- 20 Şubat 2016
- 1.042
- 1.059
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Çok mantıklı, aklı başında bir kadınsınız öncelikle onu söylemek isterim. Türkiye’de bütün erkekler kıskanç, güvensiz değildir, ama öyle olanları da var. Siz öyle birine denk gelmişsiniz. Bu problemi profesyonel bir destek almadan çözemezsiniz mutlaka eşinizi ikna edin gitsin. Ben güvenini sarsacak hareketler yaptığınızı sanmıyorum burada yazdıklarınızdan anlaşılıyor. Problem onda. Ama aşılamayacak bir sorun değil destek alırsa. Bir de bu güven problemi onur kırıcı, ben çok incinirdim. Sorununuza buradan cevap aramanız çok güzel, burada çok sağlam dostluklar var ve herkes elinden geldiğince destek olmaya çalışır.
Böyle birine hiç tereddütsüz hemen BOŞAN diyen arkadaşlara bayılıyorum öncelikle gerçekten oldukça düşünülmüş bir öneri, tbrklr.
Sevgili konu sahibi, gerçekten eşinizin huyları çekilmez görünüyor. Görüyorum ki 5 senedir ciddi sabır gösteriyorsunuz. Eşiniz de aslında problemli olduğunun farkında ve baba figürünün bunda önemli bir rolü olduğunu düşünüyorum. Benim her şeyden önce sormak istediğim, eşinizi seviyor musunuz? Onun için çabalamak istiyor musunuz? Eğer eşinizin bu çabaya değeceğini düşünüyorsanız bence önceliğiniz onu tedaviye yönlendirmek ve ikna etmek olmalı. Çünkü bu ciddi boyutlardaki paranoyanın tedavisiz bir şekilde sadece sizin sabrınızla ya da eşinizin her dediğini yapmanızla çözüleceğini sanmıyorum. Bence kendinize ve eşinize bir süre verin, bu süre içinde tatlı dille, güzel bir şekilde eşinizi terapiye ikna etmeye çalışın. İkna olmaz ve hayatı bu şekilde sürdürmeye sebat ederse o zaman boşanma ihtimalini elbet düşünün.
Bilemiyorum, özellikle de söz konusu fizyoljik ya da örnekte görüldüğü gibi psikolojik bir rahatsızlık olduğunda, karşıdaki kişi sevgili, flört vs. değil de "eş" ise ben "BOŞAN " deyip geçemiyorum.
Umarım eşiniz bir an önce düzelir ve her şey gönlünüzce olur.
canım bence sabret bıraz daha evlilik kurtarmak için bebek yapmayın bekle sabret. hemen dagıtma yuvanızıSize hayran kalıyorum gerçekten. Hem de bu durumda kendinizi bırakmadığınız diye. Ben artık kuaföre bile gitmek istemiyorum. Makyaj yapsam, güzel giyinsem ‘çok güzel oldun’ diyecek, ama etrafa stresli stresli bakacak, gerginlik yaratacak, beni bir şeklinde mutlaka pişman edecektir. Tabi ki bunu açıkca söylemez.
Ben de tam öyle yapmayı çalıştım. Duymazdan gelmeyi denedım. Kayınvalidem kayınpederimle aynı şekilde yaşıyor. Kayınvalidem çok sosyal biri. Çevresi geniş ve gezmeyi seviyor. Kayınpederim evde kalıyor ve şikaet ediyor. Ama anlaşıyorlar artık. Anlattıklarına göre daha önce kayınpederim inanılmaz kıskançti.
Bizde bu metod olmuyor. Çok büyük kavgalar çıkıyor. Eşim ‘ben öküz eşi değilim, tabi ki arkadaşlarla gidip kahve içebiliyorsun’ der. Sonra başka bir bahaneyle kavga çıkartırır... bu arkadaşımı sevmiyor, bu kişiyle ben Internetten tanıştım ve ‘normal insan bunu yapmaz’ (burda yabancıyım, Facebook’taki yabancı kadınlar için kapalı bir grubunun üyesiyim – grup bayanlar için ve üyeleri sürekli buluşuyor, hatta ailecek tanışıp beraber pikniklere falan çıkıyorlar). Böyle etkinliğe eşimi almayı çalıştım (etkinlikler aileler için); ‘bu insanları sevmiyorum’, ‘bu adamlar garip’, ‘saçma sapan yerleri beni sürüklüyorsun, benim burda ne işim var’ diyor. Ben de tek başıma gideyim deyince, ‘tabi özgür kız olmak istiyorsun, her yere gitmek istiyorsun bunun sonu olmayacak’, ‘zaten sen çok sosyal olmak istiyosun maşallah’ şeklinde ifadeler kullanıyor.
Bu beni çok acıtıyor çünkü:
1) sosyal ve güleryüzlü olmak bence hata değil (edepsiz bir etkinlikler, yerlerden bahsetmiyorum);
2) beni ne sanıyor ki gerçekten?
Onun için bir yere gitsek bile, diğer insanları olmadığı bir yer olacak, en fazla onun ailesi olabilir (benim ailemini pek sevmez, bu şaşırıcı mıdır?), ama akrabalarıyla da çok iyi ilişki kuramaz.
Teşekkürler...
Haber vermek benim için hiç sorun değil. Ama 5 dk sonra haber versem yüzyılın kavgsı çıkmaması lazım.
Bebeğe gelince... Benim düşüncem şu an aynı. Yazık oldu. Beraber kalsak bile bu iş bir veya iki yıl almaz. Evlilik bir günde kurtarılmaz. Bu yüzden belki çok bekleyeceğim veya hiç anne olmayacağım. Ama böyle ortamda bebek nasıl olur ki
Çocuk vs olunca değişiyorlar eşim benimle markete gitmek istemezdi kızım oldu şimdi kızımla birlikte gidiyoruz
Bnce sen konuyu iki kere daha oku sonra benim yorumumu da oku seni ilgalaysn bişey varsa öyle gelNe değişmiş pardon? Ayrıca konu ile ilgisini de çözemedim.
Bnce sen konuyu iki kere daha oku sonra benim yorumumu da oku seni ilgalaysn bişey varsa öyle gel
Haber vermek benim için hiç sorun değil. Ama 5 dk sonra haber versem yüzyılın kavgsı çıkmaması lazım.
Siz ne tuhaf insansınız bizi banlatmaya mi geldiniz gidin kendinize göre birini bulun hadiiiKonu sahibi bence haber vermek de sorun olmalı. Ne münasebet her gittiğiniz yeri rapor edeceksiniz. Sahibiniz falan mı o sizin, köle misiniz? Böyle adamları okudukça sinirleniyorum, hemcinslerimin de bu muameleyi kendilerine reva görmelerine üzülüyorum.
Yabancısınız ve Türk erkeğiyle mi evlendiniz
Mantıklı olan gideceğin yeri sadece haber vermek ama bu adam abartmış. Tedavi olması lazım. Kendinizi ifade edin, bu durumdan çok sıkıldığınızı dayanamayacağınızı açıkça belirtin. Sizi seviyorsa değişecektir ama değişmem diyorsa siz de kendi yolunuza bakın.
Bir arkadaşım aynı durumdaydı. Böyle yaşamak istemediğini ve boşanmak istediğini söylemiş. Kocası onu çok sevdiği için kendini değiştirmiş. Şimdi arkadaşım 3. çocuğuna hamile.
Sizi kışkırtmak istemem ama eşiniz kabul etmeye de bilir. Bunun sizi sıkıntıya sokmasından korkarım açıkçası.Demek ki benim için de umut var… Çok teşekkürler.
Sizi kışkırtmak istemem ama eşiniz kabul etmeye de bilir. Bunun sizi sıkıntıya sokmasından korkarım açıkçası.
Başka bir şey geldi aklıma. Benim ablam da durumdaydı tam 10 sene. Sonunda sinir krizi geçirdi aynısını o yapmaya başladı. Sonra dedi ki ben onun istediklerini yaptıkça daha fazlasını istedi. Keşke baştan taviz vermeseydim, dedi.Demek ki benim için de umut var… Çok teşekkürler.