Okudum yaşadıklarını. Şüpheden gerçeğe dönüşmüş. Nefret öyle güçlü his ki o insana karşı olan acıma duygunu bile alır götürür.
Belli ki affedebilecek değilsin, onun o meymenetsiz suratına her baktığında sana yaptıklarını hatırlayacaksın.
Ailenin tepkisi, eşininkinden daha yıkıcı. İnsan Anne babasınada güvenemezse kime güvenecek. Anne babasının merhanet etmediğine elin oğlu eder mi?
Ben eşimden boşandığımda, babam beni kucaklayıp, "sen benim için bu evden gittiğin gibisin, sen benim ilk evladım, gözümün nuru, en değerlimsin. Bu ev benim değil senin evin" dediğinde, acımı unutmuş, bir an bende böyle bir aile varken, eşden boşanmakda neymiş, o gidici ailem ise kalıcı diye düşünüp, mutluluk ile hüzün bir arada ağlamıştım.
O an babam bana sana yapılanları yapsa, her halde bir defa daha yıkılırdım. Keşke benim ailemin kızı olsaydın, yaraların çok çabuk kabuk bağlardı.
Bu forumda, iş yeri olan veya çevresi olan birileri olabilir. Hep birlikte sana iş bakalım eğer çalışmak istersen. Tabi hangi şehirde olduğunu falan yazarsan daha kolay olur.
keşke herkes sizin kadar şanslı olsa ..ama malesef bu tür aileler var
belkide gelinlikle çıktığın eve kefenle dönersin mantığı yada maddiyat bilemiyorum..
aile olmayınca koskoca dünyada o kadar yalnız hissediyorki insan..
yazınızı okuyunca gözlerim doldu..ne kadar duyarlı insanlarımız var hala dedim..
çok iyisiniz..
Ailenin tepkisi, eşininkinden daha yıkıcı. İnsan Anne babasınada güvenemezse kime güvenecek. Anne babasının merhanet etmediğine elin oğlu eder mi?
Ben eşimden boşandığımda, babam beni kucaklayıp, "sen benim için bu evden gittiğin gibisin, sen benim ilk evladım, gözümün nuru, en değerlimsin. Bu ev benim değil senin evin" dediğinde, acımı unutmuş, bir an bende böyle bir aile varken, eşden boşanmakda neymiş, o gidici ailem ise kalıcı diye düşünüp, mutluluk ile hüzün bir arada ağlamıştım.
O an babam bana sana yapılanları yapsa, her halde bir defa daha yıkılırdım. Keşke benim ailemin kızı olsaydın, yaraların çok çabuk kabuk bağlardı.
Bu forumda, iş yeri olan veya çevresi olan birileri olabilir. Hep birlikte sana iş bakalım eğer çalışmak istersen. Tabi hangi şehirde olduğunu falan yazarsan daha kolay olur.
Tabi sende istersen canım...
çalışmak isterim fakat çocuğuma bakacak kimsem yok daha küçük üç yaşını dört ay geçti ana kuzusu ailemse destek vermiyo çocuğuma bakmazlar eşimlede aramız malumm çıkmazdayım ve şu an bu psikolojiyle nasıl çalışırım onuda bilemiyorum kendimi zorlamam gerek anlıyormusun ilaç kullanmayıda redediyorum antidepresan ve diğer ilaçlar insanı uyuşuk ediyormuş ayrıca aşırı derece unutkanlık ve dalgınlık başladı bende iyiye gitmediğim kesinn bi toparlansam o zaman daha iyi düşünüp hareket edebilicem bi atlatsammm durmadan darbe üstüne darbe yiyorumm
keşke herkes sizin kadar şanslı olsa ..ama malesef bu tür aileler var
belkide gelinlikle çıktığın eve kefenle dönersin mantığı yada maddiyat bilemiyorum..
aile olmayınca koskoca dünyada o kadar yalnız hissediyorki insan..
yazınızı okuyunca gözlerim doldu..ne kadar duyarlı insanlarımız var hala dedim..
çok iyisiniz..
şu an her sözünüz bana destek veiyor yalnız olmadığımı düşünüyorum çok sağolun evt çalışmak bişeylerle uğaşmak bu dönemi daha iyi atlatmamı sağlıycak ama eşimle konuşamıyorum oğlumu kreşe vermek için alıp karşıma konuşmam gerek bide ben hiç çalışmadım bilemiyorumm bana dua edin lütfen kendime olan özgüvenimi kazanmam gerek şu an hastayım soğuk algınlığı geçiriyorum beni dövdükleri akşam sinir krizi geçirmek üzereyken soğuk duşa aldılar dişlerimi vura vura titreye titreye ertesi gün hastalanmıştım zati iyce zayıfladım bünyem zayıf düştü
çok zor ... hem aldatılmak üstüne ailenin sırtını dönmesi hatta şiddet uygulaması ...
ben hep takip ediyordum seni ama bu şiddeti okuyunca dayanamadım açıkçası,inan çalışmayan beynim iyice durdu
çare nerde diye düşünüyorum ...ne yapılabilir
çare sende madem desteğin yok ailen sırtını çevirdi gidebileceğin yapabileceğin rest çekebileceğin bir durumun yok o zaman dön o şe....
sizin evine bi süre en azından bu süre senin için hazırlık dönemin olsun hiç birşey belli etme ...
ilk ilaçlarını kullanmaya başlıyorsun hiç öyle uyuşma falan yapmıyor iyileşmen için verdi dr onları sana unutma !!!
önce pazar parasından bile olsa para biriktir,evde el işi yap gizli gizli falan onları sat bi yerlere sen bi yol bul mutlaka 1-2 sene içinde meslek edinmeye bak ne bileyim canım cicim bi ev aldır kendine aldırabildiğin kadar altın mülk birşeyler yap mutlaka bu arada da kanıtları topla gizle biryerlerde ..
bu şartlar olgunlaşıncada al çocuğunu sen terk et onu .. ailenin evinede dönmemiş olursun kendinede bakar durumda olursun ..
aklıma başka çözüm gelmiyor ... çünkü kötüye gideceksin ayağa kalkmazsan
çok doğru söylüyorsun söylediklerin aklıma yatmadı değil evde çalışmak el işi falan yapmak çok iyi fikir ayrıca ev aldırmak ama eşim aramız böyleyken ev alırmı bilemem para biriktirmekde öyle ayrıca kursalara gidip meslekde edişnebilirim benim okulda ingilizcem çok iyiydi belki geliştirebilirim vallahaa iyi geldi bana fikirlerin çok sağolllll
ev olayına hemen girme zaten eşin senin eve döndüğüne ona inandığına ve artık gitmeyeceğine hatta takip etmeyeceğine inansın önce 1 sene sonra falan demeye başlarsın ev küçük geliyor yada ne bileyim işte semt kötü sen bulursun yolunu ...
o ara 100 tl alışverişe gitsen haftada 2 haftada bir (kıyafet aldım dersin yemeklik oyuncak temizlik atarsın hep ve tasarruflu olursun) 50 tl koysan 26 haftada 1.300 tl 1 senede birikmiş paran olur en az bu byukarda yazdığım sebebplerle alışverişi fazlalaştırsan 2000 tl rahat toplarsın bu arada meslek öğrenirsin çaktırmadan dil ini geliştirirsin kpss ye girersin ...birşeyletr yaparsın 2.sene bi 2000-3000 toplasan evini tutup eşya alacak para kazanacak bile durumda olabilirsin ....
eve dön sen eniyisi annenlerde daha kötü olacak herşey ...
ama eve dönünce hiç birşeye karışmayacaksın ve takip etmeyeceksin adamı o adam bittiyse bitti özellikle HAMİLE KALMAMAYA DİKKAT ET ... naçizane fikrim
hamile kalmak mı pardon benim eve dönmem onun yatağına giricem demek değil eşimle konuştum ben o ne olursa olsun boşanmak istemiyor şartlarımı sundum mecbur kabul etti ve ben şu an evimdeyim o dayağı yedikten sonra mecbur kaldım bana çok öfkeliler şimdi ayrı odalarda yaşıyoruz ve gerkmedikçe konuşmuyoruzz bilmem ne anladınızz yani herkes kendi hayatını yaşıycak dışarıya evli gözükücez geriye kalansa benim seninde değin gibi çalışıp kendime olan haysiyetimi geri kazanmam iyi bir anne olmalı ve karakterime yakışanı yapmalıyım el işi işne tez başlamlıyım kurslara gitmeyede araştırmam gerekiyo vede para biriktirmeyede yazarken ne kadar da kolay ama imkansız değil inşşş....tekrar teşekkürler..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?