Eşim beni çok üzüyor :(

aynen ne yapıp ediyo haklıda olsamda beni haksız konuma getiriyo üste çıkıyo bir şekilde.aslında düşünmedim değil ben ondan önce gidiyorum eve.o gelmeden çekip gitsem diyorum ablama.gelince şok olur bikaç kere gidicem görürsün dedim gitmedim ya ordan vermiş oldum ben tavizi ona.

cnm dediklerim sana da mantıklı geliyorsa öyle yapabilirsin sen de demişsin gidicem demişsin gitmemişsin adam gitmiyeceğini resmen biliyor.bu şekilde yapmaya devam eder.bu adam yemek falan yemiyorsa bir yerlerde takılıp yemek yiyip falan mı eve geliyor acaba

yok canım ben mutfaktan çıkıyorum başka odaya gittiğim an çıkıyor ortaya gidip mutfakta pişirdiğim yemekleri yiyor. :/

yok canım ben mutfaktan çıkıyorum başka odaya gittiğim an çıkıyor ortaya gidip mutfakta pişirdiğim yemekleri yiyor. :/
yemek yapma bi kaç günde aklı başına gelsin bi de utanmadan yaptıkları yiyor öyle mi ellerinle yapmışsın yemeği gelip o eli öpmesi lazım

evet canım ya ben yiyemiyorum inan içim almıyo o gidiyor mutfağa yaptığım yemeklerden yiyor ben artık yapmayım dediğin gibi canım kendim yeyim çekileyim kenara az anlasın kıymetimi :KK43: sonuçta bende çalışıyorum işten gelip koştur koştur yemek yapıyorum bir saat sonra o geldiğinde her zaman yemeklerim hazır oluyo bir gün aksatmadım beyefendinin yemeğini ama görüyorumki hiç bir önemi yokmuş bunların :KK43:

Çok mu kendini seviyor eşin? Bu kadar etrafında dönmesen daha iyi olmaz mı? Evrenin merkezinde o var, dünya onun için dönüyor sanırım.

Kendi kendine yet bence, ve bunu ona hissettir. Tıpkı onun gibi sende bir bireysin, senin isteklerin, önceliklerin olmayacak mı? Hep kendinden taviz verme. Nasıl alışırsa öylesine sen mecbursun sanıyor sonra. Ablana da kendin git, alışverişini de kendin yap, evde kendi zevk aldığın uğraşlarla oyalan. Bırak o senin ilgiline ihtiyaç hissedip, sana doğru adım atan olsun biraz da.

Çok mu kendini seviyor eşin? Bu kadar etrafında dönmesen daha iyi olmaz mı? Evrenin merkezinde o var, dünya onun için dönüyor sanırım.

Kendi kendine yet bence, ve bunu ona hissettir. Tıpkı onun gibi sende bir bireysin, senin isteklerin, önceliklerin olmayacak mı? Hep kendinden taviz verme. Nasıl alışırsa öylesine sen mecbursun sanıyor sonra. Ablana da kendin git, alışverişini de kendin yap, evde kendi zevk aldığın uğraşlarla oyalan. Bırak o senin ilgiline ihtiyaç hissedip, sana doğru adım atan olsun biraz da.

evet eşim kendini çok seviyor dediğiniz gibi kendini dünyanın merkezi sanıyor o kadar doğru söylüyorsun ki bunlar hep içimdekiler ama ben hep tersini yapıyorum aman eşim üzülmesin evliliğim yürüsün diye yapmadığım fedakarlık kalmadı önerilerin için teşekkür ederim umarım yapabilirim çünkü gerçekten çok ihtiyacım var.kendi ayaklarımın üstünde durabildiğimi ona ihtiyacım olmadığını ona hissettirmem lazım benim isteklerim önceliklerim eğer onun işine gelmiyorsa hoşuna gitmiyorsa asla önemsemiyor :KK43:

Senin de dediğin gibi fazla şımartmışsın bence, senin alttan alacağından, ne olursa olsun onu bırakmayacağından o kadar emin ki hiç düşünmeden seni üzüp, seni kovabiliyor.. Ben olsam o gelene kadar hiç gitmem yanıma biraz da o alttan alsın ve eğer önce o yaklaşırsa da bundan sonra taviz verme al karşına konuş, sen ailenle sorun yaşıyor olabilirsin ama ben ailemle görüşmek istiyorum diye herşeyi konuş, alttan al al nereye kadar sonu yok bunun :KK20: :KK47:

bu ne ya 5 yasinda cocuk gibi ustune birde aile yaptigi.. ayip denen birsey var yahu
ama bence bu sizin sucunuz bu kadar yuz verip tepenize cikaritsaniz her kavgada ayni muameleyle karsilasirsiniz, yok ayri yatacak yok konusmayacak yok yaptigim yemegi yemeyecek benim oyle kocaya diyecegim tek sey zıkkımın dibini ye o zaman !

Bencillik ve dunyanin merkezinde kendini gormek sadece senin kocana has bisey degil canim malesef ki...
Babam vakti zamaninda demisti ki; yurtta buyuyen insanlar genellikle bencil olurlar..
Bu varsaym ben cevremde gorduklerimde de dogru cikinca artik inanmaya basladim..
Senbu adami daha fazla simartmamaya bak bence..
Sen de kiymet verilmeyi hakediyorsun..

Fedakarlık kadir kıymet bilene yapılır. Benim sözlüme yaptığımı siz eşinize yapmışsınız. Ne zaman benim kendisinden vazgeçmeyeceğimi anladı işte o zaman beyfendi baya bi rahat davrandı. Ben alttan aldıkça kendini baya bi önemsedi. Bi noktadan sonra doldum taştım. Ama ben çok sinirlenince burnundan getirdim, şimdi nasıl mı? Kuzu gibi.
Bazıları var ki değer verince değer verirler bazıları da vardır ki sen değer vermeyince sana kıymet üstüne kıymet verirler. Çok iyi anlıyorum. Eşinizi bu hale getiren sizsiniz. Ama Allah'ın izniyle düzelmesi için size bi seçenek sunayım;
Eşin sen üzülürken mutluysa sen eşinden kat kat mutlu görün. Asla üstüne düşme o seni görmüyosa sen de onu görmezden gel. her zaman açık bi kapı bırak. Yani beni üzersen pişman olursun gibisinden. Bunu sözle değil davranışınızla gösterin. O sizle yatmak mı istemiyor siz bundan memnun görünür gibi ondan ayrı yatın. Elbette o sizin yanınıza bal gibi gelecek. o zaman çekin resti. Sonra özür dileyecektir inşaAllah. Mevlam yardımcınız olsun

Fedakarlık kadir kıymet bilene yapılır. Benim sözlüme yaptığımı siz eşinize yapmışsınız. Ne zaman benim kendisinden vazgeçmeyeceğimi anladı işte o zaman beyfendi baya bi rahat davrandı. Ben alttan aldıkça kendini baya bi önemsedi. Bi noktadan sonra doldum taştım. Ama ben çok sinirlenince burnundan getirdim, şimdi nasıl mı? Kuzu gibi.
Bazıları var ki değer verince değer verirler bazıları da vardır ki sen değer vermeyince sana kıymet üstüne kıymet verirler. Çok iyi anlıyorum. Eşinizi bu hale getiren sizsiniz. Ama Allah'ın izniyle düzelmesi için size bi seçenek sunayım;
Eşin sen üzülürken mutluysa sen eşinden kat kat mutlu görün. Asla üstüne düşme o seni görmüyosa sen de onu görmezden gel. her zaman açık bi kapı bırak. Yani beni üzersen pişman olursun gibisinden. Bunu sözle değil davranışınızla gösterin. O sizle yatmak mı istemiyor siz bundan memnun görünür gibi ondan ayrı yatın. Elbette o sizin yanınıza bal gibi gelecek. o zaman çekin resti. Sonra özür dileyecektir inşaAllah. Mevlam yardımcınız olsun[/Q

çok teşekkür ederim dualarınız ve önerilerinz için..ben ona kızdığımda bile üzülüyorum hiç kıyamıyorum ona ama o bana çok güzel kıyıyor :KK43: dediğiniz gibi ben üzülürken o müzik falan dinliyor hiç umrunda değil gibi ben ondan daha mutlu görünsem şaşırırda bende onu yapamaıyorum işte :KK43: değer verdikçe şımarıyor benim eşim dediklerinizi dikkate alıcam çok sağolun inşallah ben değişirimde düzelir eşim

çok teşekkür ederim dualarınız ve önerilerinz için..ben ona kızdığımda bile üzülüyorum hiç kıyamıyorum ona ama o bana çok güzel kıyıyor :KK43: dediğiniz gibi ben üzülürken o müzik falan dinliyor hiç umrunda değil gibi ben ondan daha mutlu görünsem şaşırırda bende onu yapamaıyorum işte :KK43: değer verdikçe şımarıyor benim eşim dediklerinizi dikkate alıcam çok sağolun inşallah ben değişirimde düzelir eşim

sen bu şekilde davrandıkça eşin düzelmez o seni kırdığında onun sana kötü davrandığını düşün ve hemen indirme yelkenleri biraz uzak dur anlasın hatasını

Fazla değer vermen şımartmış onu
O vurdum duymaz madem sende öyle ol
O da 9 aylık sende, niye seni bu kadar üzmesine izin veriyorsun
Kim haksızsa o alttan alsın, hep sen değil.

çok şımarmış o. sende gitme bir daha yanına. sende onun yaptığım gibi saçma şeylere kız 2-3 gün boyuncada sonrada bak sende aynı böyle yapıyorsun diyerek açıkla. anlar umarım.. dünya ona güzel ohh ne ala.

bir arkadaş ablana git biraz demiş tabii görüşüne saygım var ama her kovduğunda beni biraz arasın diye ablana gidersen buda zamanla laçkalaşacaktır.yani dönüceksen gitmenin bir anlamı yok.evliliğin ilk zamanları kadınların en çok yaptığı hatadır alttan almak ama bu durum maalesef kötüye kullanıldığında evliliği bile bitirme noktasına geliyor.senin yapacağın yol yakınken kendini biraz geri çekmek kaçan kovalanır mı sali,yani herşeyi alttan alma haklıysan geri dur eşin sana adım atsın.herşeyi üstlenme oda evdeki görevlerini bilsin.sen aileni aramak istiyorsan ara sor,o aramak istemiyorsaki onların çocuğu sonuçta arayıp sormadığını bu kadar yıl biliyorlardı evlenince değişmedi ya bu adam.sen saygını bozma her iki taraf aile için.zorlama ara diye içinden gelerek yapsın bazı şeyleri umarım düzelir.çalışıyormusun?

Son düzenleme:
bence bir sureliyine git ablanlara hemde soylemeden evede bir mektub filan yaz bura yazdiklarini seni nekadar uzduyunu filan yaz kendine benim tarafdan bak yaz o nasilsa oyle yaz mektubu gorulen yere koy git ablana bir gun ozlersen gelirim yanina yazarsin bence bir surelik gitmek en iyisi adamin sanki kalbi tas insan yumusar biraz dimi insallah mutlu olursun uzulme hersey sana bagli hikayeni okudum cok uzuldum gercekden:KK50:

Eşinizi en iyi siz taniyorsnuz ne yaparsanız biraz olsun değişebilir.gerçi bi insanı degistirmek hic kolay değil.beni. esimde zor hemde cok zor bir insan.çevremiz tarafindanda aksiligi sinirliligi alinganligi bilinir.ben tanımadan da böyleymiş.hrp onun dediği olacak hep o haklı.ben 5senelikevliyim..hiçbir şekilde degistiremedim.bazen ış are ediyorum.bazen sakin zamanında konuşuyorum. Bazen bende konuşmuyorum.ama hala ise yarar bisey bulamadım.bazı etkekler yumuşak huylu hanımlarını dinlerler yardimci olurlar.bazilarida zordur evlilimlkte ben evin erkegiyimkompleksine girerler.Allah yardımcımız olsun.benimkide benim aileme soğuk ve saygısız ama ben yapsam kıyameti koparır. Sonunda ya ayrilicam ya cekicem ömür boyu.kizim için sabrediyorum biliyorum onu benden alır.

Böyle adamlara bu denli taviz verilmesi nedendir hiç anlamam. Aşk mı? Saygı mı? Korku mu?.. İnsanın kendi aile üyelerini görmesi için izin alması abes değil mi sizce de? Benim bildiğim bu konuda izin alınmaz, durum bildirilir. Onu geçtim, evden kovmak nedir? Sen eşini, helalini evden nasıl kovabiliyorsun be adam, böyleleri de adamım diye dolaşıyorlar ya ortalıkta... Tüm bu olanlardan sonra eşinize hala saygınız var mı?

Kendinize bunu yapmayın, hala ders vereyim geri dönsün diyorsunuz. Bir insanda saygı ya vardır ya yoktur, böyle gözdağı vererek alacağınız saygının sefasını süremezsiniz ki. Zaten ömrü de kısa olur böyle zoraki saygının. Hem belli barışmaya niyetiniz var. Ablanıza bir kaç kere gidip dönün bakalım evden defol yerine ablana defol derse hiç şaşırmayın. Zaten zamanla saygıyı geçtim küçümsemeye de başlayacak gidebildiği en uç nokta ablası, daha ne yapabilir ki... Eğer bazı şeylerin düzelmesini istiyorsanız izleyeceğiniz yol kesinlikle bu olmamalı. Mesela işe kendinizi önemsemek ve saygı duymakla başlayabilirsiniz.

Seni üzene bir ders vermen lazım. Bunun kıyıp ya da kıymamakla alakası yok. Kadının üzüntüsü hep bu yüzden zaten. Eşinden ziyade kendine kıyma ilk başta..

siteyi uzun zamandır takip ediyorum birbirinize olan yardımlarınız fikir alışverişleriniz beni cesaretlendirdi ve bende üye olup sizinle sıkıntımı paylaşmak istedim eşimle 4 yıl beraberliğin ardından 1,5 yıl zorlu bir nişanlılık dönemi geçirerek evlendik şuanda 1 yıllık evliyiz..eşimi çok seviyorum ama eşimle çok farklıyız..eşimin ailesi köyde yaşadığı için ilkokuldan sonra hep yatılı okullarda büyümüş ailesinden hep uzak olmuş o yüzden hiçbirine düşkünlüğü yok hep kendi ayakları üstünde durmuş kimseyi aramaz sormaz zorla gider ben ise hiç ailemden ayrılmadım ve onlara düşkünüm arayıp sormak gelmek gitmek istiyorum zaten ayrı şehirlerdeyiz eşim ailemi benim zorumla bayramlarda arar bazen inat yapar aramaz hep ailemle eşimin arasında kalırım çokk zor olsada idare etmeye çalışıyorum bir şekilde..kimseye gelmek gitmek istemiyor..eşimin ailesini ben arıyorum onlarda ayrı şehirde ama arada gidiyoruz..ben ablamla aynı şehirdeyim ablamlara iki ayda bir zorlaa yalvara yakara gidebiliyorum oda burnumda geliyo bikaç saat anca oturuyoruz :KK43: ben onunla girdiğim her ortama ayak uydururken o bana hiç bir ortamda ayak uydurmuyor hep onun dediği oluyor ve ben hep ona uymak zorunda kalıyorum uymazsam günlerce küsüyor bana hakaretler ediyor hatta çoğu zaman evden kovuyor..sakinleşince gitmeyeceğini bildiğim için evden kovuyorum senin beni bırakmayacağını bildiğim için senin evin burası ne gitmesi falan deyip gönlümü alıyor ona uyarsam benden iyisi yok.her fırsatta öper koklar sever iyiki evlenmişim iyiki varsın hayatımda ben karımdan çok memnunum der..ama biyere kadar sabrım benimde..bu bayram annemlere götürdü beni tabi yine zorla ve bir sürü uğraştım gidebilmek için..gittik ama yine burnumdan getirdi en ufak şeylere surat astı annemlere bayramda misafir geldi suratını astı kalktı gitti odadan sıkıldım bunaldım diye, pikniğe gittik zoraki götürdü zaten annem kardeşlerim ve beni sonuç piknik yaptırmadı eve geri getirdi bizi neymiş kalabalıkmış bende kızdım ona neden böyle yapıyosun diye :KK43: bayram dönüşü evimize geldik yine küsüz surat beş karış ben nasıl annemin yanında ona kızarmışım :KK43: ayrı yatıyor yüzüme bile bakmıyor yemek hazırlıyorum yemiyor yanına bile yaklaştırmıyor benii. bir yıldır her türlü fedakarlığı yaptım hep alttan aldım hep onun dediği oldu küstüğümüzde hep ben koştum peşinden zorla öpüp barıştım inat işte yine adım atmıyor ne yapmamı istiyorsun diyorum benden uzak dur ne yaparsan yap diyor..ortada hiç bir sebep yok :KK50: sanırım eşimi çok şımarttım ben..ama napim onun dediği olmayınca hayatı zindan ediyor bana :KK43: dün yanına gittim yatma yanımda dedi zoruma gidiyor. iyice büyüttü ne yapayım bilemedim..o gelene kadar gitmeyim yanına diyorum :KK43: sizce ne yapmalıyım kızlar çok yoruldum artık :KK43: çok zor bir eşim var beni elinde oynatıyor resmen...bırakıp biraz uzaklaşsam herşey daha kötü olucak :KK43:

canımsın ben seni çok iyi anlıyorum.. bazen eşimde beni çok üzüyor.. özellikle annesi aramıza çok griyor.. ne zaman mutluyuz desem hep eşimi arar bişeyler der onu kışkırtır.. onda da allah inancı çok olduğu için hep korkar hakkını helal etmezse dye ve beni üzer. bşey yapmasamda.. bazen vurur bana.. ağlarım ben sabahlara kadar ama gelipte gözyaşımı bile silmez.. ya ben helal etmiyorsam hakkımı bunun mnemi yok işte.. ben ne anneme ne kardeşime nede bir arkadaşıma anlatabiliyorum bunları.. o kadfar det ettim kendime ve üzülüyorum ki bazen tükürdüğümde kan geliyor ağzımdan.. bu hayat gerçekten çok acımasız..

X