- 4 Mart 2012
- 14.929
- 34.475
- 798
- Konu Sahibi ordinaryypersonn
Çocuğun hiperaktif oluğunu düşünmüyorum. Benim de 2 yaşinda bebeğim var evet o da çok hareketli ama evimizde bir düzen bir rutin var.Çocuğunuz hiperaktif bir doktora götürmek aklınıza gelmedi mi? Ayrıca eşinizin sizi idare etmesi 2 ay değil asıl sorun doğumdan sonra başlayacak o zaman ne yapacaksınız?
Çocuğunuzu eşinizle birlikte bir çocuk psikiyatristine(pedagog) götürmeniz lazım her şeyden önce. O zaten hepinize önerilerde bulunup yol gösterir.
Eğer ki çocuğa bir düzen sunarsanız sizinle yapmaya çalışıyor ama ilgilenmez ev içinde kendi haline bırakırsanız çocuk da annenin peşinde olur, ağlar , oraya buraya tırmanır döker saçar.. Çünkü 2 yaş artık psikomotor gelişimin hız kazandığı dönemdir.
Evde bir düzen olmalı. Çocuğa kahvaltı yaptırıldiktan sonra bir parka çıkarsalar eve gelince bir banyo yaptırılsa arkasindan hemen ona oyuncaklarla birlikte oynansa, şarkilar söylense mesela bizimki ben şarķı söylerken hoplar zıplar kendince dans eder sonra ona kitap okurum yada doğaçlama hikaye anlatırım kafamın üstünde resmen gezer ama sorduğum sorulara cevap verir demek ki dinliyor hikayeyi yemeği ara öğünü derken uyku saati gelir.
Önce uymak istemez koşar evin içinde ben de arkasından koşarım hemen oyuna çeviririm en sonunda yatağa geçeriz o su içerken ben yine şarkı söylerim yatakta bir o yana bir bu yana atar kendini bakmışım uyumuş... Gün böyle devam eder.
Çocuklar çok serbest kaldıklarında ne yapcaklarını şaşırırlar hele bu yaşlar daha fazla ilgi istiyor.
Mesela biz şimdi yerde oturuyoruz o bir iki oyuncağı ile oynuyor bende ara ara ona oyuncakları ile ilgili sorular soruyorum onunla oynuyorum birazdan sıkılıp başka bir şey yapmak isteyecek.