Eşim anlar mı ?ikilemdeyim.fikir verin lütfen :(

Dilruba2387

Rabbime sonsuz şükür ki seni bana verdi..ipeğimmm
Kayıtlı Üye
21 Haziran 2016
226
73
37
Merhaba kızlar.ben sekiz ay önce doğum yaptım ve daha yeni dün adet görmeye başladım.şimdi bir doğum kontrol yöntemi kullanmak istiyorum kendim.çünkü eşime güvenemiyorum.ben dikkat ederim diyor ama Bi ediyor Bi etmiyor.artık adet de oldum çok tehlikeli bundan sonrası.doktorumla konuştum emzirdiğim için doğum kontrol ilacı önermedi.ya spiral ya da depo prove denen üç aylık iğnenin makul olduğunu söyledi.yalnız üç aylık iğnelerin çok fazla zararı olduğunu duydum.spiral taktırmak istedim.eşime söyledim kaç kez öyle şeyler yapma sakın diyor izin vermiyor.kaç kez anlattım sen de rahat edersin ben de dedim.yok diyor.anlaşamıyoruz bir türlü bu konuda eşimle.olursa olur ama ben dikkat ederim diyor.daha bebeğim çok küçük çok yaramaz.kolay hamile kalan biriyim riske atamam.yalnız eşim sen birşey yapma diyor ama kendi de her zaman dikkat etmiyor.adet olana kadar ne çektim.bugüne kadar eşimden giZli hiçbir şey yapmadım.ama buna mecbur kaldım gibi.ne dediysem ikna olmuyor iyice inada bindirir diye korkuyorum.sizce ne yapmalıyım ?spirali gizlice taktırmalı mıyım anlar mı?yoksa üç aylık iğne mi olmalıyım?onun da yan etkileri Can'ımı sıkıyor.ayrıca bende troid yetmezliği var acaba onu tetikler mi?offf kafamda deli sorular.lütfen akıl verin kızlar siz olsanız ne yaparsınız bu arada eşim bişeyi inada bindirdi mi daha kötü olur ilerisi için de bu konuda sinir etmek istemiyorum onu.sessiz sedasız mı halledeyim

spirali taktır , eşin anlamaz, nasıl anlayacak rahim içindeki bir alet sonuçta, vajende sadece ipi olacak ve eşinin onu hissetmesi imkansız gibi... ben yeni evli iken en beğendiğim yöntem olduğu için bunu istemiştim ama çocuk yok diye takmadılar o zaman. dk hapı kullandım mecbur. 3 aylık iğnenin yan etkisi fazla haklısın, adet bozukluğu, tamamen kesilme, ara kanama, yöntemi bıraktığında doğurganlığın geri dönüşü 6 ay -1 sene kadar sürebiliyor..
ben git spiral taktır derim, ipi hissederse de çok çok doğumda atılan dikişin ipi dersin haketmiş

Benim esimden baska hok saniyordum.
Esim bana ne dogum kontrol hapi kullandirdi nede diger korunma yontemlerini.
Disardan biseyi vucuduna nasil sokabilir.
Nasil ilac kullanip bedenine zarar veririsin kafasinda.
2. Gebeligimde planli oldu
Dikkatli olucaz bu dikkati ben saglicam ben korunurum diyo
Biraktim bende kendimi.

dk hapını benim doktorum 6 aydan sonra içebilirsin demişti,
ama yine de içmemek daha iyisidir belki

ama hap içme deyip iğne önermesi bana garip geldi yine de.

valla eşine güvenmiyorsan bir takvim yönetimi ekle, en azından o da ek bir korunma yöntemi olmuş olur.

spirali gizlice taktırmak da çözüm, ama olur da sorun yaşarsan daha büyümesin bu mesele.

eşinizin onayı gerekiyor mu bir ara böyle bir söylenti vardı.

Nasıl ip ya ipi o kadar ileride mi ki hissetsin anlamadım

Tabi kaza olursa 9 ay o tasimayacak tekrar bebegi. Ne dusuncesizlik ya kendisi istemese bebek hem hap icirir sana hem prezervatif kullanir emin ol. Git spiral taktir boyle giderse 2.bebis yakindir cunku
Bu konuda çok katı neden bilmiyorum ama asla diyor .çünkğ çocuk istiyor bir yıl arayla .ben de istemiyorum o yüzden hep kavga ediyoruz

Öğrense çok kızıp kırılmaz mı? Gizli saklı işler evlilikte olmamalı diyorum. Biliyorum bu bizim kendi vücudumuz ama sonraki dırdırları da hesaba kat derim ben. Rıza al ya da ben yaptircam bilgin olsun de öyle yaptır. İkinci çocuğu istediğinizde çıkarırsınız nasıl olsa.

Ben dogumdan sonra 6. ayda gidip taktirmistim izin mi isticektim benim bedenim degil mi ama zaten benim esim boyle birseye karismazdi hatta sonra kendim istedigim zaman cikarttirdim cok sasirdim esinize ne kocalar var benimki beni hic sallamiyor galiba

3 aylık iğnenin haptan ve aylık iğneden farkı sadece progesteron içeriyor olması, o yüzden doğumdan hemen sonra dahi kullanılabileceği söyleniyor 3 aylık iğnenin.
ben de emzirirken hormon kullanmayı kim ne dersin desin masum bulamıyorum...

Ay bi zahmet sen doğurmuyorsun bebeği istemek ne kadar kolay hatta yapması bile eğlenceli onlar için. Ne kadar bencil şu erkekler ya. İstemiyorsan yaptır vazgeçtim az önceki yorumumdan. Böyle düşüncesiz erkekler hak ediyor gizli dümenli işleri. Azıcık anlayış ya..

Canım spiral ilk başlarda çok kanama yapabiliyor hatta bazı kadınlarda aylarca süren aşırı kanama, sık adet görme yada farklı sorunlarda yaratabiliyor. Bu yüzden hani sıkıntı yaşarsan, eşin öğrenir bence olay daha da büyür ve güvensizliğe gider.
En doğrusu dürüst olmak, evet büyük risk korunma yöntemini eşine bırakmak ama onunla bu sefer farklı şekilde konuşmayı denemekten başka yol göremedim ben. He bir yol daha var, yola gelmezse sen de verme

Son düzenleyen: Moderatör:
Bi sure cok dikkat etsen sonra hap kullansan gizlice daha mi iyi.
Bir sure dedigim doktor ne zaman izin veriyorsa emziren anneye o zaman yani.
Igne yaptirmayin kesinlikle onun yan etksii d.kontrol hapindan cok daha fazla

Aynı düşüncede eşim.yalnız dikkat etmiyor her seferinde.hazır değilim ikinci bebeğe daha.mecbur bırakıyor beni giZli iş yapmaya .emzirmesem dkh kullanacam ama işte.çocuklarınız arasında kaç yaş var

Bi sure cok dikkat etsen sonra hap kullansan gizlice daha mi iyi.
Bir sure dedigim doktor ne zaman izin veriyorsa emziren anneye o zaman yani.
Igne yaptirmayin kesinlikle onun yan etksii d.kontrol hapindan cok daha fazla
Emzirme süresince dkh önerilmiyor Can'ım.bebeğim zaten çok sık emmiyor ama olsun .zarar vermek istemiyorum ona.

Evli değilim fakat teyzem taktırdı geçen aylarda eniştemden onay falan istemediler. Sonrasında kanaması oldu bünyesiyle uyum sağlamadığından dolayı ve çıkardılar. . Yani bence gizli saklı bişey yapmayın elinize yüzünüze bulaşır sonra problem olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…