Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
İnanki bilmiyorum bende bu yolda tecrübesiz işim öğrendikçe söylüyorum ama normal şekilde tüp bebek olsa yani sperm zaten olsa erkekte amelyat gerektirmeden yani .kadın hazırlanır sperm alınıp taze transfer edilir .
İşte tese de nasıl ya da teseden bağımsız zaten. Normalde de kadınları bazen rahim dinlendirme ya da kist varsa bekletme yapıyorlar ama genelde taze oluyor mu diye bilmek istedim. Tese içinde korkuyorum eşim hassas acaba ağır bir ameliyat mı diye ağır geçirenler olmuş. Bide ne biliyim narkozdan bile korkuyorum kendi işlemlerimden de korkuyorum ama eşim daha ağır basıyor çok stresliyim

Merhaba benim eşimde inmemiş testise bağlı azo spermi biz Tansel beyde tese olduk sperm çıkmadı rosi yapıldı siz hangi doktordasınız

Arkadaşlar aranızda eşi azosperm olup tedavi veya daha başka bir bebek sahibi olan yok mu ?
Merak etme bir sürüü insan var yeni öğrenmişsin durumunu sanırım korkma arkadaşım doğru doktor doğru tedaviyle çok güzel yerlere gelebilirsin. Şimdilik sana diyeceğim hangi doktora gdersen git mikroteseden bahsedilecek en az altı ay tedabi olmadan tese olmayı reddedin. Bir senedir benimde eşim azosperm azfc delesyonluyuz. Bahçecide bülent erolda tedavideyiz. Tese kararı alındo ancak istemedim s9 macunu aldık kullanmaya başlayacağız nadip olursa inşallah

iyi günler bende sayfanıza yeni üye oldum 6 aydır azosperm olduğumuzu öğrendik Kaan Aydosta tedaviye başladık. herşey normaldi. dün ejakulattan sperm bulundu ve donduruldu. watsap gruplarınıza üye olmak istiyorum ama henüz çok yeniyim ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olabilecekler var mı? şimdiden teşekkürler. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.

Arkadaşlar ben konu da açmıştım ama pek ilgi olmayınca buraya da yazmak istedim; Ankara Denge Laboratuvarında yapılan tahlil sonucu eşime azospermi tanısı kondu. Küçükken hem inmemiş testis hem de testis torsiyonu ameliyatları geçirmiş, tek testisi bu sebeple yok. Benim kadın doğumcum-Burcu Saygan Karamürsel-tetkiki Genart'da tekrarlayıp, Ahmet Hakan Haliloğlu'na yönlendirdi. Aranızda yanlış sonuçla karşılaşan oldu mu? İçten içe çok üzülüyorum ama eşime de belli etmek istemiyorum.

Arkadaşlar ben konu da açmıştım ama pek ilgi olmayınca buraya da yazmak istedim; Ankara Denge Laboratuvarında yapılan tahlil sonucu eşime azospermi tanısı kondu. Küçükken hem inmemiş testis hem de testis torsiyonu ameliyatları geçirmiş, tek testisi bu sebeple yok. Benim kadın doğumcum-Burcu Saygan Karamürsel-tetkiki Genart'da tekrarlayıp, Ahmet Hakan Haliloğlu'na yönlendirdi. Aranızda yanlış sonuçla karşılaşan oldu mu? İçten içe çok üzülüyorum ama eşime de belli etmek istemiyorum.
Ankarada semra sertele istanbulda da andromed lab bi detaylı yaptırın. Yanlış sonuç çıkmıyor ama buraların makinaları veya tüp bebek merkezlerinin makinaları çok detaylı inceleme yapıyor bir kaç tane bile olsa bulabiliyorsa. Biz eşimle kendi merakımızdan istanbul andromedde yaptırmıştık ve 5 canlı hareketli 7 canlı hareketsiz çıkış gözükmüştü. Tedavinin gitişatını çok etkilediğini düşünüyüroum kesinlikle detaylı spermiyogram yaptırın

iyi günler bende sayfanıza yeni üye oldum 6 aydır azosperm olduğumuzu öğrendik Kaan Aydosta tedaviye başladık. herşey normaldi. dün ejakulattan sperm bulundu ve donduruldu. watsap gruplarınıza üye olmak istiyorum ama henüz çok yeniyim ne yapmam gerekiyor acaba yardımcı olabilecekler var mı? şimdiden teşekkürler. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah.
Maşallah🙏 Darısı bizlere olsun

Çok teşekkürler, genart ile görüştüm, onlar da öncül hücre analizi yapıyorlarmış isteğe bağlı. Aşırı viskozite durumu ile ilgili de yabancı kaynaklarda enfeksiyon kaynaklı olabilir deniliyor. Bakalım, haftaya yeniden test yaptırıp Ahmet Hakan Haliloğluna gideceğiz. En büyük şansımız genç olmamız, ben 28, eşim 32 yaşında.

Whatsapp grubunda böyle arkadaşlarımız var. Size belki süreci anlatırlar, isterseniz elleteyim sizi.

Whatsapp grubunda hatrı sayılır sayıda CP hastası var, isterseniz ekleteyim birebir görüşür net fikirler alırsınız
Merhaba grup varsa Celalettin hoca hastalarının olduğu gruba alır mısınız beni de.

Merhaba tekrar. Bugün nihayet genetik testler cikmis. Doktor telefonla aradi. Genetik te bir sorun gözükmüyomus. Ikinci yeni verdigi spermiogramda da yine bise cikmamis.
Doktor ameliyat secenegini söylemis esime, ameliyat seceneginde yüzde 40 sansi varmis, ameliyat olursa bi kac ay önceden daha önce bu konuda yazdigim anastrozol ilaci kullanacakmis esim. Yani kisaca 2 dk telefonda bilgi vermis kapatmis. Baska ilacim olmadigini filan söylemis. Ben almanyadayim. Ve buradaki doktorlar anca bukadar ilgileniyor.
Bide esim varikozele bakildimi diye sormus, sizin degerlerinizde sifir sperm oldugu icin bakmaya gerek yok demis? Yani buralarda okuyoruz varikozel olanlarda ilerleme filan oluyomus bazen insan bi enazindan bakip degerlendirmezmi?

Instagramdan tansel hoca da cevap yazmisti. Birsürü degisik biseler yazmis bura gelirseniz sunlara bunlara bakariz diye (mesela ardisik kök sperm diye bise bahsetmis? Ne demekki bu?)

Avrupada Kitapdan okuyup uyguluyorlar. Simdi bizim önümüzde 2 secenek var.
1. Istanbul veya ankarada bir doktora görünmek
2. Aktarlardan kür denemek

Kür ve ilac tedavisi birarada oluyomu acaba? Birde genetik temiz demis bise yok gibi demis doktor. Bu iyi bisemi? Yoksa genetikde sorun olsaydi ilac mi vardi ona göre?
Birde varikozel sizce önemli bi neden degilmi? Baska bir doktora dahami görünse esim sade varikozel icin?

Merhaba tekrar. Bugün nihayet genetik testler cikmis. Doktor telefonla aradi. Genetik te bir sorun gözükmüyomus. Ikinci yeni verdigi spermiogramda da yine bise cikmamis.
Doktor ameliyat secenegini söylemis esime, ameliyat seceneginde yüzde 40 sansi varmis, ameliyat olursa bi kac ay önceden daha önce bu konuda yazdigim anastrozol ilaci kullanacakmis esim. Yani kisaca 2 dk telefonda bilgi vermis kapatmis. Baska ilacim olmadigini filan söylemis. Ben almanyadayim. Ve buradaki doktorlar anca bukadar ilgileniyor.
Bide esim varikozele bakildimi diye sormus, sizin degerlerinizde sifir sperm oldugu icin bakmaya gerek yok demis? Yani buralarda okuyoruz varikozel olanlarda ilerleme filan oluyomus bazen insan bi enazindan bakip degerlendirmezmi?

Instagramdan tansel hoca da cevap yazmisti. Birsürü degisik biseler yazmis bura gelirseniz sunlara bunlara bakariz diye (mesela ardisik kök sperm diye bise bahsetmis? Ne demekki bu?)

Avrupada Kitapdan okuyup uyguluyorlar. Simdi bizim önümüzde 2 secenek var.
1. Istanbul veya ankarada bir doktora görünmek
2. Aktarlardan kür denemek

Kür ve ilac tedavisi birarada oluyomu acaba? Birde genetik temiz demis bise yok gibi demis doktor. Bu iyi bisemi? Yoksa genetikde sorun olsaydi ilac mi vardi ona göre?
Birde varikozel sizce önemli bi neden degilmi? Baska bir doktora dahami görünse esim sade varikozel icin?
Sizinle daha önce konuştukmu bilmiyorum Almanys deyince konusmusuz gibi hatırlıyorum.
Bende yurtdışındayım ve burda maalesef bizim sorunumuzla pek ilgilenmiyorlar yapacakları sınırlı şeyler.
Aslında baktıgın zaman Trdeki doktorlarımızın uyguladıgı kür ve İğne terapilerinin bilimsel olarak kanıtlanmış yüzde yüz bi raporu yok ancak görüyoruz ki büyük bi cogunlukta işe yarıyor.
Bu yüzden bilimsel olmadıgı için burdaki doktorlar uygulamıyor bile.
Bizim doktorumuz %30 şans vererek hemen ameliyat edeyim dedi. Ben tedavi olanaklarını sordum bana bu dediklerimi söyledi.
İğne terapileri ‘tartışılabilir’
Kann diskutiert werden. Ysni üzerinde bile durmadı. Zaten ben o an Anladım olmayacağını ve Türkiyede aramaya koyuldum.

O yüzden sizede önerim imkanlarınızı elinizden geldğince zorlamak ve trye gitmek. Rabbim yar yardımcınız olsun

Merhaba arkadaslar esim azoospermi 2 defa tüp bebek yaptık tutmadı tese de sperm bulundu azoospermi olupta tup bebek tutan varmi ve bazıları boşa yapıyorsunuz tutmaz diyor azoospermi zor bir vaka diyorlar bilgisi olan cevap verirmisiniz
Ya ne alaka ben 3 tup bebek denemesi yaptim azosperm olup 2 denemem de tuttu.
Embriyolog ve labaratuar cok onemli tup bebek tedavisinde

İşte tese de nasıl ya da teseden bağımsız zaten. Normalde de kadınları bazen rahim dinlendirme ya da kist varsa bekletme yapıyorlar ama genelde taze oluyor mu diye bilmek istedim. Tese içinde korkuyorum eşim hassas acaba ağır bir ameliyat mı diye ağır geçirenler olmuş. Bide ne biliyim narkozdan bile korkuyorum kendi işlemlerimden de korkuyorum ama eşim daha ağır basıyor çok stresliyim
Hic korkmayin hiiic o narkoz normal narkoz degil cok hafif bi narkoz uyumasiyle gozunu acip kendine gelmesi bir oluyo operasyonda cok uzun surmuyo 40 45 dakka anca surer doktorun sperm arama zamanina gore degisir bizm 40 dakka surmustu. Kendi islemlerinden de korkma bu yola bas koyunca herseye alisiyosn corap sokugu gibi geliyo

Hic korkmayin hiiic o narkoz normal narkoz degil cok hafif bi narkoz uyumasiyle gozunu acip kendine gelmesi bir oluyo operasyonda cok uzun surmuyo 40 45 dakka anca surer doktorun sperm arama zamanina gore degisir bizm 40 dakka surmustu. Kendi islemlerinden de korkma bu yola bas koyunca herseye alisiyosn corap sokugu gibi geliyo
Ahhh bilmiyorum ki canım içim pırpır. İki taraflı sorun olması da daha zormuş 🙄 kendimi düşünüyorum eşimi düşünüyorum. Allah razı olsun bilgilendirmen için canım böyle olunca moral oluyor inanın. Umarım eşimde de sperm bulunur. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayırla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin 🤲

Ahhh bilmiyorum ki canım içim pırpır. İki taraflı sorun olması da daha zormuş 🙄 kendimi düşünüyorum eşimi düşünüyorum. Allah razı olsun bilgilendirmen için canım böyle olunca moral oluyor inanın. Umarım eşimde de sperm bulunur. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Hayırla evlatlarımıza kavuşmayı nasip etsin 🤲
Canm bizde bulundu biz 3 senedir bu isin icindeyiz ilk tesede bulundu sukur ve 3 tup bebek denemesi yaptik biz 🙂korkma sizinde bulunur insallah😊 benim ilk denemem tutmadı ikinci denemem tuttu boş gebelik oldu 3. Deneme tuttu 3 aylık hamileydim oglumun Kafatası oluşmamış Doktorlar yaşamaz dedi gebeliği sonlandırmamız gerekti Maalesef 2 ay önce gebeliği sonlandırdık ama yılmayacaksın sonbaharda tekrar denemeye başlıyorum

X