- 19 Şubat 2018
- 397
- 423
- 103
- 32
- Konu Sahibi Maisiyahim0
-
Tabi ki hepimizin başka insanlardan fikir almaya ihtiyacı olabiliyor. Ben okuduklarım kadarıyla da sizi haklı buluyorum.Haklısınız...tekrar gitmem bu onları üstün ve haklı yapıyor bende bu yüzden doğru bir karar vermişim gitmemekle. Ne kadar emin olsam da birilerinin yorumuna objektif bakmasına ihitiyacım olabiliyor.
Esiniz icin gidin...Yani şöyle bişey var eşim çok konuştu söyledi ama sanırım eşimi takmıyorlar önemsemiyorlar bende bunu eşime söyledim bak senin sözünü önemseselerdi böyle olmazdı ben anlamıyorum millet birbirine giriyor kanlı bıçaklı oluyor ortada benlik bişey yokken bana tavır aldılar hem de bu kadar çirkince. Benim sıkıntım şuan gitmedim diye Bayram’ın bana zehir olması ben yine ilk gün annesini aradım bayramını kutladım nezaketen kızım geleceksiniz demi demesini beklerdim yada ne zaman geleceksiniz dese ben giderdim annesinin yaşına hürmeten giderdim ama istemiyorlar ki beni, ben neden gideyim hâlâ
Kv seyit soyundan geliyor o yüzden herkes el öper hürmet gösterir alışmış kv de... annem buralı değil ki bilmez de zaten benim derdime düşmüş.
Kesinlikle zaten artık kurtuldum diyorum ama evliliğime yansıyor bu durum yinede acaba ben mi yanlış yapıyorum diye sormak istedim burada
Dünürün dünür eli öptüğü nerde görülmüş. Bi yürüyüp gitsinler yani...merhabalar kk üyeleri...ben direk konuya gireceğim 3.5 yıldır evliyim. Eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşıyoruz. Kültür farkımız var. İte kaka 3.5 yıldır sürdürüyorum evliliğimi eşimden yana ailesi dışında en ufak sıkıntım problemim olmadı. Evine düşkün gezmesi tozması olmayan biri. Bende bu yüzden çoğu şeyi(ailesi ile olan) alttan aldım taa ki bi rahatsızlık geçirene kadar hastanede yattım. Annem yanıma geldi, ilk gün kv ve iki görümce geldi sadece. İki saat durup gittiler ve bir daha ne aradılar ne sordular. Annemle kv de düğünden sonra ilk defa karşılaştılar aralarında 15 yaş var sorunlarda vardı kırgınlık ama hiç bir zaman annem kötü bir söz etmedi. Ben hastanede yatarken 5. Gün kurban bayramıydı. Hepsini tek tek aradım ama hiç biri ne açtı ne geri döndü. Hastanen o kötü yemeklerini yiyemiyorken bunlar hepsi ayrı ayrı mangal resimleri paylaşıyordu ben sorun olduğunu anladım ama ne olduğunu bilmiyordum. Eşimle ablasının tel konuşmasını duyana kadar eşim yanımdaydı. En son bu hastanede karşılaşınca annem, kv nin elini öpüp hürmet göstermemiş diye bana da küsmüşler hepsi. İnan’ın şok oldum ben. O gün bu gündür ne ararlar ne sorarlar daha beni suçlu çıkarmaya çalışırlar bu olaydan sonra iki defa evine gittim. İnan’ın yüzüme bile bakmadılar bırakın hoşgeldin demeyi. Yan oda da konuşuyorlar senin karın bizi aramıyor sormuyor diye eşim de bu kız günlerce hastanede yattı siz bir kere bile sormadınız ne diye arasın sizi dedi hep de konu açılınca der. Şimdi ben bu bayram gitmedim içimden gelmiyor artık bütün bağlarımı koparmak istiyorum yani yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Bir de yaşadıklarım bunlarla sınırlı değil tam 3.5 yıldır hep görmezden geldim bazı şeyleri ama ben Canımla cebelleşirken onların böyle yapması bardağı taşırdı bende.. eşim konuşmuyor benimle gitmedik diye ona kalsa herşeyi boşver sen iyisin kötü olma gidelim diyor ama artık kendimi ezdirmek istemiyorum.
Yarın annesini arayacağım konuşacağım böyle kendimi yiyip bitirmekle olmayacak. Kaç Bayram geçti bir bayram bile ailemin yanına gitmedik gidemedik çünkü gidilmeeeezzzz... çünkü burda ailesi varken başka yere gitmemiz uygun olmaz. Benim çok sabrımı taşırdılar yani ben kendimi tanıyamıyorum artık susmayacağım önce annesini arayacağım baktım işler kötü gidiyor alırım biletimi giderim boşanmam eşim o kadarını hak etmiyor ama burunlarını iyi sürterim çünkü bu ailede boşanmak Yok.Seyit soyu nedir bilmiyorum. Kimsenin soyu sizi bağlamaz. Soyla gelen üstünlük kadar saçma bir şey de yok. Yaşadığımız ülkede herkes eşit. O kim ki anneniz onun elini öpecek? Bu nasıl bir kendini bir halt sanma hali?
Bu saatten sonra gidip kendinizi yıpratmayın boşuna. Aynı durumda eşiniz olsa o gitmezdi eminim. Giderek iyice şişirmeyin egolarını.
Yarın annesini arayacağım konuşacağım böyle kendimi yiyip bitirmekle olmayacak. Kaç Bayram geçti bir bayram bile ailemin yanına gitmedik gidemedik çünkü gidilmeeeezzzz... çünkü burda ailesi varken başka yere gitmemiz uygun olmaz. Benim çok sabrımı taşırdılar yani ben kendimi tanıyamıyorum artık susmayacağım önce annesini arayacağım baktım işler kötü gidiyor alırım biletimi giderim boşanmam eşim o kadarını hak etmiyor ama burunlarını iyi sürterim çünkü bu ailede boşanmak Yok.
Aileme gidiyorum ama işte bayramlarda değil yarın ipleri koparacağım ben de belki memlekete giderim biraz kafamı dinlerim iyi gelir bana daNasıl ailenize gitmezsiniz? Böyle bir şeyi neden kabul ettiniz ki?
Sizin sorununuz onları umursamak zorunda bırakılmanız ama sizin umursanmamanız. Onları umursamamayı başardığınızda hiç önemi olmayacak yaptıkları saygısızlığın. Çünkü gerçekten saygısızlar ve saygı görmeyi hak etmiyorlar. Erkek ailesi olmaları da bir adamın soyu olmaları da saygı değer kılmıyor kimseyi. Saygı dediğiniz hak edene gösterilir.
Bundan sonraki bayramlarda da ailenize gidin bence. En çok saygıyı hak eden onlar çünkü.
Ben eşin için çok şey yaptım neler yapmadım ki ama o da tek taraflı. sanırım bu yüzden bile ailesi olan ilişkim bitti hep ben yaptım yakın arkadaşlarım bilir görür genelde hep eleştiren onlar olur hep evimin huzuru bozulmasın diye ama benim psikolojim bozuldu iyiceYa öyle allahsızlar varki insanla ugraşmak hoslarına gıdıyor sen hiçbirsey yapmasanda nıye bırsey yapmadı dıye takıyorlar işte insanın psikolojısını hızurunu alıp götürüyorlar evlılıgıne yansıyorsa eşinn dedıgını yap kısa ve öz olarak en azından sorun yasamayın sadece eşin için yap ve sana laf edemez en azından huzurunuz için biraz boyle eşinde anlar senin gönlünü alır benım için yapıyor diye duşunur senın arkanda olur sen ben gerisi boş der bakarsınız yolunuza çünkü erkekler hep iki arafa bir derede kalıyor ona destek olup oorta yolu bulacaksınz
merhabalar kk üyeleri...ben direk konuya gireceğim 3.5 yıldır evliyim. Eşimin ailesinin olduğu şehirde yaşıyoruz. Kültür farkımız var. İte kaka 3.5 yıldır sürdürüyorum evliliğimi eşimden yana ailesi dışında en ufak sıkıntım problemim olmadı. Evine düşkün gezmesi tozması olmayan biri. Bende bu yüzden çoğu şeyi(ailesi ile olan) alttan aldım taa ki bi rahatsızlık geçirene kadar hastanede yattım. Annem yanıma geldi, ilk gün kv ve iki görümce geldi sadece. İki saat durup gittiler ve bir daha ne aradılar ne sordular. Annemle kv de düğünden sonra ilk defa karşılaştılar aralarında 15 yaş var sorunlarda vardı kırgınlık ama hiç bir zaman annem kötü bir söz etmedi. Ben hastanede yatarken 5. Gün kurban bayramıydı. Hepsini tek tek aradım ama hiç biri ne açtı ne geri döndü. Hastanen o kötü yemeklerini yiyemiyorken bunlar hepsi ayrı ayrı mangal resimleri paylaşıyordu ben sorun olduğunu anladım ama ne olduğunu bilmiyordum. Eşimle ablasının tel konuşmasını duyana kadar eşim yanımdaydı. En son bu hastanede karşılaşınca annem, kv nin elini öpüp hürmet göstermemiş diye bana da küsmüşler hepsi. İnan’ın şok oldum ben. O gün bu gündür ne ararlar ne sorarlar daha beni suçlu çıkarmaya çalışırlar bu olaydan sonra iki defa evine gittim. İnan’ın yüzüme bile bakmadılar bırakın hoşgeldin demeyi. Yan oda da konuşuyorlar senin karın bizi aramıyor sormuyor diye eşim de bu kız günlerce hastanede yattı siz bir kere bile sormadınız ne diye arasın sizi dedi hep de konu açılınca der. Şimdi ben bu bayram gitmedim içimden gelmiyor artık bütün bağlarımı koparmak istiyorum yani yanlış mı yapıyorum bilmiyorum. Bir de yaşadıklarım bunlarla sınırlı değil tam 3.5 yıldır hep görmezden geldim bazı şeyleri ama ben Canımla cebelleşirken onların böyle yapması bardağı taşırdı bende.. eşim konuşmuyor benimle gitmedik diye ona kalsa herşeyi boşver sen iyisin kötü olma gidelim diyor ama artık kendimi ezdirmek istemiyorum.
Gerçekten çok güzel özetlemişsiniz durumu aslında tam da olarak dediğiniz gibi Ben onlara ayak uyduramadım her gün gitsem eşim maaşını ellerine verse başımın üstünden hiç indirmesem yanlarında dilsiz sağır olsam benden iyisi olmayacaktı ama ben bunların tersini yapacak kadar da ileri hiç bir zaman gitmedim saygısızlık etmedim çok ezdiler ki benim ailem bilmiyor bende artık susmuyorum yarın konuşacağım herşeyiseyyid soyundan gelmesi aksine insanlara karşı hoşgörülü olmaya, mütevazi olmaya itmesi gerekmiyor mu o kayınvalideniz olan hanımefendiyi acaba? gerçekten böyle gereksiz bir nedenden alınsa bile, topluca ailece bayram günü hastanede günlerce yatan geline küsmeye sebep olabilir mi? benim mantığıma sığmadı. muhtemelen ailenin ya geline bakış açısı çok geri kafalı yada bir sebepten en başından beri sizinle ilişkilerini kesmek istiyorlarmış ama en ufak bir bahane bulamamışlar öncesinde gibi. siz vicdan azabı yapsanız da yapmanız da anlamı yok çünkü aile sizinle görüşmüyor. aile sizi bilerek isteyerek kendinden uzak tutuyor gibi duruyor. ben durumun sizinle alakalı olduğunu zerre düşünmüyorum. eşiniz ve ailesi ile olan ilişkisi ve onların kendi kültürleriyle alakalı bir durum gibi görünüyor maalesef.
Tek taraflı derken eşin ailesinin safında mı hep bır kadını eşi tutacak ki diğerleride haddını bılsın yani eş yanında degılse sen cok üzülürsün ızdırap verır hepBen eşin için çok şey yaptım neler yapmadım ki ama o da tek taraflı. sanırım bu yüzden bile ailesi olan ilişkim bitti hep ben yaptım yakın arkadaşlarım bilir görür genelde hep eleştiren onlar olur hep evimin huzuru bozulmasın diye ama benim psikolojim bozuldu iyice
Yok canım eşim hep yanımda olmuştur çok karşısına aldı ailesini ama babası vefat ettikten sonra ablaları o kadar şey yaparken tavır koymuyor ya ben senin karınım böyle yapıyorlar sende onlara bu kadar canımlı cicimli olma derim. Tek taraflı derken benimin hatırına çok şey yaptım ailesine ama evlendiğim günden beri eşim benim ailem söz konusu olunca kokunu kıpırdatmaz ki kardeşimin düğününe bile gelmedi annesi istemiyor diye bınun gibi şeyler varTek taraflı derken eşin ailesinin safında mı hep bır kadını eşi tutacak ki diğerleride haddını bılsın yani eş yanında degılse sen cok üzülürsün ızdırap verır hep
Eşin cok iyi biri iki tarafıda idare etmeye calışıyor ama ailesinde sıkıntı büyük onunla daima inatlasmadan konuş dogruları mantıklı seyleri neden böyle hısettıgını davrandıgını eşin senın iyi niyetlılıgını bılıyor ailesni de hepYok canım eşim hep yanımda olmuştur çok karşısına aldı ailesini ama babası vefat ettikten sonra ablaları o kadar şey yaparken tavır koymuyor ya ben senin karınım böyle yapıyorlar sende onlara bu kadar canımlı cicimli olma derim. Tek taraflı derken benimin hatırına çok şey yaptım ailesine ama evlendiğim günden beri eşim benim ailem söz konusu olunca kokunu kıpırdatmaz ki kardeşimin düğününe bile gelmedi annesi istemiyor diye bınun gibi şeyler var
Eşin baskıda kalmış gibi annesi tarafından belki babasını kaybettı ailesiyle zıtlaşmak istemez yanınızdayım başınızdayım gibi de oldugu için kötü olmak istemıyor neler hissettiğini neler düşündüğünü doğru olanı olması gerekenı anlat annesi cok müdail ortalıgı karıştırıyor sırf annesi diye yanlış olanı istemeden yapmak zorunda kalmış eşinle konuş hiç inatlaşma fazla kafaya takmaYok canım eşim hep yanımda olmuştur çok karşısına aldı ailesini ama babası vefat ettikten sonra ablaları o kadar şey yaparken tavır koymuyor ya ben senin karınım böyle yapıyorlar sende onlara bu kadar canımlı cicimli olma derim. Tek taraflı derken benimin hatırına çok şey yaptım ailesine ama evlendiğim günden beri eşim benim ailem söz konusu olunca kokunu kıpırdatmaz ki kardeşimin düğününe bile gelmedi annesi istemiyor diye bınun gibi şeyler var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?