Kızlar herkese merhaba. Bir zamanlar bu başlığın sıkı takipçisi olarak aklıma gelince bir bakayım dedim. Son mesajlarınızı okuyunca size biraz moral olur diye düşünüp yazmak istedim.
Eşimin azospermi olduğunu evliliğimizin başından beri biliyorduk. Hic sperm çıkışı yoktu. Genetik testi normaldi ama asla sperm çıkmıyordu. Gittiğimiz bir ürolog bize sizin asla çocuğunuz olmaz, evlat edinin dedi. Sonra 5-6 aylık evliyken Kaan Aydos isimli doktora tedavi olmaya başladık. Ege bölgesinde yaşıyoruz ve sürekli Ankara’ya git gel yapıyorduk. O Kaan Aydos ile tam iki yıl kaybettik. Resmen uyduruk bi ilaçla oyaladı diyebilirim. Belki biz bilgisizdik belki o ilgisizdi neyse kaybettik de demek istemiyorum aslında, rabbim vakti olmayınca insanı bir şekilde oyaliyor diye düşünüyorum.
Sonra bir gün ben internette Celalettin Peru hocayı buldum. Eşime söyledim, o da beni kirmadi randevu aldık ve görüşmeye gitti İstanbul’a. Bahsettiğiniz gibi kutu kutu ilaç geldi. Sabah, akşam, aç, tok.. ilk başlarda aklımda tutamıyor ve deftere yazıyordum hangisi ne zaman içilecek diye. O kadar çok ilaç vardı ki ilk gördüğümde eşime bu kadar ilaç insanı mahveder, istersen hic baslamayalim dediğimi hatırlıyorum. Nitekim Eylül 2018’de Celalettin hoca ile bu yola başladık. Sıfır sperm ile başladığımız yolculukta yavaş yavaş sperm hücreleri görmeye başladık. Öncül hücre dediklerinden. Eşim bu süreçte inanılmaz kilo aldı. Kilo derken ödem gibi düşünün suratı kocaman oldu, kafası kocaman oldu, iki beden irileşti diyebilirim. Celalettin hocanın ilaçlarını hic aksatmadık, sağlıklı beslenmeye çalıştık. Hoca ne derse yaptık, tam teslimiyet modunda tam 2bucuk yıl sürdü tedavimiz. bu zaman zarfında yavaş da olsa hücrelerimiz ilerledi arada birkaç ay enfeksiyon çıktı onunla uğraştık ve sonra pandemi başladı. Celalettin hoca bizi Ankara A life hastanesinde Semra Sertyel’e yönlendirdi. Sperm testinizi ona verin dedi ve Semra hocaya verdiğimiz testte ilk doğal sperm çıkışımız Ocak 2021’de oldu. 5 tane hareketsiz sperm çıkmıştı. 2bucuk yılın sonunda o 5 tane hareketsiz spermin sevincini tahmin edersiniz. Daha sonra eşim her ay Semra hocaya gidip test verdi. Kimisinde çıkmadı kimisinde hareketsiz 3-5 tane çıktı kimisinde 1-2 tane hareketli çıkmaya başladı. Bu sırada Celalettin hocanın ilaçlarını hic kesmeden devam ettik.
Nisan 2021’de bu tek tük spermler ile deneyebiliriz dedi Semra hoca ve yumurta toplattık. Bu zaman zarfında benim de yumurtalarım azalmıştı, yaşım 35 olmustu çünkü. 4 yumurtam çıktı, ikisi 5.güne kadar gelebildi. O iki taneyi de ngs dedikleri genetik teste gönderdik. İkisi de olumsuz sonuçla gelince embriyolar çöpe gitti. Rabbim zamanı gelmeyince bakın nasıl oyaliyor insanı.
Biz yeniden ilaçlarımıza devam ettik. Tek tük spermlerimizi Semra hocada toplamaya da devam ettik, Ağustos 2021’de yeniden yumurta toplattık ve yine sadece 4 yumurtam çıktı. Bu sefer hepsi 5.güne geldi ve Semra hocanın önerisiyle genetiğe falan göndermedik direkt 5. gün iki tanesini taze transfer yaptık.
Nihayet embriyolardan bir tanesi tutunmayı başardı. Şu an 36 haftalık hamileyim. Hatta kızımız biraz aceleci neredeyse bu haftalarda doğacak, biraz korkuyorum erken olduğu için ama artık Allah’a sığındık. Sizlerden de dua bekliyoruz
Rabbim Celalettin hocadan da Semra hocadan da bin sefer razı olsun. Nihayetinde 36 yaşıma geldim, evliliğimizin 7.yılındayız. Artık sıra bana geldi şükürler olsun diyorum.
Biraz uzun oldu ama bu mübarek günde bir nebze olsun umutlarinizi yeşertmek istedim. Yol çok uzun olabilir, çok meşakkatli olabilir, hemen çözüme ulaşamayabilirsiniz kızlar ama sakin pes etmeyin. Tedavinize sıkı bir şekilde devam edin ve rabbime sığının. Bu süreçte biz tedavimizi kimseyle paylaşmadık ve en büyük destekçimiz yine birbirimiz olduk. çok zor, çok ağır duygular. Ben eltim doğum yaptığında nasıl ağladığımı unutamıyorum mesela. Kıskanmıyor insan ama çok buruluyor içi. Gerçekten ağır bir imtihan.
Rabbim isteyen ve bu uğurda mücadele veren herkesi sağlıklı evlatla müjdelesin. Dualarım sizinle, her zaman kalbimdesiniz. En büyük duam sağlıkla, hayırlı bir evlat sahibi olmaktı, şimdi en büyük duam bana bir tane yeter rabbim sen olmayanlara hayırlı evlat ver