- 14 Şubat 2022
- 293
- 240
Memorailtüpbebek merkezinde tedavi gördük, ameliyatı da oranın ürolojidoktoru.fatih.bey.yaptıHangi doktor acaba ?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Memorailtüpbebek merkezinde tedavi gördük, ameliyatı da oranın ürolojidoktoru.fatih.bey.yaptıHangi doktor acaba ?
İstanbul bülent erol'a gidiyoruz. ilaç ve takviye verdi 3 aylık çıkış olmazsa tese düşünülür dedi. size ne dediler ? hangi doktora gidiyorsunuz ?Siz nasıl bir tedavi görüyorsunuz ya da tedavi önerdiler?
Size patoojiye göndermeme nedenlerini dediler mi ?Memorailtüpbebek merkezinde tedavi gördük, ameliyatı da oranın ürolojidoktoru.fatih.bey.yaptı
Allah şifa versn canım biz Memorial’a gidiyoruz. Ama doktorumuz dışarıdan. Mehmed Murad Başarİstanbul bülent erol'a gidiyoruz. ilaç ve takviye verdi 3 aylık çıkış olmazsa tese düşünülür dedi. size ne dediler ? hangi doktora gidiyorsunuz ?
bizim doktora gideceğimiz zaman Murad hocanın oradan ayrıldığını duymuştuk. Fatih beyle konuştuk. Çıkışta bayağı bir araştırdık internetten. Böbrek, prostat vs gibi durumlarda çok başarılıymış ama androloji alanında hiçbir şey göremedik. Bu yüzden Murad hoca ile dışarıdan devam etme kararı verdik. Allah şifa versin hepimize canım. Bence doktorunla bu durumu konuş, gerekirse hesap sorMemorailtüpbebek merkezinde tedavi gördük, ameliyatı da oranın ürolojidoktoru.fatih.bey.yaptı
Olgun sperm hücresi yok demek diye biliyorum kuzumSpermatogenik hücre gözlemlenmedi demek hiçbir seviye sperm hücresi yok demek mi oluyor kızlar
Ameliyat bitip sperm çıkmadı diye bilgi verildi. Zaten aklıma hiçbirşey sormak gelmedi o anda. Eşim de zaten narkozlu ve üzgün. Bir de her teseden sonra patolojiye bişey gitmesi gerekiyor mu onu da bilmiyorum. Bu sayfada okuduğum kadarı ile yeni fark ettim her tese olup sperm çıkmayan patoloji sonucundan bahsetmiş. O yüzden aklıma takıldıSize patoojiye göndermeme nedenlerini dediler mi ?
Açıkçası ben de Murat hoca ve semra hnm için tercih etmiştim. Çünkü seneler önce arkadaşımda benzer problem olmuş ve olumlu sonuç almıştı. Ben eşimi ikna ettiğimde murat hoca hastaneden 1 hafta önce ayrılmıştı maalesef ( eşime dedim murat hocaya dışarıdan gidelim. Ne fark eder dedi, aynı hastanede devam ettik. Sonuç hüsran. İnşallh siz çok iyi sonuçlar alırsınız Murat hocaya güveniyorumbizim doktora gideceğimiz zaman Murad hocanın oradan ayrıldığını duymuştuk. Fatih beyle konuştuk. Çıkışta bayağı bir araştırdık internetten. Böbrek, prostat vs gibi durumlarda çok başarılıymış ama androloji alanında hiçbir şey göremedik. Bu yüzden Murad hoca ile dışarıdan devam etme kararı verdik. Allah şifa versin hepimize canım. Bence doktorunla bu durumu konuş, gerekirse hesap sor
Biz hastalığı öğreneli daha 2 ay oldu o yüzden eşim henüz tese olmadı ama patolojiye gitse gene iyi olurdu belki hiç bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağlıklı bi şekilde bebeklerimiz olur Allah kucağımızı boş bırakmasınAmeliyat bitip sperm çıkmadı diye bilgi verildi. Zaten aklıma hiçbirşey sormak gelmedi o anda. Eşim de zaten narkozlu ve üzgün. Bir de her teseden sonra patolojiye bişey gitmesi gerekiyor mu onu da bilmiyorum. Bu sayfada okuduğum kadarı ile yeni fark ettim her tese olup sperm çıkmayan patoloji sonucundan bahsetmiş. O yüzden aklıma takıldı
Amin canım yaa 2. Olsun 3. Olsun demiyoruz, sağlıklı sıhatlı hayırlısı ile bir bebiş istiyoruz. Hepimize nasip olsun. Sizin de daha çok yeniymiş. Biz de öğreneli henüz 9-10 ay oldu. Biraz bekledik. 4-5 ay ilaç kullandı eşim. Sonra ameliyat.Biz bundan sonra eşim 2. Tese olsun istemiyoruz celalettin peru ya devam edeceğiz kısmetse. Ama biraz bekleyeceğiz, süreç bayaa yordu bizi.Biz hastalığı öğreneli daha 2 ay oldu o yüzden eşim henüz tese olmadı ama patolojiye gitse gene iyi olurdu belki hiç bilmiyorum. Allah yardımcımız olsun. İnşallah sağlıklı bi şekilde bebeklerimiz olur Allah kucağımızı boş bırakmasın
Sb, sc, sd diye seviyeler varmış galiba. Bunlar da yok demek oluyor sanırımOlgun sperm hücresi yok demek diye biliyorum kuzum
Bazen nasibin önüne ne yapsak da geçemiyoruz kuzum. İnan Aralık ayından beri tedaviye başlamaya çalışıyoruz. Sürekli büyük aksiliklerle yolumuz kesiliyor. Vardır bir hayr diyorum. Sizde de vardır bi hayr inşallah. Belki de Celal hoca size şifa getirir bilemeyiz. Her şeyin bir sebebi var. Rabbim hiçbirimizin kucağını boş bırakmasın.. hayırlı, sağlıklı evlat nasip etsinAçıkçası ben de Murat hoca ve semra hnm için tercih etmiştim. Çünkü seneler önce arkadaşımda benzer problem olmuş ve olumlu sonuç almıştı. Ben eşimi ikna ettiğimde murat hoca hastaneden 1 hafta önce ayrılmıştı maalesef ( eşime dedim murat hocaya dışarıdan gidelim. Ne fark eder dedi, aynı hastanede devam ettik. Sonuç hüsran. İnşallh siz çok iyi sonuçlar alırsınız Murat hocaya güveniyorum
2. Mikrotese ameliyatınızı hangi dr yaptı acaba? Tedavi yöntemi ne idi? Eşiniz hangi ilaçları kaç ay kullandı?Merhaba kader arkadaşlarım benim de eşim azospermi ve 9 yıl önce ilk microtesemizi bu sitedeki yorumlardan yola çıkarak koşuyolundaki bahçecide yaptırdık. Doktorumuz emre beydi. Emre beyin ilk sorduğu sigara kullanıyor musunuz olmuştu. Sağolsun ilk ameliyatımızda sperm bulundu ve taze spermlerle ilk tedavimiz başladı. O zaman ben 29 yaşındaydım ve herşeyim gayet sağlıklı. 15 yumurta toplandı ve 7 tanesi döllendi, 4. Gün kaliteli olduğu söylenen bir embriyo transfer edildi ve tutmadı. Dondurulacak embriyomuzda olmadığı için,ikinci kez dondurulmuş spermlerle yeni bir tedaviye başladık. 4 tüp sperm dondurmuştu Emre bey.
İkinci işlemde 12 yumurta toplandı ve hiçbiri döllenmedi. Bize bakan doktor bence bir daha denemeye gerek yok, yumurtanız kaliteli değil döllenmiyor, başka yollar deneyin, herkesin çocuğu olmak zorunda değil gibi cümleler kurdu ve kısa bir süre sonra da merkezden ayrılıp kendi yerini açtı
2. İşlem için 3 tüp sperm açılmış ve geriye 1 tüpümüz kalmıştı. Bu sefer başka yerlerin arayışına başladık tabii, çünkü benim yumurtam ilk seferinde döllenmişti ve ikinci işlemimiz çok mantık dışıydı. Merkezde başka bir doktorla son kez şansımızı denemek istedik. 3. İşlemimizde 12 yumurta toplandı 4 tanesi döllendi.
2. Gün 3 kalitesiz embriyo çok küçük bir olasılıkla transfer edildi. Sonuç tabiki negatif
Daha sonra çok methini duyduğumuz şişli memoriala Semra hocaya gittik. Giderken daha önceki işlem epikrizlerimizi herşeyimizi yanımızda götürdük, Semra hoca dosyamıza baktı, bize bazı sorular sordu ama kesinlikle daha önceki işlem geçmişimizle ilgili merkez ile ilgili bir eleştiri yapmadı ve sonrasında beni muayene etti.
Sonra dedi ki; senden natural siclus ile en az dozda ilaç vererek oluşturduğumuz yumurtaları Blast olunca donduracağız. Sonra sen hazır olunca transfer edeceğiz. Çok net konuştu ve çok kendinden emin. İçimden dalga mı geçiyor bu kadın dedim
Ama benim döllenme sorunum var nasıl blast olacak dedim.
Bizde olacak dedi
Eşim 38 yaşındayken şişli memorialde tekrardan microtese ameliyatını oldu ve çok şükür 4 tüp donduruldu. Taze spermlerle de benden toplanan 9 yumurta işleme alındı. Aslında o gün çok moralim bozuldu, sadece 9 yumurtam toplanmıştı, ben daha çok bekliyordum.
İşlemimi yapan doktora ama daha çok yumurta olur diye beklemiştim diye üzüntümü dile getirdim. Bak daha fazla yumurtan var ama onlardan iş çıkmaz, bunlar çok iyi rahat ol dedi. Ve evet dediği gibi hepsi döllendi 2 tanesi blast oldu ve donduruldu. 7 ay sonra birini transfer ettiler ve çok şükür bir oğlum oldu.
4 yıl sonra dondurulmuş diğer embriyomuzu transfer ettirmek istedik, fakat embriyomuz çözülürken bozulma oldu, biz yine de şansı çok düşük de olsa embriyomuza şans vermek istedik fakat sonuç negatif oldu. Bu bizim toplamda 5. Denememizdi.
Sonrasında dondurulmuş spermlerle tekrardan deneme yapmaya karar verdik. Ama yaş 38 yumurta sayısı ve kalitesi ciddi oranda düşüyormuş. Yine natural siclus ile en az ilaç kullanılarak 7 yumurta oluşturuldu, 1 tüp sperm çözdürülerek, 7 yumurtam da döllendi. 4 tanesi 5. Güne gitti ve doktorumun baştan beri genetik tanı önerisinden dolayı iyiki de hepsini de pgt’ye gönderdik. Bu 4 blast embriyonun 2 tanesi en iyi kaliteydi, diğer ikisi orta kaliteydi. Benim 4 embriyomdan sadece 1 tanesi genetik tanıyı geçti, hem de orta kalitedeki embriyom geçti. Genetik tanı yaptırmasaydık, en iyisini transfer ettirecektik ve sonuç negatif olacaktı. Tutma olasılığı %70 dediler ve çok şükür hamileyim.
Ben İstanbul’daki en iyi iki merkezde üçer tane deneme yaptım. İkisi arasında çok net deneyimlerim oluştu. Şişli memorial Semra Kahraman ekini çok profesyonel. Semra hoca başkanlığında komple bir ekinin elindesiniz. Belirli bir doktorunuz yok, her gittiğinizde başka bir doktor olabilir, doktor sadece sizi muayene ediyor, sizin ilaçlarınız ve işleminizin gidişatına, her gün öğleden sonra yaptıkları toplantıyla ekip karar veriyor. Size 4 ten sonra telefonunuza ilaç dozajları ile ilgili bilgi geliyor. Yani kaderiniz sadece bir doktorun elinde değil. Bir hemşire hatları var, onlarla irtibat kurup bilgi alabiliyorsunuz, zaten her mesajdan sonra onlar teyit etmek için yeniden arayıp bilgi veriyorlar. Bu işte en önemli olan Semra hocanın da dediği gibi laboratuvar. Derim ki Semra hocaya gidin ve be derse yapın, çok da araştırmayın. Semra hoca yıllarını vermiş zaten, Allahım isteyen herkesin kucağını doldursun
Merhaba, bizde de tesede sonuç olumlu çıkmadı ancak teseden sonra parça aldıklarını söylediler. Eğer istersek parçayı laboratuvara gönderebileceklerini söylediler. Biz gönderilmesini istedik. Sonuç 1 ay sonra çıktı. Sonuç certoli cell only çıktı. Yani şu anda hiç sperm üretimi olmadığı. Bu süreci sebep sonuç için yapıyorlar. Ben kendi anladığım kadarı ile yazdım. Daha sonrasında ben de araştırma yaptım bir suru bu patoloji sonucu o sırada vücudun nasıl olduğunu gösteriyor. Yani fotoğraf çekmek gibi patoloji sonucu da sizin gidisatinizin en nihai sonucu değil. Bu noktadan sonra da duzelmeler olabilir ya da aynı kalabilir.Açıkçası ben de Murat hoca ve semra hnm için tercih etmiştim. Çünkü seneler önce arkadaşımda benzer problem olmuş ve olumlu sonuç almıştı. Ben eşimi ikna ettiğimde murat hoca hastaneden 1 hafta önce ayrılmıştı maalesef ( eşime dedim murat hocaya dışarıdan gidelim. Ne fark eder dedi, aynı hastanede devam ettik. Sonuç hüsran. İnşallh siz çok iyi sonuçlar alırsınız Murat hocaya güveniyorum
2. Microteseyi şişli memorialde Murat başar yaptı. Her iki ameliyatta da hiç bir ilaç verilmedi. Biz özellikle doktora, bazı forumlarda okuyoruz, bazı takviyelerle sonuç alanlar olmuş dedik. Bahçecideki emre bey de, memorialdeki Murat beyde kanıtlanmış bir şey yok dedi.2. Mikrotese ameliyatınızı hangi dr yaptı acaba? Tedavi yöntemi ne idi? Eşiniz hangi ilaçları kaç ay kullandı?
Ne güzel çok sevindim sizin adınıza, sağlıklı bir şekilde kucağınız almayı nasip etsin rabbimsiz şanslıymışsınız Murat beye yetişebilmişsiniz. Biz gittiğimizde Murat bey hastaneden ayrılmıştı 1 hafta önce. Dışardan gitmek istedik ama ‘ne fark eder ‘ dedik bir daha farklı iki yer arasında gel git olmasın dedik. Tedaviye başladık. Ben boşuna kullandığım ilaçlar ile ve boşu boşuna bıçak altına yatmamızla kaldık. ne yalan söyliyim başından beri murat bey vardı aklımda arkadaşımın eşi de olumlu sonuç almıştı.2. Microteseyi şişli memorialde Murat başar yaptı. Her iki ameliyatta da hiç bir ilaç verilmedi. Biz özellikle doktora, bazı forumlarda okuyoruz, bazı takviyelerle sonuç alanlar olmuş dedik. Bahçecideki emre bey de, memorialdeki Murat beyde kanıtlanmış bir şey yok dedi.
Kendi tecrübeme dayanarak söylüyorum canım. Murat hocanın kliniğine sadece 1 kez gittik. Kendisi bazı günler hastalarından ötürü Memorial’a geliyordu. Tabii bahsettiğim şubat ayı. Bu ay sonu yine başlicaz tedaviye. Süreç hakkında yazarım sana. Belki kafanızı topladığınızda onunla devam edersinizNe güzel çok sevindim sizin adınıza, sağlıklı bir şekilde kucağınız almayı nasip etsin rabbimsiz şanslıymışsınız Murat beye yetişebilmişsiniz. Biz gittiğimizde Murat bey hastaneden ayrılmıştı 1 hafta önce. Dışardan gitmek istedik ama ‘ne fark eder ‘ dedik bir daha farklı iki yer arasında gel git olmasın dedik. Tedaviye başladık. Ben boşuna kullandığım ilaçlar ile ve boşu boşuna bıçak altına yatmamızla kaldık. ne yalan söyliyim başından beri murat bey vardı aklımda arkadaşımın eşi de olumlu sonuç almıştı.
Semra hocanın soyismi nedir acaba ?Merhaba kader arkadaşlarım benim de eşim azospermi ve 9 yıl önce ilk microtesemizi bu sitedeki yorumlardan yola çıkarak koşuyolundaki bahçecide yaptırdık. Doktorumuz emre beydi. Emre beyin ilk sorduğu sigara kullanıyor musunuz olmuştu. Sağolsun ilk ameliyatımızda sperm bulundu ve taze spermlerle ilk tedavimiz başladı. O zaman ben 29 yaşındaydım ve herşeyim gayet sağlıklı. 15 yumurta toplandı ve 7 tanesi döllendi, 4. Gün kaliteli olduğu söylenen bir embriyo transfer edildi ve tutmadı. Dondurulacak embriyomuzda olmadığı için,ikinci kez dondurulmuş spermlerle yeni bir tedaviye başladık. 4 tüp sperm dondurmuştu Emre bey.
İkinci işlemde 12 yumurta toplandı ve hiçbiri döllenmedi. Bize bakan doktor bence bir daha denemeye gerek yok, yumurtanız kaliteli değil döllenmiyor, başka yollar deneyin, herkesin çocuğu olmak zorunda değil gibi cümleler kurdu ve kısa bir süre sonra da merkezden ayrılıp kendi yerini açtı
2. İşlem için 3 tüp sperm açılmış ve geriye 1 tüpümüz kalmıştı. Bu sefer başka yerlerin arayışına başladık tabii, çünkü benim yumurtam ilk seferinde döllenmişti ve ikinci işlemimiz çok mantık dışıydı. Merkezde başka bir doktorla son kez şansımızı denemek istedik. 3. İşlemimizde 12 yumurta toplandı 4 tanesi döllendi.
2. Gün 3 kalitesiz embriyo çok küçük bir olasılıkla transfer edildi. Sonuç tabiki negatif
Daha sonra çok methini duyduğumuz şişli memoriala Semra hocaya gittik. Giderken daha önceki işlem epikrizlerimizi herşeyimizi yanımızda götürdük, Semra hoca dosyamıza baktı, bize bazı sorular sordu ama kesinlikle daha önceki işlem geçmişimizle ilgili merkez ile ilgili bir eleştiri yapmadı ve sonrasında beni muayene etti.
Sonra dedi ki; senden natural siclus ile en az dozda ilaç vererek oluşturduğumuz yumurtaları Blast olunca donduracağız. Sonra sen hazır olunca transfer edeceğiz. Çok net konuştu ve çok kendinden emin. İçimden dalga mı geçiyor bu kadın dedim
Ama benim döllenme sorunum var nasıl blast olacak dedim.
Bizde olacak dedi
Eşim 38 yaşındayken şişli memorialde tekrardan microtese ameliyatını oldu ve çok şükür 4 tüp donduruldu. Taze spermlerle de benden toplanan 9 yumurta işleme alındı. Aslında o gün çok moralim bozuldu, sadece 9 yumurtam toplanmıştı, ben daha çok bekliyordum.
İşlemimi yapan doktora ama daha çok yumurta olur diye beklemiştim diye üzüntümü dile getirdim. Bak daha fazla yumurtan var ama onlardan iş çıkmaz, bunlar çok iyi rahat ol dedi. Ve evet dediği gibi hepsi döllendi 2 tanesi blast oldu ve donduruldu. 7 ay sonra birini transfer ettiler ve çok şükür bir oğlum oldu.
4 yıl sonra dondurulmuş diğer embriyomuzu transfer ettirmek istedik, fakat embriyomuz çözülürken bozulma oldu, biz yine de şansı çok düşük de olsa embriyomuza şans vermek istedik fakat sonuç negatif oldu. Bu bizim toplamda 5. Denememizdi.
Sonrasında dondurulmuş spermlerle tekrardan deneme yapmaya karar verdik. Ama yaş 38 yumurta sayısı ve kalitesi ciddi oranda düşüyormuş. Yine natural siclus ile en az ilaç kullanılarak 7 yumurta oluşturuldu, 1 tüp sperm çözdürülerek, 7 yumurtam da döllendi. 4 tanesi 5. Güne gitti ve doktorumun baştan beri genetik tanı önerisinden dolayı iyiki de hepsini de pgt’ye gönderdik. Bu 4 blast embriyonun 2 tanesi en iyi kaliteydi, diğer ikisi orta kaliteydi. Benim 4 embriyomdan sadece 1 tanesi genetik tanıyı geçti, hem de orta kalitedeki embriyom geçti. Genetik tanı yaptırmasaydık, en iyisini transfer ettirecektik ve sonuç negatif olacaktı. Tutma olasılığı %70 dediler ve çok şükür hamileyim.
Ben İstanbul’daki en iyi iki merkezde üçer tane deneme yaptım. İkisi arasında çok net deneyimlerim oluştu. Şişli memorial Semra Kahraman ekini çok profesyonel. Semra hoca başkanlığında komple bir ekinin elindesiniz. Belirli bir doktorunuz yok, her gittiğinizde başka bir doktor olabilir, doktor sadece sizi muayene ediyor, sizin ilaçlarınız ve işleminizin gidişatına, her gün öğleden sonra yaptıkları toplantıyla ekip karar veriyor. Size 4 ten sonra telefonunuza ilaç dozajları ile ilgili bilgi geliyor. Yani kaderiniz sadece bir doktorun elinde değil. Bir hemşire hatları var, onlarla irtibat kurup bilgi alabiliyorsunuz, zaten her mesajdan sonra onlar teyit etmek için yeniden arayıp bilgi veriyorlar. Bu işte en önemli olan Semra hocanın da dediği gibi laboratuvar. Derim ki Semra hocaya gidin ve be derse yapın, çok da araştırmayın. Semra hoca yıllarını vermiş zaten, Allahım isteyen herkesin kucağını doldursun