• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi uzman çavuş olup istifa eden var mı?

Bu sene batının bir çok yeri açıldı. Tayin için ama cogu kaydırma benim bir kac tanıdığım yazdı ama tercih dışı olma ihtimali var. Doğunun çoğu acıktı bu sene inşallah Rabbım herkesin hakkında hayırlısını nasip eder. Canları sağ olsun inşallah

Keyfi bırakanları diyorum, milletinde hakkına giriyorlar sonuçta, parada önemli tabi ama bu meslekte öncelik vatan sevgisi diye düşünüyorum , hepimiz vatanseveriz ama gerçekten parası için bu mesleği yappta yan gelip yatan, ev araba alıp bırakan cok
Oysa şehit olup bırakmalı öyle değil mi?

Keyfi bırakanları diyorum, milletinde hakkına giriyorlar sonuçta, parada önemli tabi ama bu meslekte öncelik vatan sevgisi diye düşünüyorum , hepimiz vatanseveriz ama gerçekten parası için bu mesleği yappta yan gelip yatan, ev araba alıp bırakan cok
Millet kafayı yiyip bırakıyor yada sağlık problemleri çıkıyor sırtlarında 50 kg çanta ile 30 km yol yürüyorlar . Size birşeyler yazarım ama sırf ceza almamak için yazmıyorum biraz kendinize gelin ! Çok biliyorsanız siz sizin kardeşiniz kocanız abiniz vs çalışsın böylece milletin hakkına girilmez ne dersiniz?

Bu iş parası olmasa çekilmez der bir çok eş buda doğru şu zamanda öğretmen dayım var o bile diyor ki memur geçinemiyorum Asgari ücretli nasıl gecinsin. Vatan aşkı başka birsey ama para olmasa yapılacak iş değil polisler aldığı maaş ve yaptıkları meslek iş olarak görünürken. Uzman cavus lar vatan aşkı için yapsın para için yapmasın diyorlar parası çok diyorlar polisle aynı kategoriye koysunlar o zaman. BİZ eslerimizi gönderip uyuyamadığımız gecelerin hesabını kimden alcaz. Ev gecindirmek çok zor bu devirde uzman polis öğretmen yine iyi bana göre ama diğer çalışanlara Allah yardım etsin
.

Mesleki getirimleri, zorlukları bilemeyeceğim.
Ancak Türkiye'nin ve şartların durumu ortada.
Bu kadar sorunlu bir dönemde (piyasa anlamında) işinden ayrılmasını doğru bulmadım.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah demekten başka birşey de gelmiyor elimden.

Bildiğim bir alan olmadığı için, şöyle böyle yorum yapamıyorum.
Tek diyebileceğim şey, şu anda meslekler farketmeksizin, işsizliğin yoğun olduğu bir dönem.
Elindekini kaybeden aynı şartları bulamıyor veya hiç iş bulamayabiliyor.

Bide herkes kendine baksın aceba işlerini sadece devlet için yaparlarmiydi sırf merak kimse kimsenin içini bilemez her gün ayrı saatlerde kalkıp yolcu etmek yüzünü ezberlemek ardından dualar etmek senede 2 kez görmek her kadının harcı değildir. Konu sahibi sözüm size değil. Yanlış anlaşılmak istemiyorum. BİZ eslerimizle asker olduk gecemiz gunduzumuz olmadı evliyiz ama bekar hayatları yaşayan kadinlariz az saygı... Sanki diğer iş yapanlar ev araba alıp iş bırakmıyor. Rabbim askerimize polisimize güç kuvvet versin. Onları başımızdan eksik etmesin kimseyi eşinden evinden ayırmasın. Açlıkla yoklukla kimseyi sınamasın. Konu sahibinin de hakkında hayırlısı olsun ınslalah

Oysa şehit olup bırakmalı öyle değil mi?
Oyle yan gelip yatan uzman ya da rutbeli ben gormedim hic. Ayrica herkes gecinebilmek icin yani para icin calisiyor. Elbette kazancini biriktirip yatirim yapabilir. Nedense vatansever olmasi istenen insanlar hep fakir fukara cocuklari. Bizim insanimizda hala bu safsatalara kaniyor ya diyecek birsey bulamiyorum. Bos yere olen o binlerce askerimizden biri olsaydi iste o zaman vatansever derlerdi. Ama artik delirme noktasina gelecek kadar yasadigi olaylar yuzunden istifa etmeyi dusunen insanlar vatan haini. Pes gercekten pes. Bu kafayla gidersek nice genclerimiz her gun tabutta donecek yuvasina. Niye isi birakiyorsun diye sormak yerine bu evlatlarimiz niye ölüyor diye sormak gerek.

Niyetim siyasete girmek degil ama bu yorumlari gordukce cildiriyorum artik.

Oyle yan gelip yatan uzman ya da rutbeli ben gormedim hic. Ayrica herkes gecinebilmek icin yani para icin calisiyor. Elbette kazancini biriktirip yatirim yapabilir. Nedense vatansever olmasi istenen insanlar hep fakir fukara cocuklari. Bizim insanimizda hala bu safsatalara kaniyor ya diyecek birsey bulamiyorum. Bos yere olen o binlerce askerimizden biri olsaydi iste o zaman vatansever derlerdi. Ama artik delirme noktasina gelecek kadar yasadigi olaylar yuzunden istifa etmeyi dusunen insanlar vatan haini. Pes gercekten pes. Bu kafayla gidersek nice genclerimiz her gun tabutta donecek yuvasina. Niye isi birakiyorsun diye sormak yerine bu evlatlarimiz niye ölüyor diye sormak gerek.

Sabah sabah sinirlendim ya konu sahibi gelip konusunu kapattırsa keşke valla .

Cok haklısın gerçekten herkes kendi işine geleni biliyor. Şehit oldu unutuldu madem o kadar seviyorsun yardım et onlara bu herkes için geçerli ama haberlerde gör ve bitti ne oldu. Hayatları mahvoldu. Tabıkı ölüm hak ama neyse ya ...

Cok haklısın gerçekten herkes kendi işine geleni biliyor. Şehit oldu unutuldu madem o kadar seviyorsun yardım et onlara bu herkes için geçerli ama haberlerde gör ve bitti ne oldu. Hayatları mahvoldu. Tabıkı ölüm hak ama neyse ya ...
Artik insanlar sehit haberlerine o kadar cok alisti ki, dinlemiyorlar bile. Lafim herkese degil tabi. Allah hepsine yardim etsin, eger yan gelip yatiyorsa da helal olsun. Cunku onlarin yaptigi isi herkes yapamaz. Kelle koltukta yasayan insanlara yan gelip yatiyor demek hangi vicdana sigar ben anlamiyorum.

Arkadaşlar 7000 gerçekten canını ortaya koyanlar için az bir maaş. Öğretmenim. 4500 maaşım var. Kurslar ve sadece 22 saat dersim ile toplam 2500 de ekdersim var. İstersem yazın da kurs açabilirim. Hatta yine istersem 6 saat daha egzersiz yapabilirim. Saat 3-4 "gibi işim bitiyor. Öğretmenlikte tabii kendi içinde sorumluluğu fazla olan bir meslek ama askeriye ile karşılaştırılamaz benim de aylık 7000 oluyor hatta istersem geçiyor. Kesinlikle bu tarz hem bedenen hem de psikolojik açıdan zorlayıcı meslekler daha da tatmin edici olmalı

Arkadaşlar 7000 gerçekten canını ortaya koyanlar için az bir maaş. Öğretmenim. 4500 maaşım var. Kurslar ve sadece 22 saat dersim ile toplam 2500 de ekdersim var. İstersem yazın da kurs açabilirim. Hatta yine istersem 6 saat daha egzersiz yapabilirim. Saat 3-4 "gibi işim bitiyor. Öğretmenlikte tabii kendi içinde sorumluluğu fazla olan bir meslek ama askeriye ile karşılaştırılamaz benim de aylık 7000 oluyor hatta istersem geçiyor. Kesinlikle bu tarz hem bedenen hem de psikolojik açıdan zorlayıcı meslekler daha da tatmin edici olmalı

Merakımdan soruyorum, 4500 net maaş mı? 15 inde yatan

Merakımdan soruyorum, 4500 net maaş mı? 15 inde yatan
Yok yanlışı var 3500-3800 (bu ay ocak ayı olmasindan dolayı çok yattı her ay öyle olmayacak) civarı yatıyor. Ayrıca her okulda egzersiz kurs da açılmıyor öyle kafama esti hadi bir idareye söyleyeyim bana kurs açsın durumu da yok benim okulumda kırk takla atıyor öğrenciler müdüre şu dersten kurs açılsın diye kaldı ki egzersiz açılacak hey yavrum heeyy. Arkadaşın branşı muhtemelen matematik, fen ya da ingilizce yanlışsam düzeltsin :D ve muhtemelen okulun nüfusu çok ya da öğretmen kadrosu az o kadar parayı diğer şartlarda her öğretmen almıyor onu da belirteyim

Adamlar zaten 5 yıllık sözleşmeyle göreve alınıyor.Devlet sözleşmeyi istese 5 sene sonunda yenilemiyor.Adam bundan sonrasini goremiyorum 40 yasindan sonra dagda bayirda surunmeyi ben istesem de sozlesmem yenilenmeyecek diyerek kendisine başka iş bulmasının/kurmasının nesi yanlış? Uzman cavusluk ilk başladığında mevzuat olarak uzman çavuş ordu evine alınmaz,çocuğu çocuğumla (eşim astsubay) aynı yerde sosyal tesisi bile kullanamazdi.

Benim eşim de bıraktı. İş bulmak kolay olmadı. Şimdi ehhh işte buldu bir yer çalışıyor. Arada soruyorum pişman mısın diye, yokkk diyor 15 sene de ömrüm bitti diyor. Bıkmıştı, yılmıştı. Ve biz de hep ayrı kalmıştık

Devlete bağlı bazı işler de yaş çok önemli. Eğer 35'e girmemişse şanslı.

Benim eşim yaşdan dolayı bazı işlere girmedi. Keşke 30 larda işi bıraksaymışım dedi. Ondan muzdarip. Bu uzmanlık olayının sonu yok. Ne yaparsa yaşı geçmeden yapsın.

Back