Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Bizim suan sebepsiz hersey normal

Herkese merhabalar. Bizde yaklaşık 4 5 gün önce öğrendik. Tüm psikolojimiz yerle bir oldu... Eşim evin içinde konuşmaz oldu çok zor süreçlermiş. Gerçekten Allah sabır versin. Bir kaç sorum olacak. Eşim çocukluğunda kabakulak orşiti geçirdiği için azospermi fakat doktoru FSH kaynaklı veya sebepsiz bir azospermi olsaymis şansınız daha yüksek olurdu demiş. Bu şekilde eşi orşit veya enfeksiyon geçiren ve tedavi olan varmı aranizda? Bize de ilaçların işe yaramayacağını ve düşük bir ihtimalde olsa micro tese olmamız gerektiği söylendi. Kimlere tedavi oluyorsunuz veya önerebileceginiz doktor varmı? Geçmiş olsun hepimize...

Bence daha iyi araştırılması lazım; öncekikle orşit ile ilgili ne kadar hasar var anlaşılması için iyi bir doppler gerekiyor ve androloji konusunda uzman bir ürolog. Evet herkes ama herkes TESE diyecek ama eğer yaşlar el veriyorsa bence bir kaç doktor deneyip tedavi olmaya gayret etmek lazım. Biz hastası değiliz ama Celalettin Peru tedavi konusunda iyi başarıları olan birisi; biz neden hastası değiliz derseniz istediği tetkikleri; istediği yerlerde yaptırabilme şansımız şu an yok önce üroloji de bir tedavi deneyeceğiz; TESE denirse de başka yönlere yöneleceğiz. Güzelce takviye edin hücreleri; omega 3, promenk-impryl gibi vitaminler, coq10, resveraratrol, arı ürünleri kullanabilirsiniz. Sakin olun; bol bol araştırın; sadece forumları değil tıbbi makaleri okuyun ve detaylı spermiyogram yaptırın. Yapan bir kaç yer var; istanbul andromed; ankara a life, ankara centrum klinik gibi.

Haklısınız. Bizimde sizin gibi çok büyük bütçeler ayırma imkanımız yok. Emre Bakircioglu ve Tansel Kaplancanin iyi olduğunu duyduk. Belki imkanlarımız doğrultusunda onları deneriz... Öncesinde de bahsettiğiniz gibi vitamin veya ilaçlarla destekleyip sonrasında bu ameliyatı denemek kulağa daha mantıklı geliyor. En azından ameliyat yapılacaksa tüm şansımızla deneyelim. Resmini gönderiyorum acaba detaylı sperm analizi bu mu oluyor? Bilgisizliğime soruyorum... İlk duyduğumda çocuk sahibi olmak konusu imkansız gelmişti. Ama burda aynı derdi paylaşan insanlardan en azından olumlu hikayeleri okumak bile bana çok motivasyon oldu. Teşekkür ederim

Eklentiler

• WhatsApp Image 2021-03-15 at 21.17.04.jpeg
    179,7 KB · Görüntüleme: 79
Selam arkadaşlar . Ankarada A Life hastanesinde Semra Sertyel diye bir embriyolog var. Kendisi çok detaylı sperm testine bakıyor. Yani sperm yok deyip birakmıyor hücrelere bakiyor. Yani kuyruksuz spermatidlere yada hafif kuyruklu varmı yokmu bunları inceliyor buda bizim tedavilerimizde nasil bir yol izleyecegimizi gösteriyor. Lütfen arkadaşlar tedavisiz teseye karşı gelin. Spermatidler sperme dönüşür. Bunun cok sayıda ispatları var. Tese olmayın demiyoruz tedavisiz tese olmayın diyoruz. Ne kadar cok tedavi olursak o kadar iyi. A life hastanesinde detayli sperm testini mutlaka öneririm. Hepimizin kaderi aynı o yüzden dogru bildiklerimi sizinle paylasmak isterim

Uzman bir ekip veya hastane önerilerinizi bekliyorum. İstanbul Anadolu yakasında memnun kaldığınız yerler ve doktorlar var mı ??

Merhaba soylediginiz bu takviyelerden once vitamin eksikligiyle ilgili falan bir test yaptirmak gerekir mi acaba? Bizim de 2 3 yil kadar oldu bu yolda. Istanbuldaydik celalettin peru tansel kaplancan murad başar hepsine gittik. Celalettin peruda tedavi gorduk faydasini gorduk mu bilmem ama tedaviyi biraktiktan 1 yil sonra spermatidler cikmaya basladi. En basta yuzde yuz lökositti hep. Tansel kaplancanin da ufak beslenme onerileri var onlari uyguluyoruz simdilik. Su an izmire taşındık ve istanbul ya da ankaradaki gibi detayli öncü hücreleri gosteren test yaptirmak istiyoruz izmirde boyle bir yer onerebilecek var midir acaba? En azindan detayli olmasa da hicbir sey yapmadan durmamak adina gidip bi kontrol ettirmek istiyoruz her turlu izmirden oneriye açığız simdiden tesekkur ederim hepinize

Merhaba herkese, hergün kaç defa girip bakıyorum güzel haberler var mı diye. biz de 2018 de öğrendik. Eşimin ilk evliliğinden çocuğu var sonradan olmuş azospermi. Herşey normal tüm değerler normal. Cinsel yoldan geçirdiği bir enfeksiyon olmuş ilk eşinden ayrıldığı dönemde doktor ondan olabilir sebep dedi. Bülent Erol' da tedavideyiz. Eşimin inhibin b ve diğer hormon değerleri iyi olduğu için bekletmek istemedi hemen pesa(iğneyle) yada mikrotese yapmak istedi 2 ay bir ilaç tedavimiz var. Sonuna geldik. Bu ayın sonunda adetimle başlatıyoruz süreci. Çok korkuyorum. Duaya ihtiyacım var.

Uzman bir ekip veya hastane önerilerinizi bekliyorum. İstanbul Anadolu yakasında memnun kaldığınız yerler ve doktorlar var mı ??
merhaba, suan bruksel tup bebek merkezi , Dr husamettin Uslu ile tedavideyiz. Eşim ilk TESE ameliyatını acıbademde olmuştu ama maalesef sonuç husran oldu. daha sonra bizimle aynı durumda olup cocuk sahibi olan bir tanıdıktan aldık bu yerin referansını. 3 aylık tedavi sonrası yapılan TESE ameliyatında sperm bulundu ve yumurtalarımız dollenmiş şekilde suan transfer bekliyor , bu surede rahmimdeki kist sebebi ile yapılan operasyondan dolayı 4 ay iyileşmeyi bekledim ve inşallah haftaya ilk denememizi yapıyor olacagız. hem heyecanlıyım, hemde yine husrana ugramamak için umutlanmak istemiyorum. karışıkduygular içindeyim yani
hastaneye gelirsek, tum doktorlar ve asistanlar cok ilgiliydi ve doktorumuzun yaklasımızdan ve hastaneden cok memnunuz. ilk operasyona gore daha cabuk atlattı eşim. umarım hersey guzel olacak.

Merhabalar eşinde inmemiş testise bağlı azospermi olup da çocuk sahibi olan veya tese olan var mı bilgi verebilir misiniz nasıl bi yol izlemeliyiz hangi doktor daha iyi hala karar veremiyoruz
merhaba, aynı durumda olan eşim ile 1 seneyi askın suredir tedavi surecindeyiz.
horman, DNA , tıkanıklık tum sebeplere bakıldı ve kucuklukte gecirdiği inmemiş testis ameliyatının gec yapılmasından dolayı azospermi olduğu soylendi. Ilk TESE ameliyatında hiç bulunamadı. zaten bir tarafında hiçbir sekilde hucre yok. tek tarafa bakılıyor sadece. ikinci operasyonu bruksel tup bebek merkezinde oldu ve doktorlar yılmadı operasyon 1 saati aşkın surdu neredeyse ve canlı 7 adet sperm hucresi bulabildiler ve 5 embriyo saglıklı sekilde dollendi. ilk denemeyı yapacagız haftaya bakalım. umarım hersey guzel olur. zorlu, yıpratıcı bir surec oldu bizimki ama yılmak yok :) sizin içinde guzel olur inş.

Merhabalar bizde ankarada test vermek istiyoruz. hemen sira bulunuyormu acaba öndenmi almak lazim 20-25 güne kadar gitmeyi dusunuyoruz .
Bide Ne kadara sperm test yapiyorlar hazirlikli gidelim

merhaba inşallah güzel haberler alırsınız rabbim kucağınıza doldursun inşallah tüp bebekte önemli olan sakin olmak çok gergin olma inan transferden sonra test gününü beklemek daha heyecanlı oluyor bülent bey cok iyi bir doktor iciniz rahat olsun çok kibar anlayışlı ve işinin ehli bizde bülent beyde tedavideyiz bende çok uzun araştırdım çokta memnun kaldık güzel sonuçlarını bekliyorum inşallah

Merhabalar bizde ankarada test vermek istiyoruz. hemen sira bulunuyormu acaba öndenmi almak lazim 20-25 güne kadar gitmeyi dusunuyoruz .
Bide Ne kadara sperm test yapiyorlar hazirlikli gidelim
Selam. Cok yogunluk oldugu icin biraz gec randevu veriyorlar ozelden bana yazin numara birakayim size. 350 tl

İnşallah. Sizin içinde herşey iyi olur inşallah ve kucağımıza sağlıklı bir şekilde alırız bebeklerimizi. Sizin azospermi sorununuz neydi?

Tansel beyin beslenme önerileri nedir.ciddi sıkıntımız var bizim de

İnşallah herşey güzel olur sizin içinde :) biz beş ay önce öğrendik yeni evliyiz daha tedavi süeecindeyiz eşim ameliyat dahi olmamış hala ikiside yukarda biri sonradan yukarı çıktığı için tek umudumuz o testis ( peki tam gelişmiş sperm hücresi mi bulundu bir de hangi doktora gidiyosunuz şehir olarak nerdesiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…