• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim az önce bana tokat attı ne yapmalıyım?

olay fiziksel üstünlüğünü bildiği halde daha yapıcı olması lazımdı değil. bana sorarsanız olay, karşısındaki adam insan olduğu için daha yapıcı olmalıydı. çünkü o adam konu sahibinin gösteremediği saygıyı annesinin yanında azarlanırken göstermiş. insan olarak saygı göremeyen herkes bir noktada kendini kaybeder. acaba konu sahibinin eşinin haberi var mı şu an dönen doktor olayından? yoksa elinde darp raporuyla eve geri dönen konu sahibi adamı gecenin köründe ''bittin sen! boşayacağım seni!!'' diye uyandıracak mı? bilemedim.

Kusura bakmayın da kadının tüm yaptıklarından bin beter olan bişey varsa o da adamın attığı tokattır.
Bu arkadaş bunları yapmakta haksızdır evet ha öncesini de bilmiyoruz neden hakaret ettiğini o ayrı.
Ama bu arkadaşın artık sen de bunu yapmışsın ama denilecek durumu kalmamış çünkü en ağır şeyi yaşamış zaten.
Eğer adam tokat atmasaydı evden çıkıp gitseydi evet o zaman her şey söylenebilirdi bu arkadaş için.
Ama burda 1 aylık evliliğinde tokat atan bi adamdan bahsediyoruz.
Gerçekten şerefli bi adam nolursa olsun bi kadına el kaldırmaz, haklıysa bile haksız konumunda şu an.
Aynen öyle haklıyken haksız konumda ama adamın haksız olması,kadınıda haklı kılmıyo bu konuda malesef.

Kusura bakmayın da kadının tüm yaptıklarından bin beter olan bişey varsa o da adamın attığı tokattır.
Bu arkadaş bunları yapmakta haksızdır evet ha öncesini de bilmiyoruz neden hakaret ettiğini o ayrı.
Ama bu arkadaşın artık sen de bunu yapmışsın ama denilecek durumu kalmamış çünkü en ağır şeyi yaşamış zaten.
Eğer adam tokat atmasaydı evden çıkıp gitseydi evet o zaman her şey söylenebilirdi bu arkadaş için.
Ama burda 1 aylık evliliğinde tokat atan bi adamdan bahsediyoruz.
Gerçekten şerefli bi adam nolursa olsun bi kadına el kaldırmaz, haklıysa bile haksız konumunda şu an.

Kadın da terlik atmış şiddetse o da şiddet, hakaret de sözlü şiddet etti mi sana iki. Keşke şerefli olsaymış ozaman, gitseymiş balkonda bi'temiz hava alaymış.

evet konu sahibi biraz üstüne gitmiş ama bu tokat atılmasını haklı çıkarmaz.Ayrıca konuyu tersinden düşünün eğer konu sahibi tokat atan kişi olsaydı aynı tepkiyi mi verecektiniz.Burada sinirlenen kişi tek eşi değil

İnat ediyorum. Psikolojim iyi değil sanırım. :KK14:
Etme inat ne olur etme :( destek al psikolojin için. Kendini önemse lütfen bu hayatta sen kıymetlisin eşinin sana silah çekmiş olması yarın bir gün allah ım düşünmek bile istemiyorum :(
Değer ver kendine. Canavar ca bir his silah çekmek. Şiddet te var değil mi :(

Evet hanımefendi şiddete karşıyız. Biz kimseye direkt sen de kaşınmışsın hee hak etmişsin demedik. Demeyiz de. Her insanın bir sabrı var, sinir noktası var. Sizce konu sahibi daha 1 aylık evliyken eşini neden annesinin yanında rencide eder? Nasıl bir kafadır neyin kafasıdır bu. Tekrar ediyorum hak etmiş, kaşınmış demiyorum. Fiziksel üstünlüğü olduğunu bildiği halde keşke daha yapıcı hareketlerde bulunsaydı. Belayı kendi kendine çağırmış resmen.

Neden ettiğini bilemeyiz konunun öncesini bilmiyoruz arkadaşın eşine neden hakaret ettiğini de bilmiyoruz aynı şekilde belki de haklı bilemeyiz.evet işte tam olarak söylediğimi söylüyosunuz adamın sabrını taşırmış diyosunuz.evli misiniz bilemiyorum ama şuna inanın ki bu adam bugün vurmasa 1 ay sonra başka bişey için gene tokat atardı.dediğim gibi içinde şiddete meğilli bi taraf olmayan,o yaşına kadar kimseye el kaldırmamış bi adam asla böyle bişey yapmazdı.

Neden ettiğini bilemeyiz konunun öncesini bilmiyoruz arkadaşın eşine neden hakaret ettiğini de bilmiyoruz aynı şekilde belki de haklı bilemeyiz.evet işte tam olarak söylediğimi söylüyosunuz adamın sabrını taşırmış diyosunuz.evli misiniz bilemiyorum ama şuna inanın ki bu adam bugün vurmasa 1 ay sonra başka bişey için gene tokat atardı.dediğim gibi içinde şiddete meğilli bi taraf olmayan,o yaşına kadar kimseye el kaldırmamış bi adam asla böyle bişey yapmazdı.
İçinde insan olan hiçbirşeyle ilgili kesin konuşmayın..
Ne geliyosa başımıza büyük konuşmaktan geliyo,konuda olduğu gibi.

Valla isteseler taşlasınlar ; biri bana uyurken terlik fırlatsa o terliği alıp suratına yapıştırırım.

Ailemin yanında hakaret etse yine durmam.

Dedim yine diyorum ; hakaret ediyorsan, bana hakaret edebilirsin demek , cisim fırlatıyorsan ,kafama geri fırlatırsın demek " v.s.
Böyle gider.

Tokattan sonra durur muyum durmam. Bu yüzden o hale getirmek kendimi.

Ha o hale getirmeden atmışsa tokatı bu sefer hem durmam hem dünyayı dar ederim ona.

Birini yaralarkem bile hafifletici neden " diyor mahkeme.

Aynen o taşlarin altına girerek sana katılıyorum :) ve eklemek istiyorum. Eğer bu rolleri ters cevirseydik, bi bayan burda dese ki; adi adam annesinin yanında bana hakaret etti. O adamın ne haysiyetini bırakırdık ne şerefini. Üstelik bu adam bana bi de terlik fırlattı dese... Evet şiddete karşıyız! Karşı olmak gerekir. Ama her türlü şiddete karşı olmak lazım. Madem eşitlik kavgası veriyoruz kadının erkeğe şiddetini de kinamak lazım. Hakaret de psikolojik şiddet ona kalirsa. Terlik atmak da şiddet. Karşıda ki de insan sonuçta. Kaldı ki hanımefendi kendini savunamayak düzeyde aciz bi yapıda değil. Tekme atıp adamı yere de düşürmüş. Hem de eski konulara bakınca adami zaten sevmediği, onca yılın hatrına binbir endişeyle evlendiği belli...

bence yol yakınken bosan 1 aylık evlilikte sana böyle ters davranan tokat atan adam kim bilir daha neler yapar

Cinnet diye bir şeyden veya sabırdan haberiniz var mı? Benim de sabrım sınansa, bende insanların karşısında rencide edilsem cinnet geçirebilirim. Her insan sabrı taştığında istemediği şeyler yapabilir. Bu demek olmuyor ki o insan cinnet geçirmeye meyilli. Eşi, konu sahibinden başka bir davranış görmüş olsaydı böyle bir davranış asla görmeyecekti belki. İnsan kendi davranışlarıyla karşısındaki insanın davranışlarını 'çileden çıkartma' yöntemiyle değiştirebilir.

Annenin yanında hakaret etmek ne kadar inciti birşey. Haklı olabilirsiniz kızmak konusunda ama bunu kendi aranızda halletmek varken ne den annenizin yanında hakaret? Evlilikler sabır ister bazen alttan almak ister iki kişi karşılıklı olarak bu şekilde birbirlerine zarar verici olduktan sonra devam etmesinin anlamı yok.

Cinnet diye bir şeyden veya sabırdan haberiniz var mı? Benim de sabrım sınansa, bende insanların karşısında rencide edilsem cinnet geçirebilirim. Her insan sabrı taştığında istemediği şeyler yapabilir. Bu demek olmuyor ki o insan cinnet geçirmeye meyilli. Eşi, konu sahibinden başka bir davranış görmüş olsaydı böyle bir davranış asla görmeyecekti belki. İnsan kendi davranışlarıyla karşısındaki insanın davranışlarını 'çileden çıkartma' yöntemiyle değiştirebilir.
Böyle bi konuda 1 aylık evlilikte de daha cinnet geçirmesin bismillah.İnsanlar neler yaşıyo neler o işler öyle kolay değil.

Kadın erkek eşitliğinden bahsedip kadını üste cıkarmaya calısmanın sebebi ne anlamıyorum? Bırakın eşit olalım,kimse kimseden üstün olmasın.Kadına şiddet bizim toplumumuzun kanayan yarası ama erkeğe şiddet olduğunda bunu niye görmezden gelelim? Adam kadına terlik fırlatsa adamı linç ederdik burda,kadın fırlatınca tahrik edince niye kadının haklı sebepleri oluyo? Niye kadına şiddeti başlatan sensin dediğimizde biz suçlu oluyoruz? Çifte standart uygulamaya çalıştıkça kadın erkek eşitlenmicek.

Şimdi konu sahibinin eski konusunu okudum. Herkese okumasını tavsiye ediyorum.

Baştan bitmiş sevgi ve saygı üzerine evlilik kurulmuş.

Üstüne hiç suçları yokken ailesinden nefret etmiş. ( Kendi aileside yardım etmemesine rağmen nedense sadece kv.sinden nefret etmiş )

Memur olmanın kibrini taşımış. Ne demekse memuriyet konu sahibinin kafasında ?

Zaten bitmiş işte bahane aramış. Vermiş odunu. Ateş sıçrayınca kazanmış.

Kadın erkek eşitliğinden bahsedip kadını üste cıkarmaya calısmanın sebebi ne anlamıyorum? Bırakın eşit olalım,kimse kimseden üstün olmasın.Kadına şiddet bizim toplumumuzun kanayan yarası ama erkeğe şiddet olduğunda bunu niye görmezden gelelim? Adam kadına terlik fırlatsa adamı linç ederdik burda,kadın fırlatınca tahrik edince niye kadının haklı sebepleri oluyo? Niye kadına şiddeti başlatan sensin dediğimizde biz suçlu oluyoruz? Çifte standart uygulamaya çalıştıkça kadın erkek eşitlenmicek.
Ben terlik fırlatmakla tokat atmanın aynı şey olduğunu düşünmüyorum.

Konu sahibi terligi adamın kafasına mi fırlatmış gece gece algılarım kapalı kusura bakmayın hanimlar.

Düzeltme: yatağa fırlattım demiş tekrar okudum konuyu.

Burada kimse tokatı savunmuyor. Şiddetin her türlüsü, sözlüsü, berisi, gerisi affedilemez .
Ancak evliliğini koruması için kişinin olayları bu duruma getirmemesi lazım. Geliyorsa çekip gidilmesi gerektiğini bildiği için daha özenli olunmalı.

Back