Hayır normal üroloji doktoruna gitti eşim. Oda infertiliteye başvurun dedi. Başvuru yapmaya gittiğimizde de sıra alın gelin dedi doktor. Eşime tedavi uygulama va hiç konuşulmadıSanırsam her üroloji doktoru azopermi konusunda bilgili olmuyor. Androlog bakıyor galiba, ürolojinin alt birimi androloji olması lazım. O yüzden tüp bebek bölümüne gidin onlar yönlendirsin demiştir. Devlette sadece zeynep kamil de infertilite bölümü var diye biliyorum. Çam sakurada gittiğiniz bölüm infertilite bölümü mü
Bizimkide öyle sebebi bilinmiyor azospermin. Diğer sonuçlar normaldi.kız biz neler denedik kanser olsak bu kadar peşine düşermiyiz bilmiyorumRica ederim ne demek. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah. Önemli olan azosperm nedeniniz. Onu öğrenip ona uygun yol almakta fayda var. Bizim nedensiz azosperm. Hormon değerleri ve genetik normal çıktı. Azosperm nedeni bilinmiyor. Bi de elle muaynede testislere küçük dedi biraz bülent hoca ama azosperm yapmaz bu durum dedi. Sperm çıkışlarımız da 5. ayın sonunda başladı çok şükür. Dondurmaya çalışıyoruz şuan. inşallah iyi olur emeklerimizin karşılığını alırız.
Valla üroloji doktoru ne genetık test ne baska bişiy hiçbişiy yapmadı bize. Ve bugun saat tam 10.00 e nabıza girdim ve muzaffer hocaya randevu acılmıştı. Bende ne olur ne olmaz diye onada randevu aldım.. muzaffer hoca ürolojıden esşinin azosperm olduguna dair yazı al gel demişti. Eşime dicem o raporuda cıkarsın. Lazım olur belki.Canım ben 3 yıllık evliyim bir buçuk yıl oldu 2 ye yaklaştı Muzaffer hocadan randevu bulamadım olmuyo giden nasıl gidiyor asla anlamıyorum.üroloji için İbrahim hocaya gidiyoruz onda randevu gerekmiyor pazartesi ve salı günü muaynede diğer dünler ameliyat günü pazartesi salı giderseniz muayne olursunuz.İbrahim hoca artık tüp bebeğe geçebiliriz Muzaffer hocaylada görüşelim dedi randevu bulamıyorum hocam deyince hemşirelerle görüştü Aralık için tüp bebek olacaklar flan die ilk defa o sayede Muzaffer hocanın yüzünü gördüm.böyle işte.ama ilk çam ve sakuraya gittiğimizde ürolojide başka bi doktora gitmiştik randevuyla galiba o genetik testleri flan yapıp İbrahim hocaya gitmemizi söyledi
Tamam da ne yapacak o raporu? Neden istiyor şuan onu ilgilendiren bi durum degil ki bu eşine herhangi bi tedavi uygulayamaz.tüp bebeğe geçerken o raporlar sperm test sonuçları flan Muzaffer hocaya gidecek oda dosyaya kayıt yapsın diye.siz üroloji doktoruna gidin genetik test flan yaparlar,belki de Muzaffer hoca sizi bi ürolojiye yönlendirecektir bilmiyorum.biz direk gittik özelde yaptırdığımız sperm test sonucunu gösterdik genetik test flan istediler ultrasonla flan da baktılarValla üroloji doktoru ne genetık test ne baska bişiy hiçbişiy yapmadı bize. Ve bugun saat tam 10.00 e nabıza girdim ve muzaffer hocaya randevu acılmıştı. Bende ne olur ne olmaz diye onada randevu aldım.. muzaffer hoca ürolojıden esşinin azosperm olduguna dair yazı al gel demişti. Eşime dicem o raporuda cıkarsın. Lazım olur belki.
Hiç anlamadım. Sorun eşimdeyken nasıl hiçbir test istemeyıp dırek kadın dogum kısmına tönlendirildik anlam veremedim. Elimizde sadece 2 tane sperm tahlılı var. Bıde verdıgı kan testı. Genetik testı vs hıcbısıy yok. Yönlendirmedide zaten ürolojı doktoruTamam da ne yapacak o raporu? Neden istiyor şuan onu ilgilendiren bi durum degil ki bu eşine herhangi bi tedavi uygulayamaz.tüp bebeğe geçerken o raporlar sperm test sonuçları flan Muzaffer hocaya gidecek oda dosyaya kayıt yapsın diye.siz üroloji doktoruna gidin genetik test flan yaparlar,belki de Muzaffer hoca sizi bi ürolojiye yönlendirecektir bilmiyorum.biz direk gittik özelde yaptırdığımız sperm test sonucunu gösterdik genetik test flan istediler ultrasonla flan da baktılar
Anlamadım kiHiç anlamadım. Sorun eşimdeyken nasıl hiçbir test istemeyıp dırek kadın dogum kısmına tönlendirildik anlam veremedim. Elimizde sadece 2 tane sperm tahlılı var. Bıde verdıgı kan testı. Genetik testı vs hıcbısıy yok. Yönlendirmedide zaten ürolojı doktoru
kuzum homon ve genetik sonucu muhakkak isterler belki gidince diycektir yönlendirme yapcaktır size. Her türlü hangi doktora gidersen git onu isteyecekler zatenHiç anlamadım. Sorun eşimdeyken nasıl hiçbir test istemeyıp dırek kadın dogum kısmına tönlendirildik anlam veremedim. Elimizde sadece 2 tane sperm tahlılı var. Bıde verdıgı kan testı. Genetik testı vs hıcbısıy yok. Yönlendirmedide zaten ürolojı doktoru
Vallahı eşimin ve benım kafamız karıstıgı için zaten eşim tekrrdan bi ürolojıden randevu aldı. Bakalım gen testı ultrason vs ıstenılecek mı.Anlamadım kiAma özelde devam etmeyecekseniz elinizi çabuk tutun ultrason için bi ay sonraya gün veriyorlarmış genetik testin sonucu da 45 günde çıkmıştı bizim yanlış hatırlamıyorsam.zaten bu işlemlerden sonra ilaca başlanıyor
Evett. Bizde yarın tıbbı genetik diye bir bölümden randevu aldık. Genetik testleri yaptıracagız. Elimizde bulunsun en azındankuzum homon ve genetik sonucu muhakkak isterler belki gidince diycektir yönlendirme yapcaktır size. Her türlü hangi doktora gidersen git onu isteyecekler zaten
Anlamadım kiHiç anlamadım. Sorun eşimdeyken nasıl hiçbir test istemeyıp dırek kadın dogum kısmına tönlendirildik anlam veremedim. Elimizde sadece 2 tane sperm tahlılı var. Bıde verdıgı kan testı. Genetik testı vs hıcbısıy yok. Yönlendirmedide zaten ürolojı doktoru
istemek zorundalar azosperm in sebeplerini öğrenmek için bunlar şartVallahı eşimin ve benım kafamız karıstıgı için zaten eşim tekrrdan bi ürolojıden randevu aldı. Bakalım gen testı ultrason vs ıstenılecek mı.
İyi yapmıssınız canım. Celalettin hoca da istiyor gen sonucu vs zaten elinde bulunur en azından.Evett. Bizde yarın tıbbı genetik diye bir bölümden randevu aldık. Genetik testleri yaptıracagız. Elimizde bulunsun en azından
Direkt tese dedi canımMurad bey ilaç verdi mi? Direkt tese mi dedi
yazdıklarınızdan umut doldum sürecinizden daha detaylı bahsetmeniz mümkün mü?Merhaba, biz esimin durumunu 2019ekim ayinda ogrendik, sayisiz test doktordan sonra hic bir nedeni cikmadi ve mikro tese denildi. Bekledik korktuk kabullenmeye calistik. Kisa bir donem celalettin hocayla calistik ama durumumuz farkliydi bize uymadi... yine bekledik bekledik... ta ki gecen ay a kadar. Tup bebek yaptirmaya karar verdik ameliyat olmaya karar verdi esim.. Allahim a sukurler olsun ki ilk seferde bulundu kizlarburaya yazma nedenim umudunuzu hiç bir zaman kaybetmemeniz için Allahım ol derse olur. Çok umutsuz günlerden geldik biz de yalnız değilsiniz Allahım bu yolda olan kimseyi daraltmasın.. kucaklarımız boş kalmasın hepinize iyi bayramlar diliyorum sevgiler
Lilyum hanım. Sizin eşinizde varıkosele bağlı mı azosperm vardı??Canım senle konuştuktan sonra doktorla tekrar görüştük aynı senin söylediğin gibi söyledi varikosel ameliyatını sorduk önce onu mu yaptırsak hocam die onu yaptırırsan 1 yıla yakın beklemeniz lazım dedi tüp bebek vs için,şuan sperm hareketi iyiysen tüp bebeği deneyelim dedi sperm için işlemlere başladğımda isterseniz aynı gün varikosel ameliyatınıda aradan çıkarırım dedi .Hem tüp bebek için beklemiş olmayız hemde varikoseli halletmiş oluruz dedi.Beni kadın hastalıklarına muayeneye yönlendirdi o hastanede hiç muayne olmamıştım özelde yaptırmıştık herşeyi muayne olmadan rapora bilgileri girerken beni muayne edecek doktor sperm sonucunu sordu detaylı bilmiyorum ekranda görünürmüş dedim açtı baktı hareketliliği iyi çıkmış flan diye o daha detaylı anlattı.
Canm eşinin varikoseli çok ileri seviyede değilse ameliyata bile gerek yok benim eşimde varikosel ameliyati oldu belki bir ihtimal bundan dolayi olabilir dediler bide zaten ileriydi bizimkisi ameliyat gerekliydi spermden ziyade ağrı yapıyodu hani.Ama ameliyat oldu hiçbir şey değişmedi tese ameliyatinı yapan doktor varikosel ameliyatı sadece tesede sperm bulmada bizim işimizi kolaylaştırır dedi.Eğer biraz sperm olsaydı ve varikosel olsaydı ameliyattan sonra tabiki düzelen çok normal çocklari oluyo hatta.Yani demem o ki bize ilk varikosele bağlı olabilir dendi bizde bir umut ameliyat olduk ne gelen var ne giden.Bazı hastalarda bir yıldan sonra iyileşme bekleniyormş bizim daha bir yıl olmadi belki bir yıldan sonra birşeyler olur bir umut işte yaLilyum hanım. Sizin eşinizde varıkosele bağlı mı azosperm vardı??
Bugun doppler cekıldı eşim ve sonuc kısmında grade 1 sol ve grade 1sağ tarafta varıkosel yazıyordu.
Hayır eşimin azosperm sebebi belli değil.büyün testleri olması gereken gibi tıkanıklıkta tek taraf sol tarafta.oda azosperm yapacak birsey degil zatenLilyum hanım. Sizin eşinizde varıkosele bağlı mı azosperm vardı??
Bugun doppler cekıldı eşim ve sonuc kısmında grade 1 sol ve grade 1sağ tarafta varıkosel yazıyordu.
merhabaCanım biz memnunuz çok iyi bir doktor alanında. 6 aydır bahçecideyiz. Eşim ilaç tedavisi görüyor. Sperm havuzu oluşturmaya çalışıyoruz şuan. Tesesiz ilerlemek istiyoruz. Tese ameliyatı 2. Planda. Bizim genetik testler ve hormonlar normal çıktı. Azosperm nedenimiz bilinmiyor. Belki küçükken geçirdiği ateşli hastalik veya kabakulak olabilir. Biz testleri yaptıralı 6 ay oldu da 5 bin civarı mi ne ödemiştik toplam yanlış hatırlamıyorsam. Genetik sonucu devlette 3 aya çıkıyor ozelde 2 haftaya bilgin olsun canım
çok geçmiş olsunMerhaba biz öğreneli 6 ay oldu eşime azosperm denildi sıfır sperm bi tane ölü hücre vardı 6 ay çam ve sakura da tedavi gördü 6 ay sonunda bi tane hareketli sperm çıkışı oldu.genetik testleri yapılmıştı hiç bi sorun çıkmadı hormon testleri normal çıkmıştı total testesteron çok az düşük çıkmıştı.sebebi belirsiz yani.sol tarafta tıkanıklık var demişlerdi ama tek taraflı olduğu için fazla etkilemez denildi.neyse artık bu ay ben adet olunca kan vericem ondan sonra tüp bebeğe başlayacaklar.eşimden sperm arayışına girdiklerinde varikoseli de hallederiz denildi şimdilik bu kadar.
Hafize hanımcım geçmiş olsun. Grade 1 sanırım 1. Seviye olıyor. Ayrıntılı sprem testıde yaptırdık.sonucu henüz gelmedi. Rabbim büyük tek bir tane sperm hücresinden bızlerı yaratan rabbim hepimize hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin.. açıkcası çok ameliyat taraftarı değiliz. Sperm çıkışı oluyor ise tüp bebek olur diye düşünüyoruz. Bakalım 21 aralıkta celalettın hocaya randevumuz var. Ne dıyecek.Canm eşinin varikoseli çok ileri seviyede değilse ameliyata bile gerek yok benim eşimde varikosel ameliyati oldu belki bir ihtimal bundan dolayi olabilir dediler bide zaten ileriydi bizimkisi ameliyat gerekliydi spermden ziyade ağrı yapıyodu hani.Ama ameliyat oldu hiçbir şey değişmedi tese ameliyatinı yapan doktor varikosel ameliyatı sadece tesede sperm bulmada bizim işimizi kolaylaştırır dedi.Eğer biraz sperm olsaydı ve varikosel olsaydı ameliyattan sonra tabiki düzelen çok normal çocklari oluyo hatta.Yani demem o ki bize ilk varikosele bağlı olabilir dendi bizde bir umut ameliyat olduk ne gelen var ne giden.Bazı hastalarda bir yıldan sonra iyileşme bekleniyormş bizim daha bir yıl olmadi belki bir yıldan sonra birşeyler olur bir umut işte ya