kuzum bilirde korkuyorum işte ablamın kızı erken dogdu kuvezde kaldı çok zordu o yuzden vaktınde gelsin paşamAmin . sağ ol canım. senin de bebişin ne zaman uygun zaman ise o zaman gelsin inşallah. o geleceği günü bilir annesi
20 tl çocuklarımın bakkal parası yahu.al işte insan çalışan kadın olmanın zevkıne bıle varamıyor dmı mesela bsey begenıyosun alamıyosun benım ev hanımı arkadaşlarım çatır çatır alışşveriş yaparken benım cuzdanımda 20 lıra parayla dolaşmam zoruma gdyo.
yok yemez çnku dh a7 ay oldu ıse gırelı memur olarak başladım işimi asla onun abısı yuzunden brakamam cnm bır dhada boyle ıs asla bulmam :)) eşimde bliyor bnudemek ki kaynın ve eltin de geçinebilir. çocuk doğunca işi bırakma kararı aldığını söylesen eşin tepki verir mi?
sebep olarak hem bebeğini, hem kazandığını rahat harcayamadığını, abisini vs söylesen işe yarar mı?
yok işte parayı ben ypneteyım ıstyor ben ondan habersız bısey almıyayım ıstyorbebek geliyor diye mi böyle oldu acama. yeter , yetmez endişesi mi var
o zaman kendi paranı kendine yöneteceksin canım.yok yemez çnku dh a7 ay oldu ıse gırelı memur olarak başladım işimi asla onun abısı yuzunden brakamam cnm bır dhada boyle ıs asla bulmam :)) eşimde bliyor bnu
zaten 20.000 tl borc var abisiyle ortak ev yaptırdık. akrabalra 20.000 borc var bize düşen 10.000 biriktirp ödememiz lazım ama hazıranda benim çif maaşlar flan ekime kadar bırıkıyo. ama ben maaşımı yönetmessem seneye maaşım baya yukselcek şimidden kendim yonetmezsem eşim parayı bayaa bol bulcak abisine verir oooofffff
zaten 20.000 tl borc var abisiyle ortak ev yaptırdık. akrabalra 20.000 borc var bize düşen 10.000 biriktirp ödememiz lazım ama hazıranda benim çif maaşlar flan ekime kadar bırıkıyo. ama ben maaşımı yönetmessem seneye maaşım baya yukselcek şimidden kendim yonetmezsem eşim parayı bayaa bol bulcak abisine verir oooofffff
kızlar sizlere birşey soracağım. biz eşimle ikimiz çalışıyorz. eşimin maaşı kredi ev masrafları v.s. gidyor ama üstüne parası kalıyor... benim maaşımsa mesela eve ekstra bişey alıncaksa ona gider. şimdilik bbek odası bebek kıyafetleri yani bebeğe gdyor. ve ben eşimden 20 lia 30 lira harclık alıyorum. alışverişlerdede eşim yanımda olduğu için o ödemeyi yapıyor..
ama ben eşime para ne cabuk bttı dediğimde kızıyor hesap soruyorum dye. tabi bende abisine verdiği olduğu genelde.. yine onamı veriyor dye sorma gereği duyuyorum(abisinin durumu iyi.. sadece biz iki kişi çalıştığımız için haliyle bizim dha iyi.. eşimde kendince vicdan yapıyor) .
geçen gün eşime dedimki artık maaşımı kendim yönetmek istyorum dedim. bende dursun diğer türlü senden 20,30 lira isteyrek çalışmanın anlamı olmuyor hevesim kaçıyor dedim. oda bana dyoki bsey alınacağı zman ben varken senmi ödüceksin al naparsan yap benimle alışverişe çıkma flan dedi. maaş günü geliyor inanın stres yaaa yine kavga çıkcak dye kızlar yoruldum kavgasız gürültüsüz bu işi nasıl çözmeliyim. hamile halimle eşimle küs olmak ıstemıyorum para mevzusu dışında hiç bi sorunumuz yok eşim tutumludur savurgan deildir. ama çok vicdanlı olduğu için iyilik yapa yapa abisi tarafından sömürülmeye başladık.
ben artık 2 yıldır sustum artık susamıyorum çünkü eltim evde yatarken ben işe geliyorum eşim abime vermiyorum artık dyo ama benim içiimdeki kurt beni yiyor o yuzden maaşımı evin butcesine katmaya
hiç niyetim yok... evin hesabı erkekte dururmuş, benden para isteyemezmiz. gereksiz bi grur yapıyo.. eşime maaşımı kendim yönetmeyi nasıl kabullendirir alıştırırım çunku şimdi nasıl alışırsa öyle gider bna akıl verin lütfen
Dimi benim ev hanımı olan tanıdıklarım var çoğuda eşimin sülalesinden. Evde oturdukları halde özelde doğum yaptılar. Bazen bende iş yok diyorum. Hepsi çarşı pazar gezip yemek yediği yerlerden bildirim yaparken ben iş arasında onları okumakla yetiniyorum. Kıyafet almayayım diye zaten başımın etini yiyor çok ihtiyacım var halbuki ama ona göre gereksiz fuzuli. Bilmiyorum gerçekten ne yapacağımıal işte insan çalışan kadın olmanın zevkıne bıle varamıyor dmı mesela bsey begenıyosun alamıyosun benım ev hanımı arkadaşlarım çatır çatır alışşveriş yaparken benım cuzdanımda 20 lıra parayla dolaşmam zoruma gdyo.
benımde çok ihtyacım var cnku 40 kıloyla hamıle kaldım suan 60 kıloyun eski kıyafetlerimin hicbiri olmuyo 2 pantolonum 3 gomleğim var artık onlarda sıkmaya başladı ve bana cok kıyafet alıyosun dedi hayırrr nereye cok alıyorum. kılo laıyorum napayım işe gelırken burdakı baynlar şıkır şıkır hepsi ben hep aynı kıyafetlerimi giyiyorum bır tane ayakkbım var düşünsene canım yaaa ben bu durumdayken eşimin kendini zengin hissedp abısıne destek vermesi normalmı yaaDimi benim ev hanımı olan tanıdıklarım var çoğuda eşimin sülalesinden. Evde oturdukları halde özelde doğum yaptılar. Bazen bende iş yok diyorum. Hepsi çarşı pazar gezip yemek yediği yerlerden bildirim yaparken ben iş arasında onları okumakla yetiniyorum. Kıyafet almayayım diye zaten başımın etini yiyor çok ihtiyacım var halbuki ama ona göre gereksiz fuzuli. Bilmiyorum gerçekten ne yapacağımı
evi idare etmekle yükümlü o evde yaşayan herkestir. ikiniz de çalışıyorsanız ikiniz de idareden yükümlüsünüz. eşini alıp karşına düzgünce konuş. her ay oturalım bütçemizi yapalım. borçlarımızı ödeyip kalan kısmı ile birikime ayıracağımızı ayırdıktan sonra kalanı 2ye bölüp harçlıklarımızı alalım. sonra sen paranı kiminle paylaşmak istiyorsan paylaş ben de öyle dersin. böylece idare ikinizde birden olur. hem böylece paranız daha bereketli daha harcanabilir ve daha adilane olur.birikim mecbur olucak 10000 tl borcumuz var ister kendi maaşım ortak koyamam desin evi idare etsin borcu ödesin.isterse benimle uzlaşsın ortak koyalım benimki biriksin hiç ellenemsin onun kını harcayalım hangisi işine gelirse o mecbur kabul etmesi lazım çunku borclu bana gelmıcek yda evi idare etmekle hukumlu ben deilim
yaaa evet işte gemilerı yıkamam eşim bu konuda öyle gururludur agzımdan yalnış laf çıkmasın dye dkkat etmem lazım ve kavgada ettık bbu kpnuda cok kavgalar ettık ama çözum olmadı. benım tatlı dılle anlatmam lazım yapıcı bı şekilde olmalı. ama eşim maaşıyla yol parası v.s. yemek oduyor sonra ıs yerı ona parça parça verıyor. yanı ayrıntıya gırmeden şöyle dyım eşim maaşını 3 parça şeklinde alıyor bu yuzden hesapsız oluyorevi idare etmekle yükümlü o evde yaşayan herkestir. ikiniz de çalışıyorsanız ikiniz de idareden yükümlüsünüz. eşini alıp karşına düzgünce konuş. her ay oturalım bütçemizi yapalım. borçlarımızı ödeyip kalan kısmı ile birikime ayıracağımızı ayırdıktan sonra kalanı 2ye bölüp harçlıklarımızı alalım. sonra sen paranı kiminle paylaşmak istiyorsan paylaş ben de öyle dersin. böylece idare ikinizde birden olur. hem böylece paranız daha bereketli daha harcanabilir ve daha adilane olur.
cahilliği bıraksın çalışan herkes evde söz sahibidir. ben erkeğim tüm para bende olur mantalitesini yaşatması için tek gelir getirenin kendisi olması lazım ki o bile artık çağdışı bi fikir..
ama bunları mantıklıca düzgünce konuş. kırmadan dalına basmadan. sen tanırsın nasıl konuşulacağını bilirsin öyle işte.
önemli olan ver paramı ben harcicam diyip gemileri yakmak değil yapıcı olmak. eşinin de yıkıcı olacağını sanmıyorum..
Çalışma daha iyibenımde çok ihtyacım var cnku 40 kıloyla hamıle kaldım suan 60 kıloyun eski kıyafetlerimin hicbiri olmuyo 2 pantolonum 3 gomleğim var artık onlarda sıkmaya başladı ve bana cok kıyafet alıyosun dedi hayırrr nereye cok alıyorum. kılo laıyorum napayım işe gelırken burdakı baynlar şıkır şıkır hepsi ben hep aynı kıyafetlerimi giyiyorum bır tane ayakkbım var düşünsene canım yaaa ben bu durumdayken eşimin kendini zengin hissedp abısıne destek vermesi normalmı yaa
Benimde iki ayakkabım var valla canım biri 3 yıldır giydiğim sporlarım diğeride geçen yıl aldığım düz taban bişeydi. Şimdi ayakkabı desem varya neler duyarım. Hiç söylemeden gidip almak var. Bişey diyecek olursada fırçayı basmak gerekli.Bana çok fırça atıyosun diyor eşim içimde ne fırtınalar kopuyor halbu kibenımde çok ihtyacım var cnku 40 kıloyla hamıle kaldım suan 60 kıloyun eski kıyafetlerimin hicbiri olmuyo 2 pantolonum 3 gomleğim var artık onlarda sıkmaya başladı ve bana cok kıyafet alıyosun dedi hayırrr nereye cok alıyorum. kılo laıyorum napayım işe gelırken burdakı baynlar şıkır şıkır hepsi ben hep aynı kıyafetlerimi giyiyorum bır tane ayakkbım var düşünsene canım yaaa ben bu durumdayken eşimin kendini zengin hissedp abısıne destek vermesi normalmı yaa
kesinlikle evet cnm ama çalışarak bebegıme oda aldım ankastre aldım ne blım ozendığım şeyleri gerçkeleştirebliyorum. ayrıca işi bırakırsam boyle ıs bulmam ımkansız kadroya gecıcem kac sen eokudum emek verdim işi bırakmak coooook zor ve dha 7 ay oldu başlayalıÇalışma daha iyi
Ev hanımları senden daha iyi şartlarda çünkü
cnm millet kocasına sormuyo ckıyo neyı eksıkse alıyor ben sormadan alamıyorum alla allah bendede var saflık biz safız bizBenimde iki ayakkabım var valla canım biri 3 yıldır giydiğim sporlarım diğeride geçen yıl aldığım düz taban bişeydi. Şimdi ayakkabı desem varya neler duyarım. Hiç söylemeden gidip almak var. Bişey diyecek olursada fırçayı basmak gerekli.Bana çok fırça atıyosun diyor eşim içimde ne fırtınalar kopuyor halbu ki
İşini bırakma zatenkesinlikle evet cnm ama çalışarak bebegıme oda aldım ankastre aldım ne blım ozendığım şeyleri gerçkeleştirebliyorum. ayrıca işi bırakırsam boyle ıs bulmam ımkansız kadroya gecıcem kac sen eokudum emek verdim işi bırakmak coooook zor ve dha 7 ay oldu başlayalı