- Konu Sahibi nisandakar
ne zaman eşi tarafından aldatılan, şiddet gören bir bayan görsem kocalarının tipine bakıyorum da dikkatimi çeken hep şu oluyor.
Adam dışarıya karşı aşırı iyi maddi yönden de eli açık---ama eşine çocuklarına bakmayan
Adam aşırı kıllı, kaba saba--ama kendisi ne kadar kaba ise bayan bir o kadar güzel ve kibar
Adam eşi yanındayken gözü fıldır fıldır etraftaki kadınları kolaçan ediyor--ama bayan çok mağrur başı önünde tabir ettiğimiz bayan tiplerinden
Adam alkolik -- ama bayan alkolden nefret ediyor kokusuna dahi tahammülü olmayan
Adam bakımsız pis, ter kokusu içinde olan -- ama bayan temiz bakımını yapamasa da en azından mis gibi sabun kokan, evi pırıl pırıl olan
Adam çocukları ile alakasız-- ama bayan çocukları ile elinden geldiğince ilgilenen biri
Adam ilkokul mezunu -- ama bayan en az orta okul ya da lise mezunu
Bir de
Adam eli yüzü düzgün, bakımlı, giyimine kuşamına dikkat eden, iyi bir mesleği olan, bu özelliklerini eşine yansıtmaktan aciz sürekli eşini hor gören biri -- bayan da hoş bakımlı ama çevresi yüzünden eşi tarafından aldatıldığını şiddet gördüğünü söyleyemeyen etrafa mutlu evlilik profili çizmeye çalışan hatta şen şakrak olan biri
Kadınlarımız ise genel de bu tip erkekleri hep çekerler şiddet de görseler, aldatılsalar da çekerler ama hepisnin ağzında
--çocuğum için katlanıyorum
--işim olsa 5 dk çekmem
--ailem sahip çıksa hiç durmam
--annem üzülür, babam üzülür
--kız çocuklarım var babasız büyütemem
--onu ben sinirlendirdim o yüzden bana vurdu, aslında suçlu benim
--bunu bana nasıl yaptı anlamıyorum
--boşanırsam çevrem dul diye kötü gözle bakar
--vb. vb. vb. vb. ................................
......................................
Eşine şiddet uygulayan , eşini aldatan erkeklerin söylediklerine bakalım
sizin de ekleyeceğiniz varsa ekleyin arkadaşlar
--karım çen çen konuşuyor ( adam dinlemediği için kadın sürekli anlaşmak için derdini anlatmak için konuşuyor)
--dayağı hak etti ( kadın kocasına evine bak , para bırak diyor ee adamında çalışmaya gönlü yok çok gururna dokunuyor!!!!!!!!! para lafı, tek meziyeti şiddet onu uyguluyor)
--çocuklarını da alsın defolsun gitsin ( yeni birini bulmuşsa ya da anası babası kadını istemiyorsa erkek ya erkek olduğunu ispat edecek)
VE HERKESİN AĞZINDA Kİ SÖZ
CENNET-ANALARIN--AYAĞI--ALTINDADIR
eee dayak atılan,
hor görülen,
aldatılan,
hamileyken dayak yiyen,
hamileyken sokağa atılan,
lohusayken sokağa atılan,
çocukları ile gece yarısı dışarı atılan,
kaynanası tarafından dövülen
k.pederi tarafından dövülen
görümcesi tarafından dövülen KADINLAR ANA DEĞİL Mİ? HANİ CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDAYDI.
SABRET, SABRET SABRET DÜZELİR ÇOCUKLARIN VAR.
ACABA BU SABIR AFEDERSİNİZ YANLIŞ ANLAMAYIN DA --İNSANLARI ENAYİ YERİNE KOYMAK, OYALAMAK, KARŞI ÇIKMASINI ENGELLEMEK İÇİN KULLANILAN BİR KELİME OLABİLİR Mİ?
Hemen sabret deriz hemen ortaya biz müslümanız sabretmeliyiz lafını atarız.
İyi de bazı din bilginlerimiz de ne diyor
--kadın kutsaldır
--kadına el kalkmaz
--kadın yaradılışı itibari ile narindir, kırılgandır
--kadın insan soyunun devamını sağlar, Allahın insan soyunu devam ettirsin diye yarattığı canlıya şiddet uygulanır mı? diyorlar
--erkek yaradılışı gereği kadından güçlüdür, kadını ve çocuğu korumalıdır, ihityaçlarını karşılamalıdır, diyorlar
--çocuk Allahın emanetidir, deniliyor
ama bir bakıyoruz
kadın kocasından dayak yiyor,
çocuk babasından dayak yiyor, hani bu iki canlının kutsallığı
--oğlullarınızı evlendirdiğiniz de evinize gelene(gelin)e (gelin gelen anlamındadır), iyi davranın, o hiç tanımadığı bilmediği insanların arasına geliyor onu hoş karşılayın, bilgisizliğini, cahilliğini yüzüne vurmayın, eğitin onu, o sizin soyunuzun devamını sağlayacak hor görmeyin, deniliyor
çok kopuk kopuk yazdım ama ben bu derdim varı keşfettiğimden beri yazılanları okudukça
CENNETİN ANALARIN AYAĞI ALTINDA OLDUĞU SÖYLENEN KADINLARIMIZA, KIZLARIMIZA YAŞATILANLARI GÖRDÜKÇE ONLARA BÖYLE BİR HAYAT YAŞATANLARA --ALLAHSIZLAR--- DEMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYORUM.
TEK KELİME İLE --ALLAHSIZLAR VE ALLAH KORKUSU OLMAYANLAR-- DİYORUM
Adam dışarıya karşı aşırı iyi maddi yönden de eli açık---ama eşine çocuklarına bakmayan
Adam aşırı kıllı, kaba saba--ama kendisi ne kadar kaba ise bayan bir o kadar güzel ve kibar
Adam eşi yanındayken gözü fıldır fıldır etraftaki kadınları kolaçan ediyor--ama bayan çok mağrur başı önünde tabir ettiğimiz bayan tiplerinden
Adam alkolik -- ama bayan alkolden nefret ediyor kokusuna dahi tahammülü olmayan
Adam bakımsız pis, ter kokusu içinde olan -- ama bayan temiz bakımını yapamasa da en azından mis gibi sabun kokan, evi pırıl pırıl olan
Adam çocukları ile alakasız-- ama bayan çocukları ile elinden geldiğince ilgilenen biri
Adam ilkokul mezunu -- ama bayan en az orta okul ya da lise mezunu
Bir de
Adam eli yüzü düzgün, bakımlı, giyimine kuşamına dikkat eden, iyi bir mesleği olan, bu özelliklerini eşine yansıtmaktan aciz sürekli eşini hor gören biri -- bayan da hoş bakımlı ama çevresi yüzünden eşi tarafından aldatıldığını şiddet gördüğünü söyleyemeyen etrafa mutlu evlilik profili çizmeye çalışan hatta şen şakrak olan biri
Kadınlarımız ise genel de bu tip erkekleri hep çekerler şiddet de görseler, aldatılsalar da çekerler ama hepisnin ağzında
--çocuğum için katlanıyorum
--işim olsa 5 dk çekmem
--ailem sahip çıksa hiç durmam
--annem üzülür, babam üzülür
--kız çocuklarım var babasız büyütemem
--onu ben sinirlendirdim o yüzden bana vurdu, aslında suçlu benim
--bunu bana nasıl yaptı anlamıyorum
--boşanırsam çevrem dul diye kötü gözle bakar
--vb. vb. vb. vb. ................................
......................................
Eşine şiddet uygulayan , eşini aldatan erkeklerin söylediklerine bakalım
sizin de ekleyeceğiniz varsa ekleyin arkadaşlar
--karım çen çen konuşuyor ( adam dinlemediği için kadın sürekli anlaşmak için derdini anlatmak için konuşuyor)
--dayağı hak etti ( kadın kocasına evine bak , para bırak diyor ee adamında çalışmaya gönlü yok çok gururna dokunuyor!!!!!!!!! para lafı, tek meziyeti şiddet onu uyguluyor)
--çocuklarını da alsın defolsun gitsin ( yeni birini bulmuşsa ya da anası babası kadını istemiyorsa erkek ya erkek olduğunu ispat edecek)
VE HERKESİN AĞZINDA Kİ SÖZ
CENNET-ANALARIN--AYAĞI--ALTINDADIR
eee dayak atılan,
hor görülen,
aldatılan,
hamileyken dayak yiyen,
hamileyken sokağa atılan,
lohusayken sokağa atılan,
çocukları ile gece yarısı dışarı atılan,
kaynanası tarafından dövülen
k.pederi tarafından dövülen
görümcesi tarafından dövülen KADINLAR ANA DEĞİL Mİ? HANİ CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDAYDI.
SABRET, SABRET SABRET DÜZELİR ÇOCUKLARIN VAR.
ACABA BU SABIR AFEDERSİNİZ YANLIŞ ANLAMAYIN DA --İNSANLARI ENAYİ YERİNE KOYMAK, OYALAMAK, KARŞI ÇIKMASINI ENGELLEMEK İÇİN KULLANILAN BİR KELİME OLABİLİR Mİ?
Hemen sabret deriz hemen ortaya biz müslümanız sabretmeliyiz lafını atarız.
İyi de bazı din bilginlerimiz de ne diyor
--kadın kutsaldır
--kadına el kalkmaz
--kadın yaradılışı itibari ile narindir, kırılgandır
--kadın insan soyunun devamını sağlar, Allahın insan soyunu devam ettirsin diye yarattığı canlıya şiddet uygulanır mı? diyorlar
--erkek yaradılışı gereği kadından güçlüdür, kadını ve çocuğu korumalıdır, ihityaçlarını karşılamalıdır, diyorlar
--çocuk Allahın emanetidir, deniliyor
ama bir bakıyoruz
kadın kocasından dayak yiyor,
çocuk babasından dayak yiyor, hani bu iki canlının kutsallığı
--oğlullarınızı evlendirdiğiniz de evinize gelene(gelin)e (gelin gelen anlamındadır), iyi davranın, o hiç tanımadığı bilmediği insanların arasına geliyor onu hoş karşılayın, bilgisizliğini, cahilliğini yüzüne vurmayın, eğitin onu, o sizin soyunuzun devamını sağlayacak hor görmeyin, deniliyor
çok kopuk kopuk yazdım ama ben bu derdim varı keşfettiğimden beri yazılanları okudukça
CENNETİN ANALARIN AYAĞI ALTINDA OLDUĞU SÖYLENEN KADINLARIMIZA, KIZLARIMIZA YAŞATILANLARI GÖRDÜKÇE ONLARA BÖYLE BİR HAYAT YAŞATANLARA --ALLAHSIZLAR--- DEMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYORUM.
TEK KELİME İLE --ALLAHSIZLAR VE ALLAH KORKUSU OLMAYANLAR-- DİYORUM