Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Evet bize de gönderdi ama bu zamanda o şekilde beslenmek çok zor yaa bilmiyorum en başta bizde paketli gıda tüketmeyelim dışardan yemeyelim felan dedik ama olmuyor maalesef hayırlısı artık elimizden geleni yapalım Allah şifamızı versin hepimizin inşallah.
Haklısın canım illakı yenılır ama mesela sıklıkları azaltmak onemlı ben işten gelıp yemek bıtse bıle yapıyorum azda olsa cok maddı kaybımız oluyor ilk ayda boyle gıttıyse ıstanbula gıt gel test ılacalr dusunemıyorum Allahım dogql yolla cıkıs olsun gıden parada olsun ben yorumları okuyorum ıkı yıl kullananlar var maddıyatı karsılamayıp bırakanda olmus 😭😭😭😭2 ay sonra sonuc alanda şans artık

Amin Allah hepimizin yardımcısı olsun. Cp instagram hesabında sık sık başarı hikayeleri paylaşılıyor bende onları okudukça kendim başarmış gibi mutlu oluyorum. Ne diyeyim umarım bu yolda emek veren herkes içerisinde bizlerde başarırız evlatlarımıza kavusuruz biran önce
Bende bakıyorum hergun ama ınanamıyorum bunu ürologlar nasıl basarmıyorda bu hoca başarıyor aklım almıyor bır de bu hoca onca seye ragmen dünyaca bılinen bırı olmalı hep celışkıdeyım bıde fotograf paylasımlarının yorumları yapan kısıler tek tek pibaktım aynı kısıler basıt yorumlar yapmıslar baslarda guven verıcı gelmedı ama başka sansımızda yoktu😭😭

Haklısın canım illakı yenılır ama mesela sıklıkları azaltmak onemlı ben işten gelıp yemek bıtse bıle yapıyorum azda olsa cok maddı kaybımız oluyor ilk ayda boyle gıttıyse ıstanbula gıt gel test ılacalr dusunemıyorum Allahım dogql yolla cıkıs olsun gıden parada olsun ben yorumları okuyorum ıkı yıl kullananlar var maddıyatı karsılamayıp bırakanda olmus 😭😭😭😭2 ay sonra sonuc alanda şans artık
Aynen öyle maddi manevi zor bir süreç Allah hepimizin yardımcısı olsun canım.

Bende bakıyorum hergun ama ınanamıyorum bunu ürologlar nasıl basarmıyorda bu hoca başarıyor aklım almıyor bır de bu hoca onca seye ragmen dünyaca bılinen bırı olmalı hep celışkıdeyım bıde fotograf paylasımlarının yorumları yapan kısıler tek tek pibaktım aynı kısıler basıt yorumlar yapmıslar baslarda guven verıcı gelmedı ama başka sansımızda yoktu😭😭
Güvenerek inanarak tedavi olalım şifa Allah’tan cp vesile olsun inşallah başaralım. Güvenmek zorundayız. Ama hocanın yurt dışından çok hastası var biz ordayken de şahit olduk. Birde attan düşenin halinden attan düşen anlar derler ya beni cp iten en önemli şey buydu. Kendisi de iyi kötü bizim yollarımızdan geçmiş

Aynen cabım cok haklısın ara ara sonucları bılgılendırelım bırbırmıze Allah yolumuzu Açık etsın İnşallah🙏🏻☺️

Merhaba esım 9 ay kullandı ama sonuc olöası sadece hormonlarında duzelme oldu sperm cıkısı yasanmadı
Bende sımdı cok uzuldum bızde 1.5 yıllık evlıyız ve 1 yıla yakın tedavı gordu esım sızı cok ıyı anlıyorum ve aynı durumdayım genetık sonucumuz herseyınız temzı esımın hormon degerlerı cok kotuydu ovıtrel ve merıonel ıgnelerı kulaknıd 9 ay hala sperm cıkısı yasanmadı ve koca bır husranla karsılastık. Doktor artık Tese amleıyatı tup bebek surecınde olacaksınız dedı bız Ankarada yasıyoruz Recai Papuccuya gıttık onlar da bu surecı soyledı spermı amleıyatta arayacaklar ustune cıkıp cıkmayacagında ıhtıöal deneyecekşer bende hormon ıgne kullanıp yumurta işlemı olacakmiş dıyelımkı Tesedede cıkmadı sperm ozaman ROSİ YONTEMI deneyecez dedı yanı sansımız %2 dusunun artık o durumu 30 bın felan malıyet cıktı esım amelıyat olmak ıstemdı sonra Azosperm hastalrının gıtıgı doktorları makele ızledık okuduk Celalettın Peru ıstanbukda bu doktor ınstagramdan baktık ınanamadık yuzlerce hasta var ve care buluyo bana ınandırrıcı gelemdı ama baska sansımızda yoktu dun onlıne konustuk hocayla ılac gıda takvıyesı ıgmeler tonlarca sey yazdı ve 3 ay kullanın sonra buraya gelıp test verın dedı dun gorustuk ınsallah yararı olur 15 bın tuttu hersey oylede deneyecez boylede en azından tese amelıyatı olamdan denemeyı tercıh ettık😭😭😭😭😭
Aynı sıkıntı benim eşimde de var başladınız mı peki ilaçlara

Merhaba kızlar bende yeni katıldım çoğu mesajlarınızı okudum
Burcu inşallah güzel haberler alırsın hepimize umut olursun :)
6 Nisanda Bahçeci Cem Çelik ve Bülent Erol hocalara randevumuz var şimdiden sanırım stres biraz sarmaya başladı.
başka bir şehirden geleceğiz tedavi için :)
Eşim erkek infertilitesi azosperm hastasıyız ne yazık ki :KK43:
Genetik Testlerini vs yaptırdık herhangi bir sorun çıkmadı.
2 yıllık evliyiz evliliğimizin 5. ayından sonra hiç korunmadık ama 1.5 yılda olmayınca doktora eşimden gizli gittim çünkü sorunun bende olduğunu istemsizce beynimin içine yer etmiştim.
sadece alttan muayene ve kan testi verdim hiç bir sıkıntı çıkmadı. Eşimden sperm testi istediler eşim testi yaptırıp sonucu aldığımızda Doktor Bey sizin çocuğunuz olmaz cümlesini suratımıza vurdu :)
bir kaç ay buna alışmaya çalıştık. Sanırım bizim için serüven yeni başlıyor :)
Bana bilgi verebilecek bir sürü tecrübeli arkadaşım olduğuna eminim :)
İlk görüşmede neler yapılır neler oluyor bilgi verir misiniz kızlar ? :)

Merhaba bızde aynı durumdayız1.5 yıllık evlıyız c.p gorustuk bızede bırsuru ılac takvıye macun ıgne verdı ıkı yılda gercekten uzun bır sure ve verdıgı seyler gercekten pahalı ınsallah yararı olur AHMET HAKAN HALILOĞLU bu doktor ıyı oldugunu cok duyduk hatta muayaene gıttı teseyı olacaktı son dakka vazgectık c.p gıdecegımız için ıstersen bır arastır
Canım merhaba azosperm sebebiniz neydi bide Ahmet Hakan Haliloğluna muayene için gittiniz o mu dedi tese diye hiç tedavi filan önermedi mi?

Canım merhaba azosperm sebebiniz neydi bide Ahmet Hakan Haliloğluna muayene için gittiniz o mu dedi tese diye hiç tedavi filan önermedi mi?
Merhaba canım esım ahmet hocadan once bırcok hastaneye gıttı azosperm hastalıgını kabullenmedı en son yuzuncuyıla gıttık orda 9 ay tedavı oldu ovıtrell merıonel ıgnelerı kullandı doktor tese dedı bızde sonra Recaı Pabuccuya gıttık o Ahmet Hocaya gorundurdu cnkü üroloji uzmanı oda Tese ddedı suan yıne erteledık amelıyAtı Celalettın Peruya basladık 1. Haftada ve resmen ılacla beslenıyor esım dua edıyoruz amelıyatın cozum olmadgını dusundgumyz için buna karar verdık

Kızlar herkese merhaba. Bir zamanlar bu başlığın sıkı takipçisi olarak aklıma gelince bir bakayım dedim. Son mesajlarınızı okuyunca size biraz moral olur diye düşünüp yazmak istedim.

Eşimin azospermi olduğunu evliliğimizin başından beri biliyorduk. Hic sperm çıkışı yoktu. Genetik testi normaldi ama asla sperm çıkmıyordu. Gittiğimiz bir ürolog bize sizin asla çocuğunuz olmaz, evlat edinin dedi. Sonra 5-6 aylık evliyken Kaan Aydos isimli doktora tedavi olmaya başladık. Ege bölgesinde yaşıyoruz ve sürekli Ankara’ya git gel yapıyorduk. O Kaan Aydos ile tam iki yıl kaybettik. Resmen uyduruk bi ilaçla oyaladı diyebilirim. Belki biz bilgisizdik belki o ilgisizdi neyse kaybettik de demek istemiyorum aslında, rabbim vakti olmayınca insanı bir şekilde oyaliyor diye düşünüyorum.

Sonra bir gün ben internette Celalettin Peru hocayı buldum. Eşime söyledim, o da beni kirmadi randevu aldık ve görüşmeye gitti İstanbul’a. Bahsettiğiniz gibi kutu kutu ilaç geldi. Sabah, akşam, aç, tok.. ilk başlarda aklımda tutamıyor ve deftere yazıyordum hangisi ne zaman içilecek diye. O kadar çok ilaç vardı ki ilk gördüğümde eşime bu kadar ilaç insanı mahveder, istersen hic baslamayalim dediğimi hatırlıyorum. Nitekim Eylül 2018’de Celalettin hoca ile bu yola başladık. Sıfır sperm ile başladığımız yolculukta yavaş yavaş sperm hücreleri görmeye başladık. Öncül hücre dediklerinden. Eşim bu süreçte inanılmaz kilo aldı. Kilo derken ödem gibi düşünün suratı kocaman oldu, kafası kocaman oldu, iki beden irileşti diyebilirim. Celalettin hocanın ilaçlarını hic aksatmadık, sağlıklı beslenmeye çalıştık. Hoca ne derse yaptık, tam teslimiyet modunda tam 2bucuk yıl sürdü tedavimiz. bu zaman zarfında yavaş da olsa hücrelerimiz ilerledi arada birkaç ay enfeksiyon çıktı onunla uğraştık ve sonra pandemi başladı. Celalettin hoca bizi Ankara A life hastanesinde Semra Sertyel’e yönlendirdi. Sperm testinizi ona verin dedi ve Semra hocaya verdiğimiz testte ilk doğal sperm çıkışımız Ocak 2021’de oldu. 5 tane hareketsiz sperm çıkmıştı. 2bucuk yılın sonunda o 5 tane hareketsiz spermin sevincini tahmin edersiniz. Daha sonra eşim her ay Semra hocaya gidip test verdi. Kimisinde çıkmadı kimisinde hareketsiz 3-5 tane çıktı kimisinde 1-2 tane hareketli çıkmaya başladı. Bu sırada Celalettin hocanın ilaçlarını hic kesmeden devam ettik.

Nisan 2021’de bu tek tük spermler ile deneyebiliriz dedi Semra hoca ve yumurta toplattık. Bu zaman zarfında benim de yumurtalarım azalmıştı, yaşım 35 olmustu çünkü. 4 yumurtam çıktı, ikisi 5.güne kadar gelebildi. O iki taneyi de ngs dedikleri genetik teste gönderdik. İkisi de olumsuz sonuçla gelince embriyolar çöpe gitti. Rabbim zamanı gelmeyince bakın nasıl oyaliyor insanı.

Biz yeniden ilaçlarımıza devam ettik. Tek tük spermlerimizi Semra hocada toplamaya da devam ettik, Ağustos 2021’de yeniden yumurta toplattık ve yine sadece 4 yumurtam çıktı. Bu sefer hepsi 5.güne geldi ve Semra hocanın önerisiyle genetiğe falan göndermedik direkt 5. gün iki tanesini taze transfer yaptık.

Nihayet embriyolardan bir tanesi tutunmayı başardı. Şu an 36 haftalık hamileyim. Hatta kızımız biraz aceleci neredeyse bu haftalarda doğacak, biraz korkuyorum erken olduğu için ama artık Allah’a sığındık. Sizlerden de dua bekliyoruz ☺️

Rabbim Celalettin hocadan da Semra hocadan da bin sefer razı olsun. Nihayetinde 36 yaşıma geldim, evliliğimizin 7.yılındayız. Artık sıra bana geldi şükürler olsun diyorum.

Biraz uzun oldu ama bu mübarek günde bir nebze olsun umutlarinizi yeşertmek istedim. Yol çok uzun olabilir, çok meşakkatli olabilir, hemen çözüme ulaşamayabilirsiniz kızlar ama sakin pes etmeyin. Tedavinize sıkı bir şekilde devam edin ve rabbime sığının. Bu süreçte biz tedavimizi kimseyle paylaşmadık ve en büyük destekçimiz yine birbirimiz olduk. çok zor, çok ağır duygular. Ben eltim doğum yaptığında nasıl ağladığımı unutamıyorum mesela. Kıskanmıyor insan ama çok buruluyor içi. Gerçekten ağır bir imtihan.

Rabbim isteyen ve bu uğurda mücadele veren herkesi sağlıklı evlatla müjdelesin. Dualarım sizinle, her zaman kalbimdesiniz. En büyük duam sağlıkla, hayırlı bir evlat sahibi olmaktı, şimdi en büyük duam bana bir tane yeter rabbim sen olmayanlara hayırlı evlat ver 🙏🏻☘️

Son düzenleme:
Kızlar herkese merhaba. Bir zamanlar bu başlığın sıkı takipçisi olarak aklıma gelince bir bakayım dedim. Son mesajlarınızı okuyunca size biraz moral olur diye düşünüp yazmak istedim.

Eşimin azospermi olduğunu evliliğimizin başından beri biliyorduk. Hic sperm çıkışı yoktu. Genetik testi normaldi ama asla sperm çıkmıyordu. Gittiğimiz bir ürolog bize sizin asla çocuğunuz olmaz, evlat edinin dedi. Sonra 5-6 aylık evliyken Kaan Aydos isimli doktora tedavi olmaya başladık. Ege bölgesinde yaşıyoruz ve sürekli Ankara’ya git gel yapıyorduk. O Kaan Aydos ile tam iki yıl kaybettik. Resmen uyduruk bi ilaçla oyaladı diyebilirim. Belki biz bilgisizdik belki o ilgisizdi neyse kaybettik de demek istemiyorum aslında, rabbim vakti olmayınca insanı bir şekilde oyaliyor diye düşünüyorum.

Sonra bir gün ben internette Celalettin Peru hocayı buldum. Eşime söyledim, o da beni kirmadi randevu aldık ve görüşmeye gitti İstanbul’a. Bahsettiğiniz gibi kutu kutu ilaç geldi. Sabah, akşam, aç, tok.. ilk başlarda aklımda tutamıyor ve deftere yazıyordum hangisi ne zaman içilecek diye. O kadar çok ilaç vardı ki ilk gördüğümde eşime bu kadar ilaç insanı mahveder, istersen hic baslamayalim dediğimi hatırlıyorum. Nitekim Eylül 2018’de Celalettin hoca ile bu yola başladık. Sıfır sperm ile başladığımız yolculukta yavaş yavaş sperm hücreleri görmeye başladık. Öncül hücre dediklerinden. Eşim bu süreçte inanılmaz kilo aldı. Kilo derken ödem gibi düşünün suratı kocaman oldu, kafası kocaman oldu, iki beden irileşti diyebilirim. Celalettin hocanın ilaçlarını hic aksatmadık, sağlıklı beslenmeye çalıştık. Hoca ne derse yaptık, tam teslimiyet modunda tam 2bucuk yıl sürdü tedavimiz. bu zaman zarfında yavaş da olsa hücrelerimiz ilerledi arada birkaç ay enfeksiyon çıktı onunla uğraştık ve sonra pandemi başladı. Celalettin hoca bizi Ankara A life hastanesinde Semra Sertyel’e yönlendirdi. Sperm testinizi ona verin dedi ve Semra hocaya verdiğimiz testte ilk doğal sperm çıkışımız Ocak 2021’de oldu. 5 tane hareketsiz sperm çıkmıştı. 2bucuk yılın sonunda o 5 tane hareketsiz spermin sevincini tahmin edersiniz. Daha sonra eşim her ay Semra hocaya gidip test verdi. Kimisinde çıkmadı kimisinde hareketsiz 3-5 tane çıktı kimisinde 1-2 tane hareketli çıkmaya başladı. Bu sırada Celalettin hocanın ilaçlarını hic kesmeden devam ettik.

Nisan 2021’de bu tek tük spermler ile deneyebiliriz dedi Semra hoca ve yumurta toplattık. Bu zaman zarfında benim de yumurtalarım azalmıştı, yaşım 35 olmustu çünkü. 4 yumurtam çıktı, ikisi 5.güne kadar gelebildi. O iki taneyi de ngs dedikleri genetik teste gönderdik. İkisi de olumsuz sonuçla gelince embriyolar çöpe gitti. Rabbim zamanı gelmeyince bakın nasıl oyaliyor insanı.

Biz yeniden ilaçlarımıza devam ettik. Tek tük spermlerimizi Semra hocada toplamaya da devam ettik, Ağustos 2021’de yeniden yumurta toplattık ve yine sadece 4 yumurtam çıktı. Bu sefer hepsi 5.güne geldi ve Semra hocanın önerisiyle genetiğe falan göndermedik direkt 5. gün iki tanesini taze transfer yaptık.

Nihayet embriyolardan bir tanesi tutunmayı başardı. Şu an 36 haftalık hamileyim. Hatta kızımız biraz aceleci neredeyse bu haftalarda doğacak, biraz korkuyorum erken olduğu için ama artık Allah’a sığındık. Sizlerden de dua bekliyoruz ☺️

Rabbim Celalettin hocadan da Semra hocadan da bin sefer razı olsun. Nihayetinde 36 yaşıma geldim, evliliğimizin 7.yılındayız. Artık sıra bana geldi şükürler olsun diyorum.

Biraz uzun oldu ama bu mübarek günde bir nebze olsun umutlarinizi yeşertmek istedim. Yol çok uzun olabilir, çok meşakkatli olabilir, hemen çözüme ulaşamayabilirsiniz kızlar ama sakin pes etmeyin. Tedavinize sıkı bir şekilde devam edin ve rabbime sığının. Bu süreçte biz tedavimizi kimseyle paylaşmadık ve en büyük destekçimiz yine birbirimiz olduk. çok zor, çok ağır duygular. Ben eltim doğum yaptığında nasıl ağladığımı unutamıyorum mesela. Kıskanmıyor insan ama çok buruluyor içi. Gerçekten ağır bir imtihan.

Rabbim isteyen ve bu uğurda mücadele veren herkesi sağlıklı evlatla müjdelesin. Dualarım sizinle, her zaman kalbimdesiniz. En büyük duam sağlıkla, hayırlı bir evlat sahibi olmaktı, şimdi en büyük duam bana bir tane yeter rabbim sen olmayanlara hayırlı evlat ver 🙏🏻☘️
Çok sevindim canım senin adına🧿💃🏻 İnşallah sağlıklı bir şekilde kucağına alırsın bebişin🙏🏻🙏🏻

Biz 9 yıllık evliyiz, yıllardır çocuk sahibi olmaya çalışıyoruz. Eşim kemo'dan dolayı azosperm,tüp bebek denemeye karar verdik 1 kere mikrotese oldu fakat sperm bulunamadı, bu arada yiyip içmediği denemediği birşey kalmadı(tedavi'den değil,kendimizce evde bir şeyler yaptık denedik ondan bahsediyorum) yine elde var sıfır! Bu arada geçen yıllar verdiğimiz onca emekler vs. hepsi yordu bizi ve evlat edinmeye karar verdik ama o da olmadı aylık gelir falan bahane edilip kabul görülmedik. celalettin Peru ismini sık sık duyuyordum gittiğimiz hastanelerde, TV,falan ha bu arada cp araştırıp, karar vermeden önce aklımda 2 isim vardı biri emre Bakırcıoğlu diğeri Kaan Aydos netten biraz araştırma yaptım ikisiyle alakalı Kaan Aydos hakkında çok olumsuz yorumlar,hasta şikayetleri falan okuyunca vazgeçtim. Emre bakırcıoglu'na gitmeye karar verdim fakat o da içime sinmedi gitmedik.En son celalettin peru'yu iyice araştırıp,İnstgram sayfasını takip ettim meğer zaten taa en başında içime sinmiş ona gitmek istiyordum ve gittik. Şu anda 1 yıl oldu tedavideyiz şükürler olsun her şey yolunda benim eşimde de kist var,iltihap var bunlar için de ayrıca ilaç kullanıyor inşallah iyi olur. O kadar zor ki bu durum Allah düşmanına dahi göstermesin.Evdeki sessizlik,yalnız olmak,arkadaşların birer birer hamile kalıp,bebeklerini kucaklarına alırken senin boynunun bükük olması, hani sen de yok mu seni niye doğurmuyorsun diye soran bazı patavatsızlar. Öyle ki sokakta bir çocuk görmeye bile tahammül edemez hale geldim. Yani daha ne diyeyim aslında o kadar çok şey var ki anlatacak! bu konuda çok doluyum çok. Dilerim Rabbim bir gün bizim de gönlümüze göre verir bize de hayırlı,sağlıklı evlatlar nasip eder inşallah.Farkındayım çok uzattım hakkınızı helal edin.
Pekı suan son duruumunuz nedır

Bende iki senelik evleyim arada aglama krizlerim oluyor. Sosyal cevremden uzaklastim. Instagram watsap kapattim gitti kimse bana ulaşamasın neden bebek yapmiyorsun demesinler artik. Sanki biz yapinca oluyor bu islerr kimsenin inancı kalmamış.. benim esimde cocukluktan cift tarafli inmemis tetisten kaynaklı azosperm.. celalettin hocaya asladik bir ay oldu rabbim herkee evlat nasip etsin insallah.
Pekı suan son durumunuz nedır

Hayırlı olsun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Azospermi sebebiniz neydi acaba?

Hayırlı olsun. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin inşallah. Azospermi sebebiniz neydi acaba?
Herhangi bir sebep bulamadık dedi doktorlar bize hep canım. Eşim küçükken kabakulak geçirmiştim acaba ondan mi der durur ama bilemiyoruz neden olduğunu açıkçası. Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Rabbim isteyen herkese nasip etsin.

Merhaba, size kendi durumumdan bahsetmek ve aranızda benim gibi olan varsa eğer bilgi almak istiyorum. Eşim azospermi 5 yıllık evliyiz. hamile kalamayınca yapılan kontrollerde eşimin sperm çıkışı 0 olduğunu öğrendik. Evliliğimizin 2. yılında tese ameliyatı oldu ve ameliyata girdiği gibi direk sperm bulundu 2 tüp sperm alındı. 2 tüp bebek denemem oldu biri devlet hastanesinde biri Acıbadem hastanesinde oluşan embriyo 1. kaliteydi hamile kaldım ancak gebeliğimin 7. haftasında kesenin boş olduğunu öğrendik. Tam anlamı ile yıkıldım. İlaç verilerek düşük yaptırdı doktorum. Daha geçen hafta düşük yaptım şimdi size sormak istediğim eşimde sperm var ancak çıkış yok. Bu süre zarfında kasık fıtığı olduğu için hemde oldukça büyük onuda aldırdı. Doğal yoldan sperm çıkışı olabilir mi? Sperm var çünkü, bitkilerle destekleyici ilaçlarla mümkün olabilir mi? Başına bu tarz bir durum gelen var mı. Bu arada hormonlarda sıkıntı yok. Yapılan fiziki muayenede hiçbir sıkıntı yok.

X