Selam arkadaslar. Benim eşimde inmemiş testise bağlı azosperm. 3 senedir bununla mucadele veriyoruz. Gitmedigimiz doktor kalmadı. 2 bucuk sene celalettin hocada tedavi gördü eşim. Aynı zamanda Ankara A life Semra sertyel (türkiyenin bir numaralı embriyologu) hocada sperm testi verdi. Sa' aşamasından sd4' aşamasına geldi eşim. Daha sonra burda takılı kalınca3 senenin sonunda mikro tese oldu. Tansel kaplancan (çok iyi bir ürolog) eşimden 3 tüp sperm çıktı. Spermler donduruldu ve benden yumurta toplamı islemleri basladi. Tam 17 yumurtam toplandı . 10 tanesi cok guzel dendi. 3 tanr embriyo olustu ve hic biri 5. Güne gitmedi. Ben burda şunu anladım.. arkadaslar azosperm hastalarında labaratuar çok çok cok onemli. Erkek infertilitesinde başarılı olan hastaneleri secmeliyiz. Biz hatayı burada yaptık. "centrum , gürgan , A life " bu 3 hastane erkek infertilitesi olanlar icin cok iyi . Cunku teseden cikan spermler hareketsiz olabiliyor bunun icin piezo uygulaması spermlerim boynuna elektirik verme, kalsiyum vs. Bunlar gerekli. Bunun icinde labaratuarın ve embriyoloğun tecrubesi cok onemli. Cok buyuk hata ettik. Maddi manevi çok yıprandık. Şimdiki aklım olsa mikro tese olup spermleri dondurtup a life hastanesine taşıyıp geri kalan islemleri semra sertyel hocayla devam ettirirdik. Yasadigim surecleri ve edindigim tecrubeleri paylasmak istedim. Rabbim hepimizin yüzünü güldürsün
Merhabalar Yazınızı görünce yazmak istedim.
Benim eşimde de ben inmemiş testisi olduğunu zannediyordum.
Tüp bebeğe de o yüzden geçtik..
18 milyon spermi vardı ve %70 doğrusal hareketliydi. Morfoloji 0 dı. Kromozom testi ve y delesyon yaptırdık. Temiz çıktı. Bunun üzerine başı düzgün olan spermleri seçebiliriz dedi doktor..
Neyse 2 ay takviyeler ile sayımız 40 milyona hareketli sperm 24 milyona çıktı. İleri hız %3 oldu ve morfoloji değişmedi.
Bu sperm değeri benim yumurta toplama işlemim yapılmadan 1 hafta önceki değerdi.
Semra Esenkaya da
tüp bebek yaptırdım.
22 yumurta toplandı, 16 tanesi olgun çıktı.
Dölleme işleminde embryologumuzun çok iyi seçim yaptığını düşünüyorum…
Bize piezo uygulandı ve 16 tane yumurta da döllendi.
5.güne 12 tane embryomuz kaldı. Doktorda şaşırdı ama biraz benim yumurtalara bağladılar..
Ama daha önce morfoloji 0 ile gene bi hastası daha hamile kalmıştı…
Benim 2 transfer başarısız oldu ve sonrasında doğal yoldan gebe kaldım..
Ama gebe kalmadan önceki ay eşim devlet hastanesinde üroloji doktoruna gitti. O doktorda inmemiş testis ameliyatın başarılı olmuş senin öyle bir sorunun yok demiş. Ve varikosel gibi bir sorunun olsa zaten kaliteli embryo çok oluşmadı demiş. Biraz o yüzden eşime olan baskıyı azaltmıştım.
Benim gördüğüm psikolojik baskı erkeklerde baha büyük faktör…
İsterseniz özelden yazabilirsiniz..