• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi uzman çavuş olup istifa eden var mı?

Ben istifa konusunda eşimi destekliyorum. Kendisi istiyor çünkü sevmediği, mutsuz olduğu bir işi yapıyor. Evet şu an istifa ederse hayat standardımız baya düşecek ama önemli değil. Önemli olan insanın mutlu olması. O yüzden şu an hep istediği bir bölümü okuyor bitirince istifa edecek. Birkaç yıl daha dayanacak maddi durum için. Sizin birkaç yıl daha dayanılacak gibi değil biliyorum kuzenim uzman çavuş o da sözleşme imzalayacağı zaman istifa edeceğim istemiyorum artık diye geldi ama ailesi bir şekilde ikna ettiler yeniden imzaladı. Psikolojisi bozuldu antidepresan kullanıyor. Bazı bol keseden atanlar var da insan kendini adamalı vatan sevgisi vs. diye. Kendi önünde arkadaşları ölse bombalar patlasa yine böyle konuşurlar mı bilmiyorum. İnsana dışarıdan ne kadar kolay geliyor bazı lafları söylemek. Bazı yorumları okurken çok şaşırdım. Ben sizin durumunuzda olsaydım hemen istifa et hiç bekleme derdim. Her şey de para değil insanın akıl sağlığı, ruh sağlığı, can sağlığı var. Bu arada dışarıdan eğitimini tamamlasın ve işini de ayarlasın tabiki işsizlik de ayrı bir psikoloji.

Pişman olur olmaz bilmiyorum ama şu insanların her şeye ahkam kesmesinede sinir oluyorum. Yav bu iş marangozluk değilki tutup kesin yargı ile tavsiye veresin.. Adam kelle koltukta yaşıyor, işindeki koşullar, yaşadığı olaylar, hayati tehlike vs normal bir işle karşılaştırılamaz bile. İnsanlar illa burnunu sokacaksa bunlarıda düşünmeli, yok öyle bol keseden sallamak.
Kimse kusura bakmasın bu hususta eşi dahil hiçkimseye laf düşmez. eşi dahil diyorum çünkü hani bu *hayatım esnafım ama sıkıldım, muhasebeciyim ama muhasebecilik ağır geliyor, avukatım ama mahkeme sevmiyorum* tarzı bir iş değil.
Yok illa müdahil olacam diyorsanız alın elinize tüfeği bir günlüğüne savaşa girin sonra aynı düşüncede iseniz sonra konuşursunuz.

Ben istifa konusunda eşimi destekliyorum. Kendisi istiyor çünkü sevmediği, mutsuz olduğu bir işi yapıyor. Evet şu an istifa ederse hayat standardımız baya düşecek ama önemli değil. Önemli olan insanın mutlu olması. O yüzden şu an hep istediği bir bölümü okuyor bitirince istifa edecek. Birkaç yıl daha dayanacak maddi durum için. Sizin birkaç yıl daha dayanılacak gibi değil biliyorum kuzenim uzman çavuş o da sözleşme imzalayacağı zaman istifa edeceğim istemiyorum artık diye geldi ama ailesi bir şekilde ikna ettiler yeniden imzaladı. Psikolojisi bozuldu antidepresan kullanıyor. Bazı bol keseden atanlar var da insan kendini adamalı vatan sevgisi vs. diye. Kendi önünde arkadaşları ölse bombalar patlasa yine böyle konuşurlar mı bilmiyorum. İnsana dışarıdan ne kadar kolay geliyor bazı lafları söylemek. Bazı yorumları okurken çok şaşırdım. Ben sizin durumunuzda olsaydım hemen istifa et hiç bekleme derdim. Her şey de para değil insanın akıl sağlığı, ruh sağlığı, can sağlığı var. Bu arada dışarıdan eğitimini tamamlasın ve işini de ayarlasın tabiki işsizlik de ayrı bir psikoloji.
+100000

Haklısınız...ama parasızlık da akıl sağlığı ruh sağlığı can sağlığı dusmani.o yüzden istifa etme hususunda en doğru kararı yaşam standardı değişecek olan kişi verir.kesinlikle o şartlarda çalışmak kolay değildir.vatan sevdasını yarıda bırakmakla alakası yok.ama bir de madalyonun diğer yüzü var.Kendileri için en doğru kararı alırlar dilerim

Çok haklısınız. Ben de gündüz düşündüm istifa etmesin dedim eşime sordum ben burda dayanamıyorum artık diyince bırak gel dedim. Gerçekten eşim yaşadıklarını anlatınca benin psikolojim bozuluyor bir de bizzat yaşasam ne olur. Hiçbir şey sağlıktan önemli değil gerçekten. Bir kere eşimde kavga ettikten sonra tuhaf hallere girdiğini görmüştüm. Çocuk gibi ağlıyordu eli ayağı boşalmıştı. Korkulu rüyalar görüyordu. Zor yatıştırdım. Sakinleşince ne olduğunu sordum ilk asker olduğunda komutanı gözünün önünde şehit olmuş. Onu ne kadar etkilediyse hala etkisinden çıkamamış. Gerçekten şu an bunu hatırladım ve hiçbir şey eşimden önemli değil diye düşünüyorum. Allah bir kapıyı kapatır başka kapıyı açar inşallah.

Çok haklısınız. Ben de gündüz düşündüm istifa etmesin dedim eşime sordum ben burda dayanamıyorum artık diyince bırak gel dedim. Gerçekten eşim yaşadıklarını anlatınca benin psikolojim bozuluyor bir de bizzat yaşasam ne olur. Hiçbir şey sağlıktan önemli değil gerçekten. Bir kere eşimde kavga ettikten sonra tuhaf hallere girdiğini görmüştüm. Çocuk gibi ağlıyordu eli ayağı boşalmıştı. Korkulu rüyalar görüyordu. Zor yatıştırdım. Sakinleşince ne olduğunu sordum ilk asker olduğunda komutanı gözünün önünde şehit olmuş. Onu ne kadar etkilediyse hala etkisinden çıkamamış. Gerçekten şu an bunu hatırladım ve hiçbir şey eşimden önemli değil diye düşünüyorum. Allah bir kapıyı kapatır başka kapıyı açar inşallah.
İnşallah yeni ve daha güzel kapılar açılır önünüzde, Allah gönlünüze göre versin:dua:

Onu da tam kullanan var mı acaba?
6 yıldan fazladır evliyim. Sadece ilk eğlendiğimiz zaman 21 gün izin kullanabilmişti.
Bir daha asla kısmet olmadı o kadar izin. 10 gün+yol izni kullanabilen öpsün başına koysun :/
Eşim polis. Askerler için hayat daha zordur bilirim.
Polislerin tayini nasıl oluyor acaba ? Doğu görevleri nekadar sürüyor?

Aynı dertten muzdarip kuzenim vardı, eşi uzman cavustu 4 sene ayrı kaldılar ve eşine mesleği bıraktırdı, sonuç hüsran tabi eşi 2 sene oldu bi baltaya sap olamadı, babasının evinde babasının emekli maaşıyla geçiniyorlar ve hiç olmadığı kadar pişmanlar. Sevgi karın doyurmuyor bunu çok iyi anladılar kesinlikle pişman olacaksınız

Bu konuda tek fikrim, bu meslek parayla değil, vatan sevgisiyle yapılır. Askerse eşin her şeye katlanacaksın. Para için yapılıyorsa o meslekten hayır gelmiyor zaten.

Bu konuda tek fikrim, bu meslek parayla değil, vatan sevgisiyle yapılır. Askerse eşin her şeye katlanacaksın. Para için yapılıyorsa o meslekten hayır gelmiyor zaten.
Yalnız konu sahibinin katlanamaması değil sorun. Eşi için daha çok üzülüyor ve eşi de dayanamıyorum demiş zaten. Ayrıca her meslek para için yapılır tabiki para kazanmasak niye çalışalım. Liseden mezun olup bir meslek seçip hayatımızı ona göre şekillendiriyoruz ve belki 10 sene önce yeterince olgunlaşmadan seçtiğimiz meslekten vazgeçme ya da onu değiştirme hakkımız yok mu yani. Gençlik delikanlılık ateşiyle asker olucam hevesiyle gitti diyelim sonra askerlik bu asla vazgeçemem ne olursa olsun katlanmalıyım diye mi düşünecek. Biz yattığımız yerden vatanımızı çok seviyoruz da onlar sınır ötesinde artık psikolojiler bozulup istifa etmeyi düşününce vatanını sevmiyor mu oluyor yani..

Yalnız konu sahibinin katlanamaması değil sorun. Eşi için daha çok üzülüyor ve eşi de dayanamıyorum demiş zaten. Ayrıca her meslek para için yapılır tabiki para kazanmasak niye çalışalım. Liseden mezun olup bir meslek seçip hayatımızı ona göre şekillendiriyoruz ve belki 10 sene önce yeterince olgunlaşmadan seçtiğimiz meslekten vazgeçme ya da onu değiştirme hakkımız yok mu yani. Gençlik delikanlılık ateşiyle asker olucam hevesiyle gitti diyelim sonra askerlik bu asla vazgeçemem ne olursa olsun katlanmalıyım diye mi düşünecek. Biz yattığımız yerden vatanımızı çok seviyoruz da onlar sınır ötesinde artık psikolojiler bozulup istifa etmeyi düşününce vatanını sevmiyor mu oluyor yani..
Keyfi bırakanları diyorum, milletinde hakkına giriyorlar sonuçta, parada önemli tabi ama bu meslekte öncelik vatan sevgisi diye düşünüyorum , hepimiz vatanseveriz ama gerçekten parası için bu mesleği yappta yan gelip yatan, ev araba alıp bırakan cok

Keyfi bırakanları diyorum, milletinde hakkına giriyorlar sonuçta, parada önemli tabi ama bu meslekte öncelik vatan sevgisi diye düşünüyorum , hepimiz vatanseveriz ama gerçekten parası için bu mesleği yappta yan gelip yatan, ev araba alıp bırakan cok
Bilemiyorum çevremde çok var asker ama hiç böyle yan gelip yatan sonra da ev araba alıp bırakan görmedim. Ama sizin çevrenizde var sanırım örnekler o yüzden bir şey diyemeyeceğim:)

Polislerin tayini nasıl oluyor acaba ? Doğu görevleri nekadar sürüyor?
Doğu görevi il ve ilçeye göre değişkenlik gösteriyor.
2-3-4-6-7 yıl gibi.
Yalnız tercih yaparken sırf 2 yıl diye bazı yerleri istememek lazım.
Biz Diyarbakır'dayken Şırnak 'ta görev yapan bir arkadaşı vardı eşimin. Cizre'de çok kötü zamanlar geçirdiler. Arasıra bize gelip nefes alıyorlardı.
Pişman olmuşlardı yani. Otobüs ayrı sıkıntı,şahsi araçla yolculuk ayrı sıkıntıydı.
Şimdi biraz daha sakin tabi ortalık.

Bende uzman Esiyim dogudayiz. Evet çok zor beklemek ama bir yol çözmeden bu işten ayrılmak bence mantıksız biz evlendik ilk evimizi aldık ikinci ikin parabiriktiriyoruz bebegımiz olmuyor onun için çabalıyoruz. Daha sonrasında bırakırsam bırakırım diyor esim. Şu zamanda soğan patates 5 lira omis asgari ücretli için çok zor resmen lusk oldu. Yanlış anlaşılmasın kendim alıyorum demek istemedim. Cok zor bende çalışıyorum eve katkı olsun diye düşünün asgari ücret ne yapsın kıra şu elektrik dogal gaz ve alışveriş 2 kişiyiz 2 bin tutuyor geriye ne kalır bilemedim

Bizim 8 yılımız ama malesef geçenlerde bir yazı geldi. 10 yıl sonra üstleri isterse kadrolu olarak devam edilecek yada devlet meymuriyetinr geçileceğini söyleniyordu. Haklarında hayırlısı Hakkari kardeşim er 5 bin alıyor. Diğer türlü neredeyse 10 bin alması lazım bu işte var bir sıkıntı. Hayırlısı hakkınız da ınsllah çok zor beklemek ama sabır hersey yoluna girer Rabbım buyuk

Eğer bi iş bulamazsa eşinizin psikolojisi de bozulur zaten maaşı da muhtemelen düşük olur yeni işinde . Sizi anlıyorum benim eşim de asker o evden gidince geleceği güne kadar ne yastık kılıfı değiştiriyorum ne de giydiği pijamaları yıkıyorum sırf evde kokusu olsun diye

Back