• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşim aileme beni kotuledi

Atomas

Üye
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2017
10
7
6
34
Selam arkadaslar nerden başlayacağımı bilmiyorum ama bi yerden başlayım. Ben yaklaşık 1.5 yıldır evli ve 6 aylık bi çocuğu olan biriyim. Eşim toplumda sevilen sayılan biri ben de öyle. Evlenene kadar eşimin ailesindeki patoloji yi görmemiştim. Evlenince gördüm ki kv çok pasif hiç konuşmuyor onun yerine onun kv si yani eşimin babaannesi o kadar dominant ki kimseyi konusturmuyor (75 yasinda). Ben her onlara gittiğimde bana laf sokuyor çocuğu niye uyutuyorsun uyumaya mi geldi sevecez biz onu vs diye her uyutmaya götürdüğümde sanki onlara kufrediyormusum gibi laf sokuyor. Dediğim gibi kv çok pasif ve cahil. Kv bi evladını kaybetmiş eşim bunun etkisi olduğunu söylüyor bu depresif tavırlarında ama bence kişilik problemi var. Bana yalnız kaldiiligimizde sürekli babaanneden dert yanıyor bana bunu yaptı şunu yaptı diye sonra onun yanında da ' ana ilaçini iç unutma sakın ana suyunu iç ana sana meyve doğruyum vs el bebek gül bebek bakiyor' ben ona dedim ki madem bu kadar dertlisin niye ona bu kadar iyi davranıyorsun ne yapayım diyor sanki benle o birbirimize baglanmisiz diyor. Neyse eşimle zaten ara ara sürekli kavga ediyoruz biz yeri geliyor o benim aileme bela okuyor ben de onun ailesine cahil diyorum bela okuyorum vs. En son olan olayı analatayim. Binadan bi tanıdıkları cift bize geldi. Babaanne ve gelen.yaşlı kadın çocuk uyurken odasına girip çocuğu uyandırdilar ve ben de suç üstü yakaladım. Eşimin dediğine göre babaanne bunu kabul etmemiş ve inkar etmiş sonra. Zaten uyanık vs demiş yok yaşlı teyze yatağına para koyacaktı ondan o da arkasından gitmismis vs. Ben arkalarından geldim ve bi de gördüm ki çocuğun odasında konuşuyorlar ve tam ben geldiğim an ışığı yakti babaanne. Ben de sinirlendim ve çıkın dışarı dedim ikisine de. Babaanne çıkmıyor kesinlikle ben de elimle ittirdim. ( bu uyuyan cocugu uyandırmayı daha önce de yaptı onlardan gitmeden bi komsularina gostermek icin ayni sekilde ışığı yakıp odasında konustu) ben tabi çıldırdım bu davranışa çocuk da uyandı tabiki. Eşim aldı götürdü içeri sevsinler diye. Ben yanlarına gitmedim içerde tv açtım fln. Kapıları çarptım eşim geldi bana kucaginda bebeğimiz küfretti bi ton ( ki en hassas olduğum konu çocuğun yanında kavga o da buna sinir olduğumu bildiği için yapıyor surekli) tehdit etti sen göreceksin ben daha beterini yapacam fln. Sonra misafieler gitti. Benim ailem evdeydi onlar da bana bı ton kızdı neden böyle yaptın diye birşey olmaz kaldirsin sevs inler diye (her hafta görüşüyoruz blve her hafta çocuğun uykusunun bölünmesi ni dusundukce o kadar sinirleniyorum ki) ben de kabul etmedim uyuyan çocuk uyandirilmaz dedim. Sonra ertesi gün eşim bana tripli konuşalım mı diyorum yok diyor. Obur gün oldu onun iş yerine çiçek sepetinden kurabiye yolladım seni seviyorum yazdırdım. Hiç aramadı msj atmadı. Akşam oldu dedim ki konusalim mi yok dedi ben gidecem dedi . Sonra annem ve babamla konuşmaya başladı ağlayarak beni kötüledi onlara. İşte ailemi sevmiyor gitmek istemiyor siz daha çok goruyorsunuz cocugu ( benim ailem il dışında normalde 1 2 aylığına bizde kalıp donecekler) işte kızınız şöyle yaptı böyle dedi anlattı da anlattı. Babam çıldırdı tabi bi de tek taraflı dinliyor hep bana bağırdı herkesin içinde terbiyesiz dedi. Ben de eşime bağırdım. Gittim kp yi aradım dedim oğlun beni aileme kötülüyor babaanne de kıçına kına yaksın. Adam da çıktı geldi. Babam onların önünde elini kaldırdı seni tokatlarim dedi bana bağırdı ben de sen kimi tokatliyorsun diye bağırdım eşime döndüm bak yaptığını görüyor musun mutlu musun dedim aileme beni kotuluyorsun dedim. O da bana bağırdı o.zaman öyle yapmayacaktın dedi ben de iyiki de yapmışım dedim oh dedim eşim üstüme yürüdü bu sefer. Kavga gurultu vs.. şimdi ailem bana dusman eşimin onlar hakkında kavgada söylediklerinden bihaberler ve eşimi çok haklı bulup beni haksız buluyorlar. Babam sürekli bana terbiyesiz diyor içerde konusurken ben duyuyorum . Ve annem gelmis bana diyor ki eşinin ailesine tatlı al git barış. Yok dedim ben de bosanacam dedim. Çünkü ben eşime sürekli gel terapiye gidelim deyip durdum aile terapisti evlilik terapisti o istemedi o adam ne yapacak dedi ne b.k biliyor dedi vs . Profesyonel yardım almadı simdi gelmis aileme anlatıyor ailem cok mukemmel yaklaştı gerçekten olaya bana hiç sormadılar bile beni hiç dinlemediler bile. Dedim ben bosanacam annem diyor en son yapacağını ilk yapma. Dedim eşim de en son sizinle konuşmalıydi ama ilk konustu. Babam da çok mükemmel yaklaştı olaya beni herkesin içinde tokatlarim seni diye kuçuk düşürdü kp e eşime kardeşime ve anneme karsi .
Ben şimdi babamla konuşmayı düşünmüyorum esimden de boşanmaya düşünüyorum sizce doğru mu yapiyorum

Son düzenleme:
İlk hata sende,misafir varken kapı çarpmak ayrı odada oturmak vs hoş olmamış,evin kızı değil hanimisin artık.misafire trip atmamalisin. Benim eşim de misafir trip atıp kapıyı çarpıp başka odada otursa yüzüne bakmam,çok net. Sonra esinde de hata var aileyi bu kadar işin içine sokmak çok yanlış. Herkes çok fevri davranmış.grup terapisi alın bence

Uyuyan çocuğu uyandırmaları bana da göre de çok yanlış ama koca kadını elinizle itmek cokkkk yanlış ! Koskoca kadını bu yaştan sonra eğitemezsiniz, yaptığınız hareket çok terbiyesizce. Kendi ailenize de diyor musunuz " uyuyor uyandırmayın" diye ?

Her sorunda aile aranmaz, oturulur konusulur... Hadi o aradı sizin aramanız da üzerine tuz biber olmus. Madem babanız sizi haksız gördü , yanına gidip eşinizi de alıp doğru düzgün neden anlatmadınız ?

Neyin boşanması ? Bu sebepten mi boşanacaksınız ?

Babaanne arsız, baba fevri, sizin aranızdaki saygı söz edilemez durumda.
Birbirinin ailesine bela okumak, cahil demek falan?
Eşinizle oturun, sınırlarınızı çizmekle başlayın işe.
Olmuyorsa o zaman düşünürsünüz boşanmayı.
Hatalar karşılıklı ama eşiniz çok ileri gitmiş, ailenize denecek bir şey yok.

Ne biçim bir ilişkiniz var... eşim benim aileme bela okuyor, ben onun vs...
sonra birbirinizin yüzüne nasıl bakıyorsunuz peki?
Aranızda saygı yok. Ve bence bunda sizin de payınız büyük.
Haftada 1 oğlunuzun uykusu bölünse dünya yıkılmaz.
Şu görmemişin oğlu olmuş modundan çıkın lütfen...

Sonra ileride oğluşumda oğluşum diye manyak gibi gezen kadınlardan olursunuz. Ki bu çirkeflik ile o potansiyele fazlası ile sahipsiniz.
75 yaşındaki kadını elle ittirdim diyorsunuz. Babaanne! Kocaman kadın...
insanlar evdeyken odaya geçip tv açmalar, kapıları çarpmalar...
Siz büyütmüşsünüz her şeyi kusura bakmayın.
Bu halinizi gören ananız-babanız tabiki dinlemez sizi...
nereden tutsalar ellerinde kalırsınız. Bir de hala haklı gibi üste çıkmaya çalışıyorsunuz...

Bu olayda herkes hatalı.evet babaannenin yaptığı hoş degil ama sizin onu itmeniz evde misafir varken kapıları çarpmanız eşinizi mahcup etmenizde çok yanlış.eşinizin size küfürler etmeside çok yanlış.aileleri işe karıştırmanız çok yanlış.babanızın tek taraflı dinleyip sana yüklenmesi yanlış.sizin sürekli birbirinizin ailesine küfür beddua etmeniz yanlış.aranızda saygı kalmamış.çok kötü herkes çok hatalı nerden tutsan elde kalıyor

Sen bütününde haklı olsan da fevri çıkışlarınla haklıyken halsız duruma düşürmüssün kendini. Öfke kontrol sorunun var yada patlama yaşadın. Biraz sakin ol

Sende çok agresif birisin. Kocaman kadının elini ittirmek, bela okumak yapmam etmem,herseye bir bahane esin biraz haklı kusura bakma.
Kendi babanen annen olsa aynı davranır mısın?
Sen onun ailesine saygı duymuyorsun, oda seninkine, ama sen fazlasın.
Kayanani kucumsuyorsun. Cahil bilmem ne

Yanlış sulardasin, kendine çeki düzen ver.

Cocugunuzun duzenine mudahale etmeleri yanlis ona birşey diyemem ama yanlis olan birseyi karşı tarafa anlatırken dogru yolu bulmak gerekir. Onlarin yanlisina sizde yanlış yaparak karsilil vermissiniz.e bu durumda ben hakli göremedim hikayenizde. Trip atmak kapi carpmak baska odada tv izlemek kovmaktan beter etmissiniz.onlarinkide yanlis ama 75 yasindaki degerleri oturmuş birine bunu anlatmakta kolay olmaz.esinizinde ailenizle konusmasi cok degisik olmus.gerek uok boyle seylere.yetiskin insanlar konusarak anlasabilirler. Sizi cok fevri ve dik kafali gordum hikayenizde. Güçlü kadin,kendini ezdirmeyen kadin,hakkimi sonuna kadar korurum profilindeki kadindan ziyade naifliginizi hanimliginizi kaybetmis gibisiniz. ki bir kadina en cok yakisan seydir hanimlik. Hakkinizda hayirlisi olsun

27 ve 30 yasindayiz. Eşim babaannesini annesi yerine koyuyor. Onun her dedışını dinliyor ve ona tapıyor diyebilirim her gün onunla ve babasiyla telefonla konuşur dikkat çekiyorum annesiyle değil. Patolojik dediğim buydu.
Ben kendimi çok yalnız Blve mutsuz hissediyorum. Bana bu yapilan yargısız infaz karşısında da çok sinirliyim tatlı alıp gitsem tükürdüğümü yalicam ve ben kendimi biliyorum bi daha eskisi gibi ne eşime ne onun ailesine ne de babama davranabilecem o gün yaşadıklarım hep beynimde olacak. Ne yapmaliyim hiç bilmiyorum. Avukatla gorustugumu söyleyip yapılan yargısız infazı göstersem mi yoksa herşeyi alttan alıp tükürdüğümü yalasam mi

Babaanne dediğim kişi 75 yaşında ama herkese pabucunu ters giydidir dediğim gibi kv mi mal a çevirmiş kadın iki çift laf bile edemiyor toplulukta o kadar baskın ve her dediğini yaptiran ve yaptırmış biri. Eşim evet bana ve aileme çok bela okur her tartışmada ben de ona okurdum ben psikoloğa gittim bu huyumu terk ettim başta. ona da bin kere söyledim sen de gel diye gelmedi dediğim gibi. Şimdi careyi aileme beni kotuleyerek bulmaya çalışıyor.

27 ve 30 yasindayiz. Eşim babaannesini annesi yerine koyuyor. Onun her dedışını dinliyor ve ona tapıyor diyebilirim her gün onunla ve babasiyla telefonla konuşur dikkat çekiyorum annesiyle değil. Patolojik dediğim buydu.
Ben kendimi çok yalnız Blve mutsuz hissediyorum. Bana bu yapilan yargısız infaz karşısında da çok sinirliyim tatlı alıp gitsem tükürdüğümü yalicam ve ben kendimi biliyorum bi daha eskisi gibi ne eşime ne onun ailesine ne de babama davranabilecem o gün yaşadıklarım hep beynimde olacak. Ne yapmaliyim hiç bilmiyorum. Avukatla gorustugumu söyleyip yapılan yargısız infazı göstersem mi yoksa herşeyi alttan alıp tükürdüğümü yalasam mi
Yargısız infaz derken ? Bence sen daha suçlusun, keşke onlar öyle yaptı diye sen fazlasını yapmasaydin. Sonuçta kendin ettin kendin buldun.

Eşinizle birbirinize olan saygınızı yitirmişsiniz. Haklıyken haksız duruma düşmüşsünüz. Her ne olursa olsun o yaştaki kadını ittirirseniz suçlu siz olursunuz. Bunun için boşanılmaz. Biraz sakin olup alttan almayı öğrenin.

Gerçekten bosanmayacaksan blöf yapma bence. Yerinde olsam psikiloga gidip destek alırdım ve bence eşin de gitmeli.aile terapisti bu işi çözer.once eşinle problemi Co sonra aileyle gerekiyorsa cozersin

Babaanne dediğim kişi 75 yaşında ama herkese pabucunu ters giydidir dediğim gibi kv mi mal a çevirmiş kadın iki çift laf bile edemiyor toplulukta o kadar baskın ve her dediğini yaptiran ve yaptırmış biri. Eşim evet bana ve aileme çok bela okur her tartışmada ben de ona okurdum ben psikoloğa gittim bu huyumu terk ettim başta. ona da bin kere söyledim sen de gel diye gelmedi dediğim gibi. Şimdi careyi aileme beni kotuleyerek bulmaya çalışıyor.
Hala MAL diyorsun, eşinde senin annen için mal benzetmesi yapıyor mu ?

Evet eşim de kardeşime mal diyor anneme çok konuşuyor herşeye karısıyor diyor. Bi kavga anında Allah senin de annenin de bin belasını versin dedi. Bence benim mal demem çok değil.. eşim de terbiyesiz bi insan. Ailemin yanımda olmadigini biliyor. Annem çocuk doğunca bakmam ben dedi sürekli bunu yüzüme vurur. Baban marka düşkünü der sürekli bana. Baban düğünde dogru düzgün hiç para harcamadi hep benim ailem yaptı der sürekli yüzüme vurur. Ve ben bunların hiçbirini aileme anlatamadim. Yargisiz infaz bu işte

Back