Kendi kanaatimi yazayım, adamın annesine bakması onun yanında olması ilgilenmesi kadar doğal bir şey olamaz, bu konuda çoğunluk hemfikiriz, yalnız işin eş olma evlilik kısmına gelince bana göre kadın pasif zira arada bir iki çift laf etmek tersleşmek olmuyor ya da sitede eşime şöyle laf ettim böyle dedim diyenlerin hepsi gerçekten eşine laf söylemiş olmuyorlar güçlü kadın görünebilmek için burada öyle anlatıyorlar, ki konudaki eşin de lafları pek dikkate aldığını sanmıyorum, mrv burada etkisiz eleman zira ne zaman beraber olacaklarına bile adam karar veriyor.
Konu sahibinin eşi gayet yatak ayırabilen, eşinin canı yansa da ilişkiye devam eden, söz konusu eş olmak olunca sadece kendi zevkini düşünen bir adam, bunun bu konuyla alakası yok gibi görünse de mrv’nin kayınvalideye bakılması gerektiği anda evliliğiyle alakalı korkularının ağır basması bu yüzden, yanlış zamanda ama kendince haklı nedenlerle evliliği için korkuyor zira eşinin aldattığından bile şüpheye düşmüş o kadar bencilce şeyler yaşatıyor adam.
Eşini annesine bakma konusunda zorlamıyor ama diye düşünülebilir bunun da sebebi henüz anne bakımına ihtiyacı olan bir bebeğin olması, muhtemeldir ki adam çocuğuna akşamdan akşama 30 dakika agu bugu deyip internette +18’lere dalan birisi, eski konularından birinde var bu mevzu.
Adamın çevresi sen kim oluyorsun demez, yabancı bir yere bırakmıyor sorumluluk sahibi bir eş olarak çocuğuyla eşini annesine bırakmış, sorumluluk sahibi bir evlat olarak annesiyle alakadar oluyor dışarıdan görünen bu, aslında olan da bu ama işin eşler arasındaki diğer kısımlarında sıkıntılar var.
Bu konuyu bu kadar geniş açıdan değerlendirmem benim işsizliğim olabilir :))) ama birbiriyle alakasız görünen her şeyin kayınvalidenin bakımı için aylarca ayrı kalacak olmaları sonucu gıybetçi anne ve çevresinin eşi terk mi etti minvalideki dedikodularıyla mrv’de korku ve tedirginliği tetikledi diye düşünüyorum.
Konuda ön planda olması gereken de kayınvalidenin hastalığı ve kadının şu an bakıma ihtiyacı olması, lakin uzun vadede buna bir çözüm bulunması şart.