Erkek İnfertilitesi Eşi Azospermi Olanlar Burada Dertleşelim

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
benimde eşimde spermiogram oldu kan tahlillerinide oldu hiç bi sorun yok inmmemiş testis de olmadı eşimde kan tahlilleri falan herşeyi olması gerektiği gibi yani.ama bana çok acayip geliyo anlayamıyorum neden diyorum hiç bi sorun yokken nasıl oluyo neden oluyo offf çıldırcam yaaa.böle azoospermi olanlar genelde ya inmemiş testis sorunu olanlar ya ateşli hastalık ya bi tramva yada fsh si yüksek oluyo yani ne bilim bişey oluyo ama hiç bişey olmayıpta azoospermi olanınıda benim eşimde ilk defa gördüm tabi araştırmaya başlayıncada burda demekki ilk olmadığınıda gördüm nede son.kimseye bişey diyemiyoruz zaten anlattığım aileden anneler babalar bide kardeşler yani onlarda anlayana kadar beni soru yağmuruna tuttu çıldıracak gibi oldum.ne zormuş bu işler 7 yıl sevdik bekledik gözyaşı döktük birbirimiz için tam kavuştuk sonunda evlendik oh dememiz gerekirken kara bulutlar çöktü üzerimize nerden tutsam şaşırdım nasıl başlasak ne yapsak elimiz ayağımız birbirine dolandı gizli gizli ağlar oldum gece uyku yok bana artık rüyalarıma bile giriyo yaşadıklarımız.anlatmama gerek yok belki ama patlıyacak gibi oldum artık sizde anlarsınız beni çok üzülüyorum ben yaaa eşimin 1 yıllık evliyiz 8 yıldır birlkteyiz bu zamana kadar okadar şey oldu eşimin hıçkırarak ağladığını ilk kez gördüm ve o andada öldüm.senağlamas.

Canım Arkadaşım,

Kendini fazla üzme henüz olayın başındasınız ve ne yapacağınızı bilmiyorsunuz. Sonuç olarak sorun belli Azospermi ve üstelikte nedensiz. Bizim sorunumuzda aynıydı. Biz fazla beklemeden tüp bebek tedavisine başladık. Biliyorduk bir yerden başlamak bir şeyler yapmak lazımdı. Allah emeklerimizi boşa çıkarmadı. Birgün sende bebek sahibi olacaksın ve bu yaşadıklarına bakıp ne günlerdi diyeceksin.

Vallahi çok güzel olur Banban cım.Ben 27 ocakta hastalandım.İki , üç gün değişir maksimum MArta kadar.İşte 28 Mart Gibi gideriz eğer bir aksilik olmazsa.
Allah hayırlı haberler alacağımız zamanda gitmeyi nasip etsin insallah.
Gitmeden önce birbirimize haber verelim belki denk gelebilir.

Vavelya bir sorun çıkmazsa bizim de o tarihler arasında olabilir.İnşallah aynı zamanlara rast geliriz bizim ev umut tüp bebek merkezine hem çok yakın.Benim tarihim uymasada ben gelir görürüm seni arkadaşımkaydirigubbakcemile5 inşallah hayırlı haberlerimizide alırız ne güzel olur vallahi çok heyecanlandım şimdi.

:Saruboceq:
benimde eşimde spermiogram oldu kan tahlillerinide oldu hiç bi sorun yok inmmemiş testis de olmadı eşimde kan tahlilleri falan herşeyi olması gerektiği gibi yani.ama bana çok acayip geliyo anlayamıyorum neden diyorum hiç bi sorun yokken nasıl oluyo neden oluyo offf çıldırcam yaaa.böle azoospermi olanlar genelde ya inmemiş testis sorunu olanlar ya ateşli hastalık ya bi tramva yada fsh si yüksek oluyo yani ne bilim bişey oluyo ama hiç bişey olmayıpta azoospermi olanınıda benim eşimde ilk defa gördüm tabi araştırmaya başlayıncada burda demekki ilk olmadığınıda gördüm nede son.kimseye bişey diyemiyoruz zaten anlattığım aileden anneler babalar bide kardeşler yani onlarda anlayana kadar beni soru yağmuruna tuttu çıldıracak gibi oldum.ne zormuş bu işler 7 yıl sevdik bekledik gözyaşı döktük birbirimiz için tam kavuştuk sonunda evlendik oh dememiz gerekirken kara bulutlar çöktü üzerimize nerden tutsam şaşırdım nasıl başlasak ne yapsak elimiz ayağımız birbirine dolandı gizli gizli ağlar oldum gece uyku yok bana artık rüyalarıma bile giriyo yaşadıklarımız.anlatmama gerek yok belki ama patlıyacak gibi oldum artık sizde anlarsınız beni çok üzülüyorum ben yaaa eşimin 1 yıllık evliyiz 8 yıldır birlkteyiz bu zamana kadar okadar şey oldu eşimin hıçkırarak ağladığını ilk kez gördüm ve o andada öldüm.senağlamas.
canım benim eşimdede inmemiş testif felan yok aynı yani durumumuz ama sonuçta azospermi yani bence hiç beklemeden iyi bi merkeze git ve tüp bebek dene biz denemiştik ama malasef tutmadı bebişlerim inşallah ikinciye :Saruboceq:eek: yüzden üzülme yalnız degilsin hepimiz aynı sorunu yaşıyoruz allahım hepimize yardım:Saruboceq: etsin....:Saruboceq::Saruboceq:

merhaba t3kcar3m gerçekten zor bir yük bu bunu burda hepimiz ayrı ayrı yaşıyoruz ve dayanmaya çalışıyoruz.Ağlamak seni rahatlatıyorsa ağla kendini hiç sıkma.Ama şundan emin ol burda tek değilsin bizler de senin gibi aynı şey için savaş veriyoruz.araştır arkadaşım çünkü araştırdıkça yeni şeyler öğreniyosun sorunu anlamaya çalışıyosun.Üstesinden gelmek için yeni yollar arıyorsun.Sormak istediklerin olursa sana yardımcı olurum.Bende ilk öğrendiğimde senin gibiydim 1,5 ay olacak neredeyse bildiklerim konusunda yardım etmeye çalışırım.

hepiniz çok tatlı çok iyi niyetli insanlarsınız buna inanıyorum inşallah allah herkesin kalbine göre verir dualarını geri çevirmez.bende 3 ay oldu öğreneli bu durumu araştırıyorum soruyorum işte dediğiniz gibi korkmuyorum ama sadece tedirginim ya çıkmazsa biopsiden hiç bi sonuç diye ozaman eşim çok kötü olacak kesin beni bırakıp gemilere çıkacak onu belkide göremiycem diye çok korkuyorum onu görememekten korkuyorum neyse canınızı sıkmakta istemiyorum sizin derdiniz size yetiyo zaten dimi.atasbelgin ve banban size ayrıca tekrar teşekkür ederim.bide bişey daha sorucam ben herhangi bi kontrolden geçmedim henüz ultrasyona bikaçkere girdim adetlerim evlenmeden önce düzenliydi fakat şimdi bir ay kadar uzuyo bi tek ultrasonla baktılar bana kadın doğumda bikaçkez bir sorunun yok herşeyin normal 3 gün içinde bebek istiyosan olur dediler bendede bişey varmıdır acaba detaylı bir şekilde benimde bir araştırmaya girmem gerekirmi.

hepiniz çok tatlı çok iyi niyetli insanlarsınız buna inanıyorum inşallah allah herkesin kalbine göre verir dualarını geri çevirmez.bende 3 ay oldu öğreneli bu durumu araştırıyorum soruyorum işte dediğiniz gibi korkmuyorum ama sadece tedirginim ya çıkmazsa biopsiden hiç bi sonuç diye ozaman eşim çok kötü olacak kesin beni bırakıp gemilere çıkacak onu belkide göremiycem diye çok korkuyorum onu görememekten korkuyorum neyse canınızı sıkmakta istemiyorum sizin derdiniz size yetiyo zaten dimi.atasbelgin ve banban size ayrıca tekrar teşekkür ederim.bide bişey daha sorucam ben herhangi bi kontrolden geçmedim henüz ultrasyona bikaçkere girdim adetlerim evlenmeden önce düzenliydi fakat şimdi bir ay kadar uzuyo bi tek ultrasonla baktılar bana kadın doğumda bikaçkez bir sorunun yok herşeyin normal 3 gün içinde bebek istiyosan olur dediler bendede bişey varmıdır acaba detaylı bir şekilde benimde bir araştırmaya girmem gerekirmi.

Canım sen eşine mutlaka destek çıkıyosundur ama onun yanında ağlıyosan ağlamamaya çalış çünkü senden etkileniyor olabilir ben kendimden biliyorum ben ağlayınca eşiminde morali bozuluyodu.Eşin seni çok seviyodur terketmez içini ferah tut.her hangi kontrolden geçmediysen görünmende fayda olur ama bende geçmedim henüz eşimin tedavilerinin sabırla bitmesini bekliyorum ondan sonra kontrolden geçerim diye düşünüyorum.Bnece herşeyin başı stres stresden kaynaklanıyordur.içini ferah tut.Bak ealsnas arkadaşımız var onda da sebepsiz azospermi vardı şuanda hamile.Siz doktora falan gittinizmi eşin için?

arkadaslar sizlerin cogu 3 5 ay olmuş ögreneli 1sene gecsin sorun okadar içine siniyoki anlatamam yani herseyin bası zaman
allahın izniyle bu günlerde gececek meleklerimize kavuşacagız

Canım sen eşine mutlaka destek çıkıyosundur ama onun yanında ağlıyosan ağlamamaya çalış çünkü senden etkileniyor olabilir ben kendimden biliyorum ben ağlayınca eşiminde morali bozuluyodu.Eşin seni çok seviyodur terketmez içini ferah tut.her hangi kontrolden geçmediysen görünmende fayda olur ama bende geçmedim henüz eşimin tedavilerinin sabırla bitmesini bekliyorum ondan sonra kontrolden geçerim diye düşünüyorum.Bnece herşeyin başı stres stresden kaynaklanıyordur.içini ferah tut.Bak ealsnas arkadaşımız var onda da sebepsiz azospermi vardı şuanda hamile.Siz doktora falan gittinizmi eşin için?
çok seviyorum napim korkuyorum onun için yok ben yanında ağlamıyorum gece o uyuduktan sonra yanlız kalınca genelde evet okuyorum hamile kalanlar var sonuçta mutlu olanlarda var şimdi iyiyim yaa içimede sindi bu olay baka baka okuya okuya aşkuma bişe olmasın ben onsuz yaşayamam başka bişe istemem ben ondan başka.Şeniz:eek:

Vavelya bir sorun çıkmazsa bizim de o tarihler arasında olabilir.İnşallah aynı zamanlara rast geliriz bizim ev umut tüp bebek merkezine hem çok yakın.Benim tarihim uymasada ben gelir görürüm seni arkadaşımkaydirigubbakcemile5 inşallah hayırlı haberlerimizide alırız ne güzel olur vallahi çok heyecanlandım şimdi.

Siz İstanbulluydunuz dimi.Ben de siz de dısaradn geliyorsunuz zannediyordum.
Ne kadar sanslısınız canım baska sehirden gelmek cok daha zor. :çok üzgünüm:
Sanırım tedavi yaklasık 20 gün sürecek , umutun anlasmalı olduğu pansyonda kalıcaz sanırım.İstanbulu pek bilmiyoruz. kafamçokkarıştı.
Semt olarak tek dolmusla hastaneye gidersiniz dediler.İstanbula geldiğimiz zaman sana danısırız tatlım :1hug:

çok seviyorum napim korkuyorum onun için yok ben yanında ağlamıyorum gece o uyuduktan sonra yanlız kalınca genelde evet okuyorum hamile kalanlar var sonuçta mutlu olanlarda var şimdi iyiyim yaa içimede sindi bu olay baka baka okuya okuya aşkuma bişe olmasın ben onsuz yaşayamam başka bişe istemem ben ondan başka.Şeniz:eek:

Canım Allah ayırmasın eşinden .Öyle kötü seyler düşünüpte kendini üzme.
Birbirinize destek olup atlatacaksınız bu zor günleri.
Rabbim hepimizin yüzünü güldürecektir insallah.
Dediğin gibi önemli olan eşlerimizin ve bizlerin sağlığı.
Bunun yerine ciddi sağlık problemleriylede uğrasıyor olabilirdik.
O yüzden bunada şükür diyelim.
Rabbim tasıyamıyacağımız yük yüklemesin :Saruboceq:

t3kcar3m arkadaşım suan neler hıssettığinı cok iyi anlıyorum gercekten cok zor hepimiz için ama guzel orneklerımız de var olarla avunuyoruz suan için ama bizlerinde o mutlu gunu yasayacağına yurekten inanıyorum lutfen kendını topla ve eşine destek ol canım bişey sormak istiyorum eşinin fsh ve lh değerleri nasıl yuksek mı yoksa normal değerinde mı? herseyı normal yazmıssın ama mutlaka bu değerlerde anormallik vardır dıye dusunuyorum.

Siz İstanbulluydunuz dimi.Ben de siz de dısaradn geliyorsunuz zannediyordum.
Ne kadar sanslısınız canım baska sehirden gelmek cok daha zor. :çok üzgünüm:
Sanırım tedavi yaklasık 20 gün sürecek , umutun anlasmalı olduğu pansyonda kalıcaz sanırım.İstanbulu pek bilmiyoruz. kafamçokkarıştı.
Semt olarak tek dolmusla hastaneye gidersiniz dediler.İstanbula geldiğimiz zaman sana danısırız tatlım :1hug:

Canım Allah ayırmasın eşinden .Öyle kötü seyler düşünüpte kendini üzme.
Birbirinize destek olup atlatacaksınız bu zor günleri.
Rabbim hepimizin yüzünü güldürecektir insallah.
Dediğin gibi önemli olan eşlerimizin ve bizlerin sağlığı.
Bunun yerine ciddi sağlık problemleriylede uğrasıyor olabilirdik.
O yüzden bunada şükür diyelim.
Rabbim tasıyamıyacağımız yük yüklemesin :Saruboceq:

Tabi canım yardımcı olmam mı seve seve.Sen geldiğinde ben sana istediğin konularda yardım ederim.İstanbulda oturuyoruz.Tedavimiz yolunda giderse ve Allah bize bir evlat nasip eylemişse bebeğimizi de alıp mersine yerleşmeyi düşünüyoruz vavelyacım.Eşimin ailesi Adana da yaşıyor onlara da yakın olalım diyoruz artık.Oda işlerini ayarlabilirse tabi.Belki istanbuldan sonra Mersinde de görüşürüz.Bebişlerimizi de alırız ayyy çok güzel yaa hayali bile insanı heycanlandırıyo gerçekte olsa kimbilir neler yapardıkkaydirigubbakcemile5

Canım benim Allah ayırmasın seni eşinden.öncelik eşlerimizin ve bizim sağlığımız inşallah bunun eksikliğini yaşamayız daha da kötü şeyler yaşayabilirdik Allah yardımcımız olsun hepimizin

Tabi canım yardımcı olmam mı seve seve.Sen geldiğinde ben sana istediğin konularda yardım ederim.İstanbulda oturuyoruz.Tedavimiz yolunda giderse ve Allah bize bir evlat nasip eylemişse bebeğimizi de alıp mersine yerleşmeyi düşünüyoruz vavelyacım.Eşimin ailesi Adana da yaşıyor onlara da yakın olalım diyoruz artık.Oda işlerini ayarlabilirse tabi.Belki istanbuldan sonra Mersinde de görüşürüz.Bebişlerimizi de alırız ayyy çok güzel yaa hayali bile insanı heycanlandırıyo gerçekte olsa kimbilir neler yapardıkkaydirigubbakcemile5

Ay Banban cım ne kadar sevindim anlatamam tüylerim diken diken oldu. :sm_cool:
Daha bugün Kendikendime üzülüyordum Mersinde hiç arkadasım yok diye .
Süper olur buraya tasınırsanız. kaydirigubbakcemile5
Bak Özlem de mersinde üçümüz görüşürüz o zaman.
İnsanın derdini bilen birileriyle yüzyüze sohpet edebilmesi ne güzel olurdu.
İnsallah o zamana kadar bebişlerimizde olur beraber gezdiririz. :emir_bebek: :emir_bebek:
Ne zor seyler yasamıstık ,gecmişte kaldı der güler geceriz :Saruboceq:

canım benim bende eşimle tam 6 yıl sabırla bekledikten sonra evledim ama allahım bizi böyle bi acıyla karşılaştırdı ama ben eşimi hala çok seviyorum sende korkma hiç birşey olmaz .sende doktor bişey yok dediyse yoktur ama tüp bebek için gittiginde zaten seni incelerler endişelenme kendini korkutma umutolsun arkadaşımın dediği gibi alışıyorsun ben yaklaşık 3 yıldır biliyorum ama sizler varsınız sen önce iyi bi doktorla konuş rahatlarsın o zaman canım zaman herşeyin ilacı...:teselli:

İnsallah o zamana kadar bebişlerimizde olur beraber gezdiririz. :emir_bebek: :emir_bebek:

ya bende istiyorum kıskandım sizinle tanışmak ama allahım hayırlısıyla bebişlerimizi versin o zaman ortak bi yerde buluşuruz olurmu canlarımkaydirigubbakcemile5

Evet eşimle hep konuşuyoruz merisine taşınmak bizi çok rahatlatacak çünkü istanbul zor bir şehir tedavi bitene kadar mecburen bekleyeceğiz.Ama sonuç bizim için ne olursa olsun gelmeyi düşünüyoruz.Şimdiden araştırıyoruz bakalım kısmet canım.Mersine bu yazda gelip gezelim diyoruz.Sizin orada olmanız beni de mutlu ediyor en azından görüşebileceğim insanlar var aynı sorunları yaşadığım beni anlayan kişiler olacak diye seviniyorum.Aslında ağlanacak halimize de seviniyoruz ya olsun bu da güzel ya yapayalnız kalsaydımdelikafadulden ozaman çok zor olurdu.

vavalya ,baban ben mersinde yaşamıyorum ama annemler kıbrısta oldugu için geliyorum mersine kıbrısa giderken bebegimiz olsun oraya gelince ararım sizleri ama önce bebiş....hepimize...

ya bende istiyorum kıskandım sizinle tanışmak ama allahım hayırlısıyla bebişlerimizi versin o zaman ortak bi yerde buluşuruz olurmu canlarımkaydirigubbakcemile5

Olmazmı canım tabiki olur.Rabbim bize hayırlı evlatlar versin , mucize bebekler toplantısı yaparız o zaman :emir_bebek: :emir_bebek: :emir_bebek:

Yada söyle yapalım sizde Mersine tasının bence daha iyi olur. kaydirigubbakcemile3
Bak sehrimiz güzeldir.Ne güzel komsu oluruz.Gün yaparız kızlar hihoyyyt

vavalya ,baban ben mersinde yaşamıyorum ama annemler kıbrısta oldugu için geliyorum mersine kıbrısa giderken bebegimiz olsun oraya gelince ararım sizleri ama önce bebiş....hepimize...

İnşallah canım sen kıbrısa gittikçe bizede uğrarsın ozaman bebişle beraber.

Kızlar ben çıkıyorum artık eve gitmem lazım kocişim evde yemek bekler daha bir sürü yol trafik öffff bak şimdi merside olsaydım ne rahat olurdu trafik yok ohhh be ne rahat :sm_cool:

X