• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşi tarafından aldatılan şiddet gören arkadaşların kocalarının tipini merak ediyorum

nisandakar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2010
536
16
96
Diğer
ne zaman eşi tarafından aldatılan, şiddet gören bir bayan görsem kocalarının tipine bakıyorum da dikkatimi çeken hep şu oluyor.

Adam dışarıya karşı aşırı iyi maddi yönden de eli açık---ama eşine çocuklarına bakmayan
Adam aşırı kıllı, kaba saba--ama kendisi ne kadar kaba ise bayan bir o kadar güzel ve kibar

Adam eşi yanındayken gözü fıldır fıldır etraftaki kadınları kolaçan ediyor--ama bayan çok mağrur başı önünde tabir ettiğimiz bayan tiplerinden

Adam alkolik -- ama bayan alkolden nefret ediyor kokusuna dahi tahammülü olmayan

Adam bakımsız pis, ter kokusu içinde olan -- ama bayan temiz bakımını yapamasa da en azından mis gibi sabun kokan, evi pırıl pırıl olan

Adam çocukları ile alakasız-- ama bayan çocukları ile elinden geldiğince ilgilenen biri

Adam ilkokul mezunu -- ama bayan en az orta okul ya da lise mezunu

Bir de
Adam eli yüzü düzgün, bakımlı, giyimine kuşamına dikkat eden, iyi bir mesleği olan, bu özelliklerini eşine yansıtmaktan aciz sürekli eşini hor gören biri -- bayan da hoş bakımlı ama çevresi yüzünden eşi tarafından aldatıldığını şiddet gördüğünü söyleyemeyen etrafa mutlu evlilik profili çizmeye çalışan hatta şen şakrak olan biri

Kadınlarımız ise genel de bu tip erkekleri hep çekerler şiddet de görseler, aldatılsalar da çekerler ama hepisnin ağzında

--çocuğum için katlanıyorum
--işim olsa 5 dk çekmem
--ailem sahip çıksa hiç durmam
--annem üzülür, babam üzülür
--kız çocuklarım var babasız büyütemem
--onu ben sinirlendirdim o yüzden bana vurdu, aslında suçlu benim
--bunu bana nasıl yaptı anlamıyorum
--boşanırsam çevrem dul diye kötü gözle bakar

--vb. vb. vb. vb. ................................
......................................

Eşine şiddet uygulayan , eşini aldatan erkeklerin söylediklerine bakalım
sizin de ekleyeceğiniz varsa ekleyin arkadaşlar

--karım çen çen konuşuyor ( adam dinlemediği için kadın sürekli anlaşmak için derdini anlatmak için konuşuyor)

--dayağı hak etti ( kadın kocasına evine bak , para bırak diyor ee adamında çalışmaya gönlü yok çok gururna dokunuyor!!!!!!!!! para lafı, tek meziyeti şiddet onu uyguluyor)

--çocuklarını da alsın defolsun gitsin ( yeni birini bulmuşsa ya da anası babası kadını istemiyorsa erkek ya erkek olduğunu ispat edecek)

VE HERKESİN AĞZINDA Kİ SÖZ

CENNET-ANALARIN--AYAĞI--ALTINDADIR

eee dayak atılan,
hor görülen,
aldatılan,
hamileyken dayak yiyen,
hamileyken sokağa atılan,
lohusayken sokağa atılan,
çocukları ile gece yarısı dışarı atılan,
kaynanası tarafından dövülen
k.pederi tarafından dövülen
görümcesi tarafından dövülen KADINLAR ANA DEĞİL Mİ? HANİ CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDAYDI.

SABRET, SABRET SABRET DÜZELİR ÇOCUKLARIN VAR.

ACABA BU SABIR AFEDERSİNİZ YANLIŞ ANLAMAYIN DA --İNSANLARI ENAYİ YERİNE KOYMAK, OYALAMAK, KARŞI ÇIKMASINI ENGELLEMEK İÇİN KULLANILAN BİR KELİME OLABİLİR Mİ?

Hemen sabret deriz hemen ortaya biz müslümanız sabretmeliyiz lafını atarız.

İyi de bazı din bilginlerimiz de ne diyor
--kadın kutsaldır
--kadına el kalkmaz
--kadın yaradılışı itibari ile narindir, kırılgandır
--kadın insan soyunun devamını sağlar, Allahın insan soyunu devam ettirsin diye yarattığı canlıya şiddet uygulanır mı? diyorlar
--erkek yaradılışı gereği kadından güçlüdür, kadını ve çocuğu korumalıdır, ihityaçlarını karşılamalıdır, diyorlar
--çocuk Allahın emanetidir, deniliyor
ama bir bakıyoruz
kadın kocasından dayak yiyor,
çocuk babasından dayak yiyor, hani bu iki canlının kutsallığı

--oğlullarınızı evlendirdiğiniz de evinize gelene(gelin)e (gelin gelen anlamındadır), iyi davranın, o hiç tanımadığı bilmediği insanların arasına geliyor onu hoş karşılayın, bilgisizliğini, cahilliğini yüzüne vurmayın, eğitin onu, o sizin soyunuzun devamını sağlayacak hor görmeyin, deniliyor

çok kopuk kopuk yazdım ama ben bu derdim varı keşfettiğimden beri yazılanları okudukça

CENNETİN ANALARIN AYAĞI ALTINDA OLDUĞU SÖYLENEN KADINLARIMIZA, KIZLARIMIZA YAŞATILANLARI GÖRDÜKÇE ONLARA BÖYLE BİR HAYAT YAŞATANLARA --ALLAHSIZLAR--- DEMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYORUM.

TEK KELİME İLE --ALLAHSIZLAR VE ALLAH KORKUSU OLMAYANLAR-- DİYORUM

canım bende çok şiddet yaşadım eşimden..bu tanımlara bazısı uyuyor bazısı uymuyor..eşimde bende lise mezunuyuz..maddi açıdan çalıştığını tamamen evine harcar..kendine bir giysi dahi almaz.çocuğu için ölür hatta bazen bana kızar çocuğa bağırma diye..ayrılırsak çocuğumu vermeyeceğini söyler aksine yani çocuğunuda al git demez.temizlik konusunda ise çok temizdir çok bakımlı olmasada.dışarda kadınları kesmez zaten böyle bişey yapsa sokakta yatmak pahasına hiç bişe düşünmeden çeker giderim.ama arkadaşlarına veya yabancılara karşı çok iyi olduğu doğru.evde benle hiç konuşmaz bir misafir gelincede sorumluluğu gibi muhabbet eder.dövmesine gelince evet dır dır ediyo..kendin kaşındın diye savunur kendini..yani her döven bir olmuyo malesef..

canım bende çok şiddet yaşadım eşimden..bu tanımlara bazısı uyuyor bazısı uymuyor..eşimde bende lise mezunuyuz..maddi açıdan çalıştığını tamamen evine harcar..kendine bir giysi dahi almaz.çocuğu için ölür hatta bazen bana kızar çocuğa bağırma diye..ayrılırsak çocuğumu vermeyeceğini söyler aksine yani çocuğunuda al git demez.temizlik konusunda ise çok temizdir çok bakımlı olmasada.dışarda kadınları kesmez zaten böyle bişey yapsa sokakta yatmak pahasına hiç bişe düşünmeden çeker giderim.ama arkadaşlarına veya yabancılara karşı çok iyi olduğu doğru.evde benle hiç konuşmaz bir misafir gelincede sorumluluğu gibi muhabbet eder.dövmesine gelince evet dır dır ediyo..kendin kaşındın diye savunur kendini..yani her döven bir olmuyo malesef..

ne diyeyim Allah bir gün böyle erkeklerinde karşısına şöyle güçlükuvvetli birini çıkarsın da dayak neymiş göstertsin. Al öyle dövülmez böyle dövlür dedirtsin de eşlerini anlasınlar

bu kişiliksiz insanların tiplerini nasıldır bilemem...hiç yaşamdım etrafımda da görmedim.allahta göstermesin....
bu erkeklerim okumuşlukla yazmışlıklada ilgisi yok......fakiride zenginide yiyecek ekmegi olmayanıda köylüsüde kentliside yapıyor..

sebeb yetiştirilme tarzaları nasıl aileden geldikleri nasıl terbiye aldıkları....
dolasıyla yine bunları yetiştiren kadınlar anneler.....kızları ayırıp erkekleri sanki başka bir dünyadan gelmiş gibi yetiştirip pohpohlayıp hatalarını örtüp.......
yada bak bak benimki büyüdü erkek oldu deyip bazı şeyleri akıllarına sokup yetiştiren kadınlarımız toplum...
kızlara ayıp deyip erkeklere yap diyen aileler ve toplum...

kızlar evlenirken duvagınla cıktın kefenınlede mezara deyip baba evinden yollayan aile ve toplum.....
kız boşanınca dul damgasını yiyorsa......mutsuz olup her gün dayak işkence görüyorsa.....
hatta adam eve kadın getirip kuma yada aldatmak için kadında bunlara sessız kalıyorsa....
bu durumları ailesine anlatınca olmaz evlendin çekicen deniyor kızlarına sahip çıkılmıyorsa...
bir meslek sahibi edilmiyorsa kızlar okutulmaz ayıp deniliyorsa....
bunu yapan aile ve toplumdur....
o erkegin tipi parası mevkisi yeri yurdu memleketi fark etmez....

tipimden çokta nasıl yetiştirildiginin önemi vardır...

böyle erkeklerinde tipi batsın.:oklava:

bu aldatma olayı tiple veya eğitimle alakalı değil ki, her erkeği,n doğasında var "çok eşlilik "

her şey evrimde gizli aslında ;)
insanın beyni hayvanlara göre daha fazla geliştiği için böyle ahlak kuralları felan koymuş kendini geliştimiş vs.

şuanki "sadık" olma vaziyeti yapaydır, gerçek doğasını yansıtmıyor erkeklerin daha doğrusu insanlığın a.s
malesef acı ama gerçek bu.............

Dayak yeyip durmayı çekiyorsun da aldatılmayı mı çekemiyorsun?Büyük konuşmayım da dayak yemeyi çeken aldatılmayı da çeker. Ayrıca sana dayak atan adamın nesini kıskanasın ki? İnsan değerli bir şeyin kendinde kalmasını ister. Kendisine zarar verip duran birinin kendisinde kalmasını başkasına gitmemesini hangi mantıkla ister ki insan?

Çok ilginç bir evlilikmş sizinki de..:kahve:
Hayırlısı olsun..:kahve:
Herkesin kendi hayatı tabii..:kahve:

Vallahi ben çevrem de çok görüyorum dayak yiyen aldatılan kadınları ve kocalarını, hemen hemen kocasından dayak yememiş, kocası tarafından aldatılmamış kadın yok gibi.

Bilmiyorum belki ben de aldatılmışımdır ya da aldatılıyorumdur. şiddete maruz kalmadım öyle bir yeltenme olursa aldatılma olursa evimden uzaklaşmak zorunda kaln ben olmam. direk eşimi üzerindeki kıyafetlerle dışarı atarım.

nasılsa dayak yemişimdir yapacağımı yaparım.

belki böyle konuşabilmem aileme olan güvenimden kaynaklanıyor, çünkü zor şartlarda büyüdüm annem bizi zor şartlarda büyüttü ama bir tokat vurmadı o yüzden ben katlanamam.

bu aldatma olayı tiple veya eğitimle alakalı değil ki, her erkeği,n doğasında var "çok eşlilik "

insanın beyni hayvanlara göre daha fazla geliştiği için böyle ahlak kuralları felan koymuş kendini geliştimiş vs.

şuanki "sadık" olma vaziyeti yapaydır, gerçek doğasını yansıtmıyor erkeklerin daha doğrusu insanlığın a.s

Aynen katılıyorum. İnsanlar tek eşli değildir.Kadında erkekte doğası gereği aldatmaya eğilimlidir.Ancak erkekler hem toplum tarafından daha hoşgörüldüğü için hemde daha aptal oldukları için yakalanıyorlar sadece:)

söylediklerinize küçük bir farkla katılıyorum. erkeğin değil insanındoğasında var çok eşlilik.ahlak kuralları kadına daha çok baskı yaptıgı için kadın kendini dahaçok geliştirdi,kontrol etti bu konuda.. özellikle bizim kültürümüz örnektir buna..

benim de yakın çevremde şiddet gören bayanlar var
ama savunma gerçekten şu çocukla anamın evinde ne yapacağım eeee 2 gün iyi 3.gün annemin gözüne batarım kocam döver ama benim evim
bende böyle söylendiği zaman çok kızıyorum vede söyleyenlerle tartışıyorum amaaaaaaaaaa faydası olmuyor ya
yani anlayacağınız bende bayanın şiddet görmesine üzülüyorum
yada bu insanlara göre sadece anaları bayan bacıları bayan ama karısı herzaman dövülmeyi hakediyor
bence dayak atan bir adamında babası vaktiyle karısını dövüyordur(yani dayak diyen annesi oluyor)buda şiddet olan bir ortam büyüyor ve ileride oda eşini dövüyor
geçen gün bir gazatede okudum en çok dayak diyen kadınlar üniversite mezunu elinde işi olan başarılı kadınlar oluyormuş çünkü:herşeyi tekbaşına başarabiliyor sesiz kalmıyor diyeymiş
ama o insanlar anneleri gibi sessiz sakin kişiler isterlermiş
gerçi anneye göre değişir her halde

ben katılmıyorum bunlara pek.
kadına şiddet uygulamak eğitime bakmıyor maalesef. ne üst düzey ya da kaymak tabakadan insanlar var bunu el alışkanlığı yapmış olan.
kişilikle hatta kişiliksizlikle alakalı bir durum bence.
ben kocamdan fiske yesem çocuğumun geleceği içn endişe duyarım herşeyden önce. bugün bana vuran adam ya ilerde çocuğuma da vurursa?? neden olmasın. adamın mayasında var sonuçta bu.

bir kere eşini döven aldatan adam benim lugatımda adam değil adamım diye gezen yaratıktır hiçbir kadın ne aldatılmayı nede şiddett görmeyi hakediyor birkere doğuruyor bi insan yetiştiriyor çocuk büyütmek kadar zor bir iş yok ev işi çocuk kocanla ilgilen derken kendini unuttuğun zamanlar oluyo böle fedakarlık eden kadına şiddet gösteren bir adam adam değil evet evine bakmakla yükümlü eşiyle çocukllarıyla ilgilenmeli ve evdeki sorunları çözen ailesini toparlayan bir arada tutandır erkek ama böle bişi yaptığını sanan kadınları böle ezen ve onlara konuşma hakkı tanımayan erkekleri allaha havale ediyorum buna katlanann kadınlarında allah yardımcıları olsun

çok afedersiniz kızlar ama

karısını aldatan,çocuğuna ve eşine şiddet uygulayan,küfür eden tüm erkeklerin tipine tüküreyim..

Dayak yeyip durmayı çekiyorsun da aldatılmayı mı çekemiyorsun?Büyük konuşmayım da dayak yemeyi çeken aldatılmayı da çeker. Ayrıca sana dayak atan adamın nesini kıskanasın ki? İnsan değerli bir şeyin kendinde kalmasını ister. Kendisine zarar verip duran birinin kendisinde kalmasını başkasına gitmemesini hangi mantıkla ister ki insan?
neden bilmeden konuşuyosun ki canım benim...15 inde boşanma davam var..aldatılınca durmazdım dememin nedeni ise evleneli 3 yıl oldu..düzelmesi umuduyla sürdü bu zaman..o zaman düzelmesinide beklemezdim demek istedim..umarım açıklayıcı olmuştur...

ne zaman eşi tarafından aldatılan, şiddet gören bir bayan görsem kocalarının tipine bakıyorum da dikkatimi çeken hep şu oluyor.

Adam dışarıya karşı aşırı iyi maddi yönden de eli açık---ama eşine çocuklarına bakmayan
Adam aşırı kıllı, kaba saba--ama kendisi ne kadar kaba ise bayan bir o kadar güzel ve kibar

Adam eşi yanındayken gözü fıldır fıldır etraftaki kadınları kolaçan ediyor--ama bayan çok mağrur başı önünde tabir ettiğimiz bayan tiplerinden

Adam alkolik -- ama bayan alkolden nefret ediyor kokusuna dahi tahammülü olmayan

Adam bakımsız pis, ter kokusu içinde olan -- ama bayan temiz bakımını yapamasa da en azından mis gibi sabun kokan, evi pırıl pırıl olan

Adam çocukları ile alakasız-- ama bayan çocukları ile elinden geldiğince ilgilenen biri

Adam ilkokul mezunu -- ama bayan en az orta okul ya da lise mezunu

Bir de
Adam eli yüzü düzgün, bakımlı, giyimine kuşamına dikkat eden, iyi bir mesleği olan, bu özelliklerini eşine yansıtmaktan aciz sürekli eşini hor gören biri -- bayan da hoş bakımlı ama çevresi yüzünden eşi tarafından aldatıldığını şiddet gördüğünü söyleyemeyen etrafa mutlu evlilik profili çizmeye çalışan hatta şen şakrak olan biri

Kadınlarımız ise genel de bu tip erkekleri hep çekerler şiddet de görseler, aldatılsalar da çekerler ama hepisnin ağzında

--çocuğum için katlanıyorum
--işim olsa 5 dk çekmem
--ailem sahip çıksa hiç durmam
--annem üzülür, babam üzülür
--kız çocuklarım var babasız büyütemem
--onu ben sinirlendirdim o yüzden bana vurdu, aslında suçlu benim
--bunu bana nasıl yaptı anlamıyorum
--boşanırsam çevrem dul diye kötü gözle bakar

--vb. vb. vb. vb. ................................
......................................

Eşine şiddet uygulayan , eşini aldatan erkeklerin söylediklerine bakalım
sizin de ekleyeceğiniz varsa ekleyin arkadaşlar

--karım çen çen konuşuyor ( adam dinlemediği için kadın sürekli anlaşmak için derdini anlatmak için konuşuyor)

--dayağı hak etti ( kadın kocasına evine bak , para bırak diyor ee adamında çalışmaya gönlü yok çok gururna dokunuyor!!!!!!!!! para lafı, tek meziyeti şiddet onu uyguluyor)

--çocuklarını da alsın defolsun gitsin ( yeni birini bulmuşsa ya da anası babası kadını istemiyorsa erkek ya erkek olduğunu ispat edecek)

VE HERKESİN AĞZINDA Kİ SÖZ

CENNET-ANALARIN--AYAĞI--ALTINDADIR

eee dayak atılan,
hor görülen,
aldatılan,
hamileyken dayak yiyen,
hamileyken sokağa atılan,
lohusayken sokağa atılan,
çocukları ile gece yarısı dışarı atılan,
kaynanası tarafından dövülen
k.pederi tarafından dövülen
görümcesi tarafından dövülen KADINLAR ANA DEĞİL Mİ? HANİ CENNET ANALARIN AYAĞI ALTINDAYDI.

SABRET, SABRET SABRET DÜZELİR ÇOCUKLARIN VAR.

ACABA BU SABIR AFEDERSİNİZ YANLIŞ ANLAMAYIN DA --İNSANLARI ENAYİ YERİNE KOYMAK, OYALAMAK, KARŞI ÇIKMASINI ENGELLEMEK İÇİN KULLANILAN BİR KELİME OLABİLİR Mİ?

Hemen sabret deriz hemen ortaya biz müslümanız sabretmeliyiz lafını atarız.

İyi de bazı din bilginlerimiz de ne diyor
--kadın kutsaldır
--kadına el kalkmaz
--kadın yaradılışı itibari ile narindir, kırılgandır
--kadın insan soyunun devamını sağlar, Allahın insan soyunu devam ettirsin diye yarattığı canlıya şiddet uygulanır mı? diyorlar
--erkek yaradılışı gereği kadından güçlüdür, kadını ve çocuğu korumalıdır, ihityaçlarını karşılamalıdır, diyorlar
--çocuk Allahın emanetidir, deniliyor
ama bir bakıyoruz
kadın kocasından dayak yiyor,
çocuk babasından dayak yiyor, hani bu iki canlının kutsallığı

--oğlullarınızı evlendirdiğiniz de evinize gelene(gelin)e (gelin gelen anlamındadır), iyi davranın, o hiç tanımadığı bilmediği insanların arasına geliyor onu hoş karşılayın, bilgisizliğini, cahilliğini yüzüne vurmayın, eğitin onu, o sizin soyunuzun devamını sağlayacak hor görmeyin, deniliyor

çok kopuk kopuk yazdım ama ben bu derdim varı keşfettiğimden beri yazılanları okudukça

CENNETİN ANALARIN AYAĞI ALTINDA OLDUĞU SÖYLENEN KADINLARIMIZA, KIZLARIMIZA YAŞATILANLARI GÖRDÜKÇE ONLARA BÖYLE BİR HAYAT YAŞATANLARA --ALLAHSIZLAR--- DEMEKTEN BAŞKA BİRŞEY YAPMIYORUM.

TEK KELİME İLE --ALLAHSIZLAR VE ALLAH KORKUSU OLMAYANLAR-- DİYORUM

arkadaşım mevlananın mesnevisinde yazan birşey var.'kadın akıllı erkeğe galip,cahil erkeğe mağlup olur'.çünkü akıllı erkekte şefkat ve merhamet vardır.fakat cahil erkek bu meziyetlere sahip değildir.sanırım nerde kaba saba adam varsa kadın mağlubiyetinden sessiz vede o adamın üstüne titrer durumda..

çok afedersiniz kızlar ama

karısını aldatan,çocuğuna ve eşine şiddet uygulayan,küfür eden tüm erkeklerin tipine tüküreyim..

Ben çok yakın bir arkadaşımın kocasının yüzüne tükürmüştüm.
Arkadaşımı k.valide, k.peder, ve kocası dövmüşler gece yarısı evden kovmuşlar, arkadaşım da babası üzülmesin diye baba evine gidememiş bizi aramıştı 1 hafta biz de kalmıştı. raporda almıştık. Eli yüzü düzelince de babasını çağırdık anlattık olanları adamcağız kızına kol kanat germişti. dayak yeme ve evden atılma sebebi ---abisi yurtdışından izne gelmiş ve abisini ile yeğenlerini görebilmek için izin istemiş onlarda daha yeni evlisin gidemezsin demişler arkadaşımda kabul etmeyip tepki gösterince 3 kişi birleşip arkadaşımı dövmüşler

bir gün arkadaşımla avukata gidiyorduk kocası denen yaratıkla karşılaştık yüzsüz oda geldi avukatın yanına bizimle. avukatta madem geldin konuş bakalım dedi.

sebebi--- arkadaşım k.peder ve k.validesi denen yaratıkların yanında eşinin sözlerine karşılık vermiş normalde yalnızken izin istese imiş dövmezmiş erkeklik gururna dokunmuş. konuştu konuştu o konuştukça benim midem bulandı ben kalktım yüzüne tükürdüm erkeğe bak diye. benide dövecekti kafamçokkarıştı araya avukatın stajeri girdi. kurtardılar beni :sm_cool: çok şanslıyım yani

neden bilmeden konuşuyosun ki canım benim...15 inde boşanma davam var..aldatılınca durmazdım dememin nedeni ise evleneli 3 yıl oldu..düzelmesi umuduyla sürdü bu zaman..o zaman düzelmesinide beklemezdim demek istedim..umarım açıklayıcı olmuştur...
canım biz toplum olarak erkeğin değilde kadının üstüne gitmesini seçeriz.

halbu ki bu karakterdeki erkeklere tepki göstersek, dayak seslerini duyduğumuz da -bana dokunmayan yılan bin yaşasın-aman karışmayayım karı koca kavgası demesek polisi arayıp kapılarına diksek az da olsa bir işe yararız ama işte yapmıyoruz.

Ben yapıyorum. çok şiddetli bir kavga sesi duyayım hemen polisi ararım ne olur ne olmaz diye ya da kapılarına eşimi gönderirim, ama bir ev sahibimiz var ki sormayın. kavga sesi gelen evlerin kapısına hemen koşar adamı dışarı çıkartır biraz sarsar kaydirigubbakcemile

o evden bir daha kavga sesi gelmez

Back