Eşinde hoşmuş yani...
Ne demek bende aynısını yapayım da anla
Canım çocukluğu ikinizde bir kenara atın...
Senin ailen, benim ailem olayına girerseniz, içinden çıkılmaz bir hal alır...
Kendi fikrim.... eşimle sorunlarım olabilir ama bunu annemin babamın ya da eşimin tarafının aynı şekilde bilip de hafızalarına kazınmasını istemem....
Çünkü kavga her evlilikte oluyor, 3-5 gün sonra unutuluyor, ama aileler unutmuyor, o nedenle sorunu eşinle aşmaya gayret göster...
Yoksa senli benli sizli bizli kavgalar çocuktan sonrada devam eder....
Hamileyken zaten hormonlar bir alem... eşinde hiç çekilmez olur....
Birbirinize bu kadar katı olmayın....
sorun cözülür belki haklısın ama zihniyet degısmez ne yazıkkı..
eşim benle konusurken aksam ne yapıyoruz dedı bende yemek hazırlıyorum yemek yıcez demeye kalmadan abısıne seslendı aksam bıze yemege gelın dıye bende bırsey demedım yemegı ıkı kısılık hazırlamıstım dedıkı annemle yengem tok gelecekler dedı onlar yemıs bıze yeter abımle dedı bende o sekılde hazırladım yengemde(eltımde) aradı bız sana gelıyoruz haberın varmı dedı evet dedım buyurun gelın dedım geldıler onlarda yememısler ama haberım yok kaynanam yemegını yanında getırmıs evde pişirdiler neyse yedık hep beraber benım yemegım kaldı yenmedı tabı sonra ben trıp yaptım hıc gulmedım cunkı elımde degıl yapmacıktan gulemıyorum bunu basaranada helal olsun moralım bozukken eglenemıyorum tek sucum bu işte!! ve onlar gıttıkten sonra konusmadan yattık ertesi gun esımle konustuk dedımkı baska konuyu ornek vererek dedım tabı bak bu boyle yapmıs o gun moralımın bozuk olmasının sebebıde senın bana sormadan mısafır cagırman dedım o yüzden suratımı astım dedım oda dedıkı bende senın aılene aynısını yapıyımda anla dedı ama o benım aıleme aynısını yapmadı ve benden habersızde bırdaha annesıgılı cagırmadı.. suratımı astığımda anlayan cınsten benım esım o yuzden suratımı asıyorum ben oda bundan anlıyor
yok bir önceki gün gayet iyiydik zaten annesını aradıgında ben actım teli canım benım dedi güzel davrandı annendeyım dedım tamam dedi oysa gun ıcerısınde hıc konusmadık sormadıda nasıl gectın dıye anneme sorsa anlatıcam ama hıc fırsat bıle vermedi. bugun aksam konuscam ama kararlıyım bekarken annesı yalnız oldugu halde arkadasında kalır annesıne hıc yuz vermez umursamazmıs nısanlıykende annesını hıc umursamazdı ben derdım annene ıyı davran dıye dusunun evlendi anneci oldu benım yanımda annesıne ılgı gosterıp benı hıce saymasıda cok zoruma gıdıyor sızce nasıl davranmalıyım?
aslinda beni sevdiyini de sevmediyini de pek bilemiyorum kayinvalidemin, cunki daha yeni evliyim 7 aylik ustelik hamileyim, pek gelip gitmez oyle zaten aramizda 6 saatlik yol farki var. tel.de konusuruz cok zaman daha dogrusu her aksam, kocam annesini cok sevdiyi icin hep arar ve gun icinde yasananlari iyiyiz iste ne olsun deyip kisaca ozetlergerci sinir olurum ama cok ozele girmediyi icin de bir sey diyemem babalarini kaybettikden sonrra anneleri tum yuklerini cektiyi icin annesinin yeri bir baskadir esimin gonlunde.
yok bir önceki gün gayet iyiydik zaten annesını aradıgında ben actım teli canım benım dedi güzel davrandı annendeyım dedım tamam dedi oysa gun ıcerısınde hıc konusmadık sormadıda nasıl gectın dıye anneme sorsa anlatıcam ama hıc fırsat bıle vermedi. bugun aksam konuscam ama kararlıyım bekarken annesı yalnız oldugu halde arkadasında kalır annesıne hıc yuz vermez umursamazmıs nısanlıykende annesını hıc umursamazdı ben derdım annene ıyı davran dıye dusunun evlendi anneci oldu benım yanımda annesıne ılgı gosterıp benı hıce saymasıda cok zoruma gıdıyor sızce nasıl davranmalıyım?
cok haklısın ama ıste ben bunu yapamıyorum kızgınsam suratımı asıyorum gulemıyorum o anda orda kım olursa olsun gulemıyorum ıste bence bu yetenek kımseye bellı etmemek bır basarı..
canım erkekler malesef böyle şeyleri ince düşünemiyor. böyle programlanmamışlar, üretim hatası mıdır nedir artık bilmiyorum.
ben de bir akşam eşimle işten geç çıkacağımız için güvendiğim bir yerden 1 kg ev mantısı aldım eve gelince hemen haşlarım yeriz diye, ama taş çatlasa 3 kişi yenecek kadar çünkü eşim deli gibi yer mantıyı biliyorum. gerçi kimin önüne gelse doysa bile yiyor.
neyse o sırada benim ailem yakın oturuyor, telefon ettiler bize, benimki hemen atladı işte bize gelin mantı var yiyelim. ne kadar iyi niyetli bir yaklaşımdı eşiminki, çok ince düşnmüş canım benim sağolsun,ama bilmiyor ki hayatta yetmez 5 kişiye. şimdi ben ne yapayım aileme gelmeyin mi diyeyim?
neyse onlar zaten yemişler de sadece erkek kardeşim gelmişti yetmişti yemek. insan mahçup oluyor kızamıyor da canım ama evlilik böyle işte, yaşaya yaşaya öğreniyoruz. o günden sonra eşime kaç kere dedim benden habersiz benim ailemi bile çağırma, birlikte karar verelim diye. o da öğrenicek inş
Canım mantı çekti, beğendin mi yaptığını..
sorun cözülür belki haklısın ama zihniyet degısmez ne yazıkkı..
eşim benle konusurken aksam ne yapıyoruz dedı bende yemek hazırlıyorum yemek yıcez demeye kalmadan abısıne seslendı aksam bıze yemege gelın dıye bende bırsey demedım yemegı ıkı kısılık hazırlamıstım dedıkı annemle yengem tok gelecekler dedı onlar yemıs bıze yeter abımle dedı bende o sekılde hazırladım yengemde(eltımde) aradı bız sana gelıyoruz haberın varmı dedı evet dedım buyurun gelın dedım geldıler onlarda yememısler ama haberım yok kaynanam yemegını yanında getırmıs evde pişirdiler neyse yedık hep beraber benım yemegım kaldı yenmedı tabı sonra ben trıp yaptım hıc gulmedım cunkı elımde degıl yapmacıktan gulemıyorum bunu basaranada helal olsun moralım bozukken eglenemıyorum tek sucum bu işte!! ve onlar gıttıkten sonra konusmadan yattık ertesi gun esımle konustuk dedımkı baska konuyu ornek vererek dedım tabı bak bu boyle yapmıs o gun moralımın bozuk olmasının sebebıde senın bana sormadan mısafır cagırman dedım o yüzden suratımı astım dedım oda dedıkı bende senın aılene aynısını yapıyımda anla dedı ama o benım aıleme aynısını yapmadı ve benden habersızde bırdaha annesıgılı cagırmadı.. suratımı astığımda anlayan cınsten benım esım o yuzden suratımı asıyorum ben oda bundan anlıyor
hemen yolluyorum canım adresini ver
Akşama söze gidicem ya, neler neler dökmüştür şimdi eşimin üvey teyzesinin kızı..
Ama eğer gitmezsem, kesin akşama mantı var menüde, mm mis..
Böyle zamanlarda "anne" aranıyor işte yahu..
Arasaydım şimdi şımara şımara, "annee mantı çekti canım" deseydim..:68:
işte be o sinirle herseyı derım yıkıcı olurum dıye uzuluyorum tutamam kendımı ıcımde ufacık bırseyı saklayamam agzımdan cıkıverır hepsi annesi hakkında konusursam derkı annemı benden kıskanıyor dıye daha cok kıskandırmaya calısır dıyede korkuyorum ona kıskandıgımı bellı etmek ıstemıyorumda aslında..
eşin düşüncesizlik ediyo olabilir, belki başbaşa yicez diye heves ettin onlar gelince biraz bozuldun da evine gelen misafire neden bunu belli ediyosun? yani bence cok cocukluk ediyosun benim yemeğim kaldı yenmedi ben de trip attım. bu ne demek allah aşkına? bu trip olaylarına en son lisedeyken bulaşmışımdır heralde. iyi tarafından baksana, ohhh yarına da yemeğim hazır bi daha uğraşmam de gül geç
Canım mantı çekti, beğendin mi yaptığını..
Konuya misafir açısından yaklaşman iyi olmuş..
Kaynım bize sitem ederdi hep gelmiyorsunuz diye..
Biz de dedikki "bir pazar gününüz var, inan çekiniyoruz".. O da dedi ki "kahvaltıya gelsenize bu pazar"..
Yani evlilikte tarafların bu kadarcık özgür alanı olmalı diye düşünüyorum.
Hani konu o noktaya kadar gelmiş, orada karısını arayıp "bu pazara abimi kahvaltıya davet edeyim mi" demesini ben bir eş olarak beklemem şahsen. Bu kadar da "emir eri" beklememek gerek bence.
Alt tarafı kahvaltı bu, 52 haftadan birinde abini kahvaltıya davet edersin, ne var.
Tamam karı-koca uzalaşıp da davet etse daha iyi, doğrusu o.
Ama yani laf oraya kendiliğinden geldi. Çocuk mecbur kaldı.
Neyse biz kalktık gittik.
Börek, simit bişeyler aldık elimize tabi giderken.
Ha bu arada kaynım sürekli "yengee kahvaltıya geliyoruz" deyip 5 dk içinde kapıda bitiveren bir insan.
Bir gittik, eltim evde yok..
Küsmüş, gitmiş.
Kaynım hazırlamış sofrayı.
Ben aradım eltimi, rica ettim gelmesini.
Kalktı geldi, yedik, birlikte topladık, fazla da oturmadık, kalktık gittik.
Daha da davetsiz gitmedim evine.
Zaten besmeleyle giriyoruz evlerine, eğreti oturuyoruz, arkamıza bile yaslanmıyoruz.
Konudan konuya zıplıyorum ama..
Kaynıma sorasım geliyor bazen..
Bizimki evlilik değil miydi, çat kapı zırt pırt geliyordun diye..
canım ya valla veriyim kargoya nolucakyarın geçer heralde eline ama olsun
Canım öyle kayınvalideler var ki....
Evliliğin ilk gününden sinir bozmaya başlıyorlar...
Hatta daha öncesinden....
Bence iyi bir kayınvaliden var...
Boşver dediğin gibi özele girmediği sürece konuşsunlar....
Kadın eşini de kaybetmiş... sen konuşmasan bile hergün... eşinin hal hatır sorması çok güzel bişey...
Biz de anne oluyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?