55 oyla Konya'ya dair derleme :
*Cimri,paragöz,kadına değer vermeyen anlayış hakim,
*Erkekler kendilerini dünyanın merkezi zannederler,öyle yetiştirirler,
*Herşey kendi istekleri doğrultuda olsun isterler,
*Hocaya gitme muska yaptırma eğilimi vardır,
*Kendi yaptıklarıyla(düğün hazırlığı) ,gelinin ailesinin yaptıkları arasında çetele tutarlar,kıyas yaparlar,
*Çeyiz alışverisi,düğün hazırlığı döneminde genelde huzurluk yaşanır.
*Kızlarını "erkeği sömürmek" mantığıyla yetiştirirler.Gelinlerini ise "aile hizmetçisi" mantığı ile alırlar.Asla gelini kızla bir tutmazlar.
*Yemekten ve paradan konuşmayı çok severler.
*Kendilerini övmeye bayılırlar.
(Düzeltme yapılmış hali)
Bu topiğe uğramadan EVET demeyin bekar arkadaşlar.
konyalıların geneli zaten birbirini sevmez benim bildiğim. kendim dahil kaç konyalı tanıyorsam hep aynı şeyi derler "konyalıyım ama konyalılardan hazzetmem".. bu arada güzel bir derleme olmuş eline sağlık :) broşür yapıp dağıtsak mı hayrına ne
konyalıların geneli zaten birbirini sevmez benim bildiğim. kendim dahil kaç konyalı tanıyorsam hep aynı şeyi derler "konyalıyım ama konyalılardan hazzetmem".. bu arada güzel bir derleme olmuş eline sağlık :) broşür yapıp dağıtsak mı hayrına ne
heh aynen benimki de böyle söylüyo
sen de mi konyalısın bu arada december ?
Ben trabzonluyum eski eşimde trabzonluydu. Kendi memleketimden olmasına rağmen böyle bir insan böyle bir aile görmedim ben ahhh ahhh ne çekmiştimm onlardan.
bende iç anadoludan karadenize gelin geldim...
EŞİMDEN ÇOOOKKK MEMNUNUM AMA AİLESİ AKSİ...DÜZ MANTIK BNM DEDİĞİM DOĞRU,EN KÜÇÜK ŞEYDE YIRTICI OLUYORLAR LİSTE UZAYIP GİDER ..............
VE SİLAHA MERAKLI OLMALARI BENİ ÇOK RAHATSIZ EDİYOR...........GERÇİ ÇOĞU BÖYYLEEE........
bnmde trabzonlu arkadaşım vardı kardenize evleneceğimi duyunca sen kafayımı yedin dedii....
ama şükürler olsun ben fazlasıyla uyumlu olduğum için ben büyük oldum onlar cahil idare edip gidiyoruz....
arkadaşlar yapmayın Allah aşkına memleketle ne ilgisi var bu olayların insanlar nereli olduklarına göre değişiyolarmı??