Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
Canm bizde bulundu biz 3 senedir bu isin icindeyiz ilk tesede bulundu sukur ve 3 tup bebek denemesi yaptik biz 🙂korkma sizinde bulunur insallah😊 benim ilk denemem tutmadı ikinci denemem tuttu boş gebelik oldu 3. Deneme tuttu 3 aylık hamileydim oglumun Kafatası oluşmamış Doktorlar yaşamaz dedi gebeliği sonlandırmamız gerekti Maalesef 2 ay önce gebeliği sonlandırdık ama yılmayacaksın sonbaharda tekrar denemeye başlıyorum
İnşallah canım benim haklısın rabbim nasip etsin sağlıklı gebeliklerimiz olsun 🤲

Canm bizde bulundu biz 3 senedir bu isin icindeyiz ilk tesede bulundu sukur ve 3 tup bebek denemesi yaptik biz 🙂korkma sizinde bulunur insallah😊 benim ilk denemem tutmadı ikinci denemem tuttu boş gebelik oldu 3. Deneme tuttu 3 aylık hamileydim oglumun Kafatası oluşmamış Doktorlar yaşamaz dedi gebeliği sonlandırmamız gerekti Maalesef 2 ay önce gebeliği sonlandırdık ama yılmayacaksın sonbaharda tekrar denemeye başlıyorum
merhabalar yaşadıklarınızı okudum rabbim sabrını versin inşallah
Bende 3.denemede pozitif almıştım ama 6ayda kalbi durdu malesef kaybettik simdi tekrardan bahçeci tüp bebekte bülent erolda tedaviye başladık siz nerede yaptırmıştınız tüp bebeği onu danışmak için yazdım

merhabalar yaşadıklarınızı okudum rabbim sabrını versin inşallah
Bende 3.denemede pozitif almıştım ama 6ayda kalbi durdu malesef kaybettik simdi tekrardan bahçeci tüp bebekte bülent erolda tedaviye başladık siz nerede yaptırmıştınız tüp bebeği onu danışmak için yazdım
Biz bahcecide basladik hep orda devam ettik iki sene once egecan serefoglu vardi tese yi o yapti bizim dondurulmus spermlerimz var bahcecide.
Benm doktorumda cem bey onda yaptim 3 denememide yine onda devam edicem

Biz bahcecide basladik hep orda devam ettik iki sene once egecan serefoglu vardi tese yi o yapti bizim dondurulmus spermlerimz var bahcecide.
Benm doktorumda cem bey onda yaptim 3 denememide yine onda devam edicem
bizimde bülent beyde tedavi bitince bende cem beye gitmek istiyorum nisan gibi sperm tahlili için istanbula gelicez inşallah sonuçlar güzel çıkar
inşallah en kısa zamanda sizde bizde tüm çocuk sahibi olmak isteyenlerde güzel haberler alırlar

bizimde bülent beyde tedavi bitince bende cem beye gitmek istiyorum nisan gibi sperm tahlili için istanbula gelicez inşallah sonuçlar güzel çıkar
inşallah en kısa zamanda sizde bizde tüm çocuk sahibi olmak isteyenlerde güzel haberler alırlar
Amin canım amin Bülent Bey de Cem Bey de çok başarılı doğru yerdesiniz Aklınız kalmasın❤

İşte tese de nasıl ya da teseden bağımsız zaten. Normalde de kadınları bazen rahim dinlendirme ya da kist varsa bekletme yapıyorlar ama genelde taze oluyor mu diye bilmek istedim. Tese içinde korkuyorum eşim hassas acaba ağır bir ameliyat mı diye ağır geçirenler olmuş. Bide ne biliyim narkozdan bile korkuyorum kendi işlemlerimden de korkuyorum ama eşim daha ağır basıyor çok stresliyim

Bu tamamen size, eşinize ve doktorunuzun takdirine bağlı. Eşinizde genetk problem varsa mesela embriyolar genetiğe gider mecburen taze transfer olamazsınız, yada size rahimle alakalı küçük problemler veya genetik problem varsa gene bekletirker gecici menopoz ile. Yada ikinizde de bi sorun yoktur doktorunuz donmuş embriyo transferi ister o yüzden bekletir. Ki donmuş embriyo transferinin taze transferden daha yüksek tutma şansı oldugu biliniyor. Bu yüzden doktorunuzda isteyebilir.

Bizim de yakı tarihte tesemiz var, sizin ne zaman?
Azospermi sebebi nedir bu arada

Sizinle daha önce konuştukmu bilmiyorum Almanys deyince konusmusuz gibi hatırlıyorum.
Bende yurtdışındayım ve burda maalesef bizim sorunumuzla pek ilgilenmiyorlar yapacakları sınırlı şeyler.
Aslında baktıgın zaman Trdeki doktorlarımızın uyguladıgı kür ve İğne terapilerinin bilimsel olarak kanıtlanmış yüzde yüz bi raporu yok ancak görüyoruz ki büyük bi cogunlukta işe yarıyor.
Bu yüzden bilimsel olmadıgı için burdaki doktorlar uygulamıyor bile.
Bizim doktorumuz %30 şans vererek hemen ameliyat edeyim dedi. Ben tedavi olanaklarını sordum bana bu dediklerimi söyledi.
İğne terapileri ‘tartışılabilir’
Kann diskutiert werden. Ysni üzerinde bile durmadı. Zaten ben o an Anladım olmayacağını ve Türkiyede aramaya koyuldum.

O yüzden sizede önerim imkanlarınızı elinizden geldğince zorlamak ve trye gitmek. Rabbim yar yardımcınız olsun
Evet sanirim konustuk daha önce. Aynen sizin de dediginiz gibi geldi bana. Anastrozol kullanin sonrada tese deneyelim demis. Yüzde 40 sans vermis. Yani daha yenilikci hic bi yöntem yok burda. 1 2 sene artik biraz para biriktirip öyle trde tedaviye baslicaz ins.
Benim kafama takilan, fsh 40 50 olanlar bile trde tedavi ediliyor tesede sperm bulunuyor. Esiminki tmm iyi degil ama asiri kötü degil gibi geldi bana. Saracoglu bile fsh düsürme icin kürler öneriyor. Azda olsa bir umut var. Bizim doktor raporlara inhibin b yi bile yazmamis. Bakmamis bile anlasilan. Bunlar nasi androlog anlamiyorum.

Neyse dedigim gibi artik önce bir kürle denicez olmazssa maddi imkanlar düzeldimi trde doktora görünücez

@Yasnaz biz seninle ekim ayı transfer olanlar grubundaydık, hatırlıyorum. Kaybın için üzüldüm, umarım hayırlısı ile yeni denemende kavuşursun bebişine 🙏☺️
Ben de o dönem transferimde testte pozitifi gördüm, ama ilk muayenede gelişmediği için ilaçla sonlandırıldı. Şimdi ikinci denemedeyim.

@Yasnaz biz seninle ekim ayı transfer olanlar grubundaydık, hatırlıyorum. Kaybın için üzüldüm, umarım hayırlısı ile yeni denemende kavuşursun bebişine 🙏☺️
Ben de o dönem transferimde testte pozitifi gördüm, ama ilk muayenede gelişmediği için ilaçla sonlandırıldı. Şimdi ikinci denemedeyim.
Hayirli olsun canm tutar insallah bu saglikla devam eder🙂 benim embriyolarim bitti onun icin sıfırdan başlıcaz tekrardan bende ekim gibi baslamayı dusunuyorm insallah

Geçmiş olsun. Acil şifalar diliyorum. Tesa’yı bilmiyordum. Azospermi olunca tedaviyle sperm üretimi oluyor mu? Eşime sebebi belirsiz azospermi denildi ve direk tese ameliyatı olacaksınız denildi. Sizde durum farklı mıydı?
Merhabalar benim esiminde suan belirsiz azosperm tese oldunuzmu acaba veya tedavi vs.bende bilmiyorum hic bu durumda olup tedavi olan varmi.

Azosperminin sebebi önemli; tedavi ile yanıt alma olasılığı da olabiliyor; iyi bir spermiyogram analizi; kan tahlili ve iyi bir üroloji muayenesinden sonra daha net belli olur.

Merhabalar eşinde inmemiş testise bağlı azospermi olup da çocuk sahibi olan veya tese olan var mı bilgi verebilir misiniz nasıl bi yol izlemeliyiz hangi doktor daha iyi hala karar veremiyoruz

Merhaba tekrar. Bugün nihayet genetik testler cikmis. Doktor telefonla aradi. Genetik te bir sorun gözükmüyomus. Ikinci yeni verdigi spermiogramda da yine bise cikmamis.
Doktor ameliyat secenegini söylemis esime, ameliyat seceneginde yüzde 40 sansi varmis, ameliyat olursa bi kac ay önceden daha önce bu konuda yazdigim anastrozol ilaci kullanacakmis esim. Yani kisaca 2 dk telefonda bilgi vermis kapatmis. Baska ilacim olmadigini filan söylemis. Ben almanyadayim. Ve buradaki doktorlar anca bukadar ilgileniyor.
Bide esim varikozele bakildimi diye sormus, sizin degerlerinizde sifir sperm oldugu icin bakmaya gerek yok demis? Yani buralarda okuyoruz varikozel olanlarda ilerleme filan oluyomus bazen insan bi enazindan bakip degerlendirmezmi?

Instagramdan tansel hoca da cevap yazmisti. Birsürü degisik biseler yazmis bura gelirseniz sunlara bunlara bakariz diye (mesela ardisik kök sperm diye bise bahsetmis? Ne demekki bu?)

Avrupada Kitapdan okuyup uyguluyorlar. Simdi bizim önümüzde 2 secenek var.
1. Istanbul veya ankarada bir doktora görünmek
2. Aktarlardan kür denemek

Kür ve ilac tedavisi birarada oluyomu acaba? Birde genetik temiz demis bise yok gibi demis doktor. Bu iyi bisemi? Yoksa genetikde sorun olsaydi ilac mi vardi ona göre?
Birde varikozel sizce önemli bi neden degilmi? Baska bir doktora dahami görünse esim sade varikozel icin?
Merhaba bizde sizin durumunuzdayiz suan hicbir sknti gorunmuyor en son caare mikro tese dusunuyoruz ilac trdavisi varsa oncelik o bizim icin 😔
Bu durumda olup da yazan olursa sevinirim pek bilgi bulamadim bizim gibi olan sözde doktor birine yazdim instagramdan çok iç karartici konustu benimle verdigimiz testte 1-2 motil 3-4 immotil sperm gorundugi yaziyor ama sözde doktor bunlarla hicbirsry yapilamaz rosi dahil demis. burda gorunen öncül hucre yani olgunlasmamis ilk evre gibi demis ama testimizde öyle öncül hucre falan yazmiyor direk bi kac tane motil ve immotil sperm yaziyor anlayamadim bende doktor oldugundan da emin degilim acikcasi ama icimi karartti hicbirsey yapilamaz deyince. Arkasindan da sperm naklinden bahsetti bendr boyle bisey dusunmedigimizi soyledim 😔

Azosperminin sebebi önemli; tedavi ile yanıt alma olasılığı da olabiliyor; iyi bir spermiyogram analizi; kan tahlili ve iyi bir üroloji muayenesinden sonra daha net belli olur.
Malesef suan bizimde belirsiz hormonlar vs temiz kan tahlili de yapildi genetik vs temiz.

X