• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi uzman çavuş olup istifa eden var mı?

Akşama eşime sorayım bi bakalım öyle birşey var mı

Tamam canim, ama tum asker polis personelleri ayni maasi aliorlar maxsimum 5.000 tl.

Eş yardimi teror parasi derken o 5.000 de kalmior, geciyor.

Biz Izmir'de bile teror parasi alioruz her ay.
Şark gorevimiz'de merkezde bile olsan, 1.000 tl teror parasi yatiriliyor.

Askeriyede de bole olmasi gerekmez mi, birde sanirim gecici goreve gidior. Mutlaka extra gorev parasi aliordur degil mi ?

Tamam canim, ama tum asker polis personelleri ayni maasi aliorlar. 5.000 tl es yardimi teror parasi derken o 5.000 de kalmior, geciyor.

Biz Izmir'de bile teror parasi alioruz her ay.
Şark gorevimiz'de merkezde bile olsan, 1.000 tl teror parasi yatiriliyor.

Hele ki askeriyede sınır bolgesindeyse daha fazla almasi gerekmez mi ?
Hemen anlatıyorum sana şöyle ki asker için ; bazı Doğuda ve Güneydoğu da bazı şehirlerde çift tazminat var . Örnek vereyim Siirt , Şırnak , hakkari bunlar çift olanlar mesela benim bildiğim . Tazminatın günlüğü 68 tl mi ne gibi birşey eğer çift tazminatsa çarpı 2 oluyor. Jandarma kara kuvveylerinde daha fazla maaş alıyor o kesin . Eğer komando ise bu sefer komando tazminatı alıyor 250 tl gibi birşey . Eş ve çocukta biraz etkili . Bizim bes , konut , Oyak kesintimiz var . Çift tazminat alıyoruz 8 e yakın bir rakam . Ama 6 alan vardır tek tazminat alıyordur gibi gibi ama kimse 5 alıyorum diyemez bence .

Bir tarafta para, bir tarafta yitip giden uzakta yaşanan hayatlar.
Eşinizin yanına gitme durumu varsa gidin, şahsi kanaatim para sebebiyle eşimden ayrı yaşamak bana çok zor gelir.

Hemen anlatıyorum sana şöyle ki asker için ; bazı Doğuda ve Güneydoğu da bazı şehirlerde çift tazminat var . Örnek vereyim Siirt , Şırnak , hakkari bunlar çift olanlar mesela benim bildiğim . Tazminatın günlüğü 68 tl mi ne gibi birşey eğer çift tazminatsa çarpı 2 oluyor. Jandarma kara kuvveylerinde daha fazla maaş alıyor o kesin . Eğer komando ise bu sefer komando tazminatı alıyor 250 tl gibi birşey . Eş ve çocukta biraz etkili . Bizim bes , konut , Oyak kesintimiz var . Çift tazminat alıyoruz 8 e yakın bir rakam . Ama 6 alan vardır tek tazminat alıyordur gibi gibi ama kimse 5 alıyorum diyemez bence .

Kesinlikle canim, banada abes geldi bu durum.
Konu sahibi bu durumu bir arastirsin, sizde sistem daha farkli, bizde daha farkli :)
Arastirsin yada sizinle ozelden iletisim kursun iyice detaylari oğrensin, derim kendilerine :)))

peki siz 7 bin alirken kuzenim olan uzman cavus nasil 5.600 maas aliyor
Hangi şehirde mesela ? Ne tazminatı alıyor acaba ? Brove parası alıyor mu acaba ? Uzar gider . Biz 7830 tl alıyoruz . 600 tl de bes , konut , Oyak kesintimiz var şuan . Konu Sahibinin kocası da zaten jandarma ve onlar daha fazla maaş alıyor

eşin maaş durumunu başkasıyla paylaştığına kızar mı? hele ki sakladığı bi borç varsa huzurun kaçar mı? D DURU_SU_3333
tuce_tuce tuce_tuce tc kimlik no ile bakabilir misiniz maaş olayına? hiç eşi duymasa daha iyi olur sanki kızlar

eşin maaş durumunu başkasıyla paylaştığına kızar mı? hele ki sakladığı bi borç varsa huzurun kaçar mı? D DURU_SU_3333
tuce_tuce tuce_tuce tc kimlik no ile bakabilir misiniz maaş olayına? hiç eşi duymasa daha iyi olur sanki kızlar
Ay ben karışmam şekerim konu sahibi isterse bakar yollamak isterse yollasın eşim baksın . Nereden bakılıyormuş ki TC ile merak ettim ya .

Halı hazırda bir işiniz bir dükkan herhangi birşeyi yoksa tabiki istifa etmemeli pişman olursunuz işini kursun öyle düşünsun

Vallahi ister 7 bin alsin ister 8 bin 6 ay da bir çocuğunu eşini görüyorsan 10 bin alsada az bence ham psilolojik hem bedenen zor şartlarda çalışıyorlar çevremde polis asker olan akrabalarım vardı bir çoğu annesinin babasının cenazesine bile yetişemedi.:KK43: Bence yaptıkları iş zor her psikoloji kaldırmaz

Vallahi ister 7 bin alsin ister 8 bin 6 ay da bir çocuğunu eşini görüyorsan 10 bin alsada az bence ham psilolojik hem bedenen zor şartlarda çalışıyorlar çevremde polis asker olan akrabalarım vardı bir çoğu annesinin babasının cenazesine bile yetişemedi.:KK43: Bence yaptıkları iş zor her psikoloji kaldırmaz
Senede 32 gün izin var birtek

Ahh keşke iyi bir işim olsa. Memur olsam kocamı asla oralarda çalıştırmazdım. Muhasebe okudum tecrübem var yıllarca çalıştım ama bazı özel sebeplerden dolayı muhasebeye dönüş yapmak istemiyorum. Özel sektörde olunca maaşta oldukça düşük oluyor zaten.
O zaman ya hasretlik ya maddi sikinti ikisinden birini secmek zorundasnz malesef.yada biraz birikim yapin oyle istifa etsn yoksa cok skinti yasarsnz

Merhaba kızlar. Başlıktan da anlayacağınız gibi eşim asker temmuz ayında istifa etmeyi düşünüyor çünkğ artık ayrı yaşamak zorumuza gidiyor. 2 yıldır evliyiz ve 6 ayda bir görüyoruz birbirimizi. Çevremdeki herkes istifa ederse bin pişman olursunuz iş bulamaz bu devirde. Bulsa bile yetmez. Vs, vs. Herkes aynı şeyi söylüyor. Var mı aranızda eşi istifa edipte pişman olanlar ? Gerçekten artık kafayı yicem düşünmekten artık bu kadar ayrılık canımı yakıyor ama bir yandan da para açısından geçinememe durumu var
Bir arkadaşımın eşi infaz koruma memurluğuna geçmişti, nasıl oluyor bilmiyorum.

Sanırım bu kadar yorumu okuduktan sonra ben de aynı şeyleri düşünüyorum. Bu kadar insan yanlış söylüyor olamaz. Sanırım gerçekten geçinmek zor. Evet şu an duygularımı ifade etmek çok zor çünkü normal bir özlem değil bu. Hem korku hem özlem hem endişe hepsi bir arada. Eşimin orda sırf rahat yaşayalım diye bunca işkenceyi çekmesi de zoruma gidiyor hatta bazen onun parasını harcarken ağlıyorum. Bu parayı ne zorluklarla kazandı diye. Gerçekten benim gibi olanlar beni çok iyi anlar eminim. Ama sanırım bu şartlarda orda kalmaya benim de burda beklemeye mecburuz. Sanırım başka çare yok gibi.
Canım benim de eşim ast subay kendim de Asker kızıyım dile kolay 4 yıl babamdan ayrı kaldık o Bile zor ama şöyle bişey var ömür boyu böyle sürmüyor geçici bir durum eşine destek olmalısın onun için en önemli şey morel...

Asker eşi değilim ama asker tanıdıklarım var.
Bir kere hakkı doldu memuriyetr geçebilir denmiş, ciddi bir siyasi torpil yoksa o iş çok çok zor. ( milletvekili bir akraba mesela)
Konu sahibinin bile gidemediği bir yerde çalışıyorsa yemişim ben öyle mesleği. Biliyorum baraka gibi yerlerde yatıp kalkıyorlar. Kaç para kazanırsa kazansın o parayı birlikte harcayamadıktan sonra bence bir anlamı yok. Kocası orda perişan, karısı burda. Tez zamanda uygun bir iş ayarlayıp karı koca geçinir gidersiniz. 5 bin lira maaş için çekilecek çile değil. Özel sektörde birer iş bulsanız ikişer bin alırsınız. Beş yeterse bu da yeter bence

peki siz 7 bin alirken kuzenim olan uzman cavus nasil 5.600 maas aliyor

oda doguda
Hangi şehirde mesela ? Ne tazminatı alıyor acaba ? Brove parası alıyor mu acaba ? Uzar gider . Biz 7830 tl alıyoruz . 600 tl de bes , konut , Oyak kesintimiz var şuan . Konu Sahibinin kocası da zaten jandarma ve onlar daha fazla maaş alıyor
valla detayini sormamki bilmem bize oyle soylemisti dedigin gibi farklidir.Allah artirsin:)

Back