Eşimde şuan kistik fibrozis taşıyıcısı fakat tese olmadığı için bilemiyoruz bazı şeyleri ama doktor tıkanıklık var dedi aynı zamanda tıkanıklık üretime yansımış deniyor hani %50 serm bulurum dedi inşallah bulunur. Fakat ameliyat sonrası herşey belli olucak genetik olarakta olmayabilir tikanikliktan dolayimi FSH yüksek yoksa genetikmi bilemiyoruz faakat FSH değeri 30 lardayken 27 ye ,düşmüştü en son 1 hafta önce tahlil yaptırdık 22 lerdeydi iyi bişey mi bilmiyorum düşmesi ama yine yüksekmisMerhaba yazınızı tesadüfen gördüm ve yazmak istedim benim eşimde azosperm doğuştan sperm taşıyan kanallar gelişmemiş kistik fibrozis taşıyıcısı çıktı bende de genetik test yapıldı Bi sorun çıkmadı. Eşimde üretim var ama kanal olmadığı için çıkış yok. Tese oldu bulundu 2 başarısız denememiz var aslında ikiside pozitifti ama gebeliklerimin devamı gelmedi. Yakın zamanda 3.üncüye başlayacagız eşim yeniden tese olacak eşim takviyeler kullandı sigarayı azalttı arada içiyor yememize dikkat ediyoruz abur cuburu bıraktık bide bu şekilde deneyeceğiz. İlk tesede bilinçsizdik inşallah bu defa nasip olur. Covit konusunda bilgim yok umarım herşey istediğiniz gibi olur