• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim bana yalan söylemiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bir de mesleğe göre mi diyorlar , hepimizin kriteri yok mu şu hayatta . Bu şekilde iki kişiyi tanıdım . Arkadaş avukatim diyordu oysa ki adalet bitirip avukat yanında çalışıyordu . Diğeri de farklı bı bölüm mezunuydu ama farklı söylüyordu, sonrasında da ikisinin sürekli yalanlar söylediğini fark etmiştik grupta . Ufak tefek şeyler değil bunlar baya alt yapısını hazırlıyorlar. Adam normalde mühendis kız bulamayacak belki ama bu sayede kapağı atmış oldu
Bir yıl maddi konuda sıkıntı çekmediklerini varsayarsak kazancı iyiymiş. Gerek yokmuş yalan konuşmasına. Sanırım görücü usulü tanışıp evlenildi. Çünkü sevgili olsalar bilirdi mesleğini.

Benim eşim elektrik ustası. Milyonluk işler yaptığı da oluyor hatta elektrik mühendisi arkadaşı ile birlikte giriyorlar bu işlere. Mühendis arkadaşı işin proje kısmıyla ilgileniyor eşim ise bunun işçiliğini yapıyor oda kadar makineler üzerinde eşim çalışıyor mesela. Ya da bir ihaleyi aldılarsa bu isin çizim kısmı ise mühendis arkadasinda. Yani aslında ikisinin isleri benzer olsa da farklı. Eşiniz sizi bunca zaman nasıl kandırmış ya da siz nasıl anlamadiniz onu anlamadım 🤔

Bir yıl maddi konuda sıkıntı çekmediklerini varsayarsak kazancı iyiymiş. Gerek yokmuş yalan konuşmasına. Sanırım görücü usulü tanışıp evlenildi. Çünkü sevgili olsalar bilirdi mesleğini.
Adam ezik ayol, statüsünden utanıyor. Sadece karısını değil herkesi kandırmış, şimdi kadının ağzını kapatmaya çalışıyor. Tehlikeli. Her an sussun diye gırtlağını kesebilir kadının.

Adamın pişkinliği, ailenin organize suç örgütü gibi bunu saklaması ben dehşete düştüm ya. Araştırırsanız bir yerden başka karısı 4-5 çocuk falan da çıkabilir. Böyle birine insan nasıl inanıp da sırtını döner ki. Çoluk çocuk yokken ayrılmak en iyisi. Pişman olup bir şekilde kendini affettirmeye, hatasını telafi etmeye çalışsa belki farklı yorum yapardım ama böylesi çok korkunç.

Sevgili olunmamış belli. Görücü usulü olunca denilenen inanmışlar. Ay bir de bütün ailesi bu yalana ortak olmuş 😱
Bilmiyorum orasını. Öğretmenim diyerek evlenip her sabah evden işe gidiyorum diye çıkan ev hanımları duymuştum da inandırıcı gelmemişti bana. Oluyormuş demek ki.

Sayın evlilik iptali diyen bilir kişi(!) hanımlar, konu sahibinin evliliği şekil şartlarına uygun yapılmış yani geçerlidir. kanunda iptal durumları tahdididir (bellidir sınırlıdır) ve bunların arasında bana mesleği ile ilgili kolpaçino yaptı diye bir neden yoktur. Konu sahibi boşanma davası açacak , belki mağduriyet ileri sürerek tazminat isteyecek. Yanlış yönlendirmeyelim.

Bir de mesleğe göre mi diyorlar , hepimizin kriteri yok mu şu hayatta . Bu şekilde iki kişiyi tanıdım . Arkadaş avukatim diyordu oysa ki adalet bitirip avukat yanında çalışıyordu . Diğeri de farklı bı bölüm mezunuydu ama farklı söylüyordu, sonrasında da ikisinin sürekli yalanlar söylediğini fark etmiştik grupta . Ufak tefek şeyler değil bunlar baya alt yapısını hazırlıyorlar. Adam normalde mühendis kız bulamayacak belki ama bu sayede kapağı atmış oldu
Böyle bi abi vardı, Van'da aşiretiz, abim başında diyordu. Eline para geliyordu tomar tomar, ama hayatına bi etkisi yoktu. Çoluk çocuğu dahi yaşadıkları varoş semtteki diğer çocuklar gibi giyiniyodu, karısı ile sürekli kavgalıydı eve gidemezdi. Nerde yattığı kalktığı belli değildi. Bardağını bile yıkamazdı günlerce kullanırdı. Bu nasıl ağa çocuğu diyorduk, karısını çocuğunu oturttuğu ev kira çıktı sonra sjdjdjdj. Ev yandı dedi, o semtten gelirdi bizim çocukların bakıcısı, sordurdum verdiği lokasyonda o gün çıt çıkmamış. Abim dediği adamla soyadı aynı bile değil. Belki kuma çocuğu falandı, onaylanmamış bir ilişkiden falan olmuştu, hazzetmeselerde sahip çıkıyorlardı, yani en son çıkarımımız buydu kendisi hakkında. Ayak üstü söylediği yalanın haddi hesabı yoktu ya.

Sayın evlilik iptali diyen bilir kişi(!) hanımlar, konu sahibinin evliliği şekil şartlarına uygun yapılmış yani geçerlidir. kanunda iptal durumları tahdididir (bellidir sınırlıdır) ve bunların arasında bana mesleği ile ilgili kolpaçino yaptı diye bir neden yoktur. Konu sahibi boşanma davası açacak , belki mağduriyet ileri sürerek tazminat isteyecek. Yanlış yönlendirmeyelim.
Mutlak butlanın şartlarını biliyorum ama belki aldatma, kandırma sebebiyle de iptal olma ihtimali vardır diye araştırın dedim. Evlilik iptali yaptırabilirsiniz böyle bir şey mümkün demedim şahsen.

Sonuçta daha evliliğe gitmeden olan bir olay ben kendim muhendisim başta bilseydim belki duygusal olaylara hiç gitmezdi, ayrıca mühendis olmamasından çok yalan söylemesi soruncada benle evlenmemenden korktum demesi benim kaldıramadigim.
Siz muhendismisiniz? Mühendislerin maaşını assa yukarı bilirsiniz,ordan yakalayabilirdiniz

Mutlak butlanın şartlarını biliyorum ama belki aldatma, kandırma sebebiyle de iptal olma ihtimali vardır diye araştırın dedim. Evlilik iptali yaptırabilirsiniz böyle bir şey mümkün demedim şahsen.
Ben genel konuştum. Mutlak butlanı biliyorsanız evliliğin mutlak butlan sebebiyle bozulamayacağınıda hanımefendinin durumundan anlamıssınızdır taraflardan ikiside bekar, farklı cınsıyet , ve resmi memur önünde evet demişler dolayısıyla evlilik geçerlidir. Adamın yalan söylemesi en fazla hanımefendinin tazminat davası açmasına neden olabilir o da hakim ne kadar ciddiye alabilir bilmiyorum bu tarz mağduriyetler ölçeklendirilemiyor dolayısıyla afaki.

Mesleğine göre seçim yapmak niye kötülenmiş?
Ben sevgilimi hayatıma alırken mesleğine tabi ki baktım. Kaşı gözü hoşuma gitti ama tanımıyorum yani ilk etapta. O da benim mesleğime dikkat etmiştir. Hayatı beraber yaşıyoruz neticede, birbirimize farklı yönlerden destek olabiliyoruz aynı meslek grubundan değiliz ama eğitim durumumuz denk.
Lise mezunu vs olsam tercih etmezdi yüksek ihtimalle, ben de etmezdim. Bunda alınacak bir şey yok.
Valla öyle az buz bir sorun değil, yalan üstüne evlilik kurmuş adam daha ne olacak? Ben affedemezdim.

Hayır sen de mühendis olmasan eyvallah diyeceğim de, tanışma sürecinde okuldan falan hiç mi söz etmediniz? Bir yıl boyunca nerede çalışıyordu, ne iş yapıyordu hiç mi merak etmedin, hiç mi iş arkadaşları veya onların eşleriyle diyaloğun olmadı? Bu nasıl evlilik ya? :işsiz:

Ya öyle olmak zorunda değil. Bir arkadaşım 11 yıl flört etti. Lise sondan itibaren. 29unda evlendi. Hepimiz aynı liseden mezunuz, çocuğun kazandığı okulu biliyorduk ama mezun olmamış. Ailecek kandırmışlar kızı. Babası çok zengindi. Parayı o veriyormuş. Işe bile gitmiyormuş. 11 yıl sevgili olup 1 hafta içinde boşandılar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back