- 20 Ocak 2008
- 15.143
- 31.833
- 1.123
- Konu Sahibi DURU_SU_3333
-
Yok yanlışı var 3500-3800 (bu ay ocak ayı olmasindan dolayı çok yattı her ay öyle olmayacak) civarı yatıyor. Ayrıca her okulda egzersiz kurs da açılmıyor öyle kafama esti hadi bir idareye söyleyeyim bana kurs açsın durumu da yok benim okulumda kırk takla atıyor öğrenciler müdüre şu dersten kurs açılsın diye kaldı ki egzersiz açılacak hey yavrum heeyy. Arkadaşın branşı muhtemelen matematik, fen ya da ingilizce yanlışsam düzeltsinve muhtemelen okulun nüfusu çok ya da öğretmen kadrosu az o kadar parayı diğer şartlarda her öğretmen almıyor onu da belirteyim
Evet uzmanlar icin oyle bir esitsizlik de soz konusuydu. Insanlarin bunu anlamasi icin illa isin icinde olmalarina gerek yok. Akli mantigi olan herkes bu isin zorlugunu kavrayabilir. Ama boyle duyarsiz insanlar da cok malesefAdamlar zaten 5 yıllık sözleşmeyle göreve alınıyor.Devlet sözleşmeyi istese 5 sene sonunda yenilemiyor.Adam bundan sonrasini goremiyorum 40 yasindan sonra dagda bayirda surunmeyi ben istesem de sozlesmem yenilenmeyecek diyerek kendisine başka iş bulmasının/kurmasının nesi yanlış? Uzman cavusluk ilk başladığında mevzuat olarak uzman çavuş ordu evine alınmaz,çocuğu çocuğumla (eşim astsubay) aynı yerde sosyal tesisi bile kullanamazdi.
Şöyle ki doğu görevinde olan batıya göre biraz fazla alır. 7000 8000 tl olayı ülke dışına çıkınca. Misal adam doğuda uzmanlık yapıyor üstüne görev çıktı, gitti suriyeye işte o zaman maaş ikiye katlanır gibi oluyo ve 8000 tl civarı oluyor. Çok mu? Tabi ki hayır yaşaysn bilir. Bu kadar maaşa, sırf iş bulamayacakları için devam eden eşimin iki arkadaşı gecen sene şehit oldu. 4 yaşında ki kızı da yetim kaldı.Çok pardon, Doğu görevinde olan bir uzman çavuşun maaşı 7000 tl mi?
Var yok demiyorum ama öğretmenlerin hepsine genellenemez ki kademesi fazladır eşi çalışmıyordur çocuk sayısı fazladır bunlar maaşı etkiler. Öğretmen maaşı şudur demek için hiçbir ekleme yapmadan yatan ücrete bakmak lazım o da 3500 civarına tekabül ediyor. Ben mesela dikab öğretmeniyim müdürüm bizim branşı pek sevmez seçmeli ders de açmadı 30 saat derse iki öğretmen 15 saat giriyoruz ek dersim 300 kadar bir de maaşım var benim aldığım maaş da bu meselaSubat ayi bordrosunda 4200 alan gordum :)
Öyle değil o olay tam olarak ben size yazayım . Diyelim ki biz Şırnakta görevliyiz şuan . Eşim komando eğitimi de başarılı şekilde tamamladı . Şırnak 2 tazminatlı bir şehir çünkü yüksek tehlikeli terör bölgesi . Terör tazminatının günlüğü 68 tl gibi bir rakam . Şırnak çift olduğu için çarpı 2 oluyor . Birde batı maaşı alınıyor oda 5 bin küsür . Yani tazminat artı batı maaşı olmuş oluyor . Ama diyelim ki Bingöl’deki bir Asker tek tazminat alıyor 68 tl çarpı 30 gün Şeklinde .Benim eşim mavi bereli olduğu için 250 tl gibi ekstra alıyor . Maaşımızdan da 600 tl civarı bir rakam konut , Oyak , bes kesiliyor . Onların kesilmiş hali ile bu ay yatacak olan miktar 7830 tl . Birde tabi bir asgari ücret kadar da vergi kesiliyor . Bir arkadaşımız var onun paraşütle atlama belgesi var devlet her ay 1000 tl ekstra yatırıyor ona bizden fazla. Bu söylediğim miktar yurt içi parasıydı. Geçen sene bu zamanlar afrindeydi görevimiz. Çift tazminat kesildi sadece batı maaşı yattı o zaman üzerine de afrinden günlük 143 tl tazminat alındı . 15 günde bir banyo için eşim İskenderun’a çıkıyordu 2 gün . Toplam 4 günü kesiyorlardı 26 *143 =3718 tl ve o zamanın batı maaşı 4500 tl di toplam 8200 tl filan yatıyordu. Demek istediğim şey yurt içinde 8000 alanda var 6500 alanda var . Ama konu sahibinin eşi zaten Hakkari’de . Ama 5 bin küsür alıyor diyor bu bir uzman çavuş için imkansız 7 nin üzerinde almalı en azŞöyle ki doğu görevinde olan batıya göre biraz fazla alır. 7000 8000 tl olayı ülke dışına çıkınca. Misal adam doğuda uzmanlık yapıyor üstüne görev çıktı, gitti suriyeye işte o zaman maaş ikiye katlanır gibi oluyo ve 8000 tl civarı oluyor. Çok mu? Tabi ki hayır yaşaysn bilir. Bu kadar maaşa, sırf iş bulamayacakları için devam eden eşimin iki arkadaşı gecen sene şehit oldu. 4 yaşında ki kızı da yetim kaldı.
Güzelim konu öğretmen maasi-uzman maaşı karşılaştırmasına gitmesin bence...ogretmen olarak atanip istifa edip uzman cavusluk mesleğini yapmaya başlayan bir örnek yok zaten karşımızda.Ekmek aslanın ağzında değil midesinde artikArkadaşlar 7000 gerçekten canını ortaya koyanlar için az bir maaş. Öğretmenim. 4500 maaşım var. Kurslar ve sadece 22 saat dersim ile toplam 2500 de ekdersim var. İstersem yazın da kurs açabilirim. Hatta yine istersem 6 saat daha egzersiz yapabilirim. Saat 3-4 "gibi işim bitiyor. Öğretmenlikte tabii kendi içinde sorumluluğu fazla olan bir meslek ama askeriye ile karşılaştırılamaz benim de aylık 7000 oluyor hatta istersem geçiyor. Kesinlikle bu tarz hem bedenen hem de psikolojik açıdan zorlayıcı meslekler daha da tatmin edici olmalı
Var yok demiyorum ama öğretmenlerin hepsine genellenemez ki kademesi fazladır eşi çalışmıyordur çocuk sayısı fazladır bunlar maaşı etkiler. Öğretmen maaşı şudur demek için hiçbir ekleme yapmadan yatan ücrete bakmak lazım o da 3500 civarına tekabül ediyor. Ben mesela dikab öğretmeniyim müdürüm bizim branşı pek sevmez seçmeli ders de açmadı 30 saat derse iki öğretmen 15 saat giriyoruz ek dersim 300 kadar bir de maaşım var benim aldığım maaş da bu meselayanlış bilgilendirme olmasın diye düzeltmek istedim yoksa yorumunuza katılıyorum bir asker polis daha fazla almalı kesinlikle :))
Aynen köy okulları daha avantajlı oluyor o konuda merkezde o sistem işlemiyor maalesef:)) Allah bereket versin sayın meslektaşım ilerleyen senelere inşallahCok ilginc secmeli acmamasi.Ortaokulda calisirken her yil secmeli aciliyordu sizin bransa ama tabi biz köy okuluyduk.Belki ondandir.Hatta destekleme yetistirme kursu da 8 saat aciyordu din kulturu hocamiz.Koyde calismanin avantajlari cok.10 sene ekmegini yedimSimdi ilkokuldayim ve 20 saat dersim var.Ayni kaderi paylasiyoruz :)
Göreve ve rütbeye göre değişiyor tabi. Eşim bırakalı iki üç sene falan oldu. Tam bi bilgim yok artık. Ama inan ki terör bölgesinde çalışanlar en az 15.000 tl almalı. Adamlarda ne psikoloji kaldı ne de sosyal hayat. Çok zor. Eşim şırnak, hakkari, k. Irak vs gibi yerlerdeydi hep. İstanbulda olduğu zamanlarda görev olup yine giderdi bir yerlere, bikaç ay olmazdı. Çogunlukla tektim. Allah hepsine dayanma sabrı versin.Öyle değil o olay tam olarak ben size yazayım . Diyelim ki biz Şırnakta görevliyiz şuan . Eşim komando eğitimi de başarılı şekilde tamamladı . Şırnak 2 tazminatlı bir şehir çünkü yüksek tehlikeli terör bölgesi . Terör tazminatının günlüğü 68 tl gibi bir rakam . Şırnak çift olduğu için çarpı 2 oluyor . Birde batı maaşı alınıyor oda 5 bin küsür . Yani tazminat artı batı maaşı olmuş oluyor . Ama diyelim ki Bingöl’deki bir Asker tek tazminat alıyor 68 tl çarpı 30 gün Şeklinde .Benim eşim mavi bereli olduğu için 250 tl gibi ekstra alıyor . Maaşımızdan da 600 tl civarı bir rakam konut , Oyak , bes kesiliyor . Onların kesilmiş hali ile bu ay yatacak olan miktar 7830 tl . Birde tabi bir asgari ücret kadar da vergi kesiliyor . Bir arkadaşımız var onun paraşütle atlama belgesi var devlet her ay 1000 tl ekstra yatırıyor ona bizden fazla. Bu söylediğim miktar yurt içi parasıydı. Geçen sene bu zamanlar afrindeydi görevimiz. Çift tazminat kesildi sadece batı maaşı yattı o zaman üzerine de afrinden günlük 143 tl tazminat alındı . 15 günde bir banyo için eşim İskenderun’a çıkıyordu 2 gün . Toplam 4 günü kesiyorlardı 26 *143 =3718 tl ve o zamanın batı maaşı 4500 tl di toplam 8200 tl filan yatıyordu. Demek istediğim şey yurt içinde 8000 alanda var 6500 alanda var . Ama konu sahibinin eşi zaten Hakkari’de . Ama 5 bin küsür alıyor diyor bu bir uzman çavuş için imkansız 7 nin üzerinde almalı en az
Onun için çok ciddi torpil lazım işte olmuyorBir uzman çavuşla tanıştım daha bu yaz. Afrinde görevliydi izne gelmişti. 7 yıl çalıştıktan sonra ayrılıp zabıta, gardiyan gibi görevlere geçme hakkım var demişti. Araştırın bence
Aa kötü olmuş, eşim istifa edeli 4 yıla yanaşıyo bayadır bakmıyorum değişmiş demek kiO 7 yıl oldu 10 yıl
Merhaba kızlar. Başlıktan da anlayacağınız gibi eşim asker temmuz ayında istifa etmeyi düşünüyor çünkğ artık ayrı yaşamak zorumuza gidiyor. 2 yıldır evliyiz ve 6 ayda bir görüyoruz birbirimizi. Çevremdeki herkes istifa ederse bin pişman olursunuz iş bulamaz bu devirde. Bulsa bile yetmez. Vs, vs. Herkes aynı şeyi söylüyor. Var mı aranızda eşi istifa edipte pişman olanlar ? Gerçekten artık kafayı yicem düşünmekten artık bu kadar ayrılık canımı yakıyor ama bir yandan da para açısından geçinememe durumu var
Çığlık atmak istiyorum valla bak söylediğin herşey o kadar doğru ki kafamdan geçenlerin aynısını yazmışsın çok teşekkür ediyorum. Eşim bir uzman çavuş önceden arazide çalışıyordu geçen sene şubatta afrine gitti temmuzda mali şubeye görevlendirme yapıldı geri döndük. Temmuz’dan beri mali şubede maaş mutemeti 3000 personelin maaşını ve tazminatını yapıyor . Geçen hafta Cumartesi günü sabah 10:00 da evden çıktı maaşları basmaya hazırlayayım merak etme erken dönerim diye ve gece 00:00 da eve geldi yemin ederim abartmıyorum. Bugün sabah 07:00 de evden çıktı gece nöbetçi akşam yemeğini organize edecek iştima alacak . Kavga eden erler olursa savunma alacak . Yarın sabah kalkacak maaş basacak tazminat yapacak . Aslında kanunda yarın izinli olmalı ama neden çalışıyor yarın yan gelip yatsın mesela enayi mi ? Yarın akşam 19:00 gibi gelir belki eve. Bizimle gece sene afrine giden arkadaşlar 6 ay sonra ırağa geçtiler . Mart ayında da ıraktan çıkıp Fırat’ın Doğusuna gireceklermiş 1.5 senedir yataklarında yatamıyorlar . Şimdi kim yan gelip yatıyor ?Yan gelip yatan kimlermiş? Hangi birimdeymiş Allah aşkına?
Ben eşimi 6 senedir doğru dürüst görmedim. 2 küçük çocukla psikolojim bozuldu. Adamı bazı günler 40-50 saat çalıştırdılar. 2-3 saat uykuyla eve geliyordu.
Hele rütbeliyse olay daha da vahim.
Polisler bile böyleyse askerler nasıl yan gelip yatsın?
Hep nedense denk geliyorum,ya polisin ya askerin aldığı maaşın fazlalığından konuşanlara,bazılarının boş beleş maaş aldığına kadar konuşuluyor.
Arkadaş nerede bu görevini suistimal eden,yan gelip yatan memurlar?
Niye benim etrafımda hiç yok?
Niye benim etrafımda hep tek başına çocuk büyüten kadınlar var?
Niye benim etrafımda ayda bir Pazar günleri evde olabilirse şükreden adamlar var?
Allah yardımcınız olsun. Gerçekten çok zor. 4 yıldır eşimi tanıyorum 2 yılı geçkin evliyim ve gerçekten ne evlilik hayatı ne nişanlılık asla yaşayamadım.gelmesiyle gitmesi bir oluyor. Ben kendimden geçtim zaten her ne olursa olsun beklerim dedim dün konuştum kendisiyle. Artık o da zorlanıyor. 30 yaşını geçmeden bırakması daha iyi sanki. Çünkü 30 dan sonra memurluğa alım bile zor oluyor. Allah hayırlı bir kapı açar elbet. Kendisine bıraktım çünkü gerçekten onun psikolojisi her şeyden önemli. Ve git gide psikoloji de kötüleşmeye başladı. Allah bütün askerimizin polisimizin yardımcısı olsun.Benim esimde uzman, biz devam ediyoruz Allahin izniyle ama eşimin başlarda birakan cok arkadasi oldu ve hepsi de cok pisman oldu.tabi bu içinde bulundugun duruma göre değişebilir.herkes cok pisman olacak diye bi kaide yok.belki birakinca daha mutlu olacaksiniz.onu bilemeyiz.eger bu sekilde mutsuzsaniz olmuyorsa, baska careniz yoksa biraksin o zaman eşiniz.tamam askerler 6 7 bin aliyo ama havadan inmiyor bu para.gecemiz gunduzumuz belli degil.benim 9 ay hamileligimde esim yanimda yoktu.kendi basima yaptim herseyi.simdi tekrar sureyiyeye gitme durumu var.napcam bilmiyorum bebegimde küçük
Allah şahadetlerini kabul etsin, ailelerine sabırlar versin.Şöyle ki doğu görevinde olan batıya göre biraz fazla alır. 7000 8000 tl olayı ülke dışına çıkınca. Misal adam doğuda uzmanlık yapıyor üstüne görev çıktı, gitti suriyeye işte o zaman maaş ikiye katlanır gibi oluyo ve 8000 tl civarı oluyor. Çok mu? Tabi ki hayır yaşaysn bilir. Bu kadar maaşa, sırf iş bulamayacakları için devam eden eşimin iki arkadaşı gecen sene şehit oldu. 4 yaşında ki kızı da yetim kaldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?