Eşim beni suçluyor. Bende kendimi suçluyorum.

bende üniversiteye gidemedim. bunun için binlerce bahane üretebilirim...
eski pis nişanlım için gitmedim..
babam uzağa göndermezdi..
babama maddi külfet olamazdım...

bunların hepsi bahane, içimde olsaydı kimse beni tutamazdı. ben gönülsüzdüm hevessizdim. tabi pişman mıyım? çok.
neyse,
eşiniz sizi manipüle ederek motivasyonunuzu baltalıyor. izin vermeyin biraz kendinizin farkına varıp silkelenin elinizden geleni yapın yapamadığınızı da salın gitsin nedir yani bu kadar da stres yapmaya değmez.

Her insan kendi tercihlerinin sonucunu yasiyor yani sizin okumayi ertelemeniz sizin pismanliginiz ama eşinizin sizi suclamasi tamamen onun sorumsuzluğu diye düşünüyorum. Kendisi de sarilsaydi okuluna, asmasaydi, bosvermeseydi, calissaydi. Yani siz kendinizi düşünün. 24 yas gec degil benim Almanyada dogup buyuyen kuzenim 2 senelik okudu üstüne lisans tamamlamak istedi daha gecen sene basladi 32 yasinda. Kardesi de 27 yasinda bitirdi öğretmen oldu. Yani Almanyada genel olarak boyle demislerdi tabii ben onlardan duyduğumu söylüyorum. Sizin icin de gec degil.
Hatta bir arkadaşım veteriner hekim, Almanya icin dil öğrenmeye çalışıyordu orada calisabilmesi icin fark dersleri vermesi lazimmis 3 cocuk babasi düşünün. Yani bambaska bir memlekette yeniden hayat kuruyorsunuz, ulkeniz, cevreniz değişiyor, aliskanliklariniz da degisecek. Buna adapte olmak için giden birkac seneyi kayip olarak değil adaptasyon sureci olarak görün.
Bundan sonra ne yapabilirim, hayatımı nasil daha kaliteli hale getirebilirim diye dusunerek hareket etmenizi tavsiye ederim sizden yasca buyuk biri olarak.

Hedefim hep büyük olduğu için Almanyada daha iyi üniversiteye gidersem maaş ve iş bulma açısından daha güzel olur diye düşünmüştüm. Aslında hala öyle düşünüyorum. Kafamda okumama gibi bir seçenek yok zaten.

Trde okuduğum bölüm bilgisayar mühendisliğiydi. Almanyada tekrar ya bilgisayar mühendisliği yada data science (veri bilimi) düşünüyorum.

Allah aşkına 24 geç bir yaş mı , ben 23 yaşımda 2. Üni okudum , atandım ve yeni bir dil öğrendim , lütfen abartmayın isterseniz bana biraz tembel geldiniz nedense , sanki biseyler başarmak istiyorsunuz ama konforunuzdan da ödün veremiyorsunuz gibi...

Kırılmasın o güzel guveniniz kendinize şartlarınız hicde kötü değil .olmayana odaklanmayın artık.Olacak olana da...başlayın gitsin o yolda giderken zaman nasıl geçiyor anlamazsınız bile....Takdir ettim gelişme cabanizi.Yerinizde saymayin yeter bence.Kokayliklar ve güzellikler sizinle olsun.Yapacaksiniz bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…