Eşi kemoterapi'den dolayı azosperm olup ilerleyen zamanlarda çocuğu olanlar var mı?

Allah evladınızı size bağışlasın,bebeğinizi de sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun inşallah. Ama bizim durum farklı işte.

Allah yardımcınız olsun.Ayni mi bilmiyorum eşimin bi arkadaş ı sperm etkisizligi tıpta adini bilmiyorum.Cocugun olmaz demisler.Eşine soyleyemedi tabi bi tane kizlari vardi.2 yi de istiyorlar di olmayinca doktora gitti olmaz cocuk demisler.7 ay sonra esi hamile kaldi erkek bebekleri olacakmis.Allah sizi inandirsin daha sabah verdiler müjdeyi cinsiyetini ögrendik diye.Ama onda şeker vardi.Insallah sizinde olur uzulmeyin

Rabbim sağlıkla evlatlarına kavuşmayı nasip etsin inşallah. O kadar zor bir durum ki,ancak yaşayan bilir. Hakkımızda hayırlısı olsun ne diyim.

Azosperm doğuştan olursa daha sıkıntılı bir durum hiç sperm çıkmayabiliyor tese olunsa bile. Fakat inmemiş testis yanlış ameliyatlar ya da kemoterapi gibi etkenler tıkanıklık yapabiliyor. tese ameliyatına bile gerek kalmadan ilaçlar ile sperm çıkışı olabiliyor ki sizde bence şans daha yüksek hareketsizde olsa sperm çıkışı olmuş. Bence bu konuda gerçekçi olup şunun bunun tanığının olmaz demişler olmuş hikayelerine çok kulak asmamak gerekiyor. Çünkü azosperm ciddi bir rahatsızlık normal yollardan olma ihtimali yok ben çok araştırdım ablam sayesinde bilgi sahibi oldum. İnstagramdan bir doktoru takip ediyorum çok olumlu sonuçlar alıyor sizde bir araştırın bence tansel kaplancan daha birçok meşhur doktor var sonuçlarda bence çok yüz güldürücü. Çok geçmiş olsun sizde evlat sahibi olacaksınız sabredip zamanını bekleyip eliniZden geleni yaptıktan sonra Rabbim nasip ediyor. Bizim sıkıntımız farklıydı tüp bebek yöntemiyle hamileyim. İnş sizde evlat sahibi olursunuz gönülden bunu diliyorum.

Allah sizden razı olsun dilerim sağlıkla, hayırlısıyla evladınızı kucağınıza alırsınız. Biz zaten şu an tedavideyiz. İnşallah bizde evlat sahibi oluruz.

Allah sizden razı olsun dilerim sağlıkla, hayırlısıyla evladınızı kucağınıza alırsınız. Biz zaten şu an tedavideyiz. İnşallah bizde evlat sahibi oluruz.
Çok sağolun Rabbim çifte mutluluklar yaşatsın size eşinizle birlikte hastalık atlatan kişilere Rabbim mükafatını verir tedaviniz hayırlara çıksın inş hayırlı günler

Allah bağışlasın inşallah. Biz eşimle tanışmadan evvel kemoterapi tedavisi görmüş yani benden önce maalesef o dönemde doktorlar sperm dondurma işlemi ile ilgili hiç bilgi vermemişler.
Allah nasip ederse olur.
Şu an sağlık durumu nasıl ?
Kemoterapi ağır bir tedavi.
Sağlık kontrolünden geçsin doktora gitsin detaylı tetkikler yaptırdıktan sonra en doğru cevabı Dr verir.
Ama umudunuzu kaybetmeyin.
Azospermi tedavi edilebiliyor diye biliyorum

Eşim şimdi çok iyi elhamdülillah bitti gitti çok şükür.Zaten çok uzun zaman geçti üzerinden. Tek eksiğimiz çocuk o da olur inşallah Allah büyüktür.

Biz varız eşim biz evlenmeden önce kanser tedavisi görüp iyileşmişti. Tedaviden bir sene sonra biz evlendik yaklaşık 10 ay sonra eşim sperm testi yaptırmış test sonucu iyi çıkmıştı, kemoterapi sperm sayısını etkilememişti.
O dönem hastalığının nüksettiğini öğrendik tekrar tedaviye başladı. Kemoterapi, kök hücre nakli radyoterapi derken bir sene geçti. Sperm dondurma işlemi için çok geç bilgilendirmişlerdi test sonucunda azosperm olduğunu öğrenmiştik. Tedavisi bitti 2,5 sene daha bu azosperm durumu devam etti. Bazı ilaç ve kürler kullandık ve 2,5 sene sonra tek tek sperm çıkışı başladı. Sonra yavaş yavaş arttı bu süreçte yaklaşık 10 ay falan sürdü. Daha sonra tüp bebek tedavisi gördük olumsuz sonuçlandı.
1sene sonra tekrar tüp bebek tedavisine başlayacağımız ay doğal yoldan hamile kaldığımı öğrendik Bir oğlum oldu çok şükür. Eşimin hastalığı tekrar nüksetti 3. Kez tedavi süreci başladı. Oğlum 1,5 yaşındayken 2. Oğluma doğal yoldan hamile kaldığımı öğrendik çok şükür iki oğlum var şimdi biri 6 yaşında biri 3,5 yaşında
Sakın umudunuzu kaybetmeyin. Azospermi evet çok zor ama bazı durumlarda tedaviye cevap alınabiliyor. M.tese seçeneği var. Artık m.tese de sperm bulunamasa bile sperm hücreleriyle bile döllenme yapılabiliyor. Rosi yöntemi olarak araştırabilirsiniz.
Burası sayesinde çok güzel insanlarla tanıştık dost olduk. Bu arkadaşlarımdan birinin 3. Gün önce rosi yöntemi ile hamile kaldığı haberini aldık daha önce m.tese olmuşlar sperm çıkmamıştı. Bu ameliyattada çıkmadı ama bu yöntemle döllenme sağladı ve şükürler olsun değeri çok yüksek büyük ihtimal ikizleri olacak darısı başınıza inş.
Asla pes etmeyin. Kk daki okadar çok arkadaşım senelerce uğraşarak evlatlarına kavuştularki inanamazsınız. Umudunuzu kaybetmeyin inş sizde mucizelerine kavuşanlardan olursunuz

Ya sizi çok iyi hatırlıyorum ve şimdi de gördüğüme çok sevindim. Hatta özelden bir kere mesajlaşmıştık,inanın çok mutlu oldum Siz bana o zaman da çok umutlu konuşup,rahatlatmıştınız ve çok mutlu etmiştiniz. Bu yazınızı gördükten sonra yine çok mutlu ettiniz.Sağ olun,var olun. Her şey gönlünüzce olsun! Rabb'im evlatlarınızı size bağışlasın,sağlıkla şansla büyüsünler inşallah. Bana ettiğiniz dua'lar için ayrıca teşekkür ederim İyi ki varsınız,gerçekten sizi gördüğüme çok sevindim

Bir is arkadasim kemoterapi zamani sprmelerini dondurup daha sonra tup bebek yontemiyle bebek sahibi oldu. Gecmis olsun, Allah sifa versin.

Tatlım ben de seninle aynı durumdayım benim eşimde çocukluk döneminde kemoterapi görmüş 10 11 yaşlarında.ve onunda hiç sperm hücresi yok.6 buçuk yıldır evliyiz evliliğimizin ikinci yılında mikrotese ameliyatı oldu ve ondan da canlı cansız hareketsiz ölü vs hiç bir şey çıkmadı doktor çocuğunuzun olmaz dedi.Ve ondan sonra hiç bir şey yapmadım.Sonra Rosi tekniğini diye bişey çıktı onuda bir deneyelim dedik.Esim üroloji doktoruna gitti ona iğne olarak ovitrelle ve klomen ilaç yazdı bunu düzenli olarak kullan dedi ve garanti bı çözüm yoludur da demedi 2ay sonra da çıkabilir 6ay sonra da 1 yıl veya 2 yıl sonra da süresi yok dedi hiç cikmayabilirde dedi. Eşimde 4ay kullandı sonra ona çok yan etkisi oldu bıraktı zaten sonradan tahlil verdi yine bişey çıkmadı.Bende çok üzülüyorum ama kaderime razı gelmekten başka yapacak bir şeyim yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…