Eşi peyronie hastası olan var mı? Lütfen yardım

Kiaskias

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2020
1
0
40
Kias
Yabancı

Merhaba eşim son zamanlarda çok stresli ve gergindi. 1 ay kadar önce benimle konuşmak istediğini söyledi ve peyroni hastalığı olduğunu söyledi. İlk defa duyduğum bir hastalık biraz açıkladı ama açıklarken bundan sonra cinsel ilişkimizin bitme ihtimalinin olduğunu söyledi. Tabi bunları söylerken çok zorlandı. Ben anlam veremedim. bu hastalığın iyileşme ihtimali nin az olduğu ve ilerlediğini söyledi. Eşim 39 yaşında ben 36. 12 yıllık evliyiz ve Şimdiye kadar hiç sorun yasamadigimiz gibi çok uyumluyduk. Evliliğimiz de cinsellik ikimiz açısından da önemli. Ben hiç bir şey fark etmedim. Sadece 2 ay önce ereksiyon u tam saglayamadigindan ilişkiye giremedik ve normal karşıladım günün stresi diye düşündüm. Yaklaşık 9 aydır ağrısı olduğunu son 1 aydır da eline plak geldiğini söyledi. Dr a gitmeye ikna edemedim. Bu konuyu asla açmama müsade etmiyor. Ruh hali çok kötü. Çok sinirli ve alıngan oldu. Kıskançlıkları çok arttı. Ne yapsam yanlış anlayacak diye korkuyorum. Yatağa girdiğimizde sarılmaya bile çekiniyorum ya onu istediğimi düşünür kendini kötü hissederse diye. Çok çaresizim kimseye anlatamıyorum. Ona nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum. Anlattıktan sonra iki defa ilişkiye girdik ben yine bir sorun fark etmedim. Ama ilişkiye girmek daha çok zarar verir mi. yoksa ilişkiye girmek daha mı iyi olur? Lütfen bana yardımcı olun. Evliliğim bu şekilde çok kötüye gidiyor. Henüz çok genciz.

Bilmiyorum ..internette şekil bozukluğu gibi şeyler yazıyor . Eşinizi ikna ederek doktora gidin şimdi bile psikolojisi bozulmaya başlamış ilerlediği zaman daha kötü olur ..

yahu güzel arkadaşım eşin doktora gitmek istemiyor ama kendi teşhisini koymuş tedavi de etsin kendini madem hayret birşey ya insanlar neden doktora gitmek istemez anlamıyorum.

O hastaliga sahip oldugunu ve ilerledigini soyledigine gore doktora gitmiş zaten sanirim yanlis miyim?
Hastalikla alakali bir bilgim yok bu arada ilk kez duydum. Tedavisi olan bir şey değil mi?

canım kusura bakma da bana hiç gerçekçi gelmedi. Plak dediğin şey tıbbi bir terim, bulgudur. Bir semptom yada şikayet değil.
Hiçbir hasta çıkıp elime plak geliyor demez yani. Sertlik der, şişlik der, maximum nodül der yani.

Hadi yine de yazayım tedavisini belki birilerinin işine yarar.
Başlangıç evresindeki hastalara E vitamini gibi bazı destek ürünleri önerilir.
Daha ileri vakalarda kortizon enjeksiyonu gibi tedavilerle plak küçültülmeye ve eğrilik giderilmeye çalışılır.
Eğer eğrilik miktarı %30-40'ın üzerindeyse, sertleşme problemi sıklaştıysa tedavisi cerrahi.
Açıldıktan sonra plak çıkarılır ve basit yamayla kapatılır. Bazı vakalarda sabitleyici takılır.
Geçmiş olsun.

X