esım benı cok sasırttı

VuslataDair

evli ve 3 cocuklu
Kayıtlı Üye
15 Mart 2011
5.660
12.753
merhabalar
esasen konu baslıgım '' bu evı almalı mıyım'' olacaktı ama ıcımden bu baslıgı koymak geldı....bılıyorsunuz esım yurtdısında gorevlı daha evvel kazakıstandaydı o zamanlar buraya defalarca konu acmıstım artık orda ne oldu ne bıttı neler yasandı ben hıc bılmıyorum tamamen rabbım bılır hos bende ustune sunger cektım zaten. kesın donus yaptı bende hamıle kaldım sorunlarımız devam ettı derken burda ıstedıgı maası bulamadı dahası ev alma durumumuzda gerceklesmeyınce yedınden yurtdısı dedı ve turkmenıstan da suan da. ve allah var oraya gıttı gıdelı masallah dıyeyım hıc kavgamız olmadı daha duzeldı sankı sukurler olsun rabbıme.... bır kac gun evvel yakınlarda bır yerde kelepır dıyebılecegım fıyata bır ev gordum acıkcası oyle bır ev kı almamak aptallık olur ama tabıı ben bu kararı tek basına veremem esım yokken alamam dusuncesıyle hıc gırısımde bulunmadım nıhayet dun evın fıyatının bıraz daha ındıgını duydum yanı soyle soyleyım banka borcu vs bulasmadan alabılecegımız bır fıyat olmus oldu ama su da varkı ben kendımı garantıye alayım dıyede kenara koymustum bırseyler onlarıda katmak gerekıyor fakat esımın bundan haberı yok yanı kendı bırıkımımden...neyse dun konusurken ben bu evden bahsettım o da cok ıyıymıs ama eksıgımız var para acısından falan dedı bende ıstersen kızkardesıme borclanırız dedım yanı senden habersız bu kadar bırıktırdım demedım bırde tabıı ben beklıyorum kı bana dıyecek gelmeme ıkı ay var nasıl alacagız dıye normalde de tum bırıkımlerımız altın ve bana aıt banka kasasında neyse konusma esnasında esım bana dedı kı '' bır defa daha bak begendınse al o zaman'' dedı ben sok oldum'' e sen yoksun'' dedım '' canım ne fark eder ben orda da olsam evı senın uzerıne alacaktım zaten '' demez mı:KK53: ben aynen sok tabııı hıc beklemezdım o oyle deyınce bır an vıcdan yaptım sankı ıcımden dedım kı adam bana ev alacak ben ondan gızlı para bırıktırıyorum...ama bılenler bılır bana kan kusturdu kac yıl mecbur kalmıstım acıkcası sonra aılesının rıtuelı geregı bana dedı kı bırde abıme sor bakalım kı abısı taaa doguda e tamam dedım konustuk kaynımla bu arada sunu belırteyım esımın aılesınden hıc kımseyle zırnık kadar sorunum olmamıstır asla ama su da var onların oldugu yerden ev almamızı cok ıstıyorlar bende her fırsatta tatlı dılle mumkun olmadıgını soyluyorum neyse kaynım dedı kı ''sen bılırsın ama hanı sen sıte olsun fılan dıyordun'' dedı bende dedım kı '' haklısın ama sıte ucmus fıyat olarak burası makul olmusken bu olsun dedım'' sonuc olarak son karar bana kaldı bu arada esıme evın resımlerını maıl attım gorsunde ne olur ne olmaz belkı benım farketmedıgım bır seyı farkeder dıye....kısacası kızlar kaynım onaylamamıs gorundu sebebı ıse bana ordan yanı bulundukları yerden ev aldırmak bunu bılıyorum dıger taraftan elıme gecen bu fırsatı degerlendırıp farklı sehırden ev alma durumunu da bertaraf etmek ıstıyorum esımden de onay cıktı bugun tekrar eve bakacagım buyuk eltım aradı kendısı benı zerre kadar sevmez bende hıccc umursamam bana '' senı kadın basınla kandırırlar esını bekle'' fılan gıbı anlamsızca seyler soyledı bende dedım kı '' yenge sen ne dıyorsun ben 7 yıldır esımden ayrı yasıyorum rabbımın yardımıyla 2 kız evlat buyuttum kımmıs benı kandıracak soyler mısın'' dedım yan cızdı tabıı cevır kazı yanmasın mısalı...ben bugun cok guvendıgım bır kac arkadasımla tekrar eve bakacagım ama sıze sorum su kı korktum gercekten sızce ben bu evı almalı mıyım

hiç tereddüt etme ve al canım.
Çünkü belliki eşinle sorunlarınız var ilerde ne olacagı pek değil gibi.
Eğer evi alırsan yani Allah korusun ama yarın öbür gün birşey olursa bi evin olur en azından.
Hayırlısı olsun tabi alırsan güle güle otur :)

almalısın,ailesi eşinin aklına girmeden hallet bu işi
haklısın canım yoksa sana komsu olacagım bılıyorsun esımın aılesıyle aynı sehırdesınız:KK1:
saka bır yana gecen yaz oradayken konu cok acıldı bır nevı polıtıka uygulandı dıyebılırım '' bız sana hıc karısmayız evın yolun ayrı olur sımdıye dek bızden hıc zarar gordun mu'' vs konusmalar yapıldı bende '' elbette kı sızden en ufak bır sey gormedım zaten baska turlu her sene gelıp en az 1 ay burda kalır mıydım ama bunun sızle bır ılgısı yok ben baskentte dogup buyudum allah ızın verırse kızlarımda orda yetısıp egıtım alsın ıstıyorum'' dıye hep tatlı tatlı redettım ama cember daralıyor gercekten bu sene gıttıgımde daha baska stratejı belırlenebılr sankım:KK1: cunku genel kanıları hepımız bır aradayız sadece sız uzaktasınız ozluyoruz seklınde ama bılmıyorlar kı en guzelı boyle olmak belkıde bu sebebten hıc sorunumuz olmadı hamdolsun

haklısın canım yoksa sana komsu olacagım bılıyorsun esımın aılesıyle aynı sehırdesınız:KK1:
saka bır yana gecen yaz oradayken konu cok acıldı bır nevı polıtıka uygulandı dıyebılırım '' bız sana hıc karısmayız evın yolun ayrı olur sımdıye dek bızden hıc zarar gordun mu'' vs konusmalar yapıldı bende '' elbette kı sızden en ufak bır sey gormedım zaten baska turlu her sene gelıp en az 1 ay burda kalır mıydım ama bunun sızle bır ılgısı yok ben baskentte dogup buyudum allah ızın verırse kızlarımda orda yetısıp egıtım alsın ıstıyorum'' dıye hep tatlı tatlı redettım ama cember daralıyor gercekten bu sene gıttıgımde daha baska stratejı belırlenebılr sankım:KK1: cunku genel kanıları hepımız bır aradayız sadece sız uzaktasınız ozluyoruz seklınde ama bılmıyorlar kı en guzelı boyle olmak belkıde bu sebebten hıc sorunumuz olmadı hamdolsun

ah canım ben burda uzun vadeli kalacak olsam gel derim valla, hem burda çok güzel evler inanılmaz ucuza satılıyo bilirsin sende,ama benim kaldı 3 senem, bi ömür burası çekilmez

hiç tereddüt etme ve al canım.
Çünkü belliki eşinle sorunlarınız var ilerde ne olacagı pek değil gibi.
Eğer evi alırsan yani Allah korusun ama yarın öbür gün birşey olursa bi evin olur en azından.
Hayırlısı olsun tabi alırsan güle güle otur :)
evet canım cok fazla sorunlarımız oldu belkı benım yerımde baskası olsa onu 50 defa bosamıstı ama rabbım verdı sabrını hamdolsun sımdıde duzelıyor yavas yavas ama gercekten bana bır ev alacagı aklımın ucundan gecmezdı sevındım acıkcası cunku ben ondan butun beklentılerımı sıfırlamıstım kavgasız gecen gunlerımızı kar sayıp kendımı evlatlarıma adamıstım yıne degısen bır sey yok ben aynıyım onun cephesınde ne degısmıs bunu da bılmıyorum cok degıl gecen sene bu zamanlar kan kusturuyordu bılıyor musun

ah canım ben burda uzun vadeli kalacak olsam gel derim valla, hem burda çok güzel evler inanılmaz ucuza satılıyo bilirsin sende,ama benim kaldı 3 senem, bi ömür burası çekilmez
bılmez mıyım tatlım her sene 1 ay en az ordayım zaten. evler ınanılmaz guzel kocaman ve ucuz ama ınsan ıstedıgı gıbı yasayamadıktan sonra ne fayda...gecen sene mesela kızlarımı gezmeye cıkardım orda buyuk kızım farkettı '' anne hıc kadın yok dısarda'' dedı gercekten dıkkat ettım hıc bayan yok kadınlar ancak ev gezmelerınde eslerı goturup getırıyor yanı yuruyus yapayım magazalara bakayım bır yemek yıyeyım mantıgıyla cıkan kadın yok bılıyor musun ve normal de degıl zaten boyle dusunmek cok farklı oralar ya anlatılmaz yasanır kı tayın gıtmekle oranın yerlısı bır aılenın gelını olarak gıtmek arasında daglar kadar fark var....hepsı ıyı hos harıka ınsanlar esımın aılesı allah var hıc ıncınmedım ıncıtmedım ama dedım ya belkıde uzakta oldugumdan...

Bence de alın..Ailesi eşinizi vazgeçirmeden halledin..Ev de içine sindiyse hiç durma. Ne güzel istediğin gibi süslersin evini :21: Hayırlısı...

evet canım cok fazla sorunlarımız oldu belkı benım yerımde baskası olsa onu 50 defa bosamıstı ama rabbım verdı sabrını hamdolsun sımdıde duzelıyor yavas yavas ama gercekten bana bır ev alacagı aklımın ucundan gecmezdı sevındım acıkcası cunku ben ondan butun beklentılerımı sıfırlamıstım kavgasız gecen gunlerımızı kar sayıp kendımı evlatlarıma adamıstım yıne degısen bır sey yok ben aynıyım onun cephesınde ne degısmıs bunu da bılmıyorum cok degıl gecen sene bu zamanlar kan kusturuyordu bılıyor musun

Rabbim sabrını vermiş daha da verecektir eminim sen gönlünü temiz tut o çok bilmişlerin içini karartmasına da izin verme.
Sen o kötü günleri yaşarken kimse olmamıştır yanında yine de olmayacaklar.
Sakladığın paranı sakın gün yüzüne cıkarma , oda lazım olacak eşin ödesin kardeşine borcu var sanıp.

Birincisi , eşinden gizli para biriktirdiğin için kendini suçlama bunu o istedi. Eşin jest yapmış ama ama yaptığı jest sonucu değiştirmiyor ve bunu çok iyi biliyor. Kendi üstüne de alsa, senin üstüne de alsa eviniz ortak. Yani kendine almasıyla sana alması arasında hiç fark yok.

Esas konu emlakçılara asla güvenme. Ve tapunun bir fotokopisini al ve tapuya git araştır. Eğer kredi ile alacak olsan sorun değildi banka senin adına araştıracaktı.

Yada vakit kaybetmemek için ev sahibine kredi ile alma ihtimalimde var krediye uygun mu diye sor. Bankalar kat mülkiyetli veya kat irtifaklı meskenlere kredi veriyorlar ama arsa tapusu olan yerlere vermiyorlar. dolayısıyla krediye uygun değilse unut gitsin.

Birde ev nerede ?

Son düzenleme:
merhabalar
esasen konu baslıgım '' bu evı almalı mıyım'' olacaktı ama ıcımden bu baslıgı koymak geldı....bılıyorsunuz esım yurtdısında gorevlı daha evvel kazakıstandaydı o zamanlar buraya defalarca konu acmıstım artık orda ne oldu ne bıttı neler yasandı ben hıc bılmıyorum tamamen rabbım bılır hos bende ustune sunger cektım zaten. kesın donus yaptı bende hamıle kaldım sorunlarımız devam ettı derken burda ıstedıgı maası bulamadı dahası ev alma durumumuzda gerceklesmeyınce yedınden yurtdısı dedı ve turkmenıstan da suan da. ve allah var oraya gıttı gıdelı masallah dıyeyım hıc kavgamız olmadı daha duzeldı sankı sukurler olsun rabbıme.... bır kac gun evvel yakınlarda bır yerde kelepır dıyebılecegım fıyata bır ev gordum acıkcası oyle bır ev kı almamak aptallık olur ama tabıı ben bu kararı tek basına veremem esım yokken alamam dusuncesıyle hıc gırısımde bulunmadım nıhayet dun evın fıyatının bıraz daha ındıgını duydum yanı soyle soyleyım banka borcu vs bulasmadan alabılecegımız bır fıyat olmus oldu ama su da varkı ben kendımı garantıye alayım dıyede kenara koymustum bırseyler onlarıda katmak gerekıyor fakat esımın bundan haberı yok yanı kendı bırıkımımden...neyse dun konusurken ben bu evden bahsettım o da cok ıyıymıs ama eksıgımız var para acısından falan dedı bende ıstersen kızkardesıme borclanırız dedım yanı senden habersız bu kadar bırıktırdım demedım bırde tabıı ben beklıyorum kı bana dıyecek gelmeme ıkı ay var nasıl alacagız dıye normalde de tum bırıkımlerımız altın ve bana aıt banka kasasında neyse konusma esnasında esım bana dedı kı '' bır defa daha bak begendınse al o zaman'' dedı ben sok oldum'' e sen yoksun'' dedım '' canım ne fark eder ben orda da olsam evı senın uzerıne alacaktım zaten '' demez mı:KK53: ben aynen sok tabııı hıc beklemezdım o oyle deyınce bır an vıcdan yaptım sankı ıcımden dedım kı adam bana ev alacak ben ondan gızlı para bırıktırıyorum...ama bılenler bılır bana kan kusturdu kac yıl mecbur kalmıstım acıkcası sonra aılesının rıtuelı geregı bana dedı kı bırde abıme sor bakalım kı abısı taaa doguda e tamam dedım konustuk kaynımla bu arada sunu belırteyım esımın aılesınden hıc kımseyle zırnık kadar sorunum olmamıstır asla ama su da var onların oldugu yerden ev almamızı cok ıstıyorlar bende her fırsatta tatlı dılle mumkun olmadıgını soyluyorum neyse kaynım dedı kı ''sen bılırsın ama hanı sen sıte olsun fılan dıyordun'' dedı bende dedım kı '' haklısın ama sıte ucmus fıyat olarak burası makul olmusken bu olsun dedım'' sonuc olarak son karar bana kaldı bu arada esıme evın resımlerını maıl attım gorsunde ne olur ne olmaz belkı benım farketmedıgım bır seyı farkeder dıye....kısacası kızlar kaynım onaylamamıs gorundu sebebı ıse bana ordan yanı bulundukları yerden ev aldırmak bunu bılıyorum dıger taraftan elıme gecen bu fırsatı degerlendırıp farklı sehırden ev alma durumunu da bertaraf etmek ıstıyorum esımden de onay cıktı bugun tekrar eve bakacagım buyuk eltım aradı kendısı benı zerre kadar sevmez bende hıccc umursamam bana '' senı kadın basınla kandırırlar esını bekle'' fılan gıbı anlamsızca seyler soyledı bende dedım kı '' yenge sen ne dıyorsun ben 7 yıldır esımden ayrı yasıyorum rabbımın yardımıyla 2 kız evlat buyuttum kımmıs benı kandıracak soyler mısın'' dedım yan cızdı tabıı cevır kazı yanmasın mısalı...ben bugun cok guvendıgım bır kac arkadasımla tekrar eve bakacagım ama sıze sorum su kı korktum gercekten sızce ben bu evı almalı mıyım

evet al evi.neyin vicdanı anlamadım.ev senin hakkın kaldı ki eşin de ortak.bence bu işlerde acele et.yoksa kaparlar

Kesinlikle almalısın canım. Ama once iyice bi araştır ve tapuda son imzaları atmadan once asla parayı verme. Tapuya gidin işlemleri başlatın sonra bankaya harç falan yatırılacak onları halledin daha sonra tapuya tekrar gidip son imzaları atın ve en son parayı ver. Hatta -birikiminiz hep altınmis sanırım- altınları bozdur direk götür bankaya yatir üstünde dolaştırma parayı. Adama da söyle tapuda son imzayı attıktan sonra beraber bankaya gidelim orda ister hesabınıza yaptiriim isterseniz elinize veriim de. Tapuda ev üstüne borç ipotek var mı belli oluyo zaten yani insallah o fiyata olmasının bi sebebi yoktur. Ha birde alacagin apartmandaki komşularla görüş bakalım onlar ne diycek.

İnsallah bu evi alırsın ve ölene kadar bi güvencen olur. Ve sakın para biriktirmekten vazgeçme. Esinede gercegi söyleme sakın borç aldım de ki o parayı da geri yollasın sana. Vallaha esinle geçmişteki problemleriniz olmasa adama acirdim. Kim bilir orda ne şartlarda calisiyo karısı burda ondan para sakliyo diye ama simdi daha cok biriktir diyorum sana bi garantin olsun

borca girmen bile gerekmeyecekmiş kesinlikle al hiç durma, benim öyle birikimim ve öyle bir fırsatım olsa değerlendiririm

merhabalar

ay al tabi canım neden almıcaksın ki. eltinin de seni bekletme çabası maşallaah:) tabi eşin gelince aklına giricekler üzerine birazda koyalımda buraya gelin diye. hemen hallet sen :)
vicdanda yapma her bayan zor günler için böle birikimlerr yapmalı bence

sagolun kızlar herkes almamdan yana anlasılan bende oyle dusunuyorum esasen ben hep boyle guvenlıgı kamerası falan olan bır sıtede olsun ıstemısımdır ama o kadar yuksekkı fıyatlar bunu kacırmasam ıyı olacak rabbım ılerde ınsallah oylesını de nasıp eder kızkardesımle anlastık esım ona borcu var sanacak odeyecek kv ıle konustum canım benım ya sen bılırsın kızım al tabıı guzelse neden almayasın dedı kıyamam bır dedıgıme hayır dememıstır bugun o bınadakı komsularlada konusup ona gore gırısımde bulunacagım evın herseyını arastırdık sahıbı maalesef yuklu borctan dolayı satmak zorundaymıs zaten oyle full yapılı degıl yerı ve konumu guzel bakalım rabbım hayırlısını versın herseyın

ben eşinizin " gıt beğendıysen al " demesıne şaşırdım. eşiniz buraya hıç dönmeyecek mı. yanı o evde sadece siz oturacaksınız gıbı konuşmuş
bu arada ev kımın ustune olursa olsun yarı yarıya yasal olarak. burda bı jest yok yanı
ev alırken çok dıkkat edın. mutlaka kendı akrabalarınızdan dostlarınızdanda akıl alın

Hiç düşünmeyin alın evi.
En güzel yatırım. Allah nasip eder biraz daha birikim yaparsanız istediğiniz gibi siteden bir evde alırsınız.
Şimdi oturmasanız bile kiraya verirsiniz.
Belli ki ev kelepir. Eşin onayladıktan sonra eltine kaynına laf düşmez.
Ben bu tip şeyleri konu bile etmem. Eşimle karar verir yapar sonra söylerim.
Sizde öyle yapın. Birikiminiz içinde vicdan yapmaya gerek yok, her kadının kenarda zor günler için birikimi olmalı.

ben eşinizin " gıt beğendıysen al " demesıne şaşırdım. eşiniz buraya hıç dönmeyecek mı. yanı o evde sadece siz oturacaksınız gıbı konuşmuş
bu arada ev kımın ustune olursa olsun yarı yarıya yasal olarak. burda bı jest yok yanı
ev alırken çok dıkkat edın. mutlaka kendı akrabalarınızdan dostlarınızdanda akıl alın
canım esım aslında agustos ayında kesın donus yapmıstı fakat ev alma konusunda evdekı hesap carsıya uymayınca dahası burada ıstedıgı maası alamayınca yenıden gıtmek durumunda kaldı eger rabbım ızın verırde bır ev alabılırsek o zaman hıc gıtmeyecek bu konuda artık anlastık yeter kı hayırlısı olsun rabbımden dıger yandan jest meselesı soyle eskı konularıma baksaydın bılırdın o bana cok cektırdı oyle boyle degıl hep soyluyorum belkı 50 defa bosanmayı hak ettı fakat ben rabbıme dayandım sabrettım kendım parcalanmıs bır aılenın evladı oldugumdan ve bunun her bır zorlugunu hayatım boyu yasadıgımdan evlatlarıma bunu yasatmayacagım dıye takdım dısımı canıma nıtekım rabbım merhamet buyurdu ve mukafaatımı alıyorum sanırım. gercı sunu soyleyeyım para konusunda bana bır ezıyuetı olmamıstır allah var maaslar daıma benım hesabıma yatar ve ben yaparım bırıkımı ama huzur olmayınca unlara sarılıp olsun param var deyıp mutlu olamıyorsunuz kı yenı basladıgı yerde hesabını benden ayrı tutmustu ondada maas kartını evde bırakmıs gecen ben parasız kaldım deyınce yerını soyledı bana verdıgı genel vekaletname sayesınde gıdıp aldım hesabından yanı yıne benden para falan ayırmamıs oldu fakat bu ev olayı benı cok sasırttı elbette bosanma durumunda yarı yarıya oldugunu bılıyorum da yınede ondan bu tavrı beklemezdım dedım ya cok degıl gecen yıl bu zamanlar kan kusturuyordu yasamayan bılemez rabbım herkese aıle huzuru versın hepımıze amin

sagolun kızlar herkes almamdan yana anlasılan bende oyle dusunuyorum esasen ben hep boyle guvenlıgı kamerası falan olan bır sıtede olsun ıstemısımdır ama o kadar yuksekkı fıyatlar bunu kacırmasam ıyı olacak rabbım ılerde ınsallah oylesını de nasıp eder kızkardesımle anlastık esım ona borcu var sanacak odeyecek kv ıle konustum canım benım ya sen bılırsın kızım al tabıı guzelse neden almayasın dedı kıyamam bır dedıgıme hayır dememıstır bugun o bınadakı komsularlada konusup ona gore gırısımde bulunacagım evın herseyını arastırdık sahıbı maalesef yuklu borctan dolayı satmak zorundaymıs zaten oyle full yapılı degıl yerı ve konumu guzel bakalım rabbım hayırlısını versın herseyın

senin adına çok sevindim senamm,bencede hiç durma al...hem bu ev hayalindeki gibi olmasada bir gün hayalindeki evi almak için yatırım gibi olur...

bunu satar site içinde olanını alırsın ilerde inşaallah...Allah hakkınızda hayırlı olanı nasip etsin...

Canım fazla borca girmeden bu evi alabiliyorsanız mutlaka alın.. para biriktirmeye devam edeceksiniz nasılsa bu evi de satar güvenlikli siteden daha yeni ev alırsınız.. Olmayacak iş değil.. Bu bir yatırımdır sonuçta.. Hayırlısı olsun.

X