Eşim bana yalan söylemiş

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

merianas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2023
9
67
3
29
Merhaba arkadaşlar,
1 yıllık evliyim ve eşimin mesleği konusunda bana yalan söylediğini öğrendim bana mühendisim demişti ama teknikermiş.Bu konuda 4-5 kez sormuslugum oldu her seferinde aynı cevabı aldım, geçen bir iş başvuru sırasında belgelerini gördüm sormama rağmen yine reddetti.Baya bir tartistım. Kendimi kandırılmış gibi hissediyorum çünkü böyle bir şeyi baştan soyleyseydi belki onunla evlilik aşamasına gelmeyedebilirdik.Ustelik aileside bu yalana ortak olmuş bizi kandirmislar.Bu olaydan sonra güvensizlik yaşamaya başladım, ne yapmalıyım bilmiyorum çünkü eşimin verdiği sözlerden başka elle tutulur bir sonuç yok.

Kötü bir durum. Ayni yatagi paylastiginiz insanin size aylarca yalan soylemis olmasi. Güvenmek zor olur artik.

Aa çok şaşırdım siz ne iş yapıyorsunuz ki peki ?

Adamın yaptığı yanlışı savunmayacağım ama "baştan söyleseydi belki onunla evlilik aşamasına gelmeyebilirdik" kısmına takıldım. Adamın sırf "mühendis" ünvanı olduğunu düşündüğünüz için mi evlendiniz?

Bir insanla tanışma aşamasında duygusal bir şey olmadığı için önce mesleğine yaşına görünüşüne dikkat ederim olay ünvan değil başka bir meslek de olabilirdi ama ben meslek olarak benle ayni olmasını isterdim bu benim tercihim

Kendi gibi muhendisle evlenmek istiyodu belki. Olamaz mi?

Ben de bunlara dikkat ettigim icin garip gelmedi. Benim icin olmasi gereken bu zaten. Ne yapiacksiniz peki simdi?

Ben de bunlara dikkat ettigim icin garip gelmedi. Benim icin olmasi gereken bu zaten. Ne yapiacksiniz peki simdi?
Eşimle konustuktan sonra biraz düşündüm benim bir suçum yoktu ama eşim bu olayı unutmami bir daha böyle bir şeyle karşıma gelirse bir şey söylemeyeceğim söyledi ama günlerdir bu olayı sindiremiyorum üstelik kendi ailesi de bu yalanı sürdürmüş sadece bana değil benim aileme de yalan söylenmiş güvenmek istiyorum ama sürekli bu konu kafamı kurcalıyor ben mi abartiyorum diye düşünüp burda paylaşmak istedim henüz ailelere bu olayı söylemedim eşim ailene anlatma olaylari buyutmeyelim kafasında

Ben muhendisimkendisi de mühendis olduğunu söylemişti

Siz nasıl mühendissiniz şaşkınım , adamla muhabbet ederken hiç mi anlamadınız, hangi okulda okuduğunu hiç mi sormadınız, ünv arkadaşlarıyla tanışmamış olmaktan şüphelenmediniz mi, eski işyerindeki ünvanını nasıl bilmezsiniz? Ben de mühendisim, biri bana bu konuda yalan atsa anlarım yahhuuu

Olay sınıfsal fark değil zaten, yani eşim sonuçta kendisini sevip güvendim evlendim, böyle bir konuda yalan söyleyeceğini düşünüp araştırma gereği duymamıştım tekniker ve mühendisler
aynı alanda çalışabiliyor zaten.

Gandirildik mi diyong

Bu sebebe dayanarak boşanma veya evliliğin iptali davası açabilirsiniz. Bu tarz bir konuda yalan söyleyen kişi size başka konularda da yalan söylemiş olabilir. Affetseniz bile yalan nedeniyle yıkılmış olan güveninizi sağlam bir şekilde yeniden inşa etmek zor olacaktır.

Ne saçma şey. Onun böyle bir yalan söylemesi zaten saçma da sizin o mühendis olmasa evlenmeyecek olmanız da ayrıca saçma
Neden saçma olsun, herkesin kriterleri olabilir. Belki kendisi çok iyi bir konumda? Ben de mesleğe önem veren biriyim.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…