Ayyy kac gundur boyle konular okuyorum. Vallahi kalbim sikisiyor artik. Ne igrenc hikayeler.
Bak kardesim senin icin en dogru olani bu adamdan bosanmak. Yok ben onu yapamam, zaten bile bile evlendim diyorsan, otur çek bunlari. Biraz da haketmissin zaten bunlari. Bile bile evlenilir mi boyle bir manyakla? Bosanmayacaksan aklini kullan bari. Madem senin mal kocan pesinde kosturan kadin istiyor, bunu simdi sen yapacaksin. Hicbirseyini sorgulamayacaksin, kurcalamayacaksin, kendi haline birakacaksin. Ayni evde, kendine yeni bir hayat kuracaksin. O yokmus gibi yasayacaksin. Kendi yeni ugraslar bulacaksin. Ara sira disari cikip, her ciktiginizda kuafore ugrayip sac bas suslenip, eve biraz gec doneceksin. O farkedecek bunlari. Gozune soka soka yapacaksin bunlari. Sahte bir mutluluk olacak suratinda. Onunla bir sekilde konusmaya mecbur kaldiginda, hemen o mutluluk ifadesi gidip, yerine bikmis sikilmis bir kadin ifadesi gelecek suratina. Yuzune gulmek yok. Mumkun oldugunca ayni odada durmayin. Baska odaya gecip, telefonla ya da bilgisayarla ugrasin. Sosyal hesaplarinin sifresini degistireceksin ve vermeyeceksin. Adam senden baya suphelenecek. Bu arada sen gunluk tutmaya baslayacaksin. "Birgun boyle hissedecegim aklima gelmezdi. Oyle sogudum ki. Galiba artik sevmiyorum onu. Evet evet hersey bitiyor artik. Benim icin yeni bir hayat kurmanin vakti gelmistir belkide. Burda artik nefes alamiyorum" tarzinda seyler yazacaksin gunluge. Gunlugu guya saklayacaksin ama onun bulabilecegi bir yere. Ama oyle ulu orta yerde birakmayin. Oyun oynadiginizi anlar. Vel hasil bu satirlari okumasini saglayacaksin. Sonra da, bir kac gun sonra, ondan ayrilmak istediginizi soyleyip, ailenizin yanina donun. Ve ya konusunca zayiflik edecekseniz, mektup yazip birakip evden uzaklasin. Ve o pesinden kopek gibi surunmedikce onu affetmek yok. Oyle bir surundurecekdin ki, anasindan emdigi sut burnundan gelecek. Bir daha bunlari sana yasatmaya cesaret edemeyecek. Cocuk falan asla asla yapma boyle bir adamdan. Aklini basina topla.
Yok ben bunlari yapamam, benim gucum yok diyorsan, otur kös kös, fiziken de aldatilmayi bekle. Cunku boyle yaparsan, fiziken de aldatilmayi hakeden bir kadin oldugunu dusunur esiniz. Ki ben bile oyle dusunuyorum, o nasil dusunmesin. Aklini basina toplayip, guclu olacaksin ve bunlari yapacaksin. Yoksa omur boyu boyle yasarsin. Secim senin.