- 12 Mart 2019
- 14.306
- 33.629
Bunu goze almaniz lazim ama ozaman her basarisiz tup bebekte bidahami tese olucak esimiz. Normal cikisi yok sonucta normal cikisimiz olsa neden donduralm dimi.Çok teşekkürler bilgiler için. Dr bize dondurma işlemi sonrası çözünürken bozunmalar olabiliyormuş. Ve o çıkan 1-2 tane spermin morfolojisine bakılmıyormuş Yani sperm çok iyi değil ve dondurma sonrasıda bozulma gerçekleşirse boşa dondurmuşta olabilirmişiz. Böyle söylendi bize.
Belki yazdınız ama benim dikkatimden kaçtı. Siz şimdi hamile misiniz. Süreciniz nasıl devam ediyorEşiniz azospermi yani hiç spermi yok keşke ciksada dondurma işlemi yapılsa zaten dondurmakdan başka care yok.Ama 3 ay tedaviyle çıkış olması bizim gibi hastalarda mucize gibi bişey hemen tese olmayin derim.Biz o hatayı yaptık.
Benim anlamadığım neden eşide hazırlıyorlar bulunmama ihtimali azospermi hastalarında yüksek gereksiz yere eşide hazırlıyorlar her bulunan sperm iyi olmuyor tutmama ihtimaline yüksek NGS testi öneriyor celalettin hocaBizde ege hocada tedavi gorduk ozamanlar bahcecideydi.
3 ay klomen ve progeny m kullandirdi sizede muhtemelen aynisini vermistir.
Tahliller temiz cikinca seni hazirliyolar opu icin esinizi once normal sperm testi vermesini istiyolar o an yine sıfır cikarsa teseye alip sonucu bekliyosunuz.
Bizde sperm bulundu ama şansa bulunduguna inaniyorum 3 ay yetersiz bence.
Sperm dondurmaya gelirsenizde tese de bulunan spermleri zaten dondurucaksiniz bizm 2 yildir donmus sekilde spermlerimiz var her yil odeme yapiyoruz ve bu boylede devam edicek maliyeti dusunemiyoruz bu durumda malesef
Orasını bilemem ama azda olsa çıkış var ise eşinde bunu çoğaltmak ve kaliteli hale gelmesi için tedaviye devam etmelisiniz.Ama asla tese olmayin zaten çıkış arda oluyormus.Aslında şöyle bir iki çıkış var ikinci teste ama dondurduktan sonra çözünürken bozulmalar oluyormuş. Ben o açıdan çok emin olamıyorum. 3 ay beklesek mi yoksa 3 ay içinde beklemeden test yapıp dondursak mı?
Iste bu eşi hazirlamayi bende anlamis degilim.Benim anlamadığım neden eşide hazırlıyorlar bulunmama ihtimali azospermi hastalarında yüksek gereksiz yere eşide hazırlıyorlar her bulunan sperm iyi olmuyor tutmama ihtimaline yüksek NGS testi öneriyor celalettin hoca
Aynen ben özel hastanelere çok güvenmiyorum açıkçası.Cok iyi araştırma yapmak lazım bu konuda.Iste bu eşi hazirlamayi bende anlamis degilim.
Ama bence sperm cikma durumunda dondurmadan yumurtalari dollemek icin sanirim taze spermle dollemek var bide donmus spermle dollemek var. Egerki sperm bulunmazda bosuna okadar hormon almis olucaz.
Ngs pgt yontemlerini en basinda yapmalari gerekiyo bencede cunku spermler nekadar saglikli bilemiyoruz en azindan embriyolar genetige gonderilirse tutma olasiligi daha yuksek oluyo.
Bakiniz biz 3 deneme yaptik 4. Icin tekrar hazirlanicam bu denemede genetige gidecekler e bunu en basinda yapsaydinizya dimi
Evet oyle devlet hastaneleride labaratuvar olarak iyi degil. Onun icin ozellerde devam ediyoruz.Aynen ben özel hastanelere çok güvenmiyorum açıkçası.Cok iyi araştırma yapmak lazım bu konuda.
Herşey nasip ama ne demişler tedbir senden takdir Allahdan.Once yapılması gerekenleri başından yapsalar tamm.Bakın siz 3 deneme yapmışsınız ama 4uncude genetige gönderiyorlar.En başından yapsaniza su işi.3 denemede neler neler yaşanmissinizdir hem maddi hem manevi.Evet oyle devlet hastaneleride labaratuvar olarak iyi degil. Onun icin ozellerde devam ediyoruz.
Aslinda onlarinda sucu yok cunku yasi 33 ve uzeri olmadan basarisiz denemeleri olmayanlara genetik yapmiyolar buda kendilerinin bi kurali sanirim sperm faktorunu dusunmuyolar. Herkeste bizim gibi olmuyo cunku azosperm olup ilk denemede bebegini kucagina alanlar var.
Benm ilk deneme negatif olunca doktorum nasip sadece nasip bu isler demisti. Bencede nasip artik.
Evet bir çok şey yaşadım hatta çok ağır şeyler yaşadım.Ama dediğim gibi sizin genetiğiniz temizse eşinin ki temizse ve daha önce başarısız denemeniz Olmadıysa ilk denemelerde genetiğe gönderilmiyor 2.3. denemelerde ise embriyoları dondurduğumuz için yine genetige gönderemiyorlarHerşey nasip ama ne demişler tedbir senden takdir Allahdan.Once yapılması gerekenleri başından yapsalar tamm.Bakın siz 3 deneme yapmışsınız ama 4uncude genetige gönderiyorlar.En başından yapsaniza su işi.3 denemede neler neler yaşanmissinizdir hem maddi hem manevi.
Eşimin genetiği temiz şuan spermden bir önceki evredeymisiz.Evet bir çok şey yaşadım hatta çok ağır şeyler yaşadım.Ama dediğim gibi sizin genetiğiniz temizse eşinin ki temizse ve daha önce başarısız denemeniz Olmadıysa ilk denemelerde genetiğe gönderilmiyor 2.3. denemelerde ise embriyoları dondurduğumuz için yine genetige gönderemiyorlar
Genetiğe gönderebilmek için embriyolarınızın donmamış olması lazım benim denediğim ve başarısız olduğum embriyolar donmuş embriyolardi Onun için genetiğe gönderemedik şimdi sıfırdan yumurta toplanacak dollenecek öyle genetiğe gidecek.Herşey nasip ama ne demişler tedbir senden takdir Allahdan.Once yapılması gerekenleri başından yapsalar tamm.Bakın siz 3 deneme yapmışsınız ama 4uncude genetige gönderiyorlar.En başından yapsaniza su işi.3 denemede neler neler yaşanmissinizdir hem maddi hem manevi.
Çok iyi İnşallah siz de normal çıkış olur biz normal çıkış için beklememistik yani doktorumuz öyle bir şey önermemiştiEşimin genetiği temiz şuan spermden bir önceki evredeymisiz.
İlk başta bizde bilinçsizce tese olsuk şuan yeniden başladık tedaviye.ilk devlet Hastanesi'nde tedaviye başladık tedavi sayilirsa .Şuan celalettin perudayiz ve durumumuzun iyi olduğunu çıkış olabileceğini söyledi.Çok iyi İnşallah siz de normal çıkış olur biz normal çıkış için beklememistik yani doktorumuz öyle bir şey önermemişti
Cok sukur insallah cikisiniz olurİlk başta bizde bilinçsizce tese olsuk şuan yeniden başladık tedaviye.ilk devlet Hastanesi'nde tedaviye başladık tedavi sayilirsa .Şuan celalettin perudayiz ve durumumuzun iyi olduğunu çıkış olabileceğini söyledi.
İnşallahCok sukur insallah cikisiniz olur
Ege can ŞerefoğluMerhabalar sizin bahcecideki doktorunuz kimdi. Biz de orada tedavi görüyoruz. Eşimde azospermi var
Bahçecideki tedavide hiç sperm çıkışı olmayınca başka doktora mı gittiniz pekiEge can Şerefoğlu
Bizi ordan şu şekilde uğurladılar. Kök hücre tedavisini bekleyin. Yaşınız çok genç vs vs.. patoloji sonucumuz bile yok elimizde. Doktor bey sonucun ne olduğunu gayet iyi biliyormuş. Şu an celalettin peru da tedavi görüyoruz. Mayısta 2. Kontrolümüze gideceğiz.Bahçecideki tedavide hiç sperm çıkışı olmayınca başka doktora mı gittiniz peki
Rabbim şifa versin inşallah. Bizim de Mayıs ayında kontrolümüz var. Doktor program yapıcaz dedi. Sanırım tese ameliyatı yapacak ben öyle anladım.Bizi ordan şu şekilde uğurladılar. Kök hücre tedavisini bekleyin. Yaşınız çok genç vs vs.. patoloji sonucumuz bile yok elimizde. Doktor bey sonucun ne olduğunu gayet iyi biliyormuş. Şu an celalettin peru da tedavi görüyoruz. Mayısta 2. Kontrolümüze gideceğiz.
Rabbim cümlemizin yardımcısı olsunRabbim şifa versin inşallah. Bizim de Mayıs ayında kontrolümüz var. Doktor program yapıcaz dedi. Sanırım tese ameliyatı yapacak ben öyle anladım.
Eşinizde sorun ne idi? Hormonlar nasıldı ? Bizim FSH yüksek testesteron düşükRosi denemeniz nasıl başarılı oldumu.bizde k.aydos da tedavi olduk 6 ay kadar bize asla çocuğunuz olmaz dedi tedaviye devam etmenizin anlamı yok demişti.suan celalettin Peru ya tedavi oluyoruz cansız sperm immotil çıkış oldu sperm son aşamadayiz 0 hücre deydik k.a tese bile hücre bulamamıştı.
Rosi nin hep şansı olmuyor. Bizim bile doğal çıkış oldu azo sperm 0 hücreden.
Umutlarımız kılmıştı ama celalettin hocamızdan Allah razı olsun.