşına yanlızlığını paylaşabileceğin insanlar çıkarsın inşallah , eşim kimseye hayır diyemeyen dışarıya karşı ağzı olan dili olmayan bir insandır bu yüzden de çok sevilir öyle insanı ben de severim . Mesela eşim iş yaptığı yerlere götürüyor bazen tanışıyım falan diye ama eşimle hahakiki konuşan bayan bana bir güleryüz sıcaklık göstermiyor nedenini çözemedim. EŞim beni her gün işe götürür getirir bu kadın görmüş siz yenisiniz ya o yüzden böylesindir falan demiş. Kİ bu bayan benden yaşça baya büyük. Bayanın bayanı desteklemesi gereken yerde.

Back
X